Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Falkenbergs FF
3 - 2
(1) (1)
Sön 7 Apr 2019 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 40 Hosam Aiesh
1-1 44 Christoffer Carlsson
2-1 59 Charlie Colkett
2-2 83 Sonko Sundberg (självmål)
3-2 88 Thomas Isherwood

Så spelade Östersunds FK :
Aly Keita, Tom Pettersson (K), Tesfaldet Tekie (62), Thomas Isherwood, Hosam Aiesh, Ravel Ryan Morrison (79), Curtis Edwards, Isak Ssewankambo, Charlie Colkett, Noah Sonko Sundberg, Dino Islamovic (68)

Ersättare: Rewan Amin (79), Jamie Ryan Hopcutt, Ludvig Fritzson, Sixten Mohlin, Samuel Mensiro, Jerell Sellars (62), Alhaji Gero (68)

Så spelade Falkenbergs FF:
Hampus Nilsson, Carl Johansson, Tobias Karlsson, Karl Söderström (78), Christoffer Carlsson (85), Marcus Klingenberg Mathisen, Kirill Pogrebnyak (78), Jacob Ericsson, John Björkengren, Tobias Englund, Tibor Brink Joza

Ersättare: Johan Brattberg, Johan Lassagård, Robin Östlind, Per Karlsson, Edi Sylisufaj (78), John Chibuike (85), Anton Wede (78)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Thomas Poppler Isherwood, Hosam Aiesh, Alhaji Gero

Varningar Falkenbergs FF Utvisningar Falkenbergs FF
Tobias Karlsson, Jacob Ericsson, Tibor Jozo
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
4077
 
Domare:
Magnus Lindgren, ass 1: Daniel Ekman ass 2: Per Rehnlund, fjärde domare: Henrik Molin
 
Väder och vind:
Temperatur: 2 grader
Luftfuktighet: 94%
Vind: Väst 2 m/sek
Snöblandat regn
 
 

ÖFK - Falkenbergs FF 3-2 (1-1)

 

VS

Tre rejäla fullträffar, tre poäng men en mödosam eftermiddag på Jämtkraft Arena för ÖFK i hemmapremiären mot nykomlingen Falkenbergs FF. Antingen är gästerna en intressant nykomling eller så har ÖFK en del väg att vandra innan alla lagdelar sitter på plats. 3-2 (1-1) skall man i varje fall vara nöjda med.

Hosam Aiesh efter "årets mål" Foto: Daniela Wetter Hagström

 

Ian Burchnall hade stuvat om lite i dom bakre regionerna. Thomas Isherwood mittback och Noah Sonko Sundberg ut till höger och ÖFK inledde förtroendeingivande med en farlig hörna signerad Charlie Colkett men ingen med träff. En överraskande klack från Ravel Morrison också nära att ställa gästerna.

Tesfaldet Tekie för dagen i en mer defensiv position nära att stöka till det efter sex minuter och nye Isak Sseweankambo med ett farligt inlägg till Dino Islamovic dock utan resultat. Hosam Aiesh med ett bra inlägg efter 14 minuter men ingen med på noterna den här gången heller. En bra period sedan av Falkenberg och ÖFK utan något eget ordnat spel.

Så i 23 minuten straff för gästerna. En otajmad Isherwood fäller gästernas Tobias Englund och blir samtidigt varnad. En snygg räddning dock av Aly Keita på Kirill Progrebnyaks stramare. Förändringar bakåt hos ÖFK, Isherwood ut ill vänster i backlinjen och Ssewankambo ut till höger samtidigt som Sonko Sundberg kliver in i mitten.

En bättre balans bakåt och Ssewankambo med en nytt fint inlägg i 33:e minuten men en för dagen inte helt lyckosam Islamovic utan resultat. Nytt oflyt för Falkenberg, vilt jubel för ledning men domare Magnus Lindgren hittade tillsamman med sin assisterande en offside.

Momentet efter 1-0 till hemmalaget. Aiesh bryter in från högerkanten, drar till med vänstern och bollen ribba in vid krysset, ett drömmål och eufori på och runt arenan. Fem minuter senare dock straff igen för hallänningarna, Charlie Colkett olycklig i en situation och inget missatag från Christoffer Carlsson hos gästerna.

Andra halvlek mera böljande spel och byte av chanser. Islamovic in till en offensiv Tom Pettersson men ingen lycka i avlsutet. 2-1 i stället i 59:e minuted. Colkett med revansch på sig själv, en praktpärla med vänstern som förre ÖFK-målvakten Hampus Nilsson hade fingrarna på men inte förmådde göra nåt åt. Som sagt böljande spel men dom rödsvarta med tydliga problem att organisera styrkorna vid offensiva bolltapp.

Byten på Tekeie och Islamovic och in med Jerell Sellars och Alhaji Gero och ett fint inspel från Sellars till Tom Pettersson utan resultat. Hårt tryck fört kvittering från gästerna och Morrison ut till förmån för Rewan Amin efter 78 minuter. Som ett brev på posten också 2-2 efter 83 minuter, en tilltrasslad situation med en olycklig Sonko Sundberg sist på bollen.

Bra moral dock hos ÖFK och Gero med en nick i ribban i 87:e innan Isherwood frälser hela Jämtkraft Arena i 88:e. Ett vänsterinlägg letar sig in i bortre krysset och tre blytunga men kanske inte som sagt helt rättvisande poäng till rödsvart. Det delas dock inte ut skönhetspris och det här var en arbetsseger mot ett Falkenberg som överraskade med bra rörelse och effektivt passningsspel.

Som sagt en laginsats men det går inte att komma färbi Hosam Aiesh, hårt och framgångsrikt jobb i båda riktningarna och ett mål man kommer att minnas länge. Charlie Colkett med en härlig vänsterfot och mycket matnyttigt i övrigt, hans bästa framträdande i ÖFK-tröjan. Till sist får vi väl tacka Burcnall att han återställde Curtis Edwards i startuppställningen. Lite vilsen inledningsvis men oj vilken jätte senare delen av matchen. Fyra poäng efter två matcher, "so far so good" verkligen!

Triss:
Hosam Aiesh 3

Charlie Colkett 2

Curtis Edwards 1

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Hosam Aiesh
  2. Charlie Colkett
  3. Curtis Edwards
Tom Pettersson 3
Hosam Aiesh 3
Thomas Isherwood 2
Charlie Colkett 2
Noah Sonko Sundberg 1
Curtis Edwards 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: DOS skrev | 8 Apr 2019 - 13:10
Bra skrivet och analyserat. ÖFK s spel den här gången var inte publikvänligt som vi är vana vid. Alldeles för långsamma anfall och för många bolltapp på mittfältet. Nervigt! Men kul med en turlig vinst.
Gäst: Ö.s. skrev | 8 Apr 2019 - 10:08
Dino har tre till fyra chanser i första halvlek som han borde satt åtminstone två! I övrigt uträttar han inte mycket. Underkänd.
Gäst: Tomas skrev | 7 Apr 2019 - 22:08
Gött med 4 poäng hittills.
Dock skulle det suttit fint med 1 ”riktig” forward, och inte som nu med 3 halvdana.
Väldigt darrigt defensivt idag, inlägg och hörnor farligt hela tiden.
Gäst: Curva Middle skrev | 7 Apr 2019 - 21:09
Viktig seger för ÖFK att bygga vidare på. Snabbare kontringar vore bra och någon flera spelare i offensivt läge vid anfall
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 20 Apr 2024 - 17:18
Här var det nära m&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook