meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
7 1

Läs mer... Läs mer...
 
GIF Sundsvall ÖFK

2020-01-25 
Idrottsparken
 

 SAMAN GHODDOS ÖPPNAR SIG
av Haldo Jonsson
Publicerad 6 Nov 2019 - 08:53 Uppdaterad 6 Nov 2019 - 09:06


- "Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor?"

Saman Ghodos: Foto: Haldo Jonsson

Nu bryter Saman Ghoddos tystnaden.

– Det här krossade mig. Jag var helt förstörd – knäckt, säger han till Sportbladet.


– Jag blev helt förkrossad. Det här krossade mig.

Den första veckan var en tid av förtvivlan.

– Det var hemska dagar. Jag fick inte spela. Jag var tvungen att sköta mitt jobb och träna precis som vanligt. Men i mitt huvud var jag förstörd. Helt knäckt. Jag var helt tom. Jag tränade men tankarna var på ett annat ställe. Efter träningen satt jag bara tänkte: "hur tar jag mig igenom det här?".

Samtidigt bombarderas hans telefon av meddelanden från frågvisa och förbluffade vänner inom fotbollen.

– Telefonen exploderade. Men de närmaste hade koll på att något kunde hända, även om ingen var redo för det här straffet.Amiens gick knackigt i början av säsongen och det spädde bara på oron och ångesten hos Ghoddos. Att inte få hjälpa laget under fyra månader tärde på honom.

– Det ökade pressen. Det känns så jobbigt. Laget vann inga matcher och känslan var: det här är mitt fel. Jag kan inte spela eller hjälpa laget. Jag kan inte bidra med vad klubben köpt mig för. Det var en tung börda. Jag är ändå glad att jag fick träna på som vanligt. Det hjälpte mig att acceptera allt.

Saman Ghoddos har tidigare inte velat uttala sig om situationen. Nu väljer han att berätta om sin upplevelse, men poängterar att han inte vill uttala sig specifikt om konflikten med Huesca. Ghoddos och Östersunds FK har överklagat Fifas dom till idrottens skiljedomstol, Cas, och spelaren vill invänta beslutet.

Du har haft en raketkarriär de senaste åren. VM-spel med Iran, en flytt till Ligue 1 och du har blivit viktig spelare i laget. Nu sätts din karriär på paus. Hur känns det?

– Det tog så lång tid att smälta. Det krossade mig. Jag var så ledsen. Jag önskar inte det här min värsta fiende. Jag var verkligen långt nere på botten. Många försökte peppa mig sa: "tänk på spelare som är långtidsskadade. Hur ledsna de är och hur mycket de måste kämpa". Jag förstod vad de menade, men jag är inte skadad. Jag är hur frisk som helst. Jag är i bättre form än någonsin. Jag kan inte jämföra det här med en skada.

Hur är det att träna hela veckan och sen inte få följa med på matchen?

– Det är ett jävla test för mig. Ett test för mitt psyke. Helt ärligt: det här kommer visa vilken karaktär jag har. Om jag klarar det.

Det är påfrestande att få träna med bänkspelarna och ungdomslaget när lagkamraterna förbereder sig för match. Att vara utanför gemenskapen. Samtidigt är han djupt rörd över hur Amien hanterat situationen.

– Det måste jag säga. De har verkligen hjälp mig. Särskilt tränaren (Luka Elsner). Efter Fifas beslut så tog han ett möte med mig. Vi gjorde upp en plan på vad jag skulle förbättra under de här fyra månaderna. Han rabblade upp en massa saker: "du måste bli mer aggressiv, löpa mer, springa snabbare och röra dig bättre". Hur jag ska nå nästa nivå. Jag har fått en massa extraträning. Jag tränar med laget på morgonen, sedan är jag kvar och kör extra. Sedan måste jag komma tillbaka på eftermiddagen och träna ett pass till. Det visar att Amiens bryr sig och det är jag otroligt tacksam över.

Avstängningen är en sak. Pengarna en helt annan. Saman Ghoddos riskerar alltså fortfarande att få betala 43 miljoner till Huesca i kompensation för den uteblivna övergången. Det är inte uteslutet att ett ekonomiskt ansträngt ÖFK blir skyldiga att betala en del av det massiva bötesbeloppet, men som läget är nu hamnar skulden hos Ghoddos.

43 miljoner kronor. 43 miljoner! Hur ser du på det?

– För mig är det inte realistiskt. Jag har också överklagat det, som sagt, med hjälp av min advokat. Vi får se vad som händer. Men det är inte realistiskt och jag har överklagat böterna. Jag vill dock vara tydlig med jag inte överklagade avstängningen. Den accepterade jag. Det beror på att annars hade jag kunnat åka på en avstängning på fyra månader vid ett senare tillfälle. Så jag tog den nu så att den aldrig mer skulle kunna komma. Jag accepterade avstängningen, men inte böterna.

Varför är böterna inte realistiska?

– För jag har inte ens pengarna! Hur har de tänkt egentligen? Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor? Men jag vill inte kommentera det mer just nu eftersom vi har överklagat.

Östersund är också en del av processen. Hur är er kontakt?

– Jag har samma kontakt som förr med Östersund. Som om allt det här aldrig har hänt. Med folk i klubben och i styrelsen.

Med tanke på allt som hände i samband med övergången. Har det här förändrat din syn på Östersund?

– Nej. Jag hade en så fantastisk tid i Östersund. Ingenting har ändrats i hur jag ser på klubben.

Daniel Kindberg, tidigare ordförande, dömdes till tre års fängelse tidigare i dag. Hur ser du på det?

– Jag såg det. Jag blev ledsen. Man blir ledsen. Mer än så vill jag inte kommentera.

Avstängningen löper ut 28 december. Någon vecka senare, en bit in i januari, har Amiens en cupmatch. För lagkamraterna är det säsongslunk. För Ghoddos betyder matchen allt.

– Jag kan inte ens beskriva mina känslor över att få spela fotboll igen i ord. Jag kan inte göra känslorna rättvisa.

Vad har du saknat mest?

– Allt. Uppladdningen inför match och de sista träningarna. Adrenalinet och nervositeten innan avspark. Jag saknar till och med att inte kunna sova efter matchen. Vakna upp tidigt på morgonen och vara helt förstörd av trötthet. Det saknar jag!

Är du rädd att allt det här ska få en negativ effekt på din karriär? Att det här ska sänka dig när du är i din bästa ålder?

– Självklart. I början var jag verkligen det. Till hundra procent. Men all den här extraträningen med laget och tränaren har verkligen hjälpt mig. Det har gjort mig till en bättre spelare. Jag växer verkligen. Min matchvikt är som den var för fem-sex år sedan. Jag väger mycket mindre, fysiken är bättre och även hälsan överlag. Jag har aldrig varit i sån form.

 
14 Kommentarer:
Gäst: Hopplös skrev | 8 Nov 2019 - 18:11
Så kan det vara, men Ghoddos borde vara så professionell att han vet att han inte kan skriva ett kontrakt med en klubb om de tomte är klart med den klubb han redan har kontrakt med. Sen måste man vara orimligt korkad om man skriver på ett avtal med den klausulen kring kontraktsbrott.
1
Gäst: Hopplös skrev | 8 Nov 2019 - 18:09
Så kan det vara, men Ghoddos borde vara så professionell att han vet att han inte kan skriva ett kontrakt med en klubb om de tomte är klart med den klubb han redan har kontrakt med. Sen måste man vara orimligt korkad om man skriver på ett avtal med den klausulen kring kontraktsbrott.
1
Gäst: Svenne skrev | 7 Nov 2019 - 21:04
Tror dom har mobiltäckning i Spanien också, Ghoddos kan ju ha haft telefonrådgivning med sin agent!
2
Gäst: Hoppsan skrev | 7 Nov 2019 - 20:21
Fast ghoddos tog ju inte ens med sig sin agent , utan sin bror...borde han inte tagi med sin agent om han nu fått tillåtelse att skriva kontrakt innan föreningarna hade gjort det...
1
Gäst: Trippelsuck skrev | 7 Nov 2019 - 15:56
Om böterna blir 40 miljoner bör ÖFK betala 30 och den usle agenten 10. En riktig agent ska väl hjälpa sin adept. Att det kunde bli så från början är så jävla dåligt. Nä, låt agenten beta 20 mijoner
2
Gäst: Svenne! skrev | 7 Nov 2019 - 10:28
Det är inte så svårt att räkna ut vem som blev girig och skulle vara smart i det som Ojämte kallar dåtidens ÖFK!
5
Gäst: Ojämte skrev | 7 Nov 2019 - 08:21
Någon i dåtidens ÖFK blev girig och skulle vara smart. Det sket sig kapitalt. I värsta fall kan det sänka oss fullständigt.
Tack någon från dåtidens ÖFK.
6
Gäst: Ojämte skrev | 7 Nov 2019 - 08:21
Någon i dåtidens ÖFK blev girig och skulle vara smart. Det sket sig kapitalt. I värsta fall kan det sänka oss fullständigt.
Tack någon från dåtidens ÖFK.
0
Gäst: Svenne! skrev | 6 Nov 2019 - 22:49
Varför ska spanjorerna skämmas?? Det mesta pekar ju mot att det är ÖFK/DK som har gjort fel!!,
18
Gäst: Sunt förnuft skrev | 6 Nov 2019 - 22:24
skäms tamefan Spanjorer
Det är inte första gången man gör så.
Är ute efter att tjäna pengar på andra
4
Gäst: Fifaboy skrev | 6 Nov 2019 - 17:42
Dem ska ha sagt enligt Ghoddos utsago att han inte bryt kontraktet med Huesca så skulle han få spela klart sitt kontrakt med ÖFK istället för att säljas.
2
Gäst: ? skrev | 6 Nov 2019 - 17:14
Läste också, i Aftonbladet om nåt sorts hot från ÖFK ?
2
Gäst: Riddar Cato skrev | 6 Nov 2019 - 14:59
När man inte trodde det kunde bli värre. Snacka om värdegrund! :-(
Snyggt att dölja det som framkommit om ÖFK:s hot.
ÖP nivå
2
Gäst: Fifaboy skrev | 6 Nov 2019 - 14:11
Enligt Fifas utredning så blev Ghoddos tvingad med hot av ÖFK att bryta kontraktet med Huesca, även fast han ville spela där.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Joakim Castberg,Falkarna, nominerad till Årets fan 2019.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 19:59  
 

Bilden: Joakim Castberg i täten

 
  Läs mer...  
 


 
  Insändare till fotbollz.se  
  av Håkan Olsson, Persåsen | Idag - 19:50  
 

ÖFK hotas nu med degradering till Superettan. Formellt handlar det inte om turerna kring Kindberg. Man tror inte på ÖFKs budget för 2020.

 
  Läs mer...  
 


 
  Nästa onsdag vet vi - allsvenskan eller inte?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:08  
 

Stort ekonomiskt skutt denna vecka. Drygt 14 miljoner klara.

Bilden: Presstalesman Niclas Lidström

 
  Läs mer...  
 


 
  Det var i ÖFK som han på riktigt förstod vad som krävdes för att lyckas på hög nivå  
  av Haldo Jonsson | 13 Dec 2019 - 14:06  
  
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
13 Dec 2019 - 09:29 Så här planerar ÖFK inför Svenska Cupen och serien
12 Dec 2019 - 00:04 Kärleken till ÖFK finns kvar hos Brwa Nouri
11 Dec 2019 - 20:17 Douglas Bergvist lämnar ÖFK
10 Dec 2019 - 23:08 Företaget Hema Lön från Hammarstrand köper aktier
9 Dec 2019 - 23:41 ÖFK redan borträknad från allsvenskan?
9 Dec 2019 - 16:24 Dino Islamovic uttagen i landslaget
8 Dec 2019 - 19:27 Våra utlandsproffs
8 Dec 2019 - 19:25 Arsenal - Brighton 1-2
7 Dec 2019 - 19:55 ÖFK :s matcher gav 25 mille till länet
6 Dec 2019 - 20:12 ÖFK i väntans tider
4 Dec 2019 - 22:24 Kalpi Outtara köps ut?
4 Dec 2019 - 19:34 Fotbollsvänner! - Jag utmanar Er!
4 Dec 2019 - 09:31 Överklagan har ingivits
3 Dec 2019 - 21:16 Sluta mobba laget
3 Dec 2019 - 10:38 Stålbadet
2 Dec 2019 - 10:51 Tre spelare stack ut i förra omgången
1 Dec 2019 - 17:51 Cas idrottens skiljedomstol- Beslut i 'Ghoddosfallet' närmar
30 Nov 2019 - 20:57 Tidvis såg jag gamla ÖFK
29 Nov 2019 - 13:38 Tretton tjänster ska bort i ÖFK
29 Nov 2019 - 09:47 - Jag kommer att sponsra ÖFK även om det blir superettan
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Idag - 18:20
Bortsett från att Linda skrivit en
Övrigt
av: va håller dom på me!!!!! | 29 Nov 2019 - 12:25
de e ju för jävligt!!!!!!