av Niclas Lidström
Publicerad 7 Dec 2017 - 23:54 Uppdaterad 8 Dec 2017 - 11:18

Hertha Berlin - ÖFK 1-1 (0-0)

vs

1-1 borta mot Hertha Berlin skulle vem som helst vara nöjd med i Europa League. Men ÖFK var inte nöjda med det resultatet i lagets 49:e tävlingsmatch under 2017. Brwa Nouri missade en straff med fem minuter kvar, mål där och det hade blivit gruppseger istället.

Snacket på förhand att Hertha Berlin skulle ställa upp med ett B-lag i matchen mot ÖFK visade sig vara helt riktigt. Varför skulle Hertha ställa upp med sitt bästa lag när laget är borta från avancemang i Europa League och dessutom tätt med matcher i Bundesliga. Ett Bundesliga där Hertha har haft problem och som just nu är huvudfokus för Berlin-laget.

Precis som före alla matcher i Europa League fanns tankarna där hos oss som gillar fotboll. Hur skulle ÖFK få agera och spela sitt vanliga spel eller skulle ungtupparna i Hertha Berlin gå på ungdomlig entusiasm?

Svaret på den frågan blev att den dåliga gräsmattan på det väldiga Olympiastadion i Berlin gjorde att antalet passningar som gick till fel adressat var fler än passningar som gick rätt. Det blev avvaktande spel, det blev en dålig första halvlek där Hertha hade bästa chansen med ett ribbskott från Dardai efter drygt 20 minuters spel. Regnet gjorde att planen blev ännu sämre och då är det svårt att få det där fina spelet som vi kanske hade hoppats på.

Dardai junior, tränarens son alltså, hade också ett bra läge

efter 27 minuter spel där han kom in i straffområdet på högerkanten och sköt ett pressat skott som Keita räddade med en fotparad.

ÖFK blev tillbakapressade, framför allt på Berlins högerkant, och ÖFK var riktigt illa ute fler gånger i den första halvleken.

ÖFK hade sin första målchans efter 31 minuters spel där Sotte på egen hand skapade ett läge där han drog två spelare och sedan sköt ett skott som målvakten Klinsmann räddade med stora svårigheter.

Nja, första halvleken blev ingen höjdare för ÖFK. Nja, inte för Hertha Berlin heller.

Dennis Widgren byttes in i paus och ut gick Gero. Anledningen till det kan ju diskuteras men Potter brukar ju ha en idè med sina byten.

Just Gero tillsammans med Mukibi hade stora problem med underlaget i första halvleken. Tappade bollar, felpass och bitvis riktigt tungt. Mycket på grund av underlaget.

Andra halvleken började klart mycket bättre för ÖFK:s del, höll hårt i bollen och skapade ett antal chanser och halvchanser innan Sotte efter 58 minuter spel fick in bollen bakom Klinsmann i målet. 1-0 där kändes som riktigt bra.

Men ÖFK slarvar direkt efter målet och Hertha kvitterade bara två minuter efter ÖFK:s ledningsmål. Pekarik tillskrevs målet efter att Keita i målet blivit fullständigt överspelad när Mukibi inte hängde med i svängarna.

När så Bilbao gjorde 1-0 borta var goda råd dyra för ÖFK som var tvungen att vinna matchen för att vinna gruppen och få en bättre lottning.

Gabriel Somi plockades ut efter 77 minuter och in istället med Jamie Hopcut i ett försök att få in ett segermål och därmed vinna gruppen. Så i 85:e minuten sliter Ken Sema sig loss och gå in i straffområdet och får en knuff i ryggen och Brwa Nouri bränner tyvärr straffen samtidigt som Klinsmann gör en bra räddning. Ett mål där för ÖFK hade gett gruppseger och bättre lottning. Nu blir det istället en andra plats i gruppen och svårare lottning på måndag.

Hertha Berlin lockar normalt mängder av folk till hemmamatcherna, ett snitt strax under 50 000 i Bundesliga. Men denna kväll gapade Olympiastadions läktare tomma på många håll och bara 15 686 åskådare hade sökt sig till matchen mot ÖFK.

Bästa spelarna i ÖFK mot Hertha Berlin

Saman Ghoddos
Oj, vilket självförtroende mannen har. När han sätter fart står spanjorer, ukrainare och tyskar stilla. Vore kul att få se honom i ÖFK-tröjan även efter nyår.

Aly Keita
Blir bara bättre och bättre. Vilket lugn, vilket självförtroende och vilket lugn han visar i alla lägen.

Sotiros Papaganoupolis
Snälla Sotte, stanna kvar hos ÖFK ett tag till. Vi behöver dig och du behöver ÖFK.

Sök på fotbollz.se

Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:06

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

Igår - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
Igår - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
Igår - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK