Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Dalkurd FF       Östersunds FK
3 - 0
(1) (0)
Sön 8 Apr 2018 17:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 35 Mohamed Buya Turay
2-0 55 Oliver Berg
3-0 84 Mohamed Buya Turay

Så spelade Dalkurd FF:
Dalkurd: Demircan - Strand, Löfkvist, Ceesay, Jasarevic - Sugita, Amin, Berg, Ayaz - Lawan, Turay.

48 Heradi Rashidi (Ferhad Ayaz)
70 Robin Tranberg (Rawez Lawan)
89 Malkolm Moenza (Yukiya Sugita)

Så spelade Östersunds FK:
Keita - Mukiibi, Pettersson, Papagiannopoulos, Widgren, Aiesh, Edwards, Nouri, Sema, Hopcutt, Ghoddos

13 Dino Islamovic (Hosam Aiesh)
67 Alhaji Gero (Ronald Mukiibi
83 Ludvig Fritzson (Curtis Edwards

Varningar Dalkurd FF Utvisningar Dalkurd FF
Simon Strand

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Jamie Hopcutt
Arena:
Gavlevallen
 
Publik:
1644
 
Domare:
Domare:
Martin Strömbergsson
Ass. domare 1:
Peter Magnusson
Ass. domare 2:
Johan Thalin
Fjärdedomare:
Mohamed Nablsi, Gävle
 
Väder och vind:
Temperatur 1.4 grader, Vind 1,3 m/sek, nord, luftfuktighet 83%
 
 

Segt ÖFK mot piggt Dalkurd kunde sluta på bara ett sätt

 

VS
Dalkurd - ÖFK 3-0 (1-0)

Nu med referat av Marcus Widgren och bilder av David Lidström Hulten Krönika av Agnes Svärd kommer

 

Dalkurd-ÖFK


Efter en påsklovsvecka i Östersund som präglats av diskussioner kring supporterskap, var det skönt att på en söndag bara koncentrera sig på en fotbollsmatch. Lite av ett vänskapsderby då det alltid funnits ett stort utbyte av spelare mellan Dalkurd och ÖFK, men också en oerhört viktig match att vinna för ÖFK efter förlusten mot Djurgården i premiären.

Uppvärmningen tonsattes av en ÖFK-klack som kändes röststarkare än vad de gjorde hemma mot Djurgården. Annars var det för mig otippat tomt på läktaren,

Potter förändrar framförallt uppställningen offensivt, flyttar upp Ghoddos på topp tillsammans med Hopcut, detta möjliggörs av att Edwards är återkommande i startelvan. I Dalkurd kunde det noteras att ingen av Östersunds-bekantingarna Ammar Ahmed, Andrew Stadler eller Johan Bertilsson fanns med i startelvan, Bertillson och Stadler inte heller på bänken. Buya Turay kändes på förhand som det största hotet, jag var personligen riktigt imponerad av hans förra säsong i AFC

Första halvlek

Matchen börjar i ett ganska högt tempo, ÖFK får två farliga frisparkslägen efter som kommer till efter genombrott av Aiesh. Farligast blir det när Sema i en högerposition försöker skruva in frisparken, målvakten får slänga sig och boxa bort bollen. Dessvärre skadar sig Aiesh i den andra situationen och får bytas ut mot Islamovic, väldigt synd då Aiesh såg stekhet ut i inledningen. Den förändringen innebär också att Hopcut får gå ned och spela som yttermittfältare samt att Sema byter kant.

Matchöppningen innehåller i huvud taget mer närkampsspel än man brukar se i konstgräsfotboll. ÖFK ser rappa ut och har ett spelövertag, men Dalkurd är fyndiga i sina kontringar, framförallt med den lille energiske Sugita. Det är också han som får matchens bästa chans i tjugotredje minuten med ett fritt skottläge på straffområdeslinjen. Dessbättre skjuter han över.

Dalkurd ser till att stänga till i mitten och låter ÖFK komma fram på kanterna, likt matchen mot Djurgården så har ÖFK svårt att skapa något på inläggen. ÖFK får också några fasta situationer som blir ofarliga. Dalkurd växer in i spelet alltmer med ett snabbt och fyndigt spel. De skapar ännu en farlig chans när Ayraz rycker åt sig ett skottläge i en vänsterposition i straffområdet, men skjuter utanför.

I trettioandra minuten uppstår en situation som upprör hemmapubliken när Buya Touray kommer fri men blir avvinkad av linjedomaren, efter att ha sett reprisen får jag konstatera att det var en rätt dömd offside. Men Dalkurd fortsätter att trycka på och i den trettiofemte minuten gör Buya Touray 1-0, väldigt logiskt sett till matchbilden i det läget. Dalkurd har tagit över fullständigt, de spelar rörligare och mer fyndigt, ÖFK:s framstötar känns väldigt statiska och förutsägbara. Dalkurds försvarare kan hela tiden agera bekvämt rättvända. Dalkurd varierar med väggspel och instick på ett väldigt vägvinnande sätt och finner luckor mellan ÖFK-försvararna, de ser stundtals mer ut som ÖFK än ÖFK själva.

Sammanfattningsvis var detta en väldigt oroväckande halvlek som kändes som en fortsättning på matchen mot Djurgården, med skillnaden att Dalkurd känns betydligt vassare offensivt än vad Djurgården gjorde.

Andra halvlek

Vi ser inga större taktiska förändringar i början av andra halvlek. Inte helt oväntat överlåts bollinnehavet mer till ÖFK som också försöker slå några fler mer raka djupledsbollar. I femtioförsta minuten får man ett farligt frisparksläge, Sema skjuter den alldeles för löst i målvaktens hörn.

I femtiofemte minuten kommer dock 2-0 till Dalkurd efter en situation där Widgren och Pettersson inte får bort bollen, Oliver Berg kommer fri på vänsterkanten och kan enkelt kan rulla in bollen i Keitas vänstra hörn. Väldigt billigt.

Matchbilden fortsätter med ett ÖFK som försöker med krossbollar, genombrott på kanterna. Varje gång de försöker spela i mitten avvärjer Dalkurd situationerna. I en offensiv satsning provar Potter att ta ut Mukibi för att sätta in Gero. Det är också han som sätter upp Hopcut för ÖFK:s bästa chans i matchen med en snygg skarv, Hopcut skjuter dock utanför i helt fritt läge. Hopcut hittar också fram med en passning till Edwards som dock får felträff i sitt fina skottläge.

Dalkurd tröttnar allt mer vilket gör att kontringshotet blir mindre och mindre. ÖFK kommer nära straffområdet oftare. Islamovic får en hyfsad chans men målvakten hinner ut och avvärja. Med tiden ser ÖFK dock allt mer uppgivna ut.

3-0 till Dalkurd kommer efter en ganska billig retur av Keita som Turay snappar upp. Den lilla publiken på Gavlevallen ställer sig upp och jublar.

En väldigt tung kväll för ÖFK som helt logiskt förlorar mot ett starkt Dalkurd

Sammanfattning

Min känsla är att mycket av ÖFK:s problem just nu handlar om stjärnorna Sema och Ghoddos. Laget litar mycket på dem offensivt. Kanske ibland för mycket så att man lämnar ifrån sig för mycket ansvar till dem. Sedan knyter det sig för dem, det syns att de vill mycket, men det blir inte så mycket av det.

Tycker det är uppenbart att problemen för ÖFK sträcker sig till mer än det resultatmässiga. Laget skapar väldigt få målchanser. ÖFK har en ganska hög svårighetsgrad på det sättet de vill spela fotboll med ett konstruktivt bollhållande spel, när det inte fungerar blir det väldigt tandlöst, och det finns inte riktigt någon plan b. Det hade känts mer förtröstansfullt om det var så att laget missade massor av chanser, då vänder det förr eller senare.

Dalkurd borde känna sig nöjda, de ser inte ut som ett bottenlag, kändes som ett lag med mycket energi och fyndigt anfallsspel.

TrissenHosam Aiesh: Jag gillar inte låta raljant, men Aiesh skapade nästan mer sina korta minuter än vad ÖFK:s övriga offensiv gjorde på hela matchen. De fräcka kvicka aktioner han började matchen med var precis det som hade behövts från många fler än honom.

  1. Hosam Aiesh: Jag gillar inte låta raljant, men Aiesh skapade nästan mer sina korta minuter än vad ÖFK:s övriga offensiv gjorde på hela matchen. De fräcka kvicka aktioner han började matchen med var precis det som hade behövts från många fler än honom.
  2. Sotirios Papagiannaoplous: Gör kanske inte sin bästa match, men är ändå alltid stabil och pålitlig.
  3. Jamie Hopcut : Rör sig mycket och vill mycket, det som saknas är det självförtroendet i avgörande situationer som han hade sista året i superettan.


Bilder: David Lidström Hultén

 
Text av: Marcus Widgren
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Dalkurd FF
Trissen
sammanlagt
  1. Hosam Aiesh 3
  2. Sotirios Papagiannopoulus 2
  3. Jamie Hopcutt 1

 
Sotirios Papagiannopoulus 4 poäng
Brwa Nouri 3 poäng
Hosam Aiesh 3
Dennis Widgren 1 poäng
Jamie Hopcutt 1
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Lars skrev | 9 Apr 2018 - 09:58
Nej Nylander. ÖFK kan inte överge en taktik som fört dem ut i Europa. Det ÖFK behöver är en snabb mittforward som kan springa igenom ett försvar och få bollen bakom backarna. En plattmatch gör alla lag. Djurgården var nära att förlora mot Trelleborg. Ingen fara. ÖFK kommer igen.
Gäst: Erik skrev | 9 Apr 2018 - 07:06
Coachning och laguttagning under all kritik.
Potters betyg efter dessa två matcher är inte hög.
Han har gjort ett fantastiskt jobb med ÖFK och förtjänar många säckar med beröm för det.
Men nu förtjänar han llte kritik.
Dina och Gero..
Byta kant på Widgren och Mukibii..
Gäst: Poff? skrev | 9 Apr 2018 - 02:58
Rekrytering av spelare har varit under all kritik! . Snålt å fegt! Däremot låter man poängspelare mest sitta på bänken å sen släppa till konkurrenter.??!! ... Superettan here we come!! När ghoddos å sema dragit återstår inte ett allsvenskt lag....
Gäst: Alrik8 skrev | 8 Apr 2018 - 23:42
Jag blev förvånad när Potter skulle försöka avgöra med Gero och Dino på topp och flyttade ner målskytten Ghoddos på mittfältet. Det har han testat tidigare med dåligt resultat. Fritzon hade varit bättre på topp.
Gäst: Supporter skrev | 8 Apr 2018 - 22:59
Bra hemsida till skillnad från Svenska Fans som inte har uppdaterat sedan årskiftet. Tur att ni finns, inte bara för ÖFK, men för fotbollen i länet.
Gäst: Gammelsosse skrev | 8 Apr 2018 - 22:52
Gedigen insats av Dalkurd som är ett mycket bra lag.

Styv kuling rakt i ansiktet är ingen höjdare, men det är i motgångar som pojkarna ska gallras från männen. Tror det blir bra när den feta damen till sist sjunger, men vägen dit blir ingen enkel resa.
Gäst: asdf skrev | 8 Apr 2018 - 22:41
Är det bara jag som tycker att ÖFK blir ett klart mycket sämre lag med Sema på högerkanten än när han spelar till vänster? Han tappar fart när han hela tiden söker med första touchen sig in i planen och kommer aldrig till de rena en mot en lägen där han är överlägset bäst i allsvenskan. Annars så gäller de att ha tålamod, första gången på länge ÖFK upplever en motgång och sånt kommer till alla lag för eller senare. Jag tror på ÖFK!
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 8 Apr 2018 - 21:28
Jag tycker Martin Nylandet sammanfattar matchbilden på ett mycket bra sätt.
Fyra matcher i rad och endast ett offensivt mål är underkänt. Handbollsanfallen utan avslut i två på varandra följande matcher borde lända till eftertanke. Hur kan bollinnehav på 72% i Djurgårdsmatchen inte innebära fler målchanser än vad som hände. Då fungerade åtminstone försvarsarbetet. I dagens match fungerade ingenting. Passningar bakåt och i sidled så att motståndarna hela tiden erbjöds samla alla spelarna till försvar. Samma som mot Djurgården, men nu med skillnaden att försvarsspelet var under all kritik.
Varför vill ingen förutom Hopcutt göra mål?
Nu krävs samling och struktur.
Gäst: Stig skrev | 8 Apr 2018 - 21:01
Lugn.. vi kommer igen, detta var en platt match, vi har haft sådana förr.
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 8 Apr 2018 - 20:56
Ni var bra när alla var fattiga och hungriga. Nu hade ni bara en som var hungrig och han utgick tidigt. Alla era dyrbara landslagsspelare är nog oroliga att bli skadade innan VM så de bjuder inte till.
Gäst: Endast uppåt skrev | 8 Apr 2018 - 19:41
Ett nyttigt uppvaknande. Alla med öfkhjärta och/eller tankar på lukrativt proffskontrakt behöver överträffa sig själva ett par matcher nu. Allt stöd till laget nästa match. Helst fullsatt för att visa att vi verkligen inte är plastsupportrar! Jaga dit grannar, släktingar och bekanta.
Gäst: Martin Nylander skrev | 8 Apr 2018 - 19:36
Visst ser ÖFK trötta ut, men det borde man inte vara. Brister det i inställningen så förlorar man i flertalet fall och idag brast det. Dalkurds inställning var avsevärt bättre, där jobbar man 100%, man tar kampen, man tar löpningarna, man ligger oerhört tätt på ÖFK spelarna osv.

Jag vill påstå att ÖFK är sönderlästa. Visst det är tidigt på säsongen men det är rätt uppenbart att motståndarna hittat rätt medicin till ÖFK spelsätt.

Ska ÖFK hitta tillbaka till vinnarlinjen krävs en förändring i spelsätt/ide, återstår nu att se om Potter förmår förändra eller om han fortsätter som man startat?

Potter måste inse att ÖFK behöver bryta det defensiva tänkandet där man hela tiden ger motståndarna chans att positionera sig och möta ÖFK rättvända, detta är rätt elementärt. ÖFK måste också höja tempot avsevärt och börja spel ett rakare spel på djupet.

Dino Islamovic bör ha gjort sin sista match på ett tag, det bör även Gero har gjort.

Nu gäller det att samtliga spelare inser att man inte kan fortsätta rida på hösten och vinterns framgångar, nu måste "blåstället" fram, fram ska även kreativiteten och som ska blomstra i djupled, inget annat.
Gäst: Martin Nylander skrev | 8 Apr 2018 - 19:36
Visst ser ÖFK trötta ut, men det borde man inte vara. Brister det i inställningen så förlorar man i flertalet fall och idag brast det. Dalkurds inställning var avsevärt bättre, där jobbar man 100%, man tar kampen, man tar löpningarna, man ligger oerhört tätt på ÖFK spelarna osv.

Jag vill påstå att ÖFK är sönderlästa. Visst det är tidigt på säsongen men det är rätt uppenbart att motståndarna hittat rätt medicin till ÖFK spelsätt.

Ska ÖFK hitta tillbaka till vinnarlinjen krävs en förändring i spelsätt/ide, återstår nu att se om Potter förmår förändra eller om han fortsätter som man startat?

Potter måste inse att ÖFK behöver bryta det defensiva tänkandet där man hela tiden ger motståndarna chans att positionera sig och möta ÖFK rättvända, detta är rätt elementärt. ÖFK måste också höja tempot avsevärt och börja spel ett rakare spel på djupet.

Dino Islamovic bör ha gjort sin sista match på ett tag, det bör även Gero har gjort.

Nu gäller det att samtliga spelare inser att man inte kan fortsätta rida på hösten och vinterns framgångar, nu måste "blåstället" fram, fram ska även kreativiteten och som ska blomstra i djupled, inget annat.
Gäst: Till Bobo skrev | 8 Apr 2018 - 19:28
Bobo,
Du måste ta samma snack med killarna som förra året! Vart är inställningen?
Gäst: TJ skrev | 8 Apr 2018 - 19:27
Kanske dags för Öfk att komma ner på jorden.

Frågan är vad Öp ska skriva i tidningen blir istället en bilaga om resan ner till matchen?
Gäst: Smartiz skrev | 8 Apr 2018 - 19:16
ÖFK ser jättetrötta ut mentalt. Tror musten gick ur när man åkte ur Europa
Gäst: Ajaj skrev | 8 Apr 2018 - 19:14
Totalt utspelade
Gäst: Realist skrev | 8 Apr 2018 - 18:58
Första målchansen i 68:e minuten...
Gäst: ?? skrev | 8 Apr 2018 - 18:52
Vad händer?
Gäst: Frågande skrev | 8 Apr 2018 - 18:48
ÖFK är slut!
Gäst: Martin Nylander skrev | 8 Apr 2018 - 18:31
Det är fel på ÖFK inställning
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 17 Apr 2019 - 20:42
För att slippa bli igenkänd på näst
18
kommentarer
Daniel Kindberg motsätter sig uppskjuten huvudförhandling
av Daniel Kindberg | 20 Apr 2019 - 15:55
16
kommentarer
Spelarna mer än nöjda
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2019 - 23:05
14
kommentarer
- Jag sover bra på natten - vi har inte gjort något fel när vi granskat Östersunds FK
av Haldo Jonsson | 17 Apr 2019 - 20:49
Det säger Uppdrag Gransknings ansva
11
kommentarer
ÖFK - Elfsborg 1-1 (0-1)
av Lasse Granbacka | 19 Apr 2019 - 18:26
vs Långfredagsmatch mot IF Elfsbo
11
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 15 Apr 2019 - 13:38
 
 Skrivet den Lör 13 Apr 09:37
 
 Skrivet den Fre 19 Apr 22:58
fotbollz.se på Facebook