Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Kalmar FF       Östersunds FK
1 - 1
(0) (1)
Ons 18 Apr 2018 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 33 Brwa Nouri
1-1 52 Hiago

Så spelade Kalmar FF:
Lucas Hägg Johansson - Isak Magnusson, Viktor Elm, Viktor Agardius, Chima Akas -Melker Hallberg (Adrian Edqvist 84), Herman Hallberg - Papa Diouf, Måns Söderqvist (Gbenga Arokoyo 78), Hiago (Filip Sachpekidis 82) - Romario

Så spelade Östersunds FK:
Andreas Andersson - Douglas Bergqvist, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Pettersson, Dennis Widgren - Curtis Edwards, Sam Mensiro (Ronald Mukiibi 69), Brwa Nouri - Ken Sema, Jamie Hopcutt (Dino Islamovic 75), Saman Ghoddos

Ersättare: Aly Keita, Smajl Sulevic, Dino Islamovic, (75) Patrick Kpozo, Ronald Mukiibi, (69), Ludvig Fritzon

Varningar Kalmar FF Utvisningar Kalmar FF
Isak Magnusson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Sotirios Papagiannopoulos, Saman Ghoddos, Douglas Bergqvist
Arena:
Guldfågeln arena
 
Publik:
4131
 
Domare:
Domare:
Kaspar Sjöberg
Ass. domare 1:
Jan-Erik Swärdh
Ass. domare 2:
Jonas Bäcklund
Fjärdedomare:
Jonas Karlsson, Målilla
 
Väder och vind:
Temperatur 11 grader, vind 3 m/sek, luftfuktighet 68%
 
 

Mycket kamp på svårspelad plan

 

VS


Kalmar FF - ÖFK 1-1 (0-1) Målskytt: Brwa Nouri. Straffräddning av Andreas Andersson.

Nu med referat av Margareta "Myggan" Handler. Krönika kommer sedan

 

Första vinsten och tre poäng hemma senast mot IFK Göteborg, skönt och viktigt för alla. ÖFK kunde därför starta träningsveckan med fokus inför kvällens match mot Kalmar FF.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand sa i intervjun strax innan matchstart att de skulle försöka hota ÖFK med rättvända spelare med fart. Det syns i inledningen av matchen att Kalmar försöker spela raka bollar framåt och de sätter press på ÖFK:s bollhållare så fort de kan.

Graham Potter pratade om att de skulle se upp med Kalmars fasta situationer. Något som de skötte bra i första halvlek, Kalmar har några fasta som ÖFK löser på bra sätt.

Saman Ghoddos har ett avslut i 25:e minuten som går strax utanför stolpen efter ett inlägg från Ken Sena.

I första halvlek är det inget vidare matchtempo och finliret uteblir. Kalmar tvekar inte i närkamperna och ibland håller man andan för att det inte skall bli någon skada. Syns att det är mycket kamp ute på plan och ÖFK får kriga för att ta sig fram i banan.

Efter 32 minuter kommer ett fint anfall som avlutas med att ÖFK tar ledning. Ken Sema drar upp tempot på högerkanten. Spelar ett pass längs långlinjen fram till Curtis Edwards som på direktpass slår bollen in mot straffområdet. Inne i boxen har Sema och Nouri tagit sig. Sema släpper bollen till Nouri som tar emot och gör ett litet väggpass med Sema och Nouri kan sätta bollen i mål. Härlig glädje visas från Nouri.

ÖFK försöker spela boll men Kalmar är samlat och det låga bolltempot gör att det blir lätt för Kalmar att försvara sig. Tycker också att ÖFK blir tunn när de väl skall komma till avslut och anfallen blir korta.

I första halvlek tycker jag Sotte ser lugn och stabil ut längst bak. Douglas sliter och jobbar hårt för laget men blandar ibland med några dåliga pass som gör att man blir lite svettig. I motståndarlaget tycker jag unge Isak Magnusson varit den mest tongivande. Bra fart och fantasi på fötterna och har slagit ett par fina inlägg som Kalmar inte kunnat utnyttjat.

Kalmar visar flera gånger under matchen att de har farliga långa inkast. Efter 51 minuter gör Kalmar ett av sina långa inkast mot ÖFK:s straffområde som resulterar till en hörna. På följande hörna kvitterat Kalmar genom Hiago Ramiro. Mycket flipper och två räddningar av ÖFK på mållinjen innan Ramiro är sist bollen.

Efter detta mål är det mycket om händer på kort tid. Ghoddos får ett konstigt gult kort. Om han fått kortet på hans lilla kapning hade jag inte sagt något men att få ett för en hjälpande hand kändes som ett udda kort. Även Sotte drar på sig ett kort, som jag med röd/svarta ögon inte tycker är ett gult kort. Denna brytning resulterat till straff för Kalmar. Romario går fram för att slå straffen, Andreas Andersson visar upp sig genom att göra en bra räddning. Romario har i 59 minuten ett ribbskott utifrån som skakade om målramen runt Andersson.

Matchen höjs i tempo och det blir mer hunger hos båda lagen. Fortfarande hård kamp på planen och ÖFK har några bra chanser men sista passen för att det skall bli farliga chanser uteblir. Tycker det ser ut som ÖFK har problem med underlaget, tanken och viljan finns men blir för många felpass.

Jamie Hopcutt har ett bra avslut mot mål innan han byts ut i 73:e minuten.

ÖFK tar över bollinnehavet mer och mer och Kalmar orkar inte pressa med hela laget som de gjorde i första.

ÖFK har ett sista anfall i slutet men när domaren blåser av matchen går båda lagen av med en en poäng var. En rätt lam match med många fighter på plan, finliret uteblev och det radades inte upp några riktigt heta målchanser från någon av lagen. Tror också att ÖFK hade problem med naturgräset, men de kändes som de jobbade efter sin matchplan. Kalmar såg ut att tröttna mot slutet och orkade inte hålla samma press som ÖFK.

3 Tom Petterson

2 Andreas Andersson

1 Douglas Bergqvist

Tom är stabil hela matchen igenom, håller ett lugn och läser bollarna rätt. Andreas skall självklart ha plus för sin straffräddning och gör i övrigt en bra match. Douglas är kämpen hela matchen igenom, går vinnande ur de flesta dueller och han är etta på de flesta höjdbollar.

/Margareta ”Myggan” Handler

 
Text av: Margareta "Myggan" Handler
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Kalmar FF
Trissen
sammanlagt
  1. Tom Pettersson 3
  2. Andreas Andersson 2
  3. Douglas Bergqvist 1
Sotirios Papagiannopoulus 4 poäng
Tom Pettersson 4
Brwa Nouri 3 poäng
Hosam Aiesh 3
Saman Ghoddos 3
Curtis Edwards 2
Andreas Andersson 2
Dennis Widgren 1 poäng
Jamie Hopcutt 1
Douglas Bergqvist 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tapas skrev | 19 Apr 2018 - 02:52
Vad var det som störde laget 2016 på guldfågeln? Spelade sämre då. Även 2017 spelade de sämre. Då var det flygplansgrejen som knappt var ett störmoment värt att nämna.
Gäst: Suck skrev | 18 Apr 2018 - 23:20
@Ja
Skulle Ghoddos och Sema känna sig lurade säger du? Får jag påminna dig om att dessa två spelare spelade i superettan för bara lite drygt två år sedan och inte ens allsvenska lag var intresserade av dom. Nu har dom vunnit Svenska cupen, nått 16 dels final i Europa League och många europeiska lag är mycket intresserade av dom, jag tror snarare att dom är otroligt tacksamma över vad ÖFK har gjort för dom.

Jag vet att man ska nonchalera nättroll så jag ber om ursäkt för att jag inte kunde låta bli att svara denna pajas.
Gäst: Henrik J skrev | 18 Apr 2018 - 22:31
Måste tyvärr hålla med Marcus Widgren och realist. Resultaten så långt oroar mig inte men däremot spelet eller snarare brist på det samma. Känns som det går för långsamt med för lite flyt och för stora avstånd mellan lagdelarna. Fler bolltoucher och långa (chans)-passningar än tidigare. Vad beror det på? En startelva idag jämfört med förra säsongen saknas "bara" Bachirou. Är det hela skillnaden? Motivation? Flera spelare som redan signerat nya kontrakt med övergång i sommar? I mina ögon är det bara Edwards, Widgren och Pettersson som håller samma nivå nu som förra säsongen...
Gäst: Marcus Widgren skrev | 18 Apr 2018 - 22:07
Bra kämpainsats, framförallt av fyrtornen där bak, men rent spelmässigt är det här fjärde matchen på rad som det inte lossnar offensivt. ÖFK skapar alldeles för lite för att kunna vinna matcher just nu.

Syns att spelarna inte har det rätta flytet. Den ende som jag tyckte visade sin standard offensivt var Edwards som spelar med allt större lugn.

Annars är inte ÖFK riktigt sig själva på planen i den här allsvenska inledningen.
Gäst: Realist skrev | 18 Apr 2018 - 22:06
1-1 får ses som ett rättvist resultat. Problemet för ÖFK är, ända sedan matchen mot GAIS i Svenska cupen, att man knappt skapar några målchanser och det är mer illavarslande än resultaten. Antingen är laget sönderläst eller så har man bristande inställning (eller form).
Gäst: Ja skrev | 18 Apr 2018 - 21:51
Inte såg Sema och Ghoddos jätteharmoniska ut.
Oddsen på att Sema kritar på nytt kontrakt är säkert skyhöga.
Ghoddos blick såg ut att vara i Spanien.
Tro fan dom känner sig lurade, sen har vi kommentarerna på denna sight.
Går enkelt att sammanfatta. Mörka allt bara JAG får se elitfotboll.
Slutligen dessa två clowner till journalister, ni är ju helt bedårande.

Den ene, Mollgans kompis har enligt honom fått känna på mediadrevet.
Skämtare där, för nån vecka sen var du ju själv mediadrevet,
Nä, som sagt en bred och folkligt förankrad styrelse skulle det ha varit för länge sen.
Sammanfattningsvis går det att klargöra för vissa skribenter att det beror absolut inte på mittimedias journalister, inte heller på poliser eller åklagare att verkligheten idag känns mjugg. Leta någon annanstans.
Gäst: Klas skrev | 18 Apr 2018 - 21:13
Tredje gången i Kalmar, första poängen. Bra! Kvittar skitmatchen ifjol i Halmstad med dalkurdmatchen i år är vi nån poäng kort pga torsken mot Djurgården. Två tunga dagar, hoppas förening och publik kan visa styrka tillsammans på lördag!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook