REFERAT: OPE IF 2 - HÄGGENÅS SK
av Ope IF
Publicerad 17 Maj 2019 - 14:23

Ännu en match i division 3 som får betecknas som stabil utan att vi får det att lossna riktigt spelmässigt. Ett klart spelövertag i båda halvlekarna och vi borde väl ha "dödat" matchen i första halvlek då det bara stod 1-0. En lite svagare period i början av andra gav Häggenås möjlighet att kvittera innan Ope 2 tog tag i det igen och avgjorde med två mål fram till 3-1.

Vi inledde matchen lite tveksamt och fick inte riktigt något grepp om spelet. Precis som i tidigare matcher syntes det att det vi inte är riktigt samspelta och vi hittar inte den rätta tajmingen mellan varandra. Efter den inledande perioden så börjar dock alla roller falla lite bättre på plats och då börjar vi också skapa lite chanser. Så många heta lägen blev det dock inte då den sista passen inte riktigt nådde fram och ibland så hade vi lite svårt mot de spelare i Häggenås som har lite mer fysisk styrka och erfarenhet.

Vi fick ändå in 1-0 rätt så tidigt efter ungefär 10 minuter. Ellen sjölund slog en bra hörna som Wilma Engström fick vidare till Lollo Nenzén som vräkte sig fram och fick in bollen i mål.

Under första halvleken så har vi sen några bra lägen att utöka ledningen. Wilma Engström gjorde en jättfin aktion, men sköt tyvärr i stolpen. Emma Sandström kom först på ännu en bra hörna från Ellen Sjölund, men bollen gick strax utanför. Vi hade ytterligare några bra lägen vid inspel, men ofta slog vi inspelen rakt på spelaren istället för ytan strax framför, vilket gjorde att avsluten blev svåra att kontrollera.

Under första halvleken spelade vi 4-3-3, men fick ingen riktig nytta av att vara tre på mitten då spelarna tog lite ytor av varandra. Bl.a. p.g.a. av det valde vi att gå över till 4-4-2 i andra. Vi gjorde också en hel del bytan både mitt i första halvleken och i paus för att fördela speltiden då det är och har varit mycket matcher.

I andra halvlek så startar vi lite tveksamt igen och tar en hel del felbeslut. Istället för att spela med snabba beslut och hitta nya ytor så hade vi lite för många touch på felvända spelare och vi fastnade ofta i samma yta. Det var dock ingen större fara defensivt då vi hade full kontroll på Häggenås attacker.

Det kom dock en kvittering efter 17 minuter. En boll upp i mitten ledde till en snedträff och ett oväntat friläge för Häggenås anfallare som kunde bredsida in bollen förbi Elsa i målet.

Målet blev en liten väckarklocka och det blev bättre fart på Opetjejerna igen. Det här var en match som det inte skulle tappas nån poäng. Efter samspel på mitten mellan Tilda Eriksson och Emma Sandström kom det en fin genomskärare till Wilma Engström. Wilma, som var lite frustrerad efter första gjorde nu som hon gjorde så många gånger ifjol. Hon vek in förbi sin back och levererade ett klassavslut över Häggenås målvakt fram till 2-1. Då hade det gått 22 minuter av andra halvlek.

nio minuter senare kom även 3-1. Emma Sandström bröt ett uppspel o.ch avancerade fram några meter innan hon rullade in bollen strax innanför stolpen.

Under resterande del av matchen har vi ett klart grepp om matchen. Häggenås sticker upp lite i kontringar, men det stannar på Opes backlinje. Vi borde nog ha gjort något fler mål, men det stannade vid 3-1.

Precis som i tidigare matcher i trean så har vi ett övertag i matchen, men saknar den där rätta spetsen framåt. Vi borde ha gjort fler mål med tanke på övertaget, men väger lite lätt fysiskt i vissa lägen trots övertag i fart.

Tjejerna gör ändå tillräckligt mycket för att vinna matchen och det ska bli kul att se hur det kan bli när vi får lite bättre flyt på spelet. Det hackar fortfarande lite då inte alla riktigt klarar av att spela på det sätt vi bestämt. Kraven ställs utifrån hur pass bra vi vet att de här tjejerna kan vara och i nuläget så når inte prestationen upp till den kapacitet som finns. Det finns dock många positiva tecken också så vi får inte fastna enbart på saker som kan bli bättre. Redan nu ÄR det många som gör bra saker ofta.

Tilda Eriksson visar att hon är van att spela matcher på en nivå högre och agerade med stor säkerhet både i backlinjen och på mittfältet.

Lina Ullén gör också väldigt många bra saker på planen och är en spelare som lyssnar och försöker göra rätt.

04-tjejerna måste också få mycket beröm. Sara Henriksson har varit med tidigare och spelar med stor självklarhet i de flesta situationer. Ännu mer beröm ger vi till Ella Roos som gjorde seniordebut och spelade mittback i 65 minuter med en härlig följsamhet och bra blick för spelet.

Elsa Morlind i målet får en svår match där det inte är så mycket att göra, men en sak vi plussar lite extra för är då hon klev fram och plockade ner ett par hörnor och inlägg med stor säkerhet.

I nuläget leder vi serien med 7 poäng på 3 matcher och det är en position vi hoppas kunna försvara.

Nu är det en lite längre period innan nästa match i trean då vi möter IFK Östersund 3 tisdag 28 maj.