JÄRPEN-HÄGGENÅS 0-7 (0-2)
av Myggan Handler
Publicerad 20 Aug 2014 - 23:52

Bra laginsats av de gulsvarta tigerbrudarna.

Idag var det inget snack vilket lag som var bäst på plan. Tigerbrudarna tog kommandot och höll det hela matchen igenom.

Redan i andra spelminuten kommer vårt första mål. Rebecca Lilja passar ut till Matilda ”Cusse” Andersson på vänsterkanten. ”Cusse” slår en lång fin krossboll över mot högerkanten. Där tar Myggan Handler emot bollen vänder upp och slår in bollen i mål.

Vi håller en mycket bra press och vi kommer igenom ett flertal gånger. Men skärpan framför mål är inget vidare. Vi missar frilägen, skotten går utanför och är vi nära så är stolpen i vägen.

Vi springer alltför många gånger offside i första halvlek.

Nu gäller det att ha tålamod. Vi peppar varandra att jobba vidare, bara att fortsätta så lossnar det. Vi har spelet och målchanserna, bara att kriga på.

Vi har flera fina inlägg från högerkanten. Efter 17 minuters spel kommer Myggan Hander förbi på högerkanten slår ett inlägg till Rebecca Lilja som nickar bollen strax utanför stolpen. Bara minuten senare kommer ett liknande inlägg från Myggan även då är Rebecca framme men bollen går utanför.

När matchuret står på 24 minuter kommer äntligen tvåan. Myggan Handler slår en hörna där Matilda ”Cusse” Andersson är högst på bollen och nickar den i mål. Härligt för oss att vi fick in tvåan, efter så många chanser.

Järpen står upp bra och deras mittfältspelare Sara Fredriksson gör ett mycket bra jobb, hon krigar och kämpar i varje närkamp. Tyvärr blir hon för ensam och det är allt för oftast vi som plockar upp andrabollarna.

I pausvilan pratar vi om att rätta till våra offside springningar. Fortsätta låta bollen göra jobbet och våga gå mer på avslut. Vi skjuter alldeles för lite. Vi håller ihop laget bra och alla spelare gör ett toppen jobb. Vi bestämde oss för att fortsätta jobba vidare, ha tålamod så kommer målen.

I andra lossnade målkalaset och redan elva minuter in i andra gör vi matchens tredje mål. Även detta mål är på hörna. Myggan Handler slår en hörna från höger, denna gång är det Maria Andersson som är högst att nicka in bollen i nätet 0-3.

Fyran kommer strax därefter. Myggan Handler får bollen från mittfältet hon spelar fram bollen till Rebecca Lilja. Rebecca blir fri framför mål och sätter den enkelt i mål 0-4. Ibland är det lätt att göra mål.

I matchminut 56 kom vårt femte mål. Nu är det Madde Norman som kommer i hög fart på sin högerkant. Passar in till Myggan Handler som upptäcker att målvakten är rätt långt ute och lobbar in bollen i mål.

Det var det här med tålamod! Tillslut så lossnade det och målen började rulla in.

Järpen hinner bara göra avspark efter 0-5 målet så kommer 0-6. Anna Ersson passar fram till Myggan Handler som spelar fram till Matilda ”Cusse” Andersson. Cusse petar bollen förbi målvakten som är långt ute. Bollen rullar mot målet men kommer den att rulla in eller inte? Cusse fullföljer sin löpning mot bollen, samtidigt som hon har en Järpenspelare i ryggen. Men Cusse är först framme och petar in bollen sista millimetern över mållinjen.

Sjunde och sista målet för kvällen gör vi i 71 minuten. Ett rätt roligt mål. Vi har två helt grymma mittfältsspelare Anna Ersson och Maria Andersson. Men ingen av dem är så himla intresserad över att göra mål. De släpper gärna bollen till någon annan istället för att göra mål själva. Ett fint passningsspel från backlinjen ända fram till forward. Det avslutas med att Anna har ett bra läge att sätta bollen i mål, men släpper bollen till Maria. Maria har också ett grymt läge att lägga bollen i mål men inte. Istället passar Maria fram till Myggan, men där blir det ingen mer passning Myggan sätter den gärna i mål om hon får läge.

Sista kvarten blir vi lite bekväma och Järpen kommer på några anfall. Men det blir inga heta målchanser. Vi har ändå några farliga chanser på slutet både genom Moa Holmgren som gör ett bra inhopp och la flera fina inlägg från vänsterkanten. Även Ida Jakobsson har en nick strax utanför i slutminuten.

Roligt att vi jobbar som ett lag idag, vi försöker rulla boll hela matchen igenom och vi lyckas mycket bra med det flera gånger. Vi spelar hem på våra backar och vänder spelet från kant till kant. Även om vi ibland skulle kunna våga spela ända hem till vår målvakt Åsa Hallqvist istället för att chansslå bollar över långlinjen.

Hela vår backlinje spelade mycket enkelt och bra idag, vi har fått ett grymt mittbackspar genom Anna Gustavsson och Pernilla Johansson. De har på två matcher spelat ihop sig otroligt bra och har hittat en bra synk i mellan varandra. Våra ytterbackar Hanna Wallin och Erica Juleshaug släppte inte många spelare förbi sig denna kväll.

Idag skall alla i den gulsvarta tigertröjan ha beröm. Vilket fantastiskt gäng, pepp från första till sista minut. Gänget på bänken är positiv och glad, berömmer åt höger och vänster! Härligt att se inställningen på alla de som gör sina inhopp, kliver in med fläkt och fart.

Bäst i Järpen var deras målvakt Anette Andersson. Plus till Järpen som krigar på och håller humöret uppe.

Nu laddar vi med två träningspass innan vi åker till Svenstavik på måndag för att möta Bergs IF/Myssjö/Oviken 2.