Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

NU ÄR DET BARA VINST SOM GÄLLER!
av Haldo Jonsson
Publicerad 28 Sep 2014 - 09:45 Uppdaterad 28 Sep 2014 - 12:49

Brwa Nouri, längst till vänster gör 1-0 och vinstmålet i våras

ÖFK möter denna gång form- och hemmastarka Jönköpings Södra som inte förlorat på fem matcher men som trots tre försök inte har besegrat ÖFK. De lag som förlorar denna match förlorar även kontakten med topplagen.

Läs vad stjärnan i Jönköings Södra Tommy Thelin säger till fotbollz.se




Läs vad ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg säger inför matchen



__________________________________________________



ÖFK

Läget i truppen vid sista träningen på arenan: Inför matchen möt Jönköping har ÖFK ingen spelare som är avstängd och ingen har drabbats av skador efter senaste matchen. Fortfarande är Thomas Boakye Linus Sjöberg och Tobias Malm inte i gång. Två varningar var och nära avstängning har James Baldwin, Alex Dyer, Brwa Nouri, Dennis Widgren, Fouad Bachirou och Jamie Hopcutt.

Att ÖFK är i bra form det kunde vi se mot GAIS. Speciellt i första halvlek visade ÖFK upp en bländande fotboll med ett massivt bollinnehav och de skapades många målchanser.

Matchen mot Jönköpings Södra är viktig såtillvida. att vid vinst har ÖFK fortfarande häng på toppen och kan hota. Vid förlust så minskar den möjligheten drastiskt.

Att ÖFK kan spela offensiv fotboll utan Modou Barrow visade ÖFK mot pånyttfödda GAIS som före mötet med ÖFK inte förlorat på sex matcher.



ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg säger till fotbollz.se att det inte planerats någon ersättare för Modou Barrow under hösten. - Vi jobbar långsiktigt och har bra koll på de spelare som kan vara aktuella senare. På fråga, säger Kindberg att han inte spekulerar om chansarna att komma upp i allsvenskan. - Vi går in för att vinna varje match och sedan får vi se hur långt vi når.

Vad anser du om matchen mot Jönköping?
- Det är två lag som vill spela fotboll som möts och då är förutsättningarna stora att det blir en bra match. Jag ser fram emot matchen. Jönköping har bra spelare och de spelar fin fotboll med snabba förflyttningar. Vi har ju även lite känsloyttringar i den matchen med tanka på att Daryl Smylie har spelat med oss. Han var omtyckt.

Du måste vara nöjd med senaste matchen mot GAIS?
- I första halvlek spelade ÖFK mycket bra. I andra hade man en svacka på 10 minuter med en del felpassningar, men så kom man åter igen och tog över. ÖFK kommer alltid igen.

ÖFK måste kunna spinna på det fina spelet och ta med sig de även mot Jönköping!?
- Det kan man, men vi måste räkna med att det inte bli samma dominans mot Jönköping. När det är två bra lag som möts så kan även en möjlighet kan uppstå att lagen tar ut varandra.


Graham Potter har många bra spelare att välja mellan. Inför matchen mot GAIS hade han möblerat om en hel del i startelvan. Bästa draget var att Ammar Ahmed hade fått en offensiv roll, att Alex Mendiolas fick starta och Seon Min Moons återkom efter skada. Ihop med Jamie Hopcutt blev därmed anfallet vassare.

Laget hade följande utseende:
Aly Keita, Jonathan Azulay, Douglas Bergqvist, Tomas Peciar, Dennis Widgren, Ammar Ahmed (90+), Fouad Bachirou, Seon-Min Moon (69), Alexis Mendiola (87), Alex Dyer, Jamie Hopcutt

Ersättare: Emir Smajic(69), Bobo Sollander (87), Robert Hammarstedt (92), Stefan Ilic, Taylor Morgan, Brwa Nouri, Haraldur Björnsson (mv)

Förmodligen blir det inga större förändringar mot Jönköping?
.




--------------------------------------------





Jönköpings Södra IF


Bilden: Jönköpings Södras framgångrike tränare Jimmy Thelin. Han är bror till spelaren Tommy Thelin. Foto: Jenny Åhgren.

Trevligt samtal med Jönköpings Södras stora stjärna, Tommy Thelin

Varför har Jönköping blivit så bra?
- Från början på serien hade vi en hel del skador som påverkade oss och vi förvarade vi oss lite dåligt. Vi har nu tränat mycket försvar. Vi spelade bra även tidigare, men tack vare att vi försvarar oss bättre nu har detta gett resultat.



Du har en viktig roll i Jönköping?

- Jag försöker vara den jag är på både matcher, träningar och privat. Jag är egentligen en ganska lugn person. Jag försöker att sprida min erfarenhet och mitt lugn till de andra spelare.



Vad är du bäst på som spelare?
- - Jag är väl rätt jämn egentligen. Jag brukar göra lika många mål som jag passar till mål. Man kan säga att jag är lite bra på allting. Jag har ingen riktig spetskompetens utan ett ganska jämn fotbollsspelare. Jag har väl en hyfsad blick för spelet.



Det är många mittfältare i Jönköping som gör mål. Vad beror det på?
- Det är alltid en lek med siffror Vi har duktiga i anfallet också. Vi försöker alltid att ställa om snabbt. Tanken är alltid framåt. Det behöver inte vara en långboll. Vi försöker alltid sätta full fart mot anfall och kan vi inte det så försöker vi spela igenom försvaret med bollen efter marken,



Är Jönköpings styrka snabba omställningar och ett bra spel?
- I och med att vi har ett bra försvarsspel så ger det oss möjlighet att ställa om snabbt, så jag jag vill ändå framhålla vikten av försvarsspelet. Försvaret har blivit mycket bättre och det gäller över hela banan. Alla jobbar verkligen stenhårt för varandra. Det har varit viktigt för oss att få ihop en bra grupp Det gäller även att bänken är positiva och stöttar så vi slipper gnället av att inte någon får spela. Vi kan kalla det proffsionalism.



Vad har du för erfarenhet av förra matchen mot ÖFK på Jämtkraft Arena i våras?
- Vi startade matchen bra. Sen föll vi igenom lite i första halvlek och Östersund kunde göra 1-0. Andra halvlek var ganska så jämn, men vi hade ett par chanser mot slutet av matchen för att kunna avgöra. ÖFK var stabila. De är duktiga på att trilla boll.



Vad är viktigast mot ÖFK?
- Jag tror det är att sätta försvarsspelet eftersom Östersund har flera duktiga spelare. Det ger oss möjlighet att vinna matchen. På hemmaplan är vi väldigt starka så förhoppningsvis så kan vi styra spelet. Jag hoppas vi kan ta över mittfältet.



Är det någon spelare i Östersund som ni avser att kolla lite noggrannare på?
- Östersund har många bra spelare, men en spelare som jag har en liten förkärlek till sydkoreanen Moon. Jag tycker han är en fantasiskt duktig fotbollsspelare. Hopcutt är även han bra.



Vilket lag har varit svåra att möta?
- Jag tycker nog det är Sirius borta, trots att vi vann den matchen med 1-0. Sirius är ett bra lag och spelar likt Östersund en mycket fin fotboll. De tryckte på rejält och vi kunde inte ha så mycket boll som vi brukar i den matchen. Östersund borta var även de jobbiga att möta.



Vem tror du vinner serien?
- Om man kollar i papperet så har Ljungskile lättaste spelschemat. De känns verkligen stabila. De har inre förlorat på 20 matcher. De spelar en enkel fotboll. När vi mötte dem hemma så hade vi bollen nästan hela tiden och så gick vi på en kontring och så fick vi jaga igen. Falkenberg ifjol var likadana. Vi tyckte att de hade inte mycket till spel. men ändå fick vi stryk med 3-1. Så är det även med Ljungskile. Det är lätt att man blir lite naiv när man spelar mot dem och tappar lite fokus och så åker man på en snabb kontring, men Ljungskile har många bra spelare som Lindberg, Johannesson och Jacob Olsson.

Är du heltidsanställd fotbollspelare?
- Jag skulle kunna livnära mig bara på fotbollen, men jag har ett jobb vid sidan om och det pasar mig bra.. Det passar mig. Har man hållit på med fotbollen i många är som jag har då är det dags att tänka på framtiden. Jag jobbar som konsultchef och så har jag familj och barn. Det är skönt att ha ett jobb att falla tillbaka på när man slutar med fotboll. Jag brukar prata med spelare som närmar sig 28-30 år att fotbollen kommer att bli slut i framiden om man inte är framstående proffsspelare och det är det få som blir. Man måste tänka på att antingen studera eller skaffa sig ett jobb. När jag var 20 och spelade i Åtvidaberg och då hade jag ingen tanke på jobb. Det är nog en mognadsfråga som kommer med åren.




Hur kommer ni att spela mot ÖFK?
- Vi kommer att spela vår spel och sätta vårt försvarsspel, ha fart på bollen och jobba väldigt hårt med att ha tryck i passningarna. Vi måste våga.




Hur är det på skadefronten och är någon spelare avstängd?
- Det är inga nya skador efter förra matchen. Backen Tom Siwe har äöremot tillkommit. Han kör nog för fullt från och med i dag efter sin skada. Robert Gojani är avstängd.




Fd ÖFK- aren och Nordirländaren Daryl Smylie hur går det för honom? Jag var faktiskt med i ÖFK när han värvades hit.
- Han är alltid bra på något sätt. Han är lugn. Det är lätt att kräva mycket av en sådan spelare. Daryl har utvecklat sitt defensiva spel. Om han hade gjort det när han var i Kalmar då hade de aldrig släppt honom. Då hade han spelat i allsvenskan så bra är han


Doglas Bergqvist i tuff kamp. Bilden från matchen i våras.



Statistik

(Så här har lagen och spelarna skött sig i tidigare matcher. Lite statistik för tippare och för andra intresserade)



Tidigare möten i seriesammanhang
2013 ÖFK-Jönköpng 5-0, Jönköping - ÖFK 1-1
2014 ÖFK - Jönköping 1-0


Senaste seriematcher ÖFK:

Värnamo - ÖFK 1-2
ÖFK - Syrianska FC 2-1
Husqvarna - ÖFK 1-4
ÖFK-IK Sirius 1-1
Varberg - ÖFK 2-0
Landskrona - ÖFK 0-1
ÖFK-Degerfors 0-0
ÖFK-GAIS 2-1


Skytteliga ÖFK

Modou Barrow 10 (Slutat i öFK)
Jamie Hopcutt 9
Seon-Min Moon 5
Emir Smajic 5
Brwa Nouri 2
Linus Sjöberg 1
Tomas Peciar 1
Ammar Ahmed 1
Alex Dyer 1





Passningar till mål ÖFK
Modou Barrov 7 (Slutat i ÖFK)
Dennis Widgren 5
Jamie Hopcutt 3
Alex Dyer 3
Seon-Min Moon 3
Brwa Nouri 2
Alex Mendiola 2
Tobias Malm 1
Linus Sjöberg 1
Douglas Bergqvist 1
Connor Ripley 1 (Slutat i ÖFK)
Bobo Sollander 1
Emir Smajic 1




Varningar ÖFK

Douglas Bergqvist 9
Seon-Min Moon 5
Jamie Hopcutt 5
Modou Barrow 4
Jonathan Azulau 4
Tomas Peciar 4
Luca Peric 3
Brwa Nouri 2
Connor Ripley 2 (Slutat i ÖFK)
Alex Dyer 2
James Baldwin 2
Dennis Widgren 2
Thomas Boakye 1
Stefan Illic 1
Aly Keita 1
Taylor Morgan 1
Fouad Bachirou 1

Utvisningsliga
Connor Ripley 1 (Slutat i ÖFK)

Publikliga (hemmamatcher)
ÖFK 3189
Jönköping 2402

Senaste seriematcher Jönköping
Jönköpings Södra IF - Ljungskile SK 1 - 1
IFK Värnamo - Jönköpings Södra IF 2 - 0
Jönköpings Södra IF - Syrianska FC 4 - 0
Husqvarna FF - Jönköpings Södra IF 0 - 2
Varbergs BoIS FC - Jönköpings Södra IF 1 - 1
Jönköpings Södra IF - IK Sirius FK 3 - 1
Landskrona BoIS - Jönköpings Södra IF 0 - 3




Skytteliga Jönköping
Daryl Smylie 10
Fredrik Olsson 9
Tommy Thelin 9
Ronny Sabo 7
Jesper Manns 2
André Calisir 1
Jonathan Drott 1
Robert Gojani 1
Carlos Garcia Ambrosiani 1
Oskar Olsson 1
Jesper Svensson 1
Fredric Fendrich 1




Varningar Jönköping
Robert Gojani 6 (Avstängd mot ÖFK)
Tom Sive 5
Carlos Garcia 4
Karl Svensson 4
Fredric Fendrich 4
Darryl Smylie 3
Jesper Manns 3
André Calisir 2
Tommy Thelin 2
Fredrik Olsson 1
Jonathan Drott 1
Anton Cajtoft 1
Viktor Rönneklev 1
Jesper Svensson 1


Utvisningsliga Jönköping
Tom Sive 1
Darryl Smylie 1
Joakim Karlsson 1



Passningar till mål Jönköping
Robert Gojani 10
Tommy Thelin 7
Daryl Smylie 4
Ronny Sabo 3
Fredric Fendrich 2
Fredirk Olsson 1
Jesper Manns 1
Jonahnan Drott1
Anton Cajtoft 1
Karl Svensson 1
Tom Siwe JÖN 1
Jesper Svensson 1
Viktor Rönneklev 1


Fair Play-tävlingen
ÖFK ligger på 6:e plats
Degerfors på 7:e plats

Formtabell:De fyra senaste matcherna




Trissen (
De hittills tre bästa spelarna i varje match enligt poäng 3-2-1
Modou Barrow 26
Seon-Min Moon 22
Brwa Nouri 22
Jamie Hopcutt 17
Dennis Widgren 10
Connor Ripley 9
Ammar Ahmed 7
Jonathan Azulay 6
Fouad Bachirou 6
Alex Dyer 5
Douglas Bergqvist 5
Tomas Peciar 5
Linus Sjöberg 4
Marcus Törnstrand 2
Luka Peric 1
Robert Hammarstedt 1
Tobias Malm 1
Aly Keita 1

Tabell
Ljungskile SK 25 28 49
Hammarby 25 29 48
GIF Sundsvall 25 17 48
Östersunds FK 25 7 43
Jönköpings Södra IF 25 16 42
IFK Värnamo 25 2 35
Varbergs BoIS FC 25 -4 35
IK Sirius FK 25 6 34
Syrianska FC 25 -15 33
Degerfors IF 25 0 32
Östers IF 26 -6 30
GAIS 25 -6 30
Ängelholms FF 25 -21 27
Landskrona BoIS 26 -18 23
Assyriska FF 25 -16 21
Husqvarna FF 25 -19 20

Nya hösten 2014
Lewis Sirrell, 20 år, back, Gateshead (Har redan avslutat ÖFK-tillvaron)
Haraldur Björnsson, målvakt, Sarpsborg, Norge
Grace Tanda, IFK Östersund
Foud Bachiro, Mittfältare, Greenock Morton

Förluster hösten 2014
Marcus Törnstrand, mittback,
Eder Lopeez Carrera, mittfältare,
Connor Ripley, målvakt

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Div 3 mellersta Norrland  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:33  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:25  
 

Ali Suljic Foto Haldo Jonsson

Ali Suljic leder även den sammanlagda Trissen

Magnus E. leder Hos Andreas Tipset före Mats J och Matts Grönlund

 
  Läs mer...  
 


 
  Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen  
  av Haldo Jonsson | 14 Apr 2024 - 21:55  
 

Dino Islamovic. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder  
  av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03  
 

.Foto: Stefan Roos

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK
13 Apr 2024 - 21:32 Tips div 2 Norrland - Förlust för alla lokala lag
13 Apr 2024 - 21:13 Matchens prestation
13 Apr 2024 - 19:12 Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev
13 Apr 2024 - 19:04 Matchens överraskning
13 Apr 2024 - 16:51 Från uruselt till halvdant
13 Apr 2024 - 14:21 Referat Ope IF - Östersunds FK dam - träningsmatch
13 Apr 2024 - 14:06 Startelvan
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
11 Apr 2024 - 14:10 Tips div 1 Norra
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt
8 Apr 2024 - 21:26 En trevlig stund vid Västra Station och en hälsning till läs
8 Apr 2024 - 21:22 Han bidrog starkt till vinsten mot Trelleborg - Yannick Adjo
8 Apr 2024 - 21:21 Korta nyheter - Om före detta ÖFK-aren Henrik Bellman
8 Apr 2024 - 20:54 Albin Sporrong skadad.
8 Apr 2024 - 10:12 Div 1 Norra damer rullar igång - IFK Östersund startade med
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 13:33
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook