Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

ÖFK - HAMMARBY 3-3 (2-0)
av Hasse Thor
Publicerad 11 Nov 2018 - 19:42 Uppdaterad 12 Nov 2018 - 14:26

En spelmässig fotbollsfest men ingen glädje på plan efteråt. Efter 3-3 (2-0) på Jämtkraft Arena på söndagseftermiddagen i allsvenskans sista omgång missade gästande Hammarby IF Eurolegue-platsen och ÖFK ett nytt årsbästa poängmässigt.

Kvällens Trissvinnare och målskytt, Dino Islamovic. Foto: Daniela Wetter Hagström

Men underhållningen kan som sagt ingen klaga på. Offensiva uppställningar i bägge lagen och full fart från start. Hammarby pressade högt i högt tempo med en klar förhoppning att sätta en tidig strut för att ta ner ÖFK.s kampanda. Muamer Tankovic tätt över redan i inledningsminuten och en stressad Aly Keita ger Nikola Djurdjic en fin möjlighet strax efter,

ÖFK:s pigga nyförvärv Jerell Sellars med fint uppspel och skott av Curtis Edwards efter sju minuter. Imad Khalili i famnen på Keita minuten efter och hårfagre Björn Paulsen med ett par möjligheter. Hårt tryck från gästerna och Djurdjic och Khalili i läge igen efter misstänkt offsideposition. ÖFK emellan med en fint skott från Dino Islamovic härligt framspelad av Curtis Edwards.

En inledningskvart säkert värd inträdespengen från dom 6183 på läktarna. Fortsättningen i samma stil. Djurdjic i ny farlighet innan en frispark från Rewan Amin dyker ner tätt över ribban hos Davor Blazevic i gästernas bur. Fysiskt spel från “Söderbröderna” där speciellt Hosam Aiesh hamnar i skottgluggen och varning på Khalili. En lite annorlunda framtoning från ÖFK, inte så mycket bollinnehav utan istället lurpassande på misstag hos motståndaren.

Framgång också efter 29 minuter, Edwards drar upp anfallet, passar Ludwig Fritzon på vänsterkanten, denne lyfter in ett perfekt pass till en framstörtande Ronald Mukiibi som volleystöter in 1-0. Fortsatt böljande spel och chanser i parti och minut. Stekhete Djurdjic framme igen och Islamovic med ett skott som slickar stolpens utsida. Så då hastigt, lustigt och kanske inte helt rättvist 2-0 i halvlekens sista skälvande sekunder. En snygg raid av Sellars och pass till Islamovic som från långt håll drar in stridsäpplet vid ena stolproten.

Säg den glädje som varar beständigt, redan i andra rundans första minut 2-1 Naturligtvis Djurdjic med ett hårt skott under Keita. Fortsatt hårt tryck från Hammarby men utmynnande i en massa slarviga hörnor innan ikonen Kennedy Bakircioglu byts in efter 63 minuter. Jubel bland dom i runda tal 900 fyrverkeriförsedda bortafansen. Nära igen minuten efter, bolltapp hos ÖFK och Paulsen med en fin möjlighet. Bra nick från inbytte Mats Solheim innan Hammarby får straff efter 71 minuter.

Ett olyckligt felpass från en i övrigt prickfri Douglas Bergqvist. Paulsen spelar fram Djurdjic, vem annars, hakas upp av Tom Pettersson. Jiloan Hamad säker och 2-2. Dennis Widgren byts in i stället för Fritzon minuten efter och ÖFK:s kontringsmöjligheter fortsätter. Islamovoc tätt över efter frispark och så 3-2 efter knappa kvarten före ordinarie slut. Jerell Sellars kröner en lovande insats med ett vinklat skott i burgaveln från högerkanten. Islamovic med en ny möjlighet att döda matchen innan Sellars byts under välförtjänta applåder mot Jamie Hopcutt..

Tyvärr som sagt inget vidare slut på historien. Ett tidigare närmaste felfritt ÖFK-försvar darrar ännu en gång, denna gång med Tom Pettersson som olyckligt inblandad. En “strumprullare” letar sig fram till inhopparen Vladimir Rodic och 3-3. Detta i dom sista ordinarie sekunderna. Fyra mintuters tilläg men inget av värde händer.

Summa summarum dock, en fantastisk säsong av ÖFK med tanke på dom förutsättningar av olika slag som man haft att tampas med. Några nya ansikten på viktiga postioner så tror jag säkert man är beredda att fightas om fina positioner igen 2019. En fin match av hela laget den här gången. Strongt att hålla Hammarby stången som hade en hel del att spela för. Dino Islamovic visade upp ett register med en hel del ingredienser som legat i malpåse tidigare. Oerhört nyttig både offensivt och defensivt.

Jerell Sellars har jag gillat sen dag ett, kul att det uppmärksammas. Lite brister i fysiken men bolltrygg och med offensiva intentioner, viktigt i ett bollhållande lag. Rewan Amin går det inte stt bortse ifrån, gör ett strongt jobb på mitten i sitt sätt att täcka ytor. Curtis Edwards som vanligt också en dominant på mitten. Jag lider med “Dogge” som var iblandad i straffsituationen. I övrigt en jätte där bak. Nu gäller det att slicka alla sår och ladda batterierna för nya festligheter på Jämtkraft Arena 2019.


 

.

 
8 Kommentarer:
Gäst: Laban skrev | 13 Nov 2018 - 11:41
Till Suck - Är du blind eller bara enögd? Offside?Träbenet till höger upphäver den.
85
Gäst: Frösö-Janne skrev | 12 Nov 2018 - 16:28
Tack ÖFK för en mycket bra säsong! Det här lovar gott inför 2019. Tänk bara på ett mittfält med Amin-Edwards-Tekie-Sellars och får vi sedan behålla 3-backslinje med Widgren-Pettersson-Mukiibi så blir det många högtidsstunder på Arenan! Behövs kanske nåt nytt längst fram - men det fixar Burchnall och Webb.
6
Gäst: Suck skrev | 12 Nov 2018 - 15:43
@Hm
Att vänsterkanten läckte som ett såll kanske var ett lite överdrivet uttryck från min sida men det fanns allt som oftast enorma ytor för Hammarby där. Tre mycket bra målchanser skapade dom dock på vår vänsterkant, två frilägen och en rätt svag nick av Solheim i ett helt fritt läge. Förutom det räknade jag nog till 4-5 ytterligare lägen på vår vänsterkant där det med lite bättre skärpa från Hammarby hade kunnat bli riktigt farligt.
3
Gäst: K skrev | 12 Nov 2018 - 12:39
Satt också hela första halvlek och svor över vänsterkanten medans jag väntade på att Hammarby skulle nyttja den eftersom man såg ut att ha svårt att sätta försvarspositionerna där. Men inga mål som kom därifrån, så helt åt skogen kan det inte ha varit - och sen öppnades det upp i mitten istället med farliga bolltapp och snabba omställningar. Det har varit onödigt mycket av den varan i år.
Även om denna match kändes som ett steg framåt tror jag det blir nyttigt att få chansen att sätta ihop ett spel från grunden inför nästa säsong. När man lyckats så här bra med haltande spel och ojämnt försvarsspel så känns det som om man med några förstärkningar, hela spelare och gemensamma förberedelser trots allt ska kunna roa oss på hög nivå även nästa år.
0
Gäst: Hm skrev | 12 Nov 2018 - 08:45
"vänsterförsvaret läckte som ett såll". Minns endast ett tillfälle dom kom igenom där och det var när fritzon stötte bort sig på mitt plan och lämnade tom 1 mot 2.

Kanske även 3-3 målet där tom missade sin rensning och Dennis tappade sin gubbe så 1,5 gång.
4
Gäst: Alrik8 skrev | 12 Nov 2018 - 08:07
Mycket stark av ÖFK mot Hammarby som har allsvenskans bästa anfall. Det borde inte gå när man tappat alla tränarna och bästa spelarna. Det är bara att lägga sig platt för ÖFK som fortfarande tillhör det bästa lagen i Sverige. Tack för i år.
6
Gäst: Suck skrev | 11 Nov 2018 - 22:47
Riktigt bra och underhållande match, synd att Hammarby fick precis den energi dom behövde direkt i andra genom ett mål som dock borde ha dömts bort för en solklar offside. När vi gjorde 3-2 kändes som att luften gick ur Hammarby och att seger var klar men tyvärr ändrade ett olyckligt ingripande av Tom på den saken men det spelade ju trots allt inte så stor roll.
Någon mer än jag som observerade att våran vänsterkant läckte som ett såll idag precis som det har gjort många gånger sedan en viss spelare skadade sig?

Tack ÖFK för en fantastisk prestation även denna säsong!!!
13
Gäst: Hm skrev | 11 Nov 2018 - 18:19
Amin, dino och Edwards helt dominanta idag! Sellers och aiesh blixtrar till emellanåt och mukibii stabil och bra som vanligt.

Triss:
3p. Dino
2p. Amin
1p. Edwards
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Vi är alla seriesegrare - Grattis  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:53  
 

Bildresultat för näldens if fotboll logo Bildresultat för bräcke sk  facebook

Järpens IF div 4

Ope IF 2, div 3 damer

Svegs IK div 5

Näldens IF div 6 norra

Bräcke SK div 6 södra

 
  Läs mer...  
 


 
  Aly Keitas trippelräddningar imponerade - blev Trissvinnare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:40  
 

Aly Keita Trisvinnare mot Falkenberg FF.
Bilden: Aly Keita. Foto: Haldo JonssonSkribenten i fotbollz.se Hasse Thor skrev i sitt referat:

-"Aly Keita som vanligt tongivande med några helt avgörande parader för att inte Falkenbergs kontringsfotboll skulle ge ytterligare frukt."

Tom Petterson leder sammanlagda Trissligan.

Daniel Swärd beholl ledningen, men det hårdnar i toppen

 
  Läs mer...  
 


 
  vinst för ifk 2 i derbyt  
  av classe olofsson | Igår - 15:33  
 

Krokom/Dvärsätts If - Ifk Östersund 2 1-4 (0-3) mål kd: okänd mål ifk: karolina heidenborn 3 ,deborah emerence 1

 
 


 
  Förlust för YIK  
  av Magnus Elmkvist | Igår - 10:51  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
21 Sep 2019 - 22:56 Kan Burchnall få ÖFK-skutan i rätt riktning?
21 Sep 2019 - 22:55 Fotboll söndag
21 Sep 2019 - 21:28 Matchens besvikelse
21 Sep 2019 - 21:23 Hett derby i div 3
21 Sep 2019 - 21:23 Referat: Ope IF - Brunflo FK
21 Sep 2019 - 21:22 Tips dammatcher i helgen
21 Sep 2019 - 21:21 Spelomgång 17 div.4 Jämtland
21 Sep 2019 - 20:00 Alsen - Frösön 1-0 (0-0)
21 Sep 2019 - 18:45 vinst mot sandviks ik
21 Sep 2019 - 18:43 FÖRLUST för ifk ungdom
21 Sep 2019 - 18:40 serieledarna vann
21 Sep 2019 - 18:25 Referat: Dvärsätts BK - Järpens IF
21 Sep 2019 - 18:19 Alsens IF - Frösö IF 1-0 (0-0)
21 Sep 2019 - 17:39 ÖFK vann nästan allt utom matchen
21 Sep 2019 - 17:22 Machens bästa spelare
21 Sep 2019 - 17:09 Falkenberg - ÖFK 1-0 (1-0)
21 Sep 2019 - 16:53 Hede/Vemdalen - Häggenås SK 2-1 (1-1)
21 Sep 2019 - 16:42 Höjdpunkter från Falkenberg - ÖFK
21 Sep 2019 - 16:37 Matchens prestation
21 Sep 2019 - 13:13 Snart avspark
 
 
 
Herrar
av: simpo | Igår - 20:56
Ian får sparken den här veckan
Ungdom
av: DM | 11 Sep 2019 - 15:05
Final F 13: IFK Östersund - Br
31
kommentarer
Spelomgång 16 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 16 Sep 2019 - 23:17
3 lag som gör upp om seriesegern
21
kommentarer
ÖFK måste skaka fram tio miljoner kronor på tio dagar!
av Agne Svärd | 18 Sep 2019 - 01:56
18
kommentarer
Kan Burchnall få ÖFK-skutan i rätt riktning?
av Agne Svärd | 21 Sep 2019 - 22:56
16
kommentarer
Överklagan om Dino Islamovic gick inte igenom
av Haldo Jonsson | 19 Sep 2019 - 12:28
Disciplinnämnden har behandlat ÖFK:
13
kommentarer
Östersunds kommuns val att ej stötta ÖFK är ett svek mot skattebetalarna!
av Falkarna | 20 Sep 2019 - 10:58
 
 Skrivet den Mån 9 Sep 19:35
 
 Skrivet den Ons 18 Sep 01:56
fotbollz.se på Facebook