RAGUNDA BK - ÅS IF 2-3 (1-1)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 21 Aug 2017 - 13:39

Ås tog revansch i en väldigt tät match i Hammarstrand.

Revanschlustan var stor när vi samlades i Hammarstrand för att ta oss an Ragunda på bortaplan. Efter 0-3 förlusten hemma i våras ville vi verkligen visa att vi var ett bättre lag än så att vi hör hemma i toppen av tabellen. På (den mycket långa) vägen dit hängde rengmolnen tunga och det började stänka betänkligt, med tanke på regnet de senaste dagarna förväntade vi oss en väldigt blöt plan men istället var det en grön och fin gräsmatta som mötte oss.

Matchen drog igång och Ragunda kom genast upp i ett högt och väldigt aggresivt presspel som gjorde det väldigt svårt för oss att hitta vårat spel. Istället föll vi in i deras ganska fysiska spel och misslyckades med det mesta. Efter en kvart får dock till ett fint spel på kanten, några korta snabba passningar och Håkan Hagström får komma relativt fri med tidigare Ås-spelaren Andreas Olofsson i målet. Snyggt avslut av Håkan som gav oss en tidig 1-0 ledning. Ragunda fortsatte dock att spela aggressivt och hade en tydlig plan med spelet, långa bollar från Andreas och backlinjen mot högt stående yttrar och sedan inlägg och inspel från kanterna.

Det blev ett böljande spel utan direkta farligheter från något av lagen förutom på fasta situationer där både Ragunda och Ås försökte förvalta de efter bästa förmåga. Efter en halvtimmes spel får Ragunda ett väldigt bra frisparksläge någon meter utanför straffområdet. Ett riktigt bra tillslag, hårt och skruvat letar sig in i fel hörn från mitt perspektiv i målet. 1-1 i halvlek kändes som en besvikelse men inte alls orättvist sett till matchbilden.

I andra halvlek kommer vi ut betydligt mer aggressiva. Nu vill vi vinna bollen och gör det också i både första och andra situationer. I och med att vi får tag på bollen mer blir spelet också bättre och vi kan lyfta oss lite. Adam får en relativt billig straff som han sätter hårt och trots att Andreas är på den kan inte hindra den från att gå in. Även om den straffen var något snällt dömt fanns det två situationer till i halvleken som mycket väl också skulle kunna varit straff, så i sig var det inte orättvist.

Ragunda mattas nog också lite i början på andra halvlek efter den väldigt hårda pressen de haft i första och det gör att vi kan ta tag i spelet och dessutom vinna mer bollar på mittfältet. En frispark i 60'e minuten studsar på både med och motspelare i deras straffområdet innan Håkan resolut kan göra 3-1.

Efter målet faller vi hem mer och Ragunda forcerar för att försöka få in ett reduceringsmål. När det är 15 minuter kvar lyckas de också. Tror det är ett inkast, som de konsekvent varit farliga med på offensiv planhalva, som når två framrusande spelare mot bortre stolpen där de stöter in bollen. Sista 10 fortsätter Ragunda försöka, men sånär som på nåt bolltapp på mittplan kommer de inte till fler farligheter.

3-2 kändes tillslut som ett rätt rättvist resultat och det är skönt att vinna en såhär tight match där vi kanske inte riktigt lyckas spela ut det vi vet vi kan. Jag vill passa på att plussa lite extra för domaren, Anton Öström, som jag tycker gör en riktigt bra match. Han är konsekvent och lyckas hela tiden lugna ner och förklara i mer täta situationer. Nu blir det snabb omladdning innan vi möter Ope borta på tisdag. En viktig match i kampen om tredje-platsen i tabellen.

Tips div 2 Norrland
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:44

Dags för Frösö IF att ta poäng?

Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.

14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram