Väder och vind:
Inomhus i Nordichallen

ÖFK satte fart i andra halvlek

VS

ÖFK vann rättvist mot GIF Sundvall med 3-1 (1-1) Mål av Alex Purver, Attah Kadiri och Frank Ahrin.

Äntligen har fotbollen börjat rulla. Första matchen i år i ett derby mot GIF Sundsvall smakade mera och är alltid intressant. ÖFK vann matchen klart. Det känns alltid bra att få starta med en vinst, kanske ännu bättre i ett Norrlandsderby.

Matchen kan sammanfattas av att ÖFK var i början av första halvlek lite tröga och lät GIF Sundsvall ta hand om kommandot speciellt i första delen av halvleken. ÖFK kom mer och mer in i matchen och var klart bättre sista kvarten. I andra halvlek var ÖFK intensivare, säkrare och hade snabbare och bättre passninggsspel. ÖFK startade andra halvlek målmedvetet och hade stort bollinnehav. Dominansen varade i hela halvleken. Sundsvall var rejält tillbakapressade och var sällan över mittlinjen.

Första halvlekens behållning blev Nebiyou Perry. Han var halvlekens bästa spelare. Han briljerade stundtals med sin fina teknik och sin fräcka oberäknelighet. Han måste få flera chanser denna säsong.

Första halvlek hade två ansikten. GIF Sundsvall med ett hårt presspel och med sitt stora bollinnehav tog de över kommandot. ÖFK såg lite vilsna ut. Passningsspelet var inte okey och anfallen alltför korta. Kanske var det ovanan med att för första gången spela på en fullstor plan.

Trots övertaget lyckades ändå inte Sundsvall skapa några riktigt farliga målchanser. Thomas Isherwood tog det mesta som kom i hans väg. Han gjorde en bra halvlek i ÖFK:s fyrbackslinje.

Första chansen skapade Colkett som med en lång smörpass nådde Turgott som var ytterst nära att göra mål. Det var halvlekens dittills farligaste målchans. ÖFK kom efterhand mer och mer in i matchen.

ÖFK tog ledningen i 28 minuten. Det var inspel från Turgott till Purver som tackade och tog emot och krutade på i högra krysset och vi antecknade 0-1.

Efter målet ökade ÖFK:s självförtroende. De tog över matchen. Passningarna och intensiteten i spelet blev bättre. I sista minuten kunde ändå Giffarna något överraskande reducera genom Silvfver på skott på distans efter hörna.

I andra halvlek bytte ÖFK ut hela laget och gick över till trebackslinje med Weymans, Sam Mensiro och provspelaren Fio Karlsson. Även Giffarna bytte några spelare.

Andra halvleken fick en annan karaktär. ÖFK hade ökat tempot, passningarna var säkrare och snabbare och rörligheten bättre. De satte myror i huvudet på GIF Sundsvall som fick mycket svårt att hänga med. ÖFK dominerad halvleken och övertygade genom att visa upp bra spel redan så tidigt i första träningsmatchen. Det var inte ofta som Sundsvall tog sig över mittplan.

Första uppenbara målchansen dök upp i 53:e minuten då pigge provspelande Dimitri Zhuravle passade in i straffområdet, men Purver missade målet. ÖFK fortsatte att sätta press på Sundsvall och man satt och väntade på mål. Vi fick vänta tills 70:e minuten då Weymans passade till Kadiri i straffområdet. Han satte dit huvudet och nickade snyggt i mål.

Tre minuter efteråt fick två spelare som var borta från spel i ÖFK i fjol visa upp sig. Jerell Sellers frispelade Frank Ahrin genom ett inspel från högerkanten och Ahrin smällde bollen i mål otagbart för målvakten.

I den en resterande delen av halvleken visade ÖFK säkerhet och självförtroende. Sundsvall fick mest jaga boll. Det var stor skillnad mellan lagen.

ÖFK överraskade med att ha fyra provspelare igång. Man riktar blickarna lite speciellt på dem. Bäst lyckades nog ryss-amerikanen Dimitri Zhuravlev. Han hade bra teknik och bra speluppfattning. Malcolm Stolt vill mycket och rör sig bra, men hade lite otur i en del avgörande moment. Fio Karlsson var följsam och hade bra teknik. Dennis Botchey spelade vårdat och hade bra passningsspel.

Det var många i ÖFK som var bra och som alltid är pålitliga och som vi inte nämner här. Frank Ahrin har växt på sig i Dalkurd och blir att räkna med i år. Weymans såg piggare ut än i höst och verkar vara på gång. Att Ludvig Fritzon skall befinna sig i mitten av banan, det visade han i dag. Perry är en spelare som kan bli hur bra som helst. Han har ett imponerande register. Kadiri såg kroppsligt större ut efter ledigheten. Har han växt? Alltid målfarlig! Kul att se att Jerell är tillbaka. Han är en användbar spelare.

Text av: Haldo Jonsson