HÄGGENÅS SK - JÄRPENS IF 0-6 (0-4)
av Myggan Handler
Publicerad 15 Aug 2019 - 22:54

Trist och tungt med dagens förlust men vi tar ändå med oss flera positiva delar från matchen. Roligt att möta ett fotbollsspelande lag.

Idag stod Järpen för motståndet hemma på Tigervallen, mötet sist var jämnt men då lyckades vi knipa tre poäng.

Idag var det ett fokuserat lag som kom till samlingen, det syntes att gänget ville göra en bättre match än senast.

När domaren blåser igång matchen så får vi en riktigt bra start, spelet stämmer över hela banan och vi kommer till avslut direkt. Kommentar från bänken var: -Vilken bra start, har de ätit tigeryoghurt till frukost! En positiv inledning där allt stämde.

Men vi åker på en riktigt kalldusch så efter tio minuter leder Järpen med 0-2 från ingenstans. Vi har spelet men det är våra motståndare som gör målen från inga chanser alls. Vad hände?

Tigergänget peppar varandra och fortsätter kampen på plan, vi ligger mycket bättre i våra positioner i denna match och vi har mer kontroll än senast mot Strömsund.

Spelet på plan är jämnt men det är Järpen som är det starkare laget sista delen in mot mål. När vi går in för pausvila leder Järpen med 0-4. I paus pratar vi om att sätta hårdare press på bollhållare, fortsätta peppa varandra, ge varandra understöd och fortsätta våga spela på varandra.

I andra halvlek gör hela tigergänget en mycket bra laginsats. Alla kämpar för varandra och försöker spela fotboll, alla pass går inte fram men det syns att det finns en tanke med passen.

Vi håller ihop lagdelarna bra och vi får till pressen bättre på Järpen i andra halvlek. Järpen är ett roligt lag att möta som hela tiden försöker spela fotboll efter marken. De är stark sista delen in mot mål och har flera farliga spelare som vill kliva in i straffområdet för att avgöra.

Järpen hinner göra två mål till i matchens sista två minuter, tungt avslut på en stark andra halvlek.

Trots denna förlust idag med 0-6 så har vi en positiv inställning genom hela matchen och försöker spela fotboll, vilket jag tycker är positivt. Ingen spelare gnäller eller ger upp utan alla kämpar och peppar varandra hela matchen.

Det var en domarkontrollant på plats som frågade vad jag tyckte om domarna. Svaret var enkelt: -Mycket bra! Jämn insats och positivt att de tillåter närkamper.

Skall passa på att berömma årets domare så här långt, har varit väldigt bra genomförda matcher. Idag tillåts det mycket kamp vilket är bra så länge det är sjyst och att domaren tillåter åt båda håll och det gjordes det av domaren idag. Vill även berömma våra lätta spelare som får ta mycket stryk och ibland flyger de lite lätt pga av att de inte är så stora. Men de gnäller inte utan hoppar upp och försöker kämpa tillbaka bollen.

Gänget som fick börja på bänken idag skall ha mycket beröm för sina inhopp och för sitt sätt att snacka när de får börja på bänken. Jag förstår att det inte är så kul att börja där men hos dessa tjejer finns ingen negativitet som syns. När de fick chansen idag så klev de in med fart och fläkt. Carolina Cipriani kliver in som forward och gör precis det vi säger att hon skall göra, pressa hårt och hålla bra synk med den andra forwarden. Carolina eller Carra som vi kallar henne gör stora framsteg fotbollsmässigt för varje träning som går, hon är väldigt lyhörd och intresserad över att lära sig mer.

Johanna Boström, Moa Jönsson och Karolina Olsson är tre andra som kliver in och tar för sig i matchen. De tillför energi och härligt att se deras inställning och fight i varje närkamp. Ett extra beröm idag till matchenslirare i Häggenås Annie Olsson född -05 som startar matchen som yttermittfältare men som får kliva in i andra halvlek och köra på mittfältet. En position som hon aldrig tidigare spelat på en 11-manna match. Härligt att få svaret som tränare när jag talar om att hon skall spela på innermittfältet: -Ok, jag går in och kör! Annie gör detta med bravur, hon tillsammans med Kajsa Sandqvist hittar en bra synk. Annie var riktigt trött sista kvarten men hon bet i och kämpade starkt.

Tyvärr hann jag inte med vem som fick matchens lirare i Järpen men vill berömma hela laget för en väl genomförd match. Roligt att möta lag som vill spela fotboll och Järpen är ett härligt glatt och positivt gäng.

Nu blir det bra med vila efter två matcher på tre dagar, så tar vi nya tag på söndags träningen.

//Myggan Handler

Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:41

Rapport från senaste öppna träningen

16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se