ÅS IF - NORRA LITS IF 2-1 (1-1)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 6 Jun 2019 - 13:48

En kämpamatch mellan två lag som ville spela kortpassningsspel slutade med en uddamålsvinst för hemmalaget.

Vi har ju lyckats tuffa igång lite efter en riktigt skral inledning på säsongen. Vinsterna mot Brunflo och Ragunda ville vi också följa upp mot Norra Lit, som börjat säsongen lite liknande oss. Tyvärr var A-planen i Ås för mjuk så matchen spelades på B-planen som är helt ok men med en massa lag som tränar och spelar där blir den lite väl ojämn och även den var i mjukaste laget, vilket gjorde att nog de flesta halkade till någon gång under matchen.

Precis i matchinledningen följer vi vår plan till 100%, sätter hög och hård press vilket Norra Lit inte mäktar spela sig ur vilket gör att vi vinner bollen gång på gång. Att vi dessutom lyckas bra med att passa runt och hålla i bollen innebär att det verkligen är vi som för i matchens början. Redan efter 8 minuter får Axel bollen i straffområdet, vänder runt och sätter bollen säkert. 1-0 kändes helt rättvist och inledning lovade mer.

Men efter målet är det någonting som händer, om vi går ner oss i intensitet eller om Norra Lit lyckas hitta runt vår höga press. Mest troligt är det nog en kombination, resultatet är i alla fall att Norra Lit tar över initativet i matchen. En djupledsboll friställer en av deras anfallare, jag kommer visserligen ut bra och får fingrarna på bollen när han försöker lobba mig, men de är först på den lösa bollen och kan lätt stöta in 1-1. Bara några minuter senare har de ytterligare ett friläge som jag lyckas avvärja, dock blir det en hård smäll där både jag och deras spelare blir liggandes ett tag. Mitt knä repar sig aldrig under matchen och det innebär dels att jag blir lite väl passiv och dels att jag blir ännu snäppet sämre på fötterna.

Halvleken fortstätter bölja lite, varken vi eller Norra Lit lyckas egentligen hålla i bollen och komma till några farligheter utan det spelas mest mellan våra båda straffområden.

I andra halvlek fortsätter det ungefär som i slutet av första. Båda lagen försöker spela kortpassningsspel men ingen kommer till något direkt avslut som blir farligt. I slutskedet av matchen kommer tyvärr ett målvaktsmisstag från Norra Lits annars duktiga målvakt vilket innebär att bollen dimper ner vid Mojtaba som får göra sitt första mål i division 5.

Sista minutrarna av matchen är det Norra Lit som flyttar och trycker på för att försöka få ett kvitteringsmål, men dels står vi rätt och slår bort och dels blir Norra Lit aningen för stressade vilket gör att de får svårt att ha bollen under kontroll. Matchen slutar till slut 2-1 men sett till matchbilden hade det lika gärna kunna sluta oavgjort eller 1-2. Det var de små marginalerna som avgjorde.

I Norra Lit vill jag plussa extra för Mathias Lundkvist som står för det mesta av spelet på deras mittfält, och det med den äran. I Ås gör Axel en riktigt bra match, det är tydligt att vi blir ett bättre lag med honom på planen.

Nu har vi ett lite längre speluppehåll innan vi tar emot Hede hemma, Hede som går som tåget och det kommer att bli en tuff match.

Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:06

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

Igår - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
Igår - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
Igår - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK