REFERAT: JÄRPENS IF - OPE IF 2
av Ope IF
Publicerad 15 Sep 2019 - 15:52

Det blev till slut en säker seger med 3-0 för Ope 2 borta mot Järpen i damtrean. Vi fick slita lite mer för segern den här gången och Järpen var inte alls ofarliga. Wilma Engström gjorde 2 mål och Minja Nilsson 1.

I vanlig ordning var det lite trögstartat för Ope 2 i matchen. Det var ingen riktig fart och beslutsamhet i passningarna och vi hade svårt att skapa några riktiga målchanser. Järpen var inte ofarliga i sina kontringar och framförallt hade de ett par hörnor som var riktigt farliga. De lyckades även hitta in bakom vår backlinje några gånger och med ett par farliga chanser som följd.

Allt eftersom började Ope få lite bättre ordning på spelet och efter 24 minuter kom 0-1. Tove Henriksson bröt ett uppspel och hittade fram till Wilma Engström på i vänster innerposition. Wilma tog med bollen in i banan och sköt ett bra skott som gick in i bortre krysset.

Nu hade Ope en rätt bra period i matchen och kom fram till några bra lägen, men utan det där riktiga bettet i avsluten. Järpen hade några rutinerade spelare som höll ihop spelet med bra hjälp av sina yngre, duktiga tjejer.

1-0 i paus är ingen trygg ledning och vi hade ett antal saker vi pratade om i paus. Bl.a. att försöka få bollen till fria ytor snabbare och att vara tydligare i våra löpningar för att ge bättre alternativ till bollhållare.

I andra halvlek gick vi också över till 4-4-2 för att få lite bättre tryck framåt, men även för att anpassa oss efter de spelare vi hade på planen. Järpen stack upp i några anfall i början, men det märktes att de började tröttna lite. Vi hittade fram med en del bra djupledspassningar och hade även några bra spelvändningar som öppnade upp Järpens försvar.

24 minuter in i andra halvlek fick vi en straff då Wilma Engström krokades upp i straffområdet. Wilma var säkerheten själv på den efterföljande straffen och satte dit 0-2.

Nu hade vi ett klart grepp om matchen, men det var rätt trötta spelare i båda lagen,vilket gjorde att det blev två rätt långa lag. Det låg ett tredje mål i luften och det kom med 8 minuter kvar av matchen.

Vi fick en hörna från vänster som Minja Nilsson slog. Bollen gick mot våra spelare vid första stolpen, men förbi dem och målvakten hann inte reagera utan bollen gick i mål.

Svårt att ge sig på någon spelarkritik då det inte direkt är någon som sticker ut och heller ingen som faller ur på något sätt. Det kan väl ändå vara på sin plats att ge lite extra beröm till målvakten Elsa Morlind som ibland får stå overksam långa stunder, men ändå har skärpan uppe när det behövs. Några riktigt fina ageranden på hörnor och i övrigt en insats som ger trygghet till spelarna framför.

Vi har nu spelat 14 matcher utan att förlora och vi får hoppas att den fina sviten håller i sig under de avslutande två matcherna i damtrean.