Uppdaterad 12 Aug 2018 - 20:27  Nytt
ÖFK HAR ACCEPTERAT FRANSKT BUD PÅ SAMAN GHODDOS
av Agne Svärd

Spekulationerna har pågått under hela sommaren.

Men nu tycks det klart.

Saman Ghoddos har spelat sin sista match för ÖFK och tar nu sikte mot Frankrike och Rennes i den högsta divisionen, Ligue 1.

– Vi har accepterat ett bud från fransmännen, bekräftar pausande ordföranden Daniel Kindberg efter slutsignalen mot Kalmar FF.

Vi förstod att det var något på gång när Saman Ghoddos efter slutsignalen mot Kalmar FF (2–0, Ghoddos inhoppande matchvinnare) vandrande runt Jämtkraft arena, tog emot publikens jubel och passade på att ta många av sina fans i hand.

Det var en vacker syn. Och känslosam.

Några minuter senare vi vi beskedet via en snabbt ihopkallad pressträff med Ghoddos själv tillsammans med Daniel Kindberg.

– Som ni vet går det fort i fotboll.En timme före avspark mot Kalmar fick vi ett bud från Rennes som vi kunde acceptera, berättade Daniel Kindberg.

Vad budet bestod av ville däremot Kindberg inte berätta.

– Nej, vi pratar inte om de avtal som vi förhandlar fram med andra klubbar, säger Kindberg.

Överenskommelsen betyder att det nu är fritt fram för Saman Ghoddos att åka till Rennes och förhandla fram de personliga detaljerna.

– Jag är nöjd och glad. Kindberg har accepterat Rennes bud och nu är det upp till mig, säger Saman Ghoodos.

– Jag har drömt ända sedan jag var liten om att få spela i någon av de stora ligorna. Och Ligue 1 är en stor liga.

Ghoodos sade sig ha lite koll på såväl klubben som staden Rennes och berättade att han bland annat haft kontakt med landslagets Jakob Johansson (skadades svårt i sista kvalmatchen mot Italien och missade därför sommarens VM-slutspel i Ryssland) som numera spelar i Rennes.

Saman Ghoddos lämnar nu Östersund och ÖFK efter tre säsongen, 64 allsvenska matcher (27 mål) och en massa cupmatcher både på hemmaplan och ute i Europa.

Ghoddos:

– Det är väldigt känslosamt, jag har mött otroligt mycket kärlek från staden,klubben och supportrarna. Jag har uppskattat allt och jag har försökt att ge tillbaka så mycket som jag har förmått.

Och slutet kunde inte ha blivit bättre. I matchen mot Kalmar FF fick Ghoddos efter en stökig vecka med bland annat ett besök i spanska La liga-klubben SD Huesca börja på bänken. Han byttes in i den 74:e matchminuten vid ställningen 0–0, gav ÖFK ledningen med 1–0 i den 88:e minuten och spelade sedan fram
Patrick Kpozo till slutresultatet 2–0 på övertid.

ÖFK-fansen jublade. och Ghoddos bugade ödmjukt tillbaka.

Vackrare kan ett avsked inte bli.

Fotnot: Rennes slutade på femte plats i Ligue 1 förra säsongen. Årets seriespel inleddes med förlust (1–3) borta mot Lille i lördags.


Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz