Vinst 2-5
Sjunde raka segern bärgades på onsdagskvällen!
Bergs IK ? Dvärsätts BK 2-5 (0-1)
Mål: Östling, Abbas, Strandeberg (3)

När bilarna rullade mot Galhammarudden i Svenstavik under onsdagseftermiddagen var det ett taggat och revanschsuget DBK. Förlusten mot Berg på försäsongen sporrade oss samtidigt som vi visste att det krävdes en bra och kämpastark insats för att inte upprepa nederlaget.
Och just kamp var det som präglade första halvlek. Hemmalaget var till synes lika taggade som oss och satte hög press direkt i inledningen, något som vi till en början hade svårt att hantera trots att vi så långt som möjligt försökte spela oss ur Bergs press. Berg skapade matchens första målchanser och en Hemå i storform (två raka nollor inför matchen) fick en del att hantera mellan stolparna. Känslan var att Berg inte orkade fullfölja sin matchinledning och de tappade allt mer ju längre vi kom in i halvleken, främst var det ytorna på kanterna för Clement och Östling som visade sig varpå vi utnyttjade detta. Firma Clement-Östling låg också bakom matchens första mål efter knappa halvtimmen spelad, Clement assisterade från högerkanten och Östling kunde fånga in bollen i boxen för att vända bort en försvarare och avsluta i nät. Kanske inte välförtjänt om man ser till halvlekens inledande tjugofem minuter men efter dessa så tog vi över mer och mer. Efter 45 minuter gick vi hursomhelst in i halvtidsvila med en 1-0 ledning.
Felix och Petter var nöjd med halvlekens senare hälft och uppmanade oss att fortsätta stå upp mot Bergs fysiska spel samt att hålla oss till våran spelidé, då visste vi att de inte skulle orka med ännu en halvlek. Bergs filosofi handlade till stor del om att lyfta långbollar bakom våran backlinje och på dom offensiva fast situationerna bjöd hemmalaget på en del fantasifulla varianter utan vidare framgång.
När domaren blåste igång andra halvlek dröjde det inte många sekunder förrän Felix, som tagit många smällar i matchen hittills, satte fart mot Bergs backlinje från vänstersidan och blev nergjord i straffområdet. Domaren pekade därför på straffpunkten till hemmalagets högljudda protester, men tro mig, trots dagens ?oärliga? fotboll där filmningar är mer regel än undantag kan jag intyga att Felix aldrig har eller kommer att slänga sig när han inte behöver göra det. Felix fick tyvärr byta efter smällen men enligt de senaste rapporterna ska det inte vara något allvarligt. Oscar, som skulle bli en stor segerorganisatör för kvällen presenterade sig när han stensäkert dunkade in straffen till 2-0. Smakstarten på andra halvlek gav oss ännu mer energi och efter detta handlade de mesta om DBK, jag törs till och med påstå att vi dominerade stundtals. Oscar kunde sätta trean efter ca. 60 minuters spel och Felix ersättare Abbas som kom in och visade sitt kreativa fotbollsregister ökade på till 4-0 strax därefter.
Efter målkavalkaden gick vi ner litegrann i tempo och började tumma på småsaker som noggrannheten i passningar och närkamper. Berg kunde under loppet av två minuter reducera till 2-4 från egentligen ingenstans, och då fick ju faktiskt hemmalaget lite vittring med knappt tio minuter kvar av matchen. Energin som Berg hade i första halvlek hade återuppstått och vi fick nu fokusera på att försvara, en 3-4 reducering var enligt mig inte långt borta men forceringen från hemmalaget skulle ganska snart trubbas av då skyttekungen Oscar elegant lurade upp Bergs målvakt på Galhammaruddens läktare och fastställde slutresultatet till 2-5.

Vi konstaterar att det nu gått sju matcher av division 5 och i samtliga har vi fått med oss tre poäng, segertåget innebär att vi parkerat i toppen av tabellen men vi är inte på något sätt nöjda. För att hålla de jagande lagen bakom oss krävs minst lika bra insatser i fortsättningen. Närmast väntar Frösö IF 2 på Lövudden nu på onsdag, hoppas att vi ses då!
Tack för att ni läste.
/ Johan Larsson

Träningsmatcher i helgen
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:31

Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:41

Rapport från senaste öppna träningen

16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK