Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #16116    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarHur eljest är DU?...

Hur eljest är DU?  (6 svar)   30 Aug 2019 - 19:32  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Maria*
Sitter framför TV:n och ser Helsingborg-ÖFK. Jag tänker på allt vi fått vara med om de senaste åren och jag tänker också på all turbulens som våra fotbollskrigare måste igenom, varje dag. Tom Pettersson sa precis det, "man börjar bli van". Det är som nån gett sig tusan på att sparka och sparka på ÖFK. JA, jag vet allt, att det finns orsaker och konsekvenser och det finns skuldfrågor och pekas finger och det spekuleras hit och dit. Men det är inte det min text ska handla om, vi lämnar det därhän.

Mina funderingar går kring supporterskap och alla som "älskade" ÖFK 2017. Det är säkert några av dem som skriver "det var droppen, nu har jag fått nog, nu är det tack och hej till ÖFK". Å då grundar de sig inte ens på det sportsliga utan på tramset runtomkring. Tyvärr har många "supportrar" lämnat skeppet och en del andra sprider skit genom att klaga på att laget inte längre håller samma kvalitet (men HUR skulle det kunna vara på samma sätt när i princip ALLA förutsättningar ändrats?)

Det är fantastiskt att vi har ett allsvenskt fotbollslag i Östersund. Det är fantastiskt att vi får unga talanger att välja ÖFK för att utveckla sina förmågor. Varför gör de det? Jo för att de fått höra hur unikt supporterskap och hur unik miljö klubben kan erbjuda. Ingen blame-culture, det är OK att göra misstag och det skapar modiga spelare som vågar utvecklas, de vill vinna mer än de är rädda att förlora.

Vi skryter om att vi är "eljest" i Jämtland. Ett mycket vackert uttryck för detta eljest vore om vi supportrar nu mer än någonsin kunde sluta upp bakom våra pojkar så de känner vårt stöd i ryggen i varje steg. Ovillkorlig kärlek, det är eljest. Det där andra håller redan alla andra klubbar på med så det är inte ett dugg eljest.

(Nu gjorde Helsingborg precis 1-0 och det var såklart surt men jag tror ändå på seger. Jag tror alltid på seger för jag vet att som ÖFK-supporter så ger man sig aldrig.)

Alla som säger sig älska ÖFK: det finns ett vackert citat om kärlek i bibeln som lyder ungefär: "Kärleken är tålmodig och god. /.../ Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den och allt uthärdar den". Sanna supportrar är tålmodiga, goda och vår kärlek bär allt, tror allt och uthärdar allt.

De som säger tack och hej har inte förstått det där med kärlek så det är lika bra de drar. De är inte eljest utan tråkigt alldagliga och banala svikare. Hur gör du, hur eljest är DU?
 
Svar av:
  Gäst: Bojanic snurrfint
2 Sep 2019 - 10:06
Hej Maria,

det är en otrolig resa vi har fått varit med om. Det har varit en ynnest att se spelare utvecklas både på och utanför planen. När jag tänker på Potter, Nouri, Sema och alla som varit med och fyllt våra fotbollshjärtan år efter år så känner jag en enorm beundran för dem.

Jag har en annan fundering kring supporterskap och fotboll. Tänk om man älskar fotbollen mer än vad man älskar ett lag. Att man älskar konsten mer än en konstnär. Att man älskar musik mer än en musiker.

Jag tycker också att det är fantastiskt att vi har allsvensk fotboll här i Östersund. Men hur länge till? Ska vi fortsätta att okritiskt stötta och heja medans laget sjunker som en sten genom tabellen? Ser du inte att något är fel? Då pratar jag enbart om det sportsliga. Vill du vara som orkestern på Titanic och bara fortsätta att spela medans skeppet sjunker så har du väl all rätt att göra det. Men gnäll inte på de som ropar och skriker efter livbåtar.

Jag är inte ett dugg eljest. Jag är en fotbollsälskande realist. Angående det sportsliga så tycker jag att ledningen inte håller måttet. Det är ingen kritik till Ian som person, utan att han helt enkelt inte har de egenskaper och förmågor som behövs för att föra ÖFK i rätt riktning. Att leda spelare. Att få dem att känna sig bekväma och prestera på topp. Att få spelare att arbeta gemensamt och ge dem en förståelse och en trygghet att prestera på planen.

Jag älskar inte ÖFK mer än vad jag älskar fotboll. Jag tar mig rätten att uppmärksamma passagerarna om att skeppet sjunker. Jag säger inte tack och hej till ÖFK, jag vill ha ett lag från Östersund i Allsvenskan. Just därför vill jag ha en förändring. Jag är på alla hemmamatcher och även någon bortamatch. Men du ber mig att dra? Passar jag inte in i din uppfattning om hur en supporter ska vara?
 
 
  Gäst: Maria*
2 Sep 2019 - 15:55
Jag är av den uppfattningen att en supporter stöttar lag och ledning ända till dess att förändring sker. Så länge nån bär ÖFK:s tröja så önskar jag också att det ska gå så bra som möjligt för den personen. INGEN blir gladare eller presterar bättre för att de blir hudflängda och idiotförklarade av självutnämnda experter.

Dessutom finns det lika många lösningar på en problematik som det finns "experter" så vem har rätt, vem ska föreningen lyssna på (och vem/vilka ska stå på planen om alla de spelare vi har är så odugliga som det skrivs på diverse forum?)

Om du är realist så kanske du också snuddat vid tanken vem som ska leda laget om inte Ian gör det. Har du nån realistisk lösning som ser bättre ut och är den så bra att det uppväger att man kan bortse från den turbulens som följer om man byter ut lagledningen? Finns ekonomiska resurser till att "plocka in nån mer kompetent"?

Du får själv avgöra om du passar in i min definition av supporterskap.
 
 
  Gäst: Urban
3 Sep 2019 - 00:52
@Maria* din retorik är onekligen väldigt lik kindberg?
 
 
  Gäst: Maria*
3 Sep 2019 - 14:02
@Urban

1. Är det en fråga eller ett påstående?
2. Vad menar du med retorik? (Jag vet vad gängse definition är och vad som avses med retorik men vad menar du?)
3. Vad grundar du din slutsats på rent konkret?

Ser med spänning fram emot dina svar!
 
 
  Gäst: South
4 Sep 2019 - 08:33
Heter hon/du inte Kindberg själv, kanske inte så konstigt i så fall Urban.
 
 
  Gäst: Maria*
4 Sep 2019 - 09:12
Tillrättaläggande av faktafel: jag heter inte Kindberg själv, jag är inte släkt med någon som heter Kindberg och jag är inte personligen bekant med någon i familjen Kindberg.


 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Idag - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook