av Johm A. Johansson
Publicerad 31 Aug 2015 - 14:19

Div. fyra herrar

Oavgjort på Strömsvallen.

Före matchen mot Tandsbyn såg strömsundsledarna och spelarna fram emot matchen med en viss optimism. I de två senast spelade matcherna, båda mot Fältjägarna, uppvisade laget ett bra spel och förhoppningar fanns förstås att det skulle hålla i sig även över matchen mot Tandsbyn.

För den som följer strömsundsfotbollen kanske det är intressant att se Strömsunds startelva i matchen mot Tandsbyn: Målvakt Peter Turesson, högerback Massoud Ehsani, Mittbackar Prakasit Geng Namsawang och Filip Bonnerup, vänsterback David Berg, Mittfältsspelare: Daniel Lestander, Mattias Edin, Ali Taqwei, Carl-Philip Strängby och Ali Shougar, Forward Fernando Meesse.

Hemmalaget startade matchen bra och det höll i sig under större delen av den första halvleken. Tandsbyn hade problem med att hänga med strömsunds snabba anfallsspelare Ali Shougar och strömsunds egen Messi, d.v.s. Fernando Meesse. Dessa killar kom fram i ett flertal målchanser men hade svårt att utnyttja chanserna till att göra mål. I stället var det en av de defensiva mittfältarna, evighetsspringaren Daniel Lestander, som plötsligt var helt ren på sin vänsterkant och säkert kunde placera in 1-0 i den 32 minuten. – Vi borde ha avgjort den här matchen i första halvlek, var strömsundstränaren Bernt Olofssons kommentar efter matchen. Men istället föll Strömsundslaget tillbaka i sin ovana att släppa in mål i halvlekarnas absoluta slutskeden. Med endast några sekunder kvar av första halvlek kunde Tandsbyns Mudasir Omer Muhammed efter en tilltrasslad situation utjämna till 1-1.

Men Strömsund startade andra halvlek på bästa sätt och genom en underbart vacker frispark i nättaket av Mattias Edin återtog laget ledningen i den 52 minuten. Men det verkade också bli startskottet till att Tandsbyn flyttade upp sitt spel. Under andra halvlek tog Tandsbyn mer och mer av initiativet i matchen och efter att Tony Arnqvist utjämnat till 2-2 i 70 minuten utsattes hemmalaget för en ordentlig press.

Hemmatränaren Bernt Olofsson tyckte som sagt att hans lag skulle ha avgjort matchen i första halvlek och var först ganska besviken efter att ha fått med sig endast en poäng. Men lite senare konstaterade Bernt: -Med tanke på Tandsbyns starka forcering får vi nog ändå vara glada att vi inte släppte in något mål i slutet.

Bernt var efter matchen nöjd med hela sitt lag men framhöll ändå några spelare lite extra. – Med lagkaptenen och mittbacken Johan Andersson avstängd hade vi ett idag ett nykomponerat mittbackspar. Men våra unga killar Filip Bonnerup och Geng Namsawang skötte sig utmärkt. – Dessutom vill jag framhålla vår unge defensive mittfältare Ali Taqwei som under säsongen gått framåt oerhört mycket. En mycket lojal och hårt arbetande spelare som alltid står rätt placerad och aldrig gör en dålig match.

Strömsundsmålvakten Peter Hanssons arbetssituation gjorde att han tvingades tacka nej till dagens match. Målet vaktades istället av rutinerade Peter Turesson, vilken av okänd anledning säger sig ha slutat med fotbollen. Det är därför intressant att notera att i bortamatchen i våras mot dagens motståndare Tandsbyn var det även då Turesson som vikarierade i målet och han blev då något av en matchvinnare med mängder av svettiga räddningar. Bortamatchen mot Tandsbyn slutade med seger för IFK Strömsund med 4-2. Och även i dagens match stod Peter Turesson för en felfri match. Turesson stod dessutom för en helt matchavgörande räddning när en tandsbyspelare med endast sekunder av matchen kom fri mot strömsundsmålet.

Och till sist några positiva noteringar för strömsundslaget:

Ett par comebackande lirare har i de två senaste matcherna gått in och gjort fina inhopp.

Försvarsspelaren Jonathan Johansson är tillbaka snabbare än väntat efter sin mycket svåra knäskada som han ådrog sig för nästan exakt ett år sedan och har nu medverkat i spelet med några kortare inhopp. Och anfallaren Magnus Strandh är nu tillbaka i laget efter en vila så pass lång att ingen längre minns när den startade. Magnus har gjort starka inhopp i de senaste matcherna och lagledningen hoppas att han kan spela även i kommande matcher trots att han hade diverse känningar i kroppen efter sin comeback. Dessa två killar kan säkert tillföra laget en hel del i form av tyngd och rutin.

En spännande match på Strömsvallen som även domarna var nöjda med. – Tidvis fint spel, ordentliga kämpatag men fin stämning på planen, var deras omdöme efter matchen.

Sök på fotbollz.se

Träningsmatcher i helgen
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:31

Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:41

Rapport från senaste öppna träningen

16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK