meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
7 1

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 VI SKA VARA STOLTA
av Haldo Jonsson
Publicerad 10 Okt 2019 - 14:57 Uppdaterad 10 Okt 2019 - 16:54

I dag var det träning som vanligt på Jämtkraft Arena

I dag var det, som under nästan alla andra dagar i år, som vanligt träning på kylslagna Jämtkraft Arena.

Det är ett stort slit att träna för att förbättra sig och för att klara av att ta en plats i ett allsvenskt lag. Sveriges bästa serie det är hög nivå.


Vi ska vara stolta, över att vi har ett lag i allsvenskan i denna norrländska vinterstad, där fotbollen ser ut att ha allt mindre betydelse hos de styrande.

Vi ska vara stolta över att ÖFK:s styrelse, spelarna, supportrar och vissa sponsorer och andra kämpar på olika sätt för att ÖFK även nästa år ska ha allsvensk status. Klarar man detta så går ÖFK ännu mer styrkta ur prövningarna och kan se framtiden an.

Vi ska vara stolta över att ha fyra spelare i ÖFK som är på landslagsuppdrag. Det är Aly Keita, Roland Mukiibi, Thomas Isherwood och Felix Hörberg. Således var de inte med på dagens träning, meddelar fotbollz.se:s rapportör från träningen.ÖFK- backen Eirik Haugan tränade för fullt i dag och verkar vara återställd. Lite mera tveksamt om Sam Mensiros medverkan.

Alla spelare är nu lediga fredag, lördag och söndag. Därefter sätter finslipningen igång inför den viktiga matchen mot IK Sirius.

 
20 Kommentarer:
Pman skrev | 13 Okt 2019 - 12:33
Tja ... vad ska man säga?
Hur bemöter man dumhet utan att såra?

Finns inget hat här. Med hat kommer man ingenstans.
Var förståndig nu!
126
Gäst: Haha skrev | 12 Okt 2019 - 21:55
Det är bara kindberg som kan föra oss till toppen! Vem annars i Östersund och Jämtland, tala om vem!!!!! Kindberg hatare gräv ner er, det finns ingen som kindberg! Visa vem eller vilka som kan ersätta honom!!!
3
Pman skrev | 11 Okt 2019 - 19:04
@ Vakna själv och avsluta gamla drömmar! Hånfulla skratt för oss heller inte vidare. Som sagt: se framåt nu och lär av det som varit.

Ingen har blivit spottad på. Alla som gjort något bra har fått cred för det på den tiden det begav sig. De som tabbade sig får nog stå sitt kast. Ingen är oersättlig!

Det är nya tider nu. Pengar kommer in varje dag ser det ju ut som. Vi kommer nog inte nära att slå Arsenal den närmaste tiden. Men visst kan vi ha en förening med lag på elitnivå. Vem vet vilka ledartalanger som kan lockas till nya stordåd så småningom?

Vad som händer om några år vet vi inte än. Klart är att många ungdomar i länet har inspirerats av det som ÖFK har åstadkommit. Det finns en hel del talanger i vardande i olika klubbar. Hoppas några har vett att samla och ta hand om dessa för vidare målinriktad utveckling utan allt för mycket tjafs mellan föreningarna. Några av dessa kan komma att platsa - och det behövs faktiskt lite mera lokal förankring än på senare tid. Jobba hård bara så går det.

Vi har också sett början till ett sunt supporterskap både här och på andra orter. Nog finns det hopp. Var inte så jäkla negativa bara!
12
Gäst: Suck, suck! skrev | 11 Okt 2019 - 18:34
Denna fanatiska dyrkan av DK! När ska ni förstå att han har styrt klubben ända fram till att Bosse Ottosson klev av för en månad sedan. Vill ÖFK överleva måste DK tillhöra det förflutna. Det som är positivt nu är att förändringens vindar blåser i klubben. På sikt får vi hoppas att detta kan etablera det förtroende som ÖFK har förlorat pga DK tvivelaktiga affärer. Hoppas att ÖFK i framtiden kan konkurrera med andra klubbar på ett ärligt och hederligt sätt.
11
Gäst: Hahaha skrev | 11 Okt 2019 - 18:14
Vaddå nya pengar in? Kindberg har satsat 6 miljoner nu i sommar! Vem vilket företag har gjort något liknande? Fast klubben vände kindberg ryggen och spottade på honom så räddade han klubben under hela sommaren! Kindberg är en fantastisk ledare och människa! Ingen i Jämtland eller Norrland är nära!
9
Gäst: Vakna skrev | 11 Okt 2019 - 18:10
Det är bara kindberg som kan väcka hoppet och få oss att drömma igen! Från 2011 har han byggt en fantastisk klubb i eliten, vunnit första titeln för en norrländsk klubb, samt fört oss ut i Europa! Se var klubben är nu när kindberg varit borta i 1.5 år, skandal! Kindberg måste tillbaka nu är allt kaos och amatörer!
5
Gäst: Hm skrev | 11 Okt 2019 - 14:10
Sällan jag håller med Pman men här han helt rätt såklart.
Kindberg är det förgångna och nu krävs det nytt för att åtminstone stabilisera verksamheten. Kommer vi nå samma höjder? Aldrig någonsin!

För att nå dit så måste en liten klubb som ÖFK har en fullständigt galen visionär som lägger sitt liv i föreningen och tar enorma risker. Inte särskilt sannolikt att vi hittar en sådan person men kanske kan vi över tid hitta en fungerande plattform där vi kan bedriva en fotbollsverksamhet på elitnivå. Om vår nivå sedan är mer passar för Superettan än allsvenskan får man låta vara osagt.
8
Pman skrev | 11 Okt 2019 - 13:01
@ Ö.s. Jag vill gärna tro att du menar väl. Men du är helt fel ute med dina inlägg. Gårdagens lösningar tillhör det förgångna. Då var då och nu är nu! Hoppas du börjar fatta det snart.

Framtiden ser helt annorlunda ut om vi vill se ÖFK att blomstra igen. Det du drömmer om kommer helt enkelt inte att hända om klubben vill behålla och attrahera seriösa sponsorer. Nya fräscha slantar ska in för att lösa ALLA gamla skulder. Så är det bara.

Vi är nog många som beundrar den inställning, den framåtanda och geist som ledande personer visade då allting gick vår väg och ledde till en oerhört stor men dock bara tillfällig framgång. Oavsett vad som är sant eller ej angående vissa metoder så är vår blöta skjorta solkat nu och är i behov att tvättas rent.

Var positiv och heja på vårt lag, så ska du se att det ordnar sig snart.
19
Gäst: Ö.s. skrev | 11 Okt 2019 - 12:34
Mitt tips är att det blir Daniel Kindberg som går in med pengar och räddar föreningen vilket han gjort förut. Han har totalt lånat ut 22 millioner och fått igen ca 18 millioner. Så skäll inte på Kindberg, han har verkligen visat att han vill se till att Öfk lever vidare. Blir det som jag tror så blir det då ingen konkurs och därmed så är det heller inget svart hål som dom som går in med pengar hamnar i, man skulle kunna säga att Kindberg räddar investerarnas pengar.
6
Pman skrev | 11 Okt 2019 - 11:36
@ Ögat Du kan vara lugn! Gräv inte i det förflutna mer. Se framåt nu! ÖFK ska vara kvar i allsvenskan!

Nya VD:n har bara haft kort tid på sig att skanna av läget och förbereder mu åtgärder. Jag är säker på att bl.a. nödvändig personalminskning kommer att ske. Sånt tar lite tid. Det finns t.ex. kontrakt och uppsägningstider att ta hänsyn till m.m. Det viktigaste just nu verkar vara att skaffa en tillräcklig bra finansiering för att överleva.
.
Dessutom har vi nu en erfaren jurist i styrelsen som säkert kommer se till att allt sköts ordentligt framgent.

Jag har tillförsikt att den ledning, som nu rattar föreningen, kommer att klara av att lösa de ekonomiska och juridiska problemen.

Hoppas att man fixar bra biljettpriser även till nästkommande hemmamatcher. Bara två matcher kvar på hemmaplan. Alla till arenan nästa lördag den 19.Oktober kl. 16:00 !!! Vi ska stödja laget att även klara av den sportsliga utmaningen.
16
Gäst: Ögat skrev | 11 Okt 2019 - 09:45
Vi kan vara stolta över vad vi fått uppleva. Absolut inte stolta över det som sker idag. Ledningen i ÖFK tycks inte förstå att det nu handlar om att snabbt och MYCKET, minska de fasta kostnaderna. Det är synnerligen besvärande och pinsamt att styrelsen vid medlemsmötet i september inte visste hur många anställda det är i ÖFK och inte kunde redovisa de månatliga personalkostnaderna. Att tro att via tiggeri och vädjanden rädda ÖFK ekonomi, är enbart löjligt.
10
Pman skrev | 10 Okt 2019 - 23:40
Vi lär nog få glömma att få hjälp från kommunens styrande. De har fullt upp med att satsa på andra idrotter och skidåkningen.

Ge den nya styrelsen lugn och ro att fixa problemen som uppstod då andra satt vid rodret. Det finns fortfarande möjligheter att dom klarar det utan kommunens hjälp. Och då kan vi som fortfarande gillar föreningen vara än stoltare när de med hjälp av vettiga företagare satsar på fler framgångar nästa säsong.

Lägg av nu alla ni som spär på eländet med negativitet och misslyckad satir.
Önskar nu intelligentian en god nattsömn för välbehövlig återhämtning från all ansträngning att prestera extrem klokhet här i kommentarsfältet.
21
Gäst: Seriöst att inte träna eller inte? skrev | 10 Okt 2019 - 22:57
Alla som är utbildade inom idrottsvetenskap vet att man inte blir bäst och får bäst resultat av att endast träna mest hela tiden. Viktigt med rätt mängd återhämtning både fysiskt och psykiskt. De flesta elitidrottare lägger in en veckas total återhämtning lite då och då då chans ges för att få kroppen att reagera som de önskar (superkompensation som det heter så fint).

Så att man har uppehåll är inget konstigt. Sedan kan man även få egna individuella träningsupplägg utöver de gemensamma. Att ha vila från gemensamma träningar kan innebära att de ändå ska kanske jogga x antal gånger, gå på gym, stretcha eller annat. Men många gånger är total vila ack så viktigt som träning. Inte som förr då man körde på att mer var bättre.
10
Gäst: Kommunerna får väl ta och räkna på om det lönar si skrev | 10 Okt 2019 - 22:50
Östersunds kommun och eventuellt andra kommuner runt Östersund får väl ta och räkna på om det lönar sig eller inte att investera i ÖFK. Om de kommer att tjäna nog på det hela så vore det ju dumt att inte göra det. För då får man ju mer pengar att kunna hjälpa mer och fler (låta pengarna jobba åt sig så att de växer).

Det som vanligt många påstående, uttalande mm här. Lätt att tycka. Hur saker och ting kommer att bli lär vi märka.
3
Gäst: Svenne skrev | 10 Okt 2019 - 22:09
Glömde att tala om att det förra inlägget var satir, inte säker att alla förstår det.
6
Gäst: Svenne! skrev | 10 Okt 2019 - 22:07
Strunta i kommunens barn och unga som behöver bra fritids och utbildning och pensionärerna kan väl hänvisas till ättestupan. I denna allvarliga situation som handlar om kommunens överlevnad enligt vissa måste man ju prioritera, skicka våra skattepengar till ÖFK omedelbart Bosse!!
11
Gäst: Det är läge nu skrev | 10 Okt 2019 - 21:58
Att lägga alla kort på på bordet.
Vem coachade in på Ghoddosaffären. Vilka har cashat i av det brutala överskottet.
11
Gäst: Jocke skrev | 10 Okt 2019 - 21:34
Senast i dagens ÖP uttalade sig styrelsens ordförande Maria Wilen om att det finns ”en plan för konkurs”. Varför skulle då de som Haldo raljerande kallar för ”dom styrande” satsa skattepengar i ngt som riskerar hamna i ett konkursbo ? Kommunens sponsrade med dryga miljonen under 2018, alltså 1/20 av underskottet per 31 augusti. Hur ngn kan få detta till kommunens fel är ju en gåta.
17
Gäst: Erik skrev | 10 Okt 2019 - 21:28
Givetvis ska styrelsen stå till svars för sitt agerande, men vad många har missat är att tidigare ordförande i ÖFKs elitförening Bosse Ottosson var Daniel Kindbergs marionett som utförde hans order.
13
Gäst: Konkurs skrev | 10 Okt 2019 - 20:57
Varför går man inte iland med Engcon?
Är företagets villkor orimliga?
Läge att ge ett klart svar i hur man kommer att förhålla sig till Kindberg.
Är han större än klubben?
15
 
Sök på fotbollz.se
   
  Guldgruvan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:26  
 

Tim Andersson från ÖFK uttagen till Morgondgens Stjärnor i div 1 år 2008. Tim Kom från Bunkeflo. Han värvades sedan från ÖFK av Henrik Larsson till Landskrona.

Nyligen möttes spelare från Norretten och Söderettan i en match i Morgondagens Stjärnor. Där finns talangerna.

Bilden: Tim Andersson: Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Ken Sema mot Färöarna  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:01  
 


Janne Andersson gör tio ändringar och enligt uppgift får Ken Sema starta

Bilden: Ken Sema. Foto: Jenny Åghren

 
  Läs mer...  
 


 
  Guinea och Aly Keita på väg mot Afrikanska Mästerskapen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:42  
 

Aly Keta skadade en axel i matchen mot Mali den 14 november men Keta kan glädja sig åt att hans lag Guinea är på väg att kvalificera sig till Afrikanska Mästerskapen

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK-arna dansar in på tiljan igen  
  av Bengt Eriksson SVY Nyheter- Haldo Jonsson | Igår - 13:57  
 


ÖFK-spelarna har ännu en drabbning att klara av innan de kan gå på vinterledighet. På tisdag sker det här årets kulturprojekt och det i formen av en revy – som spelas i tre föreställningar under eftermiddagen och kvällen.

- Jag ska försöka vara rolig , säger Simon Kroon

Se videon nedan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Nov 2019 - 16:46 Classe Olofsson årets vinnare av O`Learys tipset
15 Nov 2019 - 09:50 Shaun Constable tränar BP nästa säsong
14 Nov 2019 - 21:53 Leffe Widegren hoppar av
14 Nov 2019 - 10:29 ÖFK:s lagbygge för 2020
13 Nov 2019 - 17:22 ÖFK får pengar av gräsroten¨- en ökning jämfört med i fjol
12 Nov 2019 - 21:46 Stöttning och kraftsamling
12 Nov 2019 - 11:13 ÖFK:s bästa spelare - Trissvinnaren Tom Pettersson
11 Nov 2019 - 14:57 Dino Islamovic något för Hammarby?
11 Nov 2019 - 13:31 En titt på Norrlandslagen
11 Nov 2019 - 10:20 Mest positivt att rapportera
10 Nov 2019 - 19:26 Lottningen till Svenska Cupen klar
10 Nov 2019 - 18:12 Extra årsmöte och information till medlemmar
9 Nov 2019 - 16:15 Silly season - ÖFK
9 Nov 2019 - 12:42 Snäll och tidig jultomte i år
9 Nov 2019 - 12:34 Här kan klubbarna välja och vraka bland spelare
8 Nov 2019 - 22:20 Jag har en dröm - del 2
8 Nov 2019 - 22:08 Jag har en dröm - del 1
7 Nov 2019 - 21:30 Framgångssagan som stannade av
7 Nov 2019 - 20:28 Läget i ÖFK truppen
7 Nov 2019 - 10:09 Thomas Poppler Isherwood landslagsman - igen
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 8 Nov 2019 - 22:21
SD Huesca? Ghoddos borde väl ha vet