Du är här: ForumInternationell fotbollMarcus Berg kan inte göra mål...

Marcus Berg kan inte göra mål  (1 svar)   11 Sep 2018 - 06:04
Svara
  Inlagt av:
Lars Larsson Sthlm
När motståndarna heter Luxemburg och Sverige vinner med 8-0 då gör Marcus Berg fyra mål. I övrigt har han, enligt uppgift, spelat över 1000 minuter i landslaget utan att göra mål, dvs över elva matcher. Han skapar visserligen chanser, men förvaltar dem inte. Många av chanserna är sådana som han bara skall göra mål på. I den senaste matchen mot Turkiet i Nation League har han två chanser som bara skall vara mål. När han kommer fri, visar han sin bristande teknik, när han får bollen för långt ifrån sig och målvakten kan rädda situationen för Turkiet.

Han skapar dock målchanser. Hade han inte gjort det hade han rimligtvis varit ute ur landslaget för länge sen. Men att spela över 1000 minuter med mängder av målchanser och inte göra mål är minst sagt lika dåligt. En person i min närhet sa för över ett år sedan, att Marcus Berg behöver minst tio femstjärniga målchanser för att göra ett mål. Det han såg redan då, matchstatistiken, kvaliten på ligan Marcus Berg spelar i och det man själv kan se på matcherna av hans prestationer. Allt detta talar för att ge någon annan chansen. När skall Janne Andersson inse detta?