Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

ISTÄLLET FÖR SKÖRD ÄR DET RISK FÖR MISSVÄXT!
av Agne Svärd
Publicerad 21 Aug 2018 - 00:04 

Det var nu som ÖFK skulle börja skörda. Trodde jag.

Men efter måndagskvällens 2–1-förlust mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi är det bara att konstatera att risken för missväxt är uppenbar, åtminstone om man tar den här matchen som intäkt.
ÖFK gjorde en förfärlig prestation. på alla vis! I konkurrens med den tidiga förlusten mot Dalkurd (0–3) var det här årets sämsta. Utan prut!

Jag gissar att Ian Burchnall och han närmaste medhjälpare sover rätt illa i natt.

Frågan de, och vi andra, givetvis ställer; varför blev det så här? Hur kunde Allsvenskans formstarkaste lag (tio matcher i följd, åtta segrar och två oavgjorda) uppträda så illa när titelracet skulle inledas?

Jag ger svaret direkt; ställer man upp med ett så obalanserat lag riskerar man faktiskt att det går åt helvete!

Med Saman Ghoddos (oklar orsak...) samt skadedrabbade Dino Islamovic och Tesfaldet Tekie utanför laget förstår jag att Burchnall fick fundera lite extra på startelvan. Försvarsmässigt var det inga problem, fyrbackslinjen var densamma som mot Kalmar och offensivt var alternativen inte så många. Aiesh, Hoppcutt och Simon Kroon kändes som rätt givet under de förutsättningar som rådde.

Men däremellan, Burchnall, däremellan. Frank Arhin (som vi knappt sett på banan den här sommaren och som vi inte såg den här gånger heller trots att han fick 64 minuter...) Douglas Bergqvist och Curtis Edwards på mittfältet (ofta förstärkt med Dennis Widgren som gled upp ute till vänster).

Det blev inte bra. Verkligen inte! Det måste ha varit det mest obalanserade mittfältet i ÖFK:s allsvenska historia. (Och inte blev det bättre av att både Jamie Hopcutt och Simon Kroon var nere och rotade i samma område).

Vem skulle göra vad? Det vill jag gärna veta...

Resultatet av den oredan såg vi på banan under den första timmen; ett mål (Dennis Widgrens kanonskott från 25 meter) och en målchans (Aiesh schabblade bort den efter drömpass av Curtis Edwards), det var allt. Inte ett smack mera, mot IFK Göteborg, ett av Allsvenskans formsvagaste lag.

– Vi följde inte vår matchplan, sa Hosam Aiesh i Cmore direkt efter matchen.

Hm, den matchplanen skulle jag bra gärna fått mig föreskriven... Den var i alla fall fullständigt omöjlig att lista ut.

Det blev bättre, det ska sägas, efter två byten i matchens 64:e minut; ut med Simon Kroon och Frank Arhin, in med nye Rewan Amin och Patrick Kpozo. Dessutom ned med Douglas Bergqvist centralt i en trebackslinje tillsammans med Sonko Sundberg och Tom Pettersson, högre upp med båda ytterbackarna Ronald Mukiibi och Dennis Widgren medan Amin och Edwards styrde upp spelet på det centrala mittfältet.

Men det blev inte tillräckligt bra för att kunna ta sig ur den brygga man hamnat i sedan Göteborg tagit ledningen strax före pausfikat, framförallt lyckades man inte skapa några högkalibriga chanser.

Det offensiva spelet var synnerligen andefattigt, bara några inspel mot Tom Petterssons huvud i ett sista desperat försök att åstadkomma en kvittering gav hemmaförsvaret lite arbete.

Några noteringar:

# Dennis Widgren fick äntligen göra sitt första allsvenska mål. Vi vet sedan länge att Dennis har en fruktansvärd bössa i sin vänsterfot, han har genom åren gjort många försök utan att lyckas. Men nu gav det utdelning när han från 25 meter pangade in bollen via ribban rakt ovanför Göteborgsmålvakten Erik Dahlin, 1–1. Ett drömmål, vilken smäll!

# Men Dennis var också i högsta grad inblandad i Göteborgs 1–0-mål bara några minuter innan, en hörna (Giorgi Kharaishvill) som han släppte förbi sig och lurade målvakten Aly Keita. Och det är just den typen av hjärnsläpp som hindrar Dennis från att ta det sista lilla steget ut bland de stora. Dom kommer helt enkelt lite för ofta! Fokus, Dennis, det är bara fokus det handlar om.

#Apropå 1–0-målet. Där avslöjades också ÖFK:s brister i sin försvarsorganisation vid hörnor. Visserligen är det modernt att inte ha någon bevakning vid stolparna (nytt i ÖFK sedan Burchnall tog över), själv tycker jag bara det är korkat. Den bollen hade aldrig gått in om det funnits bevakning vid första stolpen, omöjligt!

# Försvarsinsatsen vid Göteborgs 2–1-mål var heller inget att skryta över. Douglas Bergqvist, Tom Pettersson och Noah Sonko Sundberg fanns alla på plats när Vajebah Sakor nickade in bollen på Kharaishvills utmärkta frispark.

# Hosam Aiesh briljerade ute på sin högerkant. Eller gjorde han verkligen det? Visst hade Aiesh ett kraftigt övertag på sin bevakare (Victor Wernersson) som han bitvis lurade varje gång. Men vad spelar det för roll när Aiesh ändå inte får till ett enda vettigt inspel sedan han slagit sin motståndare. Jag njuter också av skickliga dribblers, det är bland det roligaste man kan se på en fotbollsplan, men för mig är det viktiga det som händer därefter. Och, tyvärr, nu hände det inte mycket!

# Simon Kroons fina löpsteg måste utnyttjas på bättre sätt. En stillastående Kroon är ingen märkvärdig fotbollsspelare, en Kroon med fart är ett allvarligt hot mot alla försvar!

# Jamie Hopcutt var överallt men absolut ingenstans. Ytterligare en match...

# Curtis Edwards saknade verkligen en passningskompis (Tesfaldet Tekie?) på mittplanen under den första timmen.

# Sätt Douglas Bergqvist på bänken. Nu!

# Ronald Mukiibi har storleken men vinner inte många nickdueller. Framförallt är han helt ofarlig i offensiven. Dags för lite specialträning...

# ÖFK utåtskruvade hörnor är verkligen inget hot mot några motståndare. (Hur många gånger har jag skrivit det?)

# Var det verkligen ingenting som var bra den här gången? Sorry, alla ÖFK-vänner, inte ett smack (förutom Dennis målkanon)! Jag vet att det kan låta tufft när man (utifrån sett) håller jämna steg FK Göteborg på bortamark. Men kommer man med tio raka utan förlust, jagar allsvenskt guld och Europaplatser måste kraven var höga. Då krävs det faktiskt mycket mer än det ÖFK presterade i Göteborg den här kvällen.

Nu är det bara att tugga i sig motgången och snabbast möjligt komma upp på hästen igen; cupmatch på Gotland på torsdag och hemma på Jämtkraft arena mot Gif Sundsvall på söndag.

 
18 Kommentarer:
Gäst: @Strax utanför krysset skrev | 22 Aug 2018 - 15:25
Jag tänkte på det själv under Göteborgsmatchen, han är framförallt mer energisk vid sidlinjen och skriker ut instruktioner.
Jag har ingen aning vad som skriks ut men det är en klar skillnad mot Potter som kändes mer eftertänksam under matcherna och diskuterade mer med de runt omkring sig.
Behöver såklart inte vara något negativt.
65
Gäst: Strax utanför krysset skrev | 22 Aug 2018 - 11:59
Jag lyssnade på fotbollsmagasinet Offsides förnämliga podcast idag. Där berättade Anders Bengtsson, chefredaktören på tidningen, att han tyckte att nye tränaren Burchnall utstrålade en annan inställning än Potter som tränare vid sidlinjen under match. Medan Potter var uppmuntrande och applåderade försök trots att de misslyckades så är Burchnalls inställning mer negativ, slår ut med händerna, skakar på huvudet osv åt spelarnas misstag. Stämmer den beskrivningen?
2
Gäst: Åsa skrev | 22 Aug 2018 - 09:35
Jag undrar varför inte Ghoddos var med? De kommer snart behöva klara sig utan honom, men så länge han tillhör klubben ska han väl spela?!
0
Gäst: Var klok skrev | 21 Aug 2018 - 19:03
@Tapas,helt rätt,skulle va skoj om dom här lagen som missade kvalet till Europa leuge skulle drabbas lika hårt med spelarflykt som öfk gjort,vad dom skulle gnälla o grina tror vi får vara beredda på en hård höst.Men jag hoppas jag har fel.Kämpa ÖFK!!!!D8TPT
2
Gäst: Tapas skrev | 21 Aug 2018 - 14:49
7st av 11 borta från den elva vi brukade mönstra i Europa League. Klart det är svårt att vinna mot de flesta lag då. Tycker ändå att vi spelade sämre mot Örebro och Norrköping och då var Potter med. Glöm inte bortamatcherna mot Kalmar under hans tid.
2
Gäst: Tomas skrev | 21 Aug 2018 - 13:00
@gult kort

Jo ja vet, ironi...
Såg han nämligen inte på plan i stort sett.
7
Gäst: Gult Kort skrev | 21 Aug 2018 - 12:10
Tomas! Hopcatt var med!!
0
Gäst: KEFson skrev | 21 Aug 2018 - 11:17
Soppatorsk
Gått trögt de senaste matcherna.
ÖFK hade tur mot Kalmar som nu senast, med samma spel, totalt sopade banan med Djurgården.
Gåtan Hopcut: Ofta osynlig, bollmottagningar=?, felpass, brända målchanser. ?????
Kanske back to basic = bäst som inhoppare ?
När nu Edwards för en gångs skull inte har någon bra dag och utan Tekie så finns det, förutom Aiesh, inte så mycket idéer/krut framåt.
Kanske dax att göra som IFK GBG:
Hejaklack på träningar före hemmamatch (hur får man reda på när/Falkarna organiserar ?) samt lufta (de hungriga ?) nyförvärven för att få nytt bränsle i tanken.
3
Gäst: Observer skrev | 21 Aug 2018 - 11:13
Hatten av för poängsviten under Potter/Burchnall, men handen på hjärtat har vi inte fått lite mer betalt i poäng än prestationerna förtjänat i vissa matcher? Hammarby, Malmö, Elfsborg borta, Kalmar. Ibland är det marginaler emot, ett vilt kämpande Blåvitt var hetare helt enkelt. Dennis misstag oförklarligt men snygg revansch på den. Varför låter Johannesson spelet gå en dryg halvminut över tiden trots ingen aviserad tilläggstid? Matchavgörande, vid 1-1 i andra hade Blåvitt fått öppna sig under trycket. Extremt viktigt med vinst på torsdag nu och säkrad försäsong i cupen, även att komma på övre halvan viktigt med tanke på hemmafavör i just cupen. Tror ÖFK med nuvarande manskap hamnar på plats 5-7 men många som kan utvecklas till 2019. Än viktigare då med en bra placering inför 2020 och nya högre TV-pengen till klubbarna!
9
Gäst: Tomas skrev | 21 Aug 2018 - 10:48
Någon som vet hur Hopcut kunde få en varning när han inte ens var med???
1
Gäst: P skrev | 21 Aug 2018 - 10:18
Lite oroväckande är det med skador och tunn trupp att vi ska in i tätt machande nu, det som är positivt med cup matchen är att Amin förmodligen får 90 min och kan komma in i det lite mer. Men truppen känns tunn och många ordinarie lär få 90 min också inför Sundsvall hemma på söndag och sen Örebro borta som vi alltid haft svårt för.
0
Gäst: Öfk pidde skrev | 21 Aug 2018 - 10:17
Stort avbräck utan Ghoddos vilket man såg tydligt igår!
2
Gäst: Alrik8 skrev | 21 Aug 2018 - 08:33
Även Barcelona har svårt att ta sig igenom ett frenetiskt kämpande förvar. Det gäller alla lag oavsett hur bra de än är. Vilja betyder 75 procent.
8
Gäst: Pela skrev | 21 Aug 2018 - 08:07
Tänk vad slutresultat spelar roll. Hade ÖFK gjort två mål till, ett slump och ett snyggt, hade det inte jämförts med Dalkurd. Jag anser att Gbg stängde otroligt skickligt i andra halvlek, och vårt spel liknade oerhört de flesta insatser 2016 med spel bakåt och i sidled. Men var det sämre än de två senaste? Knappast. Men, insatsen var absolut inte optimal, och vi har ett antal unga spelare som absolut inte är färdigutvecklade. Burchnall & co kommer också att utvecklas. Och skörda hela trädgården samtidigt blir nog tyvärr svårt, då allt inte mognar samtidigt, och vi måste sälja vid rätt tillfälle. Nu satsar vi allt nästa match! Tredjeplatsen fortfarande inom räckhåll. Heja ÖFK!!
24
Gäst: Klockren skrev | 21 Aug 2018 - 07:30
Analysen är klockren. Dock kan det fyllas på med att det nån gång måste visa sig att ÖFK tappat x antal ordinarie spelare sista halvåret. Som hävdat sig bra i Europa. Finns ju inte en chans i helvete att laget skall prestera ens i närheten då. För tillfället är vi ett ganska alldagligt allsvenskt lag. Att det tagits 10 raka före denna match är faktiskt en bragd!! Men nu får vi nog vänja oss med lite mer vardagligt spel och poäng som inte ramlar in lika frekvent. Jag hoppas jag har fel men tyvärr är nog detta sanningen, Det är numera en alldeles för tunn trupp helt enkelt.
25
Gäst: M77 skrev | 21 Aug 2018 - 07:01
Farten vart var farten. Förstår att blåvitt backade tillbaka och så öfk fick ha boll.Är nog inte första laget som kommer spela lågt försvar mot oss.
1
Gäst: 75DBN skrev | 21 Aug 2018 - 01:09
Håller med såg inte bra ut.
4
Gäst: Realist skrev | 21 Aug 2018 - 00:18
En sak är i alla fall säker. Om Ghoddos sticker (som han av allt att döma gör) spricker devisen "alltid bättre efter varje fönster" kraftigt.
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  div 2-3 - 23-24 augusti  
  av Björn Runsten | Igår - 22:31  
 

Alsen står över denna omgång, och kan bara hoppas att andra resultat går deras väg. Ope möter Sollefteå, och Ytterhogdal och IFK får bekänna färg, när bägge lagen ger sig av norrut för matcher mot två av seriens bättre lag. Dit får man väl även räkna våra länslag, framförallt Hogdal! Frösön, med två raka förluster. åker till Sund.


Ope - Sollefteå 1-2

Sund - Frösön

Piteå - Ytterhogdal

IFK Luleå - IFK Östersund

 
  Läs mer...  
 


 
  Att satsa rätt - eller inte  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:19  
 

Bildresultat för pengar riksbanken


Fotbollz.se lägger sig i de oförtröttliga skriverierna om ÖFK:s ekonomi

 
  Läs mer...  
 


 
  OAVGJORT  
  av classe olofsson | Igår - 21:14  
 

Ifk Östersund Ungdom - Alsen 2 1-1 (1-0)

 
 


 
  Ifk Östersund Ungdom - Alsen 2  
  av Classe olofsson  | Igår - 15:14  
 

Fredag 23/8 kl 19.15, Jämtkraft Arena

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 14:22 Positiv träning inför AIK
Igår - 10:46 Resultt Spelomgång 13 div.4 Jämtland
Igår - 10:39 Hoppas att ÖFKs ledning och alla andra i ÖFK vågar tänka sto
Igår - 10:26 Jobbig kväll för AIK
Igår - 09:17 Referat: Offerdals IF - Järpens IF
Igår - 07:12 Brunflo FK - Selånger FK
22 Aug 2019 - 23:09 Häggenås - OPE 1-10 (0-5)
22 Aug 2019 - 17:23 En äkta ÖFK vän
22 Aug 2019 - 15:49 Avstängningar ÖFK - AIK
22 Aug 2019 - 15:37 Nu är det klart - Ken Sema lånas ut till Udinese
22 Aug 2019 - 10:54 Falkarna mobiliserar för att stötta och hjälpa ÖFK
22 Aug 2019 - 10:20 Borta matcher för hela fotbolls pengen i helgen
22 Aug 2019 - 09:20 ÖFK:s lagbyggge nu klart?
21 Aug 2019 - 10:44 Match onsdag
21 Aug 2019 - 10:30 Formstarke Jamie Hopcutt tog sin första trissvinst i år - sn
20 Aug 2019 - 20:09 Ett brev från riktiga ÖFK vänner - FB-gruppen
20 Aug 2019 - 20:01 Veckans matcher dam
20 Aug 2019 - 18:53 En film om Marcus Allbäcks gästspel i Järpens IF
20 Aug 2019 - 18:10 Nyförvärvet Kalpi Outtara kan bli ett fynd trots sin ungdom
20 Aug 2019 - 17:57 Fotboll i kväll
 
 
 
Herrar
av: Nyval | 20 Aug 2019 - 14:03
Mittmedia alternativt sig. ö.s
42
kommentarer
En färgstark man - Daniel Kindberg
av Haldo Jonsson | 16 Aug 2019 - 14:32
En känslofylld och närgången inte
25
kommentarer
Tung kväll för ÖFK - Elfsborg hade uppvisning i målskytte.
av Margareta "Myggan" Handler | 19 Aug 2019 - 23:06
VS IF Elfsborg - ÖFK 4-1 (3-0)
21
kommentarer
Fotbollen i fokus
av Haldo Jonsson | 17 Aug 2019 - 10:39
Gårdagens intervju med Daniel Kin
20
kommentarer
Resultat Spelomgång 12 div.4 J-H
av Lasse Granbacka | 16 Aug 2019 - 22:26
Offerdal i topp med 6 p tillgodo
19
kommentarer
Resultt Spelomgång 13 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | Igår - 10:46
 
 Skrivet den Fre 2 Aug 09:16
 
 Skrivet den Tis 16 Jul 20:19
 
 Skrivet den Fre 9 Aug 21:10
fotbollz.se på Facebook