Publicerad 19 Maj 2019 - 23:21

Tränarens, Lindas, egna ord om matchen:

1a Halvlek
En match vi viste skulle bli tuff och vi ställde in oss på det.
Vi gjorde lite ändringar sedan förra matchen, Mikael Berg gör sin första match för oss och får direkt en position som passar han som handen i handsken. Som Mittmitt är Mikael tryggheten själv och styr upp mitten där vi haft problem innan.
Vi står upp otroligt bra och ÖFK har svårt att komma igenom. Vi läser av ganska snabbt att de gärna vill spela på en till två spelare och lyckas bryta flertal gånger. Tyvärr är dessa spelare otroligt snabba och ÖFK tar ledningen efter kanske 10-15 min ( har ingen tidsuppfattning då ingen klocka fanns och jag var väldigt inne i matchen). Ganska snabbt där efter utökar man även till 2-0.
Vi pratar otroligt bra och jobbar som ett lag. Men vi har fortfarande problem när vi själva ska anfalla, det ska dribblas och ta extra steg i stället för att passa i första läget eller gå på avslut. Vi lyckas ändå få både frisparkar och hörnor men tyvärr ingen som går in.
Första halvlek skulle jag faktiskt vilja säga att vi kanske inte äger matchen eller jo större delar av första halvlek äger vi faktiskt matchen, trots att vi ligger under.

2a Halvlek
Andra halvlek är mer rörig.
Vi startar som vi startade matchen. Men tror vi vill för mycket, vi slarvar, tappar boll och lägger dumma passningar. Men vi står ändå emot bra. Tyvärr bli Pea skadad och får byta. Här tappat vi vår lilla trygghet som vi har hunnit bygga upp. Berg skickas ner på Libro och Petter får ta Bergs plats. Nu börjar folk känna efter och byta vilket ställer till det, vi får ut fel människor på fel positioner och vår trygghet är borta. Trots hur mycket vi än kämpar så rinner målen iväg. Men åter igen så gör Peter en grym insats i målet och ser till att det inte blir mer. Vi kan väl utan tvekan säga att vi har seriens bästa målvakt.
När matchen blås av är resultatet 6-0. Tyvärr tycker jag inte resultatet speglar vår insats. Men i slutänden så var ÖFK det bättre laget och satte sina chanser. Grattis ÖFK till segern och tack för den fina gesten med fika och prat efteråt. Känns som att vi börjar hitta positionerna och har en bild av hur jag vill att vi ska spela. Det ser ju så lätt ut när jag ritar hur vi ska spela, men inte lika lätt att ta med det ut på planen. Vi tränar vidare och blickar framåt mot nästa match.
Spelare som utmärkte sig idag och får en stjärna är:

⭐️ Peter Thuresson ( Målvakt)
Åter igen gör han en kanonmatch, han både hörs och syns. Seriens bästa målvakt helt klart.

⭐️ Mikael Berg (mitt)
Kliver in helt ny i laget och ger en otrolig trygghet, vågar och smäller på, Rutinerad.

⭐️ Erik Palmqvist ( back)
Otrolig säker back som vågar ta ett stopp. Har idag fått jobbat otroligt hårt och hjälpt till att styra laget.

⭐️ Albert Lindberg (Höger Halv)
Känns tryggt att ha Albert på kanten, han jobbar hela tiden och ger sig inte. Tar stort ansvar.

⭐️ Bagher Ahmadi (Forward)
Fick denna matchen spela som forward och vi är inte besvikna. Han rör sig hela tiden och går in hårt i situationerna.