OPE 2 - HÄGGENÅS 3-1 (1-0)
av Myggan Handler
Publicerad 16 Maj 2019 - 23:22

Äntligen härligt fotbollsväder med sol och värme. Tigrarnas första förlust men vi tar med oss flera positiva delar från matchen.

Idag packade vi oss iväg för bortamatch mot Ope, 18 hungriga tigrar som var redo för en tuff fight.

Ope startar starkt och vi har jobbigt med deras bolltempo. Första kvarten hade nog Ope fem hörnor eller fler, vilket visar vilken press de hade. De tar ledningen efter nio minuter på en av hörnorna, där vi inte lyckas ta undan bollen.

Vi jobbar oss in mer och mer i matchen och alla visar en härlig inställning. Vi har några bra anfall i första bla när Moa Jönsson jobbar fast bollen på mittfältet och passar till vår mittfältare Maria Andersson. Maria spelar fram till vår forward Ella Handler som går för avslut. Målvakten räddar och det blir retur som Ella är framme och skjuter, bollen tar på en Ope spelare och bollen går till hörna.

Ope har de farligaste målchanserna i första halvlek där stolpen räddar oss en gång.

I paus pratar vi om att vara smartare i vårt försvarsarbete och jobba ännu mera ihop. Att värdera när vi ska kliva på och när vi skall avvakta i pressen och att hjälpa varandra med detta. Att ha en bättre följsamhet i våra lagdelar och förbättra snacket. Våga mer och kliva på våra motståndare i högre press.

I andra halvlek lyfter hela vårt lag sig och alla gör jobbet som krävs på plan. Vi håller lagplanen och vi får mer kontroll på Ope.

Efter 63 minuter får vi utdelning av vår lagpress efter hårt jobb av forwarden Rut Lindvall som sätter bollen i mål, ett riktigt viljemål.

Ope tar tillbaka ledningen bara fem minuter efter vårat mål genom att de kommer fram på deras vänsterkant. Ett skott långt utifrån som seglar in i mål, 2-1. Kändes lite onödigt när vi hade så bra kontroll. Men vi hamnade lite fel i våra positioner och detta utnyttjade Ope och fick utdelning.

Matchen är jämn när det gäller målchanser men Ope är det bollförande laget. Vi har ett bättre lugn i andra halvlek och vi är tryggare i vårt spel. Vilket gör att Ope inte får lika mycket ytor att spela boll på. Vi håller ihop våra lagdelar bra och måste än en gång ge alla kredd för lagarbetet över hela banan.

Ope ökar på sin ledning till 3-1 efter ca 78 minuter då vår målvakt Åsa Hallqvist gör en mycket bra räddning efter ett anfall. Men efterföljande utkast når en Opespelare som drar på ett skott och bollen går i mål.

Som vanligt är Ope ett spelskickligt lag och ett av de lag som alltid vill spela fotboll. De har ett högt bolltempo och de varierar sitt spel.

Tror vi hade för stor respekt i första halvlek till våra motståndare vilket gjorde oss lite osäkra och avvaktande. När vi släpper på tyglarna i andra faller bitarna bättre på plats och vi är starkare som lag.

Är glad och stolt över detta tigergäng som tar för sig mer och mer. Alla spelarna har ett driv om att hela tiden bli bättre. Flera av gänget spelade sin tredje 11-manna match och gör allt så rätt på plan. Häftigt att se de utvecklas för varje match som går.

Under matchen gör vi flera byten och några av spelarna får spela på flera olika positioner. Alla gör detta fantastiskt bra, vilket inte är självklart enkelt för alla. Det är en styrka att vi kan använda flera spelare på olika positioner.

I Ope berömmer jag laget för deras genomförande av matchen. I Häggenås skall även där hela gänget ha beröm för en bra laginsats, speciellt andra halvlek. Med ett extra beröm till Moa Jönsson som är en smart fotbollsspelare med ett stark vilja.

Nu har vi haft tre matcher på rätt kort tid, vilket kändes i flera kroppar. Nu vilar vi några dagar innan vi kör ett träningspass på tisdag och sedan åker vi ner till Sveg på torsdag nästa vecka.

/Myggan Handler

Följ GIF Sundsvall - ÖFK genom fotbollz.se
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:16

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Åtta medarbetare i fotbollz.se är enagerade att skildra matchen.

Du har väl inte glömt att tippa Hos Andreas-tipset.

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse