Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

INFÖR MATCHEN ÖFK VS ÖREBRO SK
av Martin Nylander
Publicerad 26 Apr 2016 - 22:16 

Dags för nytt publikrekord, det är ÖFK värda!

Med en fortsatt ödmjuk inställning och vilja att förbättras talar mycket för att Allsvenskan, Sveriges högsta fotbollsserie, snart domineras av ett Jämtländskt fotbollslag i ÖFK. ÖFK har spelmässigt krossat etablerade lag som BK Häcken och Gefle IF, man befinner sig helt enkelt i en annan högre division än dom lagen! Nu Jämtar är det därför dags att vallfärda till JKA för att stödja hemmalaget och få chansen att uppleva Sveriges troligen bäst spelande fotbollslag där motståndare efter motståndare blir utspelade och senast närmast måste be om ursäkt för att man lyckas ta poäng.

Nu väntare ett motståndarlag som mycket väl skulle kunna överraska och knipa SM-guldet, Örebro SK. Mycket fokus ligger på storlagen Malmö FF, AIK och IFK Göteborg men bakom dessa finns kompetenta lag som bland annat Örebro SK. I fjol hade man uppenbara problem med sitt spel i inledningen av serien, i år gäller det motsatta vilket talar för att ÖSK i längden kan bli farliga. Roligt blir det för Ken Sema som ställs mot sin bror Maic Sema som i år anslutet till ÖSK från en Cypriotisk klubb.

Match: ÖFK vs Örebro SK

Omgång: 6 i Allsvenskan 2016

Arena: JKA

Matchstart: Onsdag 27/4, kl 18.30

Domare: Patrik Eriksson (Gävle)

TV-Sändning: Matchen sänds av C MORE

Reflektion

Gefle spelare var så glada efter 0-0 matchen att man nästan blev frustrerad, även om dom inte bad om ursäkt för poängen så måste det ha legat nära till hands. Samtidigt kan man vända på detta till något positivt, ÖFK visar att man är ett riktigt kompetent fotbollslag, sannolikt av mycket hög Allsvensk klass.

ÖFK taktik mot Gefle IF var helt rätt och man gjorde det ändå rätt bra, men som väntat var hemmalaget mycket kompakta defensivt. ÖFK var så bra att Gefle blev tillbakaryckta till sista tredjedelen och därmed saknade kraft att anfalla, detta måste man ge ÖFK kredit för och imponeras av. Ska man kritisera ÖFK för något skulle det vara att man måste bli effektivare sista tredjedelen. Man måste kunna variera sitt spel mer än hittills, mot ett så kompakt och defensivt lag som Gefle måste man våga ta avslut utifrån. Därmed också sagt att ÖFK äger mycket boll men skapar på tok för få avslut.

Dennis Widgren vilken spelare han börjar bli! Nu börjar det lossna för vår egen Jämtländska fotbollshjälte, han har redan tagit flera utvecklingssteg under de inledande matcherna. I sista matchminuten i första tar han dessutom ett avslut som sånär hade resulterat. Detta är sista pusselbiten i hans utveckling, att våga agera offensivt, utmana, söka alternativ framåt samt att själv våga ta avslut. Frågan jag ställer mig är om Dennis kapacitet kommer till sin rätta som vänsterback, han borde spela högre upp i banan, men såklart till vänster.

Till sist några ord om Omoh som måste börja nyttja sin snabbhet och medspelare, varför inte vägga sig igenom istället för att alltid försöka göra allt själv?!

Klubben Örebro SK grundades redan 1908 och man har gjort imponerande 47 säsonger i högsta serien. I den näst högsta serien har man huserat totalt 31 säsonger. De bästa placeringarna i allsvenskan är 1994 då man blev 2:a och 2010 då man blev 3:a. Klubben drivs idag som ett aktiebolag då man som en av få klubbar tvingat till nedflyttning då man inte klarade kraven för elitlicens (detta skedde 2005)

I fjol hade man en riktigt tung inledning men repade sig under andra halvan av säsongen och slutade 9:a. Målsättningen i år är satt till att bli topp 6, detta kan tyckas vara ett högt satt mål med tanke på att man bara vid tre tidigare tillfällen lyckats med detta, 2009 och 2014 blev man 6:a och 2010 blev man 3:a och tog därmed hem lilla silvret. Målsättningen bygger på att man får ha sina viktigaste spelare skadefria. Redan där säger säkert många experter att det kommer inte att hålla och till del är jag benägen att hålla med. Främst är det en spelare som inte får gå sönder och det är mittfältaren Astrit Ajdarevic. Nu är det ju inte så lätt att man bygger ett lag kring en spelare men han är viktig för ÖSK spel inte minst offensivt, men mer om detta nedan.

Hur ser det då ut gällande spelarförändringar? ÖSK har ett spännande nyförvärv i Michael Almebäck som återvänder till klubben han lämnade 2011 för spel i Club Brugge. Närmast kommer försvararen från Danska Esbjerg. Offensivt har man ett intressant nyförvärv i Maic Sema. Han blev utsedd till bäste spelare i Hammarby IF 2011, därefter har han spelat i olika klubbar/länder och ansluter närmast från AEL Limassol. Övriga nya är Brendan Hines-Ike (USF) och Jonathan Lundberg som flyttats upp från klubbens U19-lag.

På minussidan finns egentligen inget namn som sticker ut så där enormt vilket i sig borde innebära ett starkare ÖSK 2016! Samuel Mensah är troligen den bästa av de som lämnat, han hade tyvärr en skadefylld period i ÖSK och fick inte visa vad han kan. Övriga som lämnat är Mozart Surville, David Hasler, Marcus Pode, Lukman Murad, Ayanda Nkili, Christer Lipovac, Eidur Sigbjörnsson, Pär Ericsson och Christoffe Wiktorsson.

Nyckelspelare i bortalaget är följande! Jag har nämnt den viktigaste mittfältaren Astrit Ajdarevic. Mittbacken Michael Almebäck visade 2011, då han senast spelade i ÖSK, att han var väldigt bra, nu har han än mer rutin och blir därför en viktig spelare. På topp måste vi nämna ”Crespo” Kamara som Malmö FF önskade värva i vintras. I fjol gjorde han ingen match pga skada, men 2014 gjorde han 14 mål på 19 matcher.

Örebro kommer närmast från en 3-2 vinst hemma mot IFK Göteborg. En match man som vanligt inledde starkt och pressade tillbaka IFK och redan i 6:e minuten fick 1-0. Matchen svände sedan till 1-2 för att sedan avgöras av Maic Sema med två mål. En stark prestation av Örebro!

Nu väntar en tuff match mot ett spelskickligt lag i form av Örebro SK. Till skillnad från de senaste matcherna ska ÖFK räkna med ett mer fysiskt spel från motståndarna. Dessutom ska man räkna med ett lag som kommer att sätta hög press på ÖFK. Därmed också sagt att det gäller att hålla fart på bollen och spelare, gärna också söka långa uppspel mot lagets yttrar likt man gjorde så fint mot Gefle IF. Med ÖSK förväntade höga press sätts såklart ÖFK försvar under press och här krävs disciplin och att man hjälper varandra.

På mitten har ÖSK Astrit Ajdarevic, en riktigt duktig spelare som vill ha mycket boll och styra spelet. Han har också en fantastisk passningsfot vilket förstärker lagets offensiva förmåga. ÖFK ska inte ge honom chans att måtta sina fina passningar mot löpande anfallare.

Andra spelare att se upp med är förstås ”Crespo” Kamara och Daniel Gustavsson. En viktig spelare som troligen inte kan medverka mot ÖFK är Martin Broberg som värvades till ÖSK under fjolårets sommaruppehåll. På 15 matcher gjorde han utifrån sin mittfältsposition hela 10 mål.

Nu Jämtar måste ni ta chansen att se bra fotboll. Visst snart gästar IFK Göteborg och Malmö FF JKA och kanske prioriterar man sådana matcher men veckans motstånd Örebro SK är inte långt efter nämnda lag. Med er som aktiva besökare på läktaren blir dessutom vårt stolta ÖFK än vassare och man utvecklas än mer och ni får se än bättre fotboll. Hoppas nu att målskyttet börjar släppa för hemmalaget.

Lagens tidigare möten:

Superettan 2013; ÖSK – ÖFK 2-0 (2-0), ÖFK – ÖSK 1-1 (1-0)

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Ilska i norr efter avbruten match i div 2  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:16  
   
  Läs mer...  
 


 
  Vänta med att sätta betyg på årets ÖFK  
  av Agne Svärd | Idag - 09:39  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ GIF Sundsvall - ÖFK genom fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:16  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Nio medarbetare i fotbollz.se är enagerade att skildra matchen.

Du har väl inte glömt att tippa Hos Andreas-tipset.

 
  Läs mer...  
 


 
  överkörda i premiären  
  av classe olofsson  | Igår - 20:46  
 

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 14:01 Div 2 Norrland startar i dag
Igår - 10:48 GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
27 Mar 2024 - 18:02 Axel Boden Återvänder
27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse
23 Mar 2024 - 16:21 vinst för kamraterna
23 Mar 2024 - 14:17 Var är målsinnet?
23 Mar 2024 - 12:55 ÖFK borde ha avgjort i första halvlek
23 Mar 2024 - 11:12 Startelvan i dag
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook