FÖRLUST I PREMIÄREN MOT TIERP
av Thomas Andersson
Publicerad 21 Apr 2014 - 22:42

Seriefavoriten Tierp vann med klara siffror.
Då var seriepremiären i Div.1 Norra Svealand avklarad och Tierps IF gick segrande ur striden med klara 5-0, en rättvis seger även om vi tycker att det blev nåt mål för mycket.

Matchen började med ett litet spelövertag för Tierp och de skapade några halvchanser, innan de i den sjunde minuten skapade en riktigt vass chans efter en hörna där vi inte lyckades ta bort bollen riktigt. Bollen spelades tillbaka ut på kanten och efter ett nytt inlägg så kan Tierp göra 1-0.

Efter ungefär 15 minuters spel så kommer vi in mer och bättre i matchen och börjar skapa några halvchanser, med ett inlägg från Lisa Landin där vi tyvärr inte hinner in riktigt i boxen och avslutet går utanför.
Nu hade vi en riktigt bra period och lyckades vinna bollen högre upp i banan och hota Tierps backlinje lite mer.
Efter ungefär 27 minuter spelade så drabbas vi av en allvarlig skada på Sandra Nilsson som går hårt mot bollen i straffområdet efter en frispark slagen av Tove Modin Brissler. Sandra fastnar i gräset och i målvakten och vrider det ordentligt, i skrivande stund vet jag att det inte var några skelettskador efter att ha pratat med Sandra. Hon ska få en tid för magnetröntgen inom kort och därefter får vi besked om hur allvarlig hennes skada är. Hon ersattes av Johanne Römo Mella på det centrala mittfältet.

När domaren blåste igång spelet igen efter skadeuppehållet så tog Tierp åter tag i spelet och vi var inte riktigt där i tankarna. I halvtid sa tjejerna att de funderade på Sandra vilket kan ha varit en bidragande orsak att Tierp tog kommandot om den första halvleken igen.
Vi på sidan hoppades att vi skulle hålla 0-1 halvleken ut för att hinna prata igenom lite taktiska ändringar vi skulle göra efter skadan.
Men i den 37:e minuten kommer Tierp fram på vår vänsterkant och Tierpspelaren får slå ett bra inlägg. Inlägget når en Tierpspelare på bakre stolpen fast vi är 4 mot 1 i straffområdet och det är lite för slarvigt markeringsspel av oss som gör att hon får stöta in bollen till 0-2.

Sedan skapar de ett par hörnor till innan första halvleken är slut, och vi skapar ett par lägen där Tove Modin Brisslers nick utanför efter en hörna slagen av Cornelia Hallman är den farligaste chansen.

I halvtid var vi ändå ganska nöjda med vår prestation så långt. Vi lyckades ganska bra i vårt försvarsspel trots några missar och vi hade några fina anfall under den första halvleken.
Den taktiska förändring vi ville göra efter bytet var att Johanne skulle vara mer uttalad defensiv mittfältare och ligga lite bakom Felicia Tengdahl i mitten, eftersom vi i slutet av första halvlek blev för enkelt passerade på mitten då vi hamnade bredvid varandra.
Det var en positiv känsla i omklädningsrummet när vi gick ut till den andra halvleken.

Vi började den andra halvleken ganska bra men det var Tierp som höll i taktpinnen. De skapade några chanser och vi skapade bara några nästanlägen.
Tio minuter in i den andra halvleken gör vi ett misstag när vi ska ta emot bollen och Tierp kan bryta vid mittlinjen.Sedan går det fort. Med två bra passningar kommer en Tierpspelare i bra avslutsläge och 0-3 är ett faktum.

Nu kunde man se att några av tjejerna började bli trötta, för det togs många felbeslut och det slarvades i passningsspelet bitvis. Och när 0-4 kom tre minuter senare så gick luften ur ännu fler spelare, och det kändes som att man bara ville att domaren skulle blåsa av matchen.

Men vi lyckades ändå stoppa "blödningen" och tighta till oss försvarsmässigt. En sak som märktes tydligt under den andra halvleken var att vi förlorade alldeles för många och enkla bollar, både första boll och andra boll, periodvis var vi inte ens trea på bollen.
Det är något vi måste ta med oss och förbättra ordentligt redan innan nästkommande match.

I den 75:e minuten kommer matchens sista mål. Vi byter in Lena Lindström mot en trött Emma Larsson som gjorde ett bra jobb, för att försöka få lite mer tyngd framåt med en förhoppning att spräcka vår målnolla.
Men vi kom inte fram till någon riktig farlighet och var inte riktigt nära att få göra mål.

Matchen slutar med en rättvis seger för Tierp om än med lite stora siffror, som kunde ha varit ännu större om vi inte stoppat "blödningen" och med lite bättre effektivitet från Tierpsspelarna.
Några saker vi måste ta med oss och förbättra i fortsättningen är bland annat att vi måste vara tuffare i närkampsspelet, både i nickdueller och ute på i kampmoment om bollen. Vi måste också spela ännu tightare försvarsspel än vad vi gjorde idag, även om det under den första halvleken såg ganska bra ut. Vi måste höja bolltempot i passningsspelet och i våra beslut med bollen.
Vi tar med oss den här matchen och lär oss något av den, och går vidare.

Det är aldrig roligt att förlora, och särskilt inte med så stora siffror som det blev idag. Men Tierp har en bra offensiv och matchens bästa spelare var deras amerikanska Ali Schaefer som ställde till en massa oreda för oss.

Vi spottar i händerna och knyter nävarna i fickan, och går vidare mot nästa match som spelas på Jämtkraft Arena mot Ljusdal torsdag 1/5 kl.15:00.

Laget:
Ida Högberg.
Lina Lindman, Åse Perman, Tove Modin Brissler, Cornelia Hallman
Emma Larsson, Pernilla Nilsson, Sandra Nilsson, Felicia Tengdahl
Lisa Landin, Elin Jonasson

Ersättare: Caroline Kurzawa, Lena Lindström, Johanne Römo Mella, Marina Lund Eriksson, Emilia Starkman, Frida Andersson, Helena Jacobsson

Byten:

30 min Sandra Nilsson UT Johanne Römo Mella IN
78 min Emma Larsson UT Lena Lindström IN
83 min Cornelia Hallman UT Emilia Starkman IN

av Haldo Jonsson | Igår - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse