Publicerad 16 Maj 2019 - 18:00

Hemmapremiär, sommarvindar och spel i herrfyran. På många sätt var onsdagsaftonen en kväll av belåtenhet ? synd bara att skönspelet uteblev

Dvärsätts BK-Strömsund 2-2 (1-0)
Mål: Oscar S, Johan A.

Egentligen bör vi bara snabbspola bort första kvarten av hemmapremiären ? för det var, som vår tränare Tommy uttryckte det: bedrövligt. Vi hamnade fel i pressen, vann inga vunna dueller och bjöd på ett passningsspel som förde tankarna till en urusel Korpen-match. Hade Strömsundsspelarna haft siktet lite bättre inställt hade matchen kanske redan varit avgjord där. Nu kunde vi tacka Fru Fortuna att så inte blev fallet.

Trots att passningsspelet förblir under långt den standard vi vill ha matchen igenom, börjar i alla fall presspelet och närkamperna vinnas ju mer den första halvleken fortlider. Efter att den mest usla perioden av matchen har genomlidits får DBK:s Olle Ackeflo ett friläge efter en stickare i djupled. Olle hakas dock upp i skottögonblicket och hemmalaget skriker på straff, men domaren valde dock att fria.

Även fast vi inte får till ett organiserat anfallsspel, lyckas vi straffa Strömsund några gånger genom att vinna bollen högt upp i banan. Jag lyckas bryta mig igenom vid ett tillfälle efter en bollvinst på mittplan och väl framme vid mål lyckas jag runda Peter Hansson i Strömsundsmålet, men i stället för att pricka bollen i nät träffar jag stolpen. Vinkeln var visserligen inte den bästa, men det förhindrar inte att situationen förblir som Groundhog Day i mitt eget huvud.

Glädjande nog gör vi 1-0 kort efteråt, då notoriske målskytten Oscar Strandeberg svarar för ett riktigt klassavslut. Att kalla ledningsmålet rättvist vore en överdrift, men fram till halvtidspausen känns det i alla fall som vi fått någorlunda kontroll på matchen.

I halvtidspausen påtalar vi dock att en uppryckning måste ske. Det hjälpte föga, då Strömsund kvitterade efter fyra minuter genom duktige forwarden Ali Shougar.

Efter målet blir det Hawaii-fotboll ute på planen. Spelet via mittfältet uteblir från båda lagen och det svänger mest hela tiden med långbollar som blir för långa eller passningar som leder till inkast.

I minut 69 gör vi dock ännu ett mål. För även om spelet i inledningen på säsongen kanske inte fungerat som vi velat, har våra fasta situationer varit vassa (bortsett från premiären då samtliga hörnor som slogs resulterade i inspark direkt). Kaptenen Johan Andfjäll trycker in bollen efter en tilltrasslad situation, och gjorde därmed sitt första mål i DBK-tröjan.

Efter 2-1 målet har vi vår bästa period under matchen. Spelet är kanske inte särskilt estetiskt vackert om man förespråkar Guardiola-stilen, men känslan är i alla fall att detta kommer vi lösa.

Men så blev inte fallet. Efter ett fint anfall av Strömsund prickade Carl Philip Strängby in kvitteringen i matchminut 82, vilket också blev slutresultatet.

Summa summarum: 2-2 mot Strömsund är verkligen ingen skam. Östjämtarna har flera duktiga spelare, där kanske vindsnabbe Christian Larsson, svårfångade Ali Shougar och den mycket duktige engelsmannen Jack Sklenar var de tre främsta för dagen och kommer säkerligen vara med i toppen under denna säsong. Det som svider dock i DBK-lägret är att vi kan betydligt bättre prestationsmässigt (med det sagt kanske inte resultatmässigt). Vi ska i alla fall kunna slå fem passningar i rad till varandra. Premieras ska dock trebackslinjen göras, som inte tog många felsteg defensivt under matchen. Även Patrik Hemå i hemmamålet gjorde en stabil insats.

Vi får dock ha tålamod i att omställningen till 3-5-2 tar lite tid och att spelare på helt nya positioner ska spelas in. Förhoppningsvis kommer vi att kunna bjuda på bättre spel framöver.

Nu laddar vi för DM på söndag mot Tandsbyn kl 14.00 på Krokom Sportcenter innan nästa match i division 4 blir onsdag 20.00 mot Ope 2, även det på Krokom Sportcenter.

/Felix

Träningstider ÖFK denna vecaka
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:28

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
19 Apr 2024 - 11:31 Träningsmatcher i helgen