REFERAT: SELÅNGER FK 2 - OPE IF
av Ope IF
Publicerad 11 Jun 2019 - 10:43

Säker seger i bortamatchen mot Selånger 2. Resultat 0-4 efter 0-2 i paus. Rebecca Bill gjorde 2 mål. Karin Jonasson och Therese Stjerna gjorde övriga mål.

Det blev en rätt knepig match på en gräsplan som bjöd på en del utmaningar. Många riktigt bra aktioner blandades med en del rätt konstiga ageranden och beslut i det varma vädret.

Den första kvarten är riktigt sömnig från Opes sida. Det var ingen riktig fart i passningar, löpningar eller beslut utan det såg väldigt tveksamt ut. Trots det så fick vi tidigt ett grepp om matchen, men det mynnade inte ut i så mycket i chansväg. Några skottlägen där det också var lite tveksamma avslut.

Efter ett tag så blev det lite bättre och vi började agera mer organiserat och klokt. Framförallt fick vi lite bättre kvalitet på våra spelvändningar och då fick Selånger problem.

0-1 kom efter 19 minuter efter ett bra anfall på vänsterkanten. Hedda Filén fick tag på bollen på mittfältet och hittade en bra löpande Karin Jonasson som i sin tur frispelade Rebecca Bill i mitten som avslutade säkert.

Nu hade vi en period med rätt många bra anfall även om det var långt ifrån något konstant flyt på spelet. Therese Stjerna var ett ständigt hot på högerkanten och hade ett par riktigt bra lägen att göra mål. Karin Jonasson hade ett friläge efter pass från Rebecca Bill, men kom för nära målvakten som kunde rädda.

Wilma Engström tog sig också fram i ett par bra lägen när hon vågade ta in bollen mot mål och en gång trodde vi att det var ett säkert mål, men målvakten lyckades rädda.

Selånger hade några rappa spelare framåt, men de sprang ofta offside eller så fångade Opes backar upp bollen. Trots vårt stora övertag så känns det ju aldrig helt säkert med bara ett måls ledning. I backlinjen hittade vi också Opes stabilaste spelare i den första halvleken där Lollo Nenzén spelade klokt och vårdat. Hon har verkligen klivit fram under våren.

I slutminuten fick vi i alla fall in 2-0. Beata Eriksson chippar bollen över Selångers vänsterback och den ständigt löpande Therese Stjerna fick fritt läge på kanten. Från en väldigt svår vinkel skickar hon in bollen mot mål och den gick mycket snyggt in i bortre hörnet över och bakom en chanslös målvakt.

I pausen pratade vi om de saker vi kunde förbättra och framförallt handlade det om att ge snabbare hjälp till våra felvända spelare och även att se till att hålla fart och kvalitet i våra spelvändningar då Selånger flyttade över väldigt mycket mot bollsida.

Andra halvlek startar vi starkt och direkt på avspark skapade Rebecca Bill ett farligt läge. Om vi hade ett stort övertag i första så blev det ännu tydligare nu.

8 minuter in i andra halvlek kom vårt tredje mål då Karin Jonasson spelade fram Therese Stjerna på högerkanten. Therese avancerade in mot mål och spelade bakåt till Hedda Filén. Hedda fick inget bra läge utan rullade vidare till Karin Jonasson som tagit sig in i straffområdet. Karin flyttade bollen lite i sida och avslutade anfallet med ett riktigt bra skott i mål.

Trycket fortsatte och vi anade nog att vi skulle kunna få in ytterligare något mål.

En kvart in i andra bytte vi in Amanda Sjöö och bara minuten senare fick vi in 0-4. Hedda Filén spelade fram Rebecca Bill som inte gjorde något misstag.

Under den följande 10-minutersperioden bytte vi in ytterligare pigga ben då Ella Stugvard, Olivia Jonsson och Klara Svensson kom in i spel så att vi luftade hela bänken.

Nu började dock värmen göra sig mer och mer påmind och även om vi fortsatt dominerade matchen så var det inte med någon större energi vi tog oss framåt. Selånger stack upp med en del djupledsbollar, men backarna kunde reda ut det på ett bra sätt.

Det blev inga fler mål utan slutresultatet skrevs till 0-4. Vi kan väl känna att vi borde ha gjort något fler mål, men det var ändå en övertygande seger. Viktigt att vi fick komma igen med en trepoängare efter missräkningen mot Stöde.

Therese Stjerna var matchens bäste spelare som höger yttermittfält. Under veckan har hon haft det lite tungt, men nu fick hon visa upp alla sina fina egenskaper med snabbhet, bollsäkerhet och löpvilja.
'
Forwardsparet Rebecca Bill och Karin Jonasson förtjänar också mycket beröm för sitt jobb och sitt löpande. I första halvlek kom de ibland lite för långt ifrån de farliga ytorna, men i andra halvlek anpassade de sig bättre efter varandra och blev då bra uppspelspunkter + att de skapade en hel del.

På mittfältet märktes inte Hedda Filén så mycket alla gånger, men när hon fick tag på bollen så hände det ofta bra saker och hon var inblandad i tre av våra fyra mål.

Längst bak så är Lollo Nenzén tidigare nämnd för sina kloka beslut både offensivt och defensivt.

Klara Svensson återkomst i A-lagströjan är också värd att nämna. Hon hoppade in som mittback sista 20 minuterna och svarade för en prickfri insats i det defensiva spelet med sin snabbhet och styrka.

Nu har vi ett lite längre uppehåll i division 2 där nästa match inte är förrän måndag den 17 juni då vi möter IFK Östersund 2 hemma på Torvallen. Ett bra tillfälle att få ett antal bra träningspass då det finns en del saker vi behöver jobba med.

Ilska i norr efter avbruten match i div 2
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:16

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Nio medarbetare i fotbollz.se är enagerade att skildra matchen.

Du har väl inte glömt att tippa Hos Andreas-tipset.

22 Mar 2024 - 13:18 Superettans bästa spelare 2024 -unibet
22 Mar 2024 - 10:12 Så här gjorde vi för att ta in pengar till ÖFK - kanske ett
21 Mar 2024 - 16:04 En annorlunda dag
20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag