VS

IFK Norrköping - ÖFK 3-0 (2-0)

Nu med referat av Niclas Sundström. Krönika kommer

IFK Norrköping – Östersunds FK 3-0 (2-0)

Efter den dramatiska segermatchen förra söndagen var det dags för retur på Östgötaporten. IFK Norrköping hade däremellan hunnit med Europa League-kval, men ett revanschsuget Peking visade inga trötthetstecken. Inför den här drabbningen befann sig Norrköping på plats sju med 24 poäng och ÖFK på plats åtta med 19 poäng, och därför var matchen av stor betydelse för att vi skulle hänga med i den övre delen av tabellen.

ÖFK kom till spel med ett av nyförvärven, Alex Purver, som central mittfältare. Han värvades från Guiseley AFC som spelar i engelska division 6.

ÖFK inledde matchen bäst och rullade mycket boll de inledande minuterna. Det visade sig bli vår bästa period den här söndagseftermiddagen.
En långboll från högerkanten i den sjätte minuten friställde Christoffer Nyman som tvingade Aly Keita till en fin fotparad. Därefter tog Norrköping över helt. ÖFK-försvaret med Kapten Pettersson stod emot länge, men i den 42:a minuten kom tillslut misstaget som gav Jordan Larsson chansen.
Ett till synes ofarligt inlägg klackades rakt upp i luften av Mukiibi. Ett ihopslag senare rullade bollen fram till Larsson som enkelt satte ledningsmålet och sitt elfte mål den här säsongen. 1-0 till hemmalaget. 24 sekunder senare fick Pekingfansen jubla igen. En passning rakt igenom ÖFK:s mittfält, Sonko snubblade till, och Kalle Holmberg rullade enkelt in 2-0 bakom en chanslös Aly Keita.

7-0 i avslut, 5-0 i hörnor och 2-0 i mål efter den första halvleken. Burchnall var missnöjd och gjorde ett dubbelbyte. Francis Jno Baptiste och Marco Weymans ut. Thomas Isherwood och Ludvig Fritzson in.

Andra halvlek startade precis lika dåligt som den första slutade. Fyra minuter tog det innan Totte Nyman utmanade nyinsatte Isherwood och satte 3-0. Game Over. Norrköping hade chanser till fler mål, men domaren friade en straffsituation när Haksabanovic drogs ned och Larsson prickade ribban med kvarten kvar.
ÖFK:s bästa målchans i matchen? Islamovic sköt en frispark i muren.

6-0 i hörnor. 14-0 i avslut. 3-0 i mål. Ett riktigt bra motståndarlag förvisso, men Ian Burchnall har mycket jobb framför sig för detta var under all kritik. Nästa match blir inte lättare när Malmö FF besöker Jämtkraft Arena den 28/7.

Trissen?

3. Pettersson – Första 90 minuterna efter skada och riktigt bra i första halvlek. Kan inte lastas för något av målen.

2. Keita – Inte så mycket att göra på målen, och gjorde det han skulle i övrigt. Fin fotparad i inledningen av matchen.

1. Purver – Debut i Allsvenskan från engelska division 6. Blev trött men gjorde inte bort sig

Text av: Niclas Sundström