Målskytt: Simon Lundgren

Alsens startelva idag var:
Mikael Nilsson ? Simon Lundgren, Sebastian Rolandsson, Erik Johansson, Isak Wallen ? Elis Sylla Sundin (84), Filip Englund ? Alex Mårtensson (45), Said Mohammad Hossini (65) Andreas Englund ? Hampus Lindholm (72)
Ers. Adam Åsenlund, Mostafa Zamani (84) Marcus Nilsson (72) Love Öien (65), Samuel Nygren (45)

Hemmapremiären i årets trea spelades på JK arenas A-plan, efter att vi i söndags spelade på Giffarnas hemmaplan så måste vi säga att planen här känns bra mycket bättre än i Sundsvall. Jag vill också passa på att tacka Tommy och Mattias i Ope som lånade ut sin träningstid så att vi kunde spela matchen på A-plan där vi annars som landsortklubb är bannlysta?.

Efter att vi hade premiärmatchen för bara två dygn sedan så var farhågan stor om orken skulle finnas för ytterligare 90 min redan ikväll. Love valde att byta spelare på två positioner, bl.a bänkade han sig själv för att coacha laget. Vi visste att Ope ville visa att man hör hemma i trean och då det var deras premiärmatch för året så skulle de säkert stå upp bra.

Matchen började dock med ett ganska lågt stående Ope där våra killar hade möjlighet att äga och flytta boll ganska enkelt. Dock så präglades hela halvleken av ett väldigt tätt Opeförsvar och Alsen skapade egentligen inga heta chanser, några skott utifrån samt ett antal resultatlösa hörnor var väl det som hände offensivt. Ope spelade aggressivt i försvaret och både Andreas och Said Mohammad fick känna på detta ett flertal gånger, domaren Robin Albertsson tillät ett ganska hårt spel men det var lika åt bägge håll och spelarna anpassade sig efter detta. Ope hade några halvchanser då de bröt boll på mitten några ggr. men överlag var det Alsens halvlek helt och hållet.

Love poängterar i pausen vikten av att hålla ihop laget och spela vårt eget spel, samt att vi måste fortsätta låta bollen gå i högt tempo för att trötta ut dem. Ett byte gjordes också då Alex gick ut och Samuel kom in.

Alsen fortsatte att äga spelet och efter 57 minuter så kom vi i ett anfall på vänsterkanten, efter lite bollande kom bollen till vänsterbacken Simon som bröt in i planen, drog förbi två spelare och sköt ett otagbart skott i mål till 1-0 och stort jubel. Efter detta så fortsatte vi spela bra, vi kom också till flera lägen men Opes försvar var tätt. Allt eftersom matchen led så flyttade Ope också upp spelet och trots flera Alsenbyten så syntes det nu att matchen i söndags började kännas i benen. En riktig klar chans kom dock då vi fick i princip öppet mål efter ett snyggt inspel av Simon, men skottet gick över ribban. Ope flyttade upp och var riktigt hungriga på slutet och de skapade också ett friläge, men där visade Micke i mål att han är en riktigt bra målvakt och gjorde en matchavgörande räddning. Liksom i söndags blev det tuffa sista fem minuter, vi backade hem och fick slå undan, men ännu en gång så redde killarna ut det och tre sköna poäng bärgades.

Stort plus till hela laget för att de återigen gjorde en helgjuten laginsats, nu stämde spelet betydligt bättre också i alla fall fram till sista kvarten. Plus till Simon och Elis som bägge visar hög klass, Erik var återigen dominant och styr o ställer i försvaret. Kul också att Hampus fick visa vad han kan när han fick chansen från start.

I Ope plussar vi för deras målvakt Jocke Bergström som gör en stabil insats samt backen Tobias Wiklund, de har ett ungt lag och kommer säkert att växa in i serien allt eftersom.

Nu gick vi upp in serieledning, vilken smakstart på serien!

Nu får vi vila upp oss 1 1/2 vecka innan Svartvik väntar på bortaplan.

Glad påsk till alla läsare önskar vi i Alsens IF

Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:58

I Formtabellen ligger ÖFK och Helsingborg lika

18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF 0-3 (0-1)
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK