Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

INTE SPECIELLT VACKERT - MEN VÄRDEFULLT!
av Agne Svärd
Publicerad 23 Sep 2018 - 05:49 Uppdaterad 23 Sep 2018 - 06:00

Många segrar är inte speciellt vackra. ÖFK:s 1–0 mot Sirius på lördagseftermiddagen var definitivt inte det. Men den var ack så betydelsefull! Efter fyra uddamålsförluster på raken var det viktigt att att komma upp på segerspåret igen. Och då gjorde det mindre att det spelmässigt inte var mycket att skriva hem om.
Poängen var det viktiga och dom tog ÖFK. Alla tre!
Det är inte ofta man har fått berätta om Sam Mensiros insatser den här säsongen. Han har inte fått speciellt mycket speltid, inte minst sedan Ian Burchnall tog hand om chefsskapet har det blivit väldigt lite. Skador och brist på prestationer har hållit Mensiro utanför startelvan. Inget konstigt med det.
Men med Ronald Mukiibi på skadelistan blev högerbacksplatsen (eller rättare sagt höger wingplats) ledig den här eftermiddagen och den tog Mensiro.
Det gick sådär, kan väl sägas. Tajmingen var inte den bästa (brist på speltid) och Mensiro tappar i slagstyrka ju högre upp i banan han kommer, så även nu.
Men det hindrade inte honom för att bli ÖFK:s stora hjälte den här eftermiddagen!
I en match där lagen hade varsin ribbträff i mitten av den första halvleken men där de heta målchanserna annars lyste med sin frånvaro kom ÖFK:s möjlighet ungefär samtidigt som domaren Glenn Nyberg höll på att dra in luft i sina lungor för att blåsa av den synnerligen trista föreställningen. Mitt på Sirius planhalva spelade Curtis Edwards ut mot höger till Sam Mensiro, Mensiro spelade vidare till Jamie Hopcutt, Hopcutt hittade Aiesh på väg in i straffområdet och Aiesh spelade in bollen framför Sirius mål. Och vem kom där om inte Mensiro som stötte bollen förbi hemmamålvakten Lukas Jonsson.
Jag lovar; det är inte många gånger under en säsong som Sam Mensiro befinner sig i den positionen.
Matchuret visade 94 minuter och 50 sekunder när bollen landade i Siriusburen!
Efter förluster mot IFK Göteborg, Gif Sundsvall, Örebro SK och Malmö FF var ÖFK i desperat behov att bryta den trista trenden. Men starten i Uppsala gav nya problem. Matchen hann bara bli några minuter gammal när Tesfaldet Tekie fick känning av en knäskada och tvingades utgå. Hosam Aiesh ersatte men passade inte in i den planerade 3-5-2-uppställningen och det blev ingen ordning på ÖFK-spelet.
Bättre blev det när man skiftade till 4-3-3 men riktigt bra blev det aldrig. Och det var inte bara ÖFK:s fel. Sirius årgång 2018 är ett rätt stökigt lag att möta.
Några noteringar;
# Hosam Aiesh fick alltså, mycket överraskande, börja den här matchen på bänken. Till Mittmedia säger Ian Burchnall att det var ett taktiskt beslut. ”Vi visste att det skulle bli väldigt fysiskt spel. Tajt spel med lite ytor att spela på. Vi har tre matcher den här veckan, vi måste balansera det på ett bra sätt. Planen var att ta in Hosam i andra när spelet blev lite öppnare.”
När laget är i desperat behov att bryta en trist trend sätter alltså ÖFK-tränaren sitt vassaste anfallsvapen på bänken, av taktiska skäl.
Vem tror på sådana dumheter? Vilket skitsnack!
Aiesh var placerad utanför startelvan av disciplinära skäl sedan han uppträtt ytterst olämpligt i omklädningsrummet i förra helgens förlustmatch mot Malmö FF!
Jag har förtvivlat svårt med ledare och aktiva som slirar med sanningen istället för att säga som det är.
# Nu fick ju Aiesh sitta av sitt ”straff” i bara nio minuter. Han var precis som vanligt när han kom in; många fina initiativ men värderar fortsatt för dåligt. Skottet i ribban och framspelningen till segermålet ger givetvis plus i boken.
# Aly Keita hade inte mycket att göra men ett par onödiga returer kändes inte helt stabilt.
# Försvarslinjen fungerade i stort sett klanderfritt. I varje fall bjöd man inte sina motståndare på några gratischanser den här gången. Tom Pettersson var lagets främste och uppträdde som den kapten han är!
# Jobbet på mitten blev naturligtvis lidande av att Tekie försvann lika fort som han kom. Rewan Amin fick aldrig möjlighet att dirigera som senast mot MFF.
# Curtis Edwards jobbade oförtrutet, passade väl och får andrapriset efter Tom P.
# Dino Islamovic slet ont på naturgräset medan Ludvig Fritzson ser ut att hålla fin höstform.
# Jamie Hopcutt visade pigga ben i sitt korta inhopp.
# Matchvinnaren Sam Mensiro är vårdslös i sin spelstil, det vet alla och det brukar också ge en och annan varning under en säsong. Men det gula kort han fick mot Sirius kändes inte rättvist. Mensiro kan ju knappast lastas för att hemmalagets Jesper Arvidsson trampar snett när han landar efter höjdduellen, Mensiro råkar bara stå i närheten. Till min glädje ser jag att den varningen inte finns noterad i matchrapporten på förbundets hemsida och då måste väl Glenn Nyberg ha insett sitt misstag.
Till sist; ny match på onsdag, hemma mot Brommapojkarna. Det ser vi fram emot!
 
8 Kommentarer:
Gäst: UG skrev | 24 Sep 2018 - 23:22
Bra formulerat Lars
75
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 23 Sep 2018 - 23:05
Ledarskap och journalistik är inte alltid helt logiskt kompatibla. Journalistiken grundar sig i den mänskliga nyfikenheten. Det vill säga att vi vill veta orsaker mm. Journalistiken är dessutom demokratins garant för det öppna samhället. Ledarskap handlar däremot om gruppens dynamik och framgång. När journalistiken utmanar gruppens värderingar kan intressekonflikter uppstå. Detta är givetvis bra när det gäller att offentliggöra korruption och andra illegala verksamheter i grupper som i övrigt inte delar samhällets värderingar. Notera ”samhällets värderingar”. Övriga värderingar utöver det kan vara rent politiska eller personliga. I dessa senare sammanhang kan allmänintresset ur journalistiskt perspektiv alltid diskuteras.

När det gäller Hosam Aiesh bänkning i matchen mot Sirius blev jag påtagligt förvånad själv och ställde mig frågan varför. Inte förrän jag läste din krönika fick jag ett påstående om varför. Jag vet fortfarande inte om det är sant eller ej det som du påstår. Jag vill dock hypotetiskt leka med tanken att det är sant, dvs att det var disciplinära skäl som gjorde att han bänkades.

Det finns ett axiom i ledarskapet och det är att ge beröm i plenum och negativ kritik mellan fyra ögon. Därför är det lätt att förstå Ians kommentar när frågan om bänkningen av Hosam Aiesh ställs av en journalist. Det ingår inte i ledarskapet att ge publicitet åt interna problem oaktat det journalistiska intresset eller ej. Jag kan därför inte se att Ian någonsin står med ” brallorna nere” oavsett om det som skrivs av Agne är sant eller ej och oavsett om det blir känt eller ej. Däremot kan det givetvis ge omvärlden en förklaring, men inte något mer. Ian drabbas inte på något vis av ett sådant avslöjande. De som vet vad ledarskap innebär förstår hans hantering.
33
Gäst: Hm skrev | 23 Sep 2018 - 22:56
Minns när Mittmedia blåste på med livesändning och rubbet när blackman hade kört bil onykter. Öfks svar ett internt problem som också kommer hanteras internt. Det var den livesändningen det.

Även du Agne som gammal journalist vet väl att sådana här saker alltid sköts internt. Och att någon från klubben skulle gå ut i media och berätta om en spelare som gnäller på lagkamrater efter en förlust är givetvis fullständigt osannolikt. Av alla rubriker Zlatan skapat hur många har handlat om sådant? Har det därför aldrig hänt? Knappast!
8
Gäst: Anders Hallqvist skrev | 23 Sep 2018 - 20:14
Men Agne, det ÄR "ett taktiskt beslut", men på ett annat plan. Troligen handlar det om att visa vad du som spelare får eller inte får göra och vilka konsekvenser det ger. Alltså var bänkningen av Hosam ett taktiskt beslut av Ian. Det som händer i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet, punkt!
27
Gäst: Stefan Fahlander skrev | 23 Sep 2018 - 15:00
Agne
Klockan är 14:59 och 22-0 till mig 👍 Döm själv!
12
Gäst: Agne Svärd skrev | 23 Sep 2018 - 13:50
Hej Stefan. Det är tillåtet att ha olika åsikter. En del röstade på Vänsterpartiet, andra på Sverigedemokraterna (för att ta ett näraliggande exempel...) Jag vet att många, förmodligen även du, tycker att journalister ska ingå i hejarklacken. Men se, där kommer jag inte att ställa mig. Efter 53 år i mediabranschen (och ännu fler i länets idrottsrörelse) kommer jag att fortsätta att berätta om det som är sant och det som är relevant. Och nu råkar jag veta att det här med Aiesh är både sant och relevant (saken fick ju konsekvenser). Det blir ju bara korkat (mitt favoritord) när sommarens hetaste ÖFK-spelare placeras på bänken mot ett bottenlag och klubben är i skriande behov av att bryta en trist trend (fyra raka förluster) när tränaren säger att det är ”ett taktiskt beslut”. Det är ju som att idiotförklara mig och alla de tusentals, ja tiotusentals, länsbor för vilka ÖFK har blivit en viktig angelägenhet. Ian Burchnall riskerar faktiskt att stå med brallan nere när någon berättar vad som hänt.
20
Gäst: Curva Middle skrev | 23 Sep 2018 - 13:39
Det skulle vara vara vansinnigt av en tränare att med media berätta om incidenter och bestraffningar med media. Alla sådant ska skötas internt. Att kritisera Ian för att han inte gjorde det är obegripligt.
33
Gäst: Stefan Fahlander skrev | 23 Sep 2018 - 10:10
Skitsnack!
Det finns ingen anledning att en tränare ska stå och ”sälja ut” en spelare inför allmännheten.
Så arbetar man inte i ett lag. Interna angelägenheter sköter man internt och inte inför journalistmurvlar! Skärpning Agne!
53
 
Sök på fotbollz.se
   
  Våra utlandsproffs  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:27  
 

Svårt för vissa, positivt för andra

 
  Läs mer...  
 


 
  Arsenal - Brighton 1-2  
  av Pman | Igår - 19:25  
 

Repris på Emirates. Potters nya lag Brighton vinner borta med 1-2 mot Arsenal.
Bra kämpat! Kul!

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK :s matcher gav 25 mille till länet  
  av Haldo Jonsson  | 7 Dec 2019 - 19:55  
   
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK i väntans tider  
  av Haldo Jonsson | 6 Dec 2019 - 20:12  
 

ÖFK befinner sig i en situation som består av hopp och förtvivlan

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
4 Dec 2019 - 22:24 Kalpi Outtara köps ut?
4 Dec 2019 - 19:34 Fotbollsvänner! - Jag utmanar Er!
4 Dec 2019 - 09:31 Överklagan har ingivits
4 Dec 2019 - 09:21 Fotboll söndag
3 Dec 2019 - 21:16 Sluta mobba laget
3 Dec 2019 - 10:38 Stålbadet
2 Dec 2019 - 10:51 Tre spelare stack ut i förra omgången
1 Dec 2019 - 17:51 Cas idrottens skiljedomstol- Beslut i 'Ghoddosfallet' närmar
30 Nov 2019 - 20:57 Tidvis såg jag gamla ÖFK
29 Nov 2019 - 13:38 Tretton tjänster ska bort i ÖFK
29 Nov 2019 - 09:47 - Jag kommer att sponsra ÖFK även om det blir superettan
29 Nov 2019 - 09:42 Dagens citat
29 Nov 2019 - 09:05 Fotboll lördag
28 Nov 2019 - 18:20 ÖFK börjar med bortamatch i Svenska Cupen mot lag från Helsi
28 Nov 2019 - 18:07 En nostalgisk fotbollsvandring
27 Nov 2019 - 22:07 Hur blir det med spelarna om det blir Superettan?
27 Nov 2019 - 14:45 Därför blir det säkrare beslut i överklagningsnämnden
26 Nov 2019 - 23:20 Experten sågar Östersundsbeslutet: - 'Jättekonstigt'
26 Nov 2019 - 22:27 Tack Jamie för att du känner för oss som bor i glesbygden
26 Nov 2019 - 12:25 Käftsmällen
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Igår - 18:17
Va fan, det vet väl alla att curlin
Övrigt
av: va håller dom på me!!!!! | 29 Nov 2019 - 12:25
de e ju för jävligt!!!!!!
15
kommentarer
Sluta mobba laget
av Anette Jonsson - Haldo Jonsson | 3 Dec 2019 - 21:16
Ord och inga visor
12
kommentarer
Stålbadet
av Haldo Jonsson | 3 Dec 2019 - 10:38
ÖFK ska kraftigt brgränsa kostnad
12
kommentarer
Cas idrottens skiljedomstol- Beslut i 'Ghoddosfallet' närmar sig
av Haldo Jonsson | 1 Dec 2019 - 17:51
Cas en opolitiskt och i övrigt helt
7
kommentarer
Fotbollsvänner! - Jag utmanar Er!
av Kurt Folkesson - Haldo Jonsson | 4 Dec 2019 - 19:34
Kurt Folkesson utmanar.
6
kommentarer
Kalpi Outtara köps ut?
av Haldo Jonsson | 4 Dec 2019 - 22:24
 
 Skrivet den Sön 24 Nov 10:41
 
 Skrivet den Tis 5 Nov 06:35
fotbollz.se på Facebook