En kort summering av DBK:s senaste matcher

Det har dykt upp lite frågor varför det inte skrivits några matchreferat på slutet, och det enkla svaret är att jag helt enkelt valt bort att göra det. Hundvalp, flytt till Dvärsätt och nyligen utexaminerad lärare är en orsak, men den primära anledningen är att det varit otroligt skönt att koppla av efter matcherna och inte behöva reflektera/analysera och sedan ständigt kolla om någon kommenterar ens referat. Det kan tyckas som en liten sak, men det har i alla fall lett till mindre stress för mig och bättre välmående.

Trots det vill jag försöka bjuda våra trogna följare på en kort summering av våra tre senaste matcher.

DBK-Ope IF 2 1-1 (0-1)
Mål: Oscar S

En mycket svag första halvlek följdes upp en med klart bättre andra halvlek från vår sida. Sett till de 90 minuterna var nog oavgjort ett rättvist resultat, även om känslan var att om matchen hade varit några minuter längre hade det kunnat blivit en trepoängare.

DBK-Tandsbyn 3-1 (1-0)
Mål: Oscar S, Basse, Martin L.

En väldigt bra match rakt igenom från vår sida. Framför allt var försvarsspelet mycket bra över hela banan, och det annars så duktiga Tandsbyn hade väldigt svårt att skapa några heta målchanser. Basse fick göra sitt första mål för klubben (mycket snyggt sådant), men det största glädjeämnet var att se Martin Lindgrens målfirande när han satte 3-1. Det är i de stunderna man känner sig som lyckligast att Dvärsätts BK startade 2015.

Stugun-DBK (1-3) (1-1)

Mål: Tobbe L, Basse, Felix.

Vi följer upp segern mot Tandsbyn med att göra en ny stark insats mot Stugun. Förutom en period i slutet av första halvleken och i början av andra är vi i ärlighetens namn rätt så överlägsna matchen igenom. Andra halvlek var kanske vår anfallsmässigt bästa prestation för året. Det ska dock sägas att Stugun, trots att de tappat många tongivande spelare, är väldigt farliga och tunga så fort bollen kommer in i offensivt straffområdet. Får de lite bättre ork är jag 100 procent säker att flera segrar kommer att börja trilla in på deras konto.

När nästa referat kommer från min sida återstår att se. Förhoppningsvis kanske det finns någon annan i DBK-lägret som är villig att vässa pennan i framtiden.

Annars är det bästa sättet att följa oss att se oss live. På söndag väntar ett hett derby mot Offerdal kl 18.00 på Offerdalshägna.

Väl mött och trevlig nationaldag!

/Felix

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

av classe olofsson  | Igår - 17:46

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 19:20 Norrmontage Arena är spelklar
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma