Hosam Aiesh gör vinstmålet. Foto: Thord-Eric Nilsson

Äntligen seger på hemmaplan mot IFK Norrköping!

Tabell 6:an IFK Norrköping på besök på Jämtkraft Arena och ett norrköping med ett tungt spelschema då Europa League spelet startat med fyra matcher på 11 dagar allsvenskan inräknat.Tom Pettersson, Aly Keita och Ronald Mukiibi tillbaka i laget. Thomas Isherwood och Noah Sonko Sundberg avstängda denna match.

Första halvlek
ÖFK fick första riktiga målchansen redan i minut 2 då Weymans fick ett bra läge men skottet dåligt och utanför. Keita fick ingripa i minut 4 och boxa bort en boll på en frispark som Thorarinsson i Norrköping slog. Keita missar en boll i minut 7 som kunde ha blivit farligt men det blev en resultatlös hörna för Norrköping. Weymans pigg i inledningen av halvleken med ett nytt skott i minut 8 men även denna gång utanför. Norrköping pressar ÖFK försvaret hårt och dem får inte mycket tid för uppspelen.

Aiesh piggare än vanligt med flera rusher på sin höger kant med en farlig chans i minut 13 men tyvärr ingen med på det inlägget. Snabba uppspel från ÖFK med Dino Islamovic i en lite lägre position och har även haft boll mer och finns mer med i uppspelsfasen.

Baptiste neddragen i minut 18 med ett bra frisparksläge men även denna gång skottet utanför.
Lite lägre tempo nu en period och mer spel på mittplan. Baptiste verkar trivas bra i sin position och har mycket boll och oroar Norrköpingsförsvaret.

Spelet utjämnat i mitten av perioden med skott ofta från långt håll från båda lagen.
Några resultatlösa hörnor. Norrköping har en bra period med mycket boll som man rullar runt ÖFK försvaret kring halvtimmen spelat.

I minut 42 kom halvlekens bästa chans som Dino Islamovic kommer att drömma om i natt. Flera chanser som mynnar ut i en helt fri Dino som slår bollen över. Mer fri kan man inte bli.
Norrköping pressar på i slutet men halvleken slutar 0-0. Bra i Norrköping Thorarinsson och i ÖFK Aiesh, Baptiste och Edwards. En bra halvlek från båda lagen.

Andra halvlek
Norrköping rivstartar och Keita får göra en räddning redan i minut 46. Mensiro varnas i minut 52.
Norrköping gör sitt första byte då Jordan Larsson kommer in och ut går Fransson. Aiesh slår in ett inlägg som kommer fram till en helt fristående Dino Islamovic som enkelt kan slå in bollen bakom Pettersson i Norrköpingsmålet.1-0.

Keita får återigen göra en utrusning då Mukiibi missar i försvaret och kan rädda till hörna för Norrköping. Ssewankambo har några skott från långt håll vid minut 61.
Norrköping får en hörna i minut 64 som nickas i stolpen och sedan blir det slarv i ÖFK försvaret och den inbytte Jordan Larsson kan enkelt kvittera till 1-1.

Båda lagen gör sina byten i slutet av matchen och det känns som om ingen av lagen är nöjda med 1 p.
Inbytte Kalle Holmberg i Norrköping har läge till at göra mål i minut 69 men Keita gör återigen en fotparad och räddar ÖFK från förlust. Mycket Norrköping i andra halvlek. Baptiste inte lika mycket med i spelet i andra. Amin varnad i minut 73 efter att ha dragit ned Jordan Larsson.

Hörna för Norrköping i minut 73 då får Keita igen göra en kvalificerad räddning. Båda lagen är offensiva och lite mer ÖFK i slutet av perioden och Baptiste hade ett jätteläge i minut 89 men väljer att passa istället för att gå för avslut själva.

I minut 93 får Aiesh visa sin snabbhet då han sprintar ifrån Norrköpings försvarare och kan slå bollen i mål bakom Norrköpings målvakt. Det var det sista som hände i matchen och ÖFK vinner och får efterlängtade 3p. En halvlek som var Norrköpings men som helhet ÖFK:s bästa match för säsongen.

Sammanfattning
En mycket bra allsvenskmatch där båda lagen gick för seger. Ian Burchnall var nöjd med första halvlek och menade att matchen kunde ha gått hur som helst. Menade att man hade mött seriens bästa lag.
Jens Gustafsson, Norrköpings tränare, var inte glad över att ha förlorat på det sätt man gjorde i slutminuten men sa att man gick för seger! Var nöjd med spelet i andra halvlek.
Troligen 2 skador för ÖFK då Haugen och Mensiro fick byttas ut men Ian Burchnall viste inte hur allvarligt det var på presskonferensen. Ett lite annorlunda spelande ÖFK med den laguppställning man hade idag – ett rakare och snabbare spel än man har varit van vid tidigare under säsongen.
Flera som utmärkte sig idag men jag vill ge trissen till följande spelare:
Aiesh – piggare än vanligt och oroade Norrköpingsförsvaret under matchen och fick även avgöra.
Keita – gjorde flera matchavgörande räddningar.
Islamovic – mer med i spelet och fick sätta första målet.