IFK STRÖMSUND - IFK ÖSTERSUND 2 2-2 (1-2)
av John A. Johansson
Publicerad 20 Maj 2018 - 22:02

Division 4 herrar J/H

När IFK Östersund 2, hittills obesegrade i årets seriespel, i fredags packade in sig i sina fordon för att åka och spela fotboll så var det för att möta ett annat hittills obesegrat lag i årets seriespel, nämligen IFK Strömsund. Och när matchen på Strömsvallens B-plan några timmar senare blåstes av hade ingen ändring av noteringarna i förlustkolumnerna ägt rum. Detta efter att matchen slutat 2-2.

Det blev en tung start för hemmalaget. Redan efter 4 minuters spel gjorde Oskar Stener efter en snabb spelvändning mål och gav bortalaget ledningen. IFK Östersund startade matchen bäst och under större delen av första halvleken hade bortalaget ganska klart mest att säga till om. Det tycktes som att strömsundslaget i det skedet av matchen hade lite svårt för östersundslagets snabba tempoväxlingar.

Men även Strömsund hade en del farliga lägen och i matchminut 17 kunde Elsid Metaj ta hand om ett fint inlägg då han på ett säkert och kontrollerat sätt nickade in 1-1. Men endast fem minuter efter kvitteringen återtog Östersund ledningen genom Carl Larsson och resultatet 1-2 stod sig till halvtidsvilan.

Inför matchen hade strömsundstränarna tvingats ändra i den framgångsrika försvarslinjen med målvakten Peter Hansson i spetsen. Endast ett insläppt mål i inledningen av serien, mot två på förhand tippade topplag, gjorde förstås att försvaret skulle ha fått förnyat förtroende. Men mittbacken Geng Namsawang var ett osäkert kort efter att ha varit sjuk under veckan och började därför på bänken. Strömsundstränarna vidtog dock några ändringar i haltidsvilan och bl.a kom Geng in i spelet. Hela strömsundslaget lyfte sig ordentligt i andra halvlek och mot slutet av matchen ökade hemmalaget trycket mot östersundsförsvaret mer och mer vilket bl.a ledde till några frisparkar just utanför straffområdet. Och på en av dessa kunde inbytte Geng Namsawang sätta dit kvitteringen i den åttionde minuten. Trots ytterligare några chanser åt båda hållen stod sig resultatet tiden ut.

Precis som efter den oavgjorda matchen mot Offerdal kunde en viss besvikelse märkas hos hemmalagets spelare som inte alls var nöjda med sitt spel idag och menade att laget kan mycket bättre. Strömsundstränaren Henrik Sponton tog däremot båda lagens spelare i försvar i fall att någon tyckte att någon passning slagits till fel adress. – Det går inte att begära något skönspel på det underlag som bjöds idag, sade Sponton. –Planen var torr och fin men svårspelad då den var ganska ojämn.

Hemmalaget startade matchen med följande elva spelare: målvakt Peter Hansson, högerback Jonathan Johansson, mittbackar Muhammed Muhammed och Carl-Philip Strängby, vänsterback Daniel Lestander, Mittfält/anfall: Fernando Messi, Tobias Eriksson, Ali Taqwei, Gaetan Kisula, Elsid Metaj och Ali Shougar.

För att undvika tidsspillan, diskussioner och annat onödigt tjafsande bestod juryn som utnämnde matchens lirare i respektive lag av endast en person, nämligen tidigare års lagkapten i IFK Strömsund Magnus Odelberg. Utmärkelsen gick till IFK Östersunds Henrik Dillner och IFK Strömsunds Prakasit ”Geng” Namsawang.

Till sist ett uppmuntrande beröm till fotbollz och deras tippare av division fyrafotbollen som på denna match till 100 % hade prickat in både poängfördelning och resultat! Grattis!