Publicerad 23 Aug 2014 - 21:00

Mina tips

Fredag 19:00

Spöland/Vännäs-Friska Viljor 1-3
Spöland/Vännäs gör absolut ingen dålig match i förra omgången sett över hela matchen. Man förlorade förvisso med 1-5 men Sollefteå GIF är så pass mycket bättre.
Hemma på Vännäs IP brukar man normalt vara svårspelade. FV kom undan med blotta förskräkelsen i förra omgången. 2-1 seger som man tog mot Höga Kusten satt långt inne och man gjorde segermålet i den 74:e minuten. Mitt tips: FV har en sånn pass starkare spelartrupp så man ska kunna vinna här.

Lördag: 14:00

Röbäcks IF-Höga Kusten 2-1 res. 3-0
Röbäcks IF ett lag som blandar och ger -just nu har man klivet över det skräckinjagande ned/kval-strecket. Man stod i den förra omgången för en liten miniskräll när man lyckades ta poäng mot Frånö IF på erkänt svårspelade Frånö IP 2-2. Höga Kusten har inför höstomgången förstärkt spelartruppen för att man ska lyckas undvika nedflyttning. Jag tror Höga Kusten kommer lyckas klara sig kvar även denna gången. Mitt tips: Röbäcks IF tar en tung seger hemma på Röbäcks Arena.

Gottne IF-IFK Timrå 1-3 res. 2-1
Gottne IF har haft en jättetung start på höstomgången: 3 raka förluster dessutom förlust mot absoluta jumbon Lycksele IF 2-3 borta på Tannens IP. IFK Timrå är också ett lag som stundtals sett riktigt bra ut -jag trodde också att man skulle bli ett hot mot topplagen. Men efter riktiga bottennappet senast -endast 0-0 borta mot Brunflo IF så har jag räknat bort laget från den absoluta toppstriden. Man har fortfarande Jonas Wallerstedt i laget och man kan säkert komma ställa till det för många lag. Men någon toppplacering blir det inte den här säsongen.

Lycksele IF-Umedalens IF 2-1 res. 3-1
Lycksele IF fick äntligen segerjubla när man senast hemmaslog Gottne IF med 3-2.
Det var nyförvärven som spelade en avgörande roll i den matchen. Umedalens spelartrupp känns inte tillräckligt bra för div 3-spel. Man tog förvisso ledningen senast hemma mot Frösö IF senast -men man förlorade ändå till slut med 1-3.
Mitt tips: Lycksele IF tar säsongens andra seger!

Brunflo FK-Frånö SK 2-2 res 1-4

Brunflo FK är det laget i serien som jag känner jag har sämst koll på. Man har
enligt rapporter tappat ett par spelare. Kanske har man något nyförvärv?
Jag är imponerad över att man lyckades ta poäng mot IFK Timrå senast 0-0.
Frånö SK kommer gå en tuff höst till mötes och det känns nästan som att man kan glömma toppplaceringarna. När lagets mycket duktiga målvakt Joakim Tjäder valde sluta med fotbollen så sjönk lagets chanser.
Mitt tips: Brunflo FK kämpar till sig poäng i den här matchen.

Söndag 13:00
Sollefteå GIF-Frösö IF 3-1
Sollefteå GIF säsongens överlägset bästa lag. Senaste omgången borta mot Spöland/Vännäs så hade man avgjort matchen redan i halvlek 4-0 ledning. Man kunde under den andra halvleken testa nya formationer inför Assyriska matchen.
Man spelade under större delen av den andra halvleken med fem backs linje.
Svenska-cupen matchen mot Assyriska så gör Sollefteå GIF en riktigt bra match
och det var inte långt borta att man hade kunnat skrälla. Långa stunder i matchen så kunde man inte se vilket lag som kom från div 3 och vilket som spelar i superettan.
Frösö IF startade upp höstomgången genom att förlora hemma mot Friska Viljor med 0-4. Efter det så har man spelat 3 raka matcher utan att förlora! Man har fortfarande häng på Friska Viljor och man får absolut inte inte tappa några poäng om deras chans till kval inte ska glida dom ur händerna.
Mitt tips: Sollefteå GIF tar ännu en seger hemma på Nipvallen. Det kommer bli en tuff match- men efter 90 minuter känns Sollefteå GIF som ett starkare lag.