av Myggan Handler
Publicerad 25 Aug 2016 - 23:42

IFK Östersund fick välförtjänt åka hem med tre poäng från Tigervallen.

Idag var det dags för derby mellan tigerbrudarna och IFK Östersund. Ett taggat Häggenåsgäng som kom till samling. Stämningen var på topp och ett bra fokus vid genomgång och uppvärmingen. Allt kändes bra.

När matchen drar igång så är det IFK som har den första målchansen efter bara en spelminut. IFK:s Linnea Bergqvist har ett skott på mål som vår målvakt Angela Ward räddar. Vi kontrar direkt med ett bra anfall där Aino Turtiainen är sist på bollen och skjuter mot mål. Bollen går strax utanför stolpen.
IFK får sin första hörna efter fem minuter, vi lyckas ta undan bollen. Vår första hörna kommer efter nio minuter spel. Myggan Handler slår hörnan som blir rätt låg. Bollen trycks ut ur straffområdet men når Madde Norman som möter bollen från sin backposition. Madde spelar ut till Myggan igen som slår in bollen i boxen. Först är Aino på bollen innan den når Lina Lindman som får öppet mål, men tyvärr får hon en benskyddsträff och bollen går över mål.
När kvarten är spelad har vi nästa målchans. Denna gång ett skott från Rebecca Lilja som Christy Udogadi Ohiaeriaku i IFK:s mål räddar.
Vi har en bra start i matchen och är nära några gånger att göra matchens första mål. Tyvärr lyckas vi inte ha rätta skärpan sista delen in mot mål. Matchen är rätt välspelad första delen i första halvlek. Vi försöker spela boll och vi har några fina uppspel.
När matchuret står på 27 minuter spräcker IFK sin nolla. Elin Mårs får gå fri på vår vänsterkant, hon driver bollen och skjuter mot mål. Ett skott som vår målvakt troligen tagit. Men Myggan försöker skjuta undan bollen, får en snedträff på benskyddet och bollen byter bana och går i mål. Tungt mål efter en bra start från oss.
Efter detta mål så försöker vi pressa hårdare, vi flyttar upp spelet högre upp. Vi har känningar på ett mål men vi är för tunn sista biten in mot mål. De sista tio minuterna innan paus höjer IFK bolltempot och vi håller inte våra positioner. IFK pressar oss hårt och vi har fullt upp att hålla redan på alla röd/vita spelare.
I paus var det mycket snack om vår press och hur vi skall bli mer effektiv. Ha tålamod, vi har mycket tid kvar. Vara på hugget direkt när domaren blåser igång andra.
Men vi får ingen vidare start i andra, som vi så många gånger tidigare varit med om. IFK tar mark och vi står på hälarna. Vi är inte alls med i matchen. Så bara fyra minuter in i andra gör IFK sitt andra mål. En soloraid av Mariell Bodin på högerkanten, hon avslutar med ett fint skott som går i mål.
Efter detta mål är det IFK som är det bättre laget. Spelet kanske inte är det bästa men de vinner de flesta närkamperna och slår ofta långa bollar mot deras snabba Mariell Bodin. Vi jobbar hårt i backlinjen och håller ändå ihop det bra och de riktigt heta målchanserna uteblir.
Efter 72 minuter så har vi ett fint anfall som Maria Andersson och Helena Jakobsson är inblandad i. De väggar sig igenom på vår vänsterkant och det avslutas med ett fint inlägg av Helena. Det blir en duell mellan IFK:s målvakt Christy och vår forward Rebecca som Christy går segrande ur.
Vi jobbar och försöker men vi lyckas inte vinna mark. IFK är stark i närkampsspelet och detta är vi inte riktigt beredda på. Det smäller mycket och hårt men oftast helt regelrätt. Vi vinner de flesta höjd bollarna på mittfältet genom Anna Ersson och Maria Andersson men boll nr två och tre tar IFK hand om.
Vi börjar få ett långt lag och flera spelare börjar bli trött. Detta gör att IFK får mer ytor att jobba på. Vi försöker slå mer bollar bakom deras backlinje för att pressa ner bollen mer på deras planhalva. Men vi lyckas inget vidare. Antingen tar en IFK-back hand om bollen eller så rullar den ifrån oss och bollen går till inspark.
Men vi slutar inte jobba idag, när det är ca tio minuter kvar får vi tillbaka lite kraft och vi har mer bollinnehav. Vi försöker spela ett rakare spel för att kunna jobba in ett mål. Vi kommer runt på våra kanter några gånger men väl inne i boxen tar IFK hand om bollen.
I sista spelminuten har Madde Norman ett bra skott på mål som räddas av IFK:s duktiga målvakt.
Vi får lyfta på hatten och gratulera IFK Östersund till dagens seger. Tycker vi hade en bra start och det kändes som vi kunde få till något bra idag. Men tyvärr ställde dessa två benskyddsträffar till det för oss. Tänk om Myggans snedträff inte hade gått in och tänk om Lina Lindmans snedträff gått in, ja tänk om... Så är fotboll och idrotten, det är målen som räknas och IFK gjorde två och vi nollade. Och IFK fick åka hem med tre viktiga poäng.
Plus i IFK Östersund till Mariell Bodin och Emelie Eriksson.
Hos tigrarna går berömmet till Madde Norman och Emilia "Millan" Svedberg.
Tack till alla som kom till Tigervallen denna torsdagskväll!

Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superettans bästa dribblers
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:02

Foto Haldo Jonsson

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se