av Staffan Mattsson
Publicerad 30 Aug 2014 - 17:36

En dag på jobbet för IFK Östersund.
IFK: 1 Patrik Kvarnlöf - 4 Anders Eriksson, 14 Christoffer Fryklund, 11 Olle Hallström (16 Edvin Johannesson 80), 9 Robin Fryklund - 3 Sebastian Lundbäck, 21 Martin Johansson, 13 Martin Hedberg - 10 Jonathan Lundbäck, 18 Patrik Lindgren (19 Isse Strömstedt 88), 12 Tom Perman (5 Felix Nordin 85)

Mål: 1-0 Patrik Lindgren (3), 1-1 Olle Abrahamsson (15), 2-1 Jonathan Lundbäck (27), 3-1 Patrik Lindgren (65), 3-2 Robin Arestav (67), 4-2 Jonathan Lundbäck (74), 5-2 Jonathan Lundbäck (81), 5-3 Robin Arestav (82), 6-3 Jonathan Lundbäck (92)

Domare: Martin Palm Publik: (76 Hofvallen) Bäste IFK:are: (Sebastian Lundbäck, utsedd av Staffan Lindhé)

Efter en första halvlek med stort övertag för IFK Östersund tog rödvitt paus med en 2-1-ledning som borde varit mycket större. 1-0 gjorde Patrik Lindgren redan i 3:e minuten efter en stark inbrytning och stenhårt skott förbi Kevin Persson i Mariehems mål. Tre minuter senare lobbade Jonte Lundbäck i överliggaren och sex minuter senare fick Tom Perman ett fint inspel från vänsterkanten och även om hans yttersida var värd ett bättre öde passerade bollen strax utanför.

När Olle Abrahamsson kvitterade för Mariehem i den 15:e minuten kändes det helt sjukt men skottet som den friställde forwarden förpassade förbi en chanslös Patrik Kvarnlöf kan jag förstås inte ta ifrån honom. Därefter följde ytterligare en stark IFK-press med Jonte Lundbäck och Martin Hedberg i spetsen framåt och det var storebror Lundbäck som också gjorde 2-1 efter 27 minuters spel. Mariehems målvakt gjorde två fantomräddningar på nickar från Martin Hedberg och vid ett tillfälle träffade Jonte stolpen. Mariehem hade en chans som liknade deras kvittering men denna gång sköts bollen högt över.

Andra halvleken såg ut som den första med bollen i rödvitt band men chanserna som IFK skapade i början saknade udd. Efter ett inlägg i 65:e minuten knoppade Putte Lindgren in sitt andra mål för dagen men bara två minuter senare låg bollen bakom vår andra Putte i IFK:s mål och precis som Mariehems första strut kom det som från ingenstans.

Dom avslutande tjugo minuterna bjöds sedan på rena målkavalkaden signerad IFK:s Jonte Lundbäck som gjorde inte mindre än tre mål till vilket sköt upp honom på ännu fastare mark i skytteligans topp. Även Mariehems Robin Arestav lyckades pricka in ytterligare ett mål för Umeålaget vilket föranledde slutresultatet 6-3.

För IFK kändes dagens match som en dag på jobbet med lite för många kafferaster. Med större skärpa och fokus skulle segern ha varit mycket större och inte som det nu blev med ett för stort antal mål i baken som blev resultatet av för många bjudningar.

Träningstider ÖFK denna vecaka
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:28

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
19 Apr 2024 - 11:31 Träningsmatcher i helgen