Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

SKRIVARGLÄDJE
av Hasse Thor
Publicerad 11 Dec 2017 - 12:15 Uppdaterad 11 Dec 2017 - 18:53

“Hammaren” har inte för avsikt den här gången att på nåt vis försöka analysera eller bedöma skeendena nere i Berlin. Det har redan gjorts på ett informativt och professionellt sätt. Endast ett konstaterande att en fullständigt enastående säsong är till ända. För oss gamla stofiler som följt länsfotbollen, i mitt fall sen början av sextiotalet, är ju den resa som ÖFK gjort som sagt fullständigt enastående och egentligen helt obegriplig

I slutet av 90-talet “blev jag med dator” och fick därmed också möjligheten att på ett smidigt sätt lagra “journalistiska” alster från olika arenor. Hade då i nästan trettio år gått i en fin skola inför välkända namn som Thord Eric Nilsson, Per Hansson, Stefan Nolervik och Hans Andersson bland många andra. “Reservbänken” på ÖP-sport blev liksom en intellektuell utmaning till skillnad från den ordinarie sysslan som brevutdelare för Postverket, Inget ont om det jobbet, lite tidiga morgnar visserligen men man höll sig i form.

Skrivandet de första åren innehöll i stort sett Brunflo FK:s hemmamatcher i division 4, en “matsedel” alltså en relativt rejäl del av en spalt på sportsidorna. Helt otroligt egentligen med tanke på dagens minimerade situation med textrobotar o annat. Så småningom blev det aktuellt med våra dåvarande lag i division 3 på Hofvallen, Lövsta, Tigervallen, Hissmovallen, Åsvallen och Stuguns IP för att nämna några. Ishockey, basket, handboll, bandy, brottning, boxning, isracing och motocross dessutom. Motorsport är väl inte min grej, tummen är mitt uti hand, men får man intervjua “Posa” Sirenius är allt förlåtet.

En stor dag i livet, faktiskt, var när erbjudandet om att referera ÖFK kom. Att få stå utanför Hofvallens välanvända omklädningsrum och intervjua den nybildade klubbens förste tränare, Leif Widegren. Intervjuer kan ofta vara lite av en utmaning men i Leffes fall var det bara att ta fram pennan och skriva för glatta livet. Maken till öppnare och trevligare person i det fallet går väl knappt att hitta.

Sista tio åren har fotbollz.se med altmeister Haldo Jonsson i spetsen “förärats” mina tjänster. Det har blivit ett par hundra inlägg med referat och krönikor. I takt med ÖFK:s framgångar en upplevelse som slår det mesta.

Letade i arkivet gällande ÖP-sport och hittade ett par matcher från den 2 september 2001 och från den 9 april 2005. Att notera: publiksiffra: 360 personer, mycket vatten har runnit under broarna sen dess…..

 

Östersunds FK-Robertsfors 1-2 (1-2)

Målgörare: 0-1 (8) Lars Sandström, 0-2 (37) J-O Hemmervall, 1-2 (38) Fredrik Aliris

Hörnor: 6-3

Domare: Åke Nygren, Alnö

Publik: 360

Så spelade ÖFK: Kjell Jönsson, Jonas Runesson, Fredrik Aliris, Miguel Exposito, Petter Jacobsson, Lasse Mattila, Jimmy Anjevall, Mathias Larsson, Jimi Eiremo, (74) Niklas Vidjeskog, Daniel Johansson (81)

Ersättare: Martin Johansson (74), Jonas Lundmark (81)

Citatet: -Vår inledningskvart präglade hela matchen. ÖFK-tränaren Jan Westerlund sedan hans lag startat synnerligen lojt

ÖP:s plusliga:

XXX Fredrik Aliris. En som vanligt gedigen försvarsinsats med låg felmarginal, fick den här gången även krönas med ett mål. Tyvärr utan betydelse.

XX Jimmy Anjevall. Stor pådrivare i alla lägen. Hårt arbete hela matchen, vilket tyvärr inte gällde samtliga ÖFK-are denna dag.

X Petter Jacobsson. Fick pris som bäste ÖFK-are. Har kommit mer och mer under säsongen på sin backplats och fick även förstärka anfallet under slutminuterna.

 

Östersund(ÖP)

Efter fyra raka segrar med pånyttfött spel kom Östersunds FK ner på den berömda jorden igen i hemmamötet mot gästande Robertsfors. 1-2 (1-2) sedan ÖFK-s inställning i matchinlednigen lämnat en hel del i övrigt att önska.

-Vi förlorade matchen där, menade också en samlad hemmacoach Janne Westerlund.

Västerbottniska Robertsfors hade lite mer att spela för och det märktes direkt i inledningen. Anförda av sin högklassige forward Joel Cedergren, med förflutet i Umeå FC , ställde man till en hel del problem för ÖFK-försvaret. Tog ledningen i åttonde minuten genom Lars Sandström som lobbade i mål efter utboxning av hemmakeepern Kjell Jönsson. Jönsson tvingades till en snygg fotparad fem minuter senare och en ny lobb från gästerna höll så när på att leta sig i nät.

ÖFK arbetade sig emellertid in i matchen. Mathias Larsson hade ett skott tätt utom och Miguel Exposito en nick tätt över och en för dagen blek Niklas Widjeskog sköt rakt på målvakten. Därför kom 0-2 till Robertsfors lite som en kalldusch i 37 minuten. Duktige hörnskytten J-O Hemmervall knorrade en vänsterhörna direkt i nät.

Jämtarna reducerade dock psykologiskt en minut senare. Även det på hörna, Fredrik Aliris hann före eljest mycket duktige Calle Carlsson i Robertsfors-buren och knoppade lädret i nät.

En fullt godkänd avslutning på halvleken av ÖFK och ingen av dom 360 på läktarna trodde på annat än hemmaseger. Det här grejar ÖFK i andra. Tyvärr fick dock hemmagrabbarna tillbaka lite av "vårkänslorna", trillade visserligen boll ganska snyggt emellanåt men lyfte hela tiden meningslösa höjdbollar mot mitten som långe Calle Carlsson hela tiden tog hand om.

Daniel Johansson utmanade i vanlig ordning men hade ingen lycka i dribblingarna och hamnade i fel positioner. Niklas Widjeskog som styrt anfallsspelet framgångsrikt på höstomgången var inte på bettet och ÖFK presenterade en mycket tandlös andra halva.

-Det här var väntat, fortsatte Janne Westerlund.

-Vi har pratat om det men det hjälper inte. Tror man att allt ordnar sig av sig själv blir det så här.

ÖFK:s glädjeämnen fanns längre bak. Mittbackarna Fredrik Aliris och Miguel Exposito håller div I-klass och unge veteranen Jimmy Anjevall har det ÖFK-hjärta som måste plockas fram på alla elva positionerna i 22 omgångar om Superettan skall bli annat än en dröm i framtiden.

Hasse Thor

 

Östersunds FK-Kubikenborg 3-1 (2-0)

Så spelade ÖFK: Jens Bergius, Petter Jacobsson (31), Fredrik Edholm, Jonas Lundmark, Lasse Oscarsson, Johan Pihlström, Daniel Sunding (46), Martin Johansson, Lars Juliusson (78), Joakim Lundstedt, Daniel Westerlund

Ersättare: Alexander Sjöberg (31), Jörgen Nilsson (46), Kristoffer Henriksson (78), Jon Persson, Dennis Sandström

Målen: 1-0 (22) Joakim Lundstedt, 2-0 (24) d:o, 2-1 (59) Göran Sundqvist, 3-1 (61) Daniel Westerlund

Varningar ÖFK: Joakim Lundstedt, KIF: Cain Dotson x2 (utvisning)

Domare: Niklas Mårlind, Målsta

Publik ca 150

Brunflo(ÖP)

Östersunds FK svarade för en intressant tävlingsupptakt 2005. Matchen i Svenska Cupen mot gästande div III-laget Kubikenborg på ett dyngsurt Åkreäng-grus resulterade i välförtjänta 3-1 (2-0) och chans till spännande motstånd i nästa omgång.

Spännande också tränaren Uffe Kvarnlöfs nya skapelse. Borta är de mer eller mindre sofistikerade utländska "förstärkningarna", nu satsas det på en kompott med enbart lokala råvaror kryddat med en robust sista utpost i form av Jens Bergius från Hälsingland. Nygamla ingredienser också i form av Petter Jacobsson, f.d Friska Viljor och Jonas Lundmark, senast i Spårvägen.

Naturligtvis kan inga slutsatser dras efter en match mot en motståndare från en lägre division, men med den inställning och det "team-work" laget presterade bör de senaste årens oförklarliga djupdykningar kunna undvikas. Kort sagt en betydligt högre lägstanivå.

En nöjd Uffe Kvarnlöv också:

-Vi jobbar hårt och vinner rättvist, bra passningsspel också på en svårspelad plan.

Första kvarten dock Kubikenborgs. Laget har tränat utomhus sen mitten av februari på två olika konstgräsplaner. ÖP-Hallens ytor i all ära men förutsättningarna märktes inledningsvis. ÖFK duttade med passningarna och det tog en kvart innan man skaffade nåt som liknade en målchans.

Så småningom kom emellertid det rödsvarta maskineriet i gång och anförda av planens bäste spelare, lille mittfältaren Martin Johansson kom också lägena. 1-0 i 22:a minuten, signerat Jocke Lundstedt efter ett utsökt förarbete på vänsterkanten av Lasse Oscarsson och Lars Juliusson. 2-0 bara två minuter senare återigen genom Jocke Lundstedt sedan Kuben-målisen Ronny Bengtsson hamnat i bekymmer. Lite smolk i bägaren dock efter en halvtimma då högerbacken Petter Jakobsson utgick efter ett befarat brott på ett mellanhandsben.

Kubens nyförvärv från Giffarna, Cain Dotson, drog på sig sin andra varning och manegen syntes krattad men Ytterhogdals-bekante Göran Sundqvist klappade in 2-1 på frispark bakom en chanslös Jens Bergius i 59:e minuten. Kort glädje dock för gästerna då Daniel Westerlund i en tilltrasslad situation tåade in 3-1 två minuter senare efter fint förarbete av pigge inhopparen Alexander Sjöberg.

Många ÖFK:are passade på att visa upp sig. Unge Johan Pihlström f.d IFK Östersund, ficka agera både back och mittfältare med den äran. Frågan är dock om inte Pihlströms plats är längst fram. Påminner mycket både i spelstil och utseende om förre skyttekungen Daniel Johansson. Martin Johansson redan nämnd, Lars Juliusson stort arbete i det tysta och Jocke Lundstedt, två mål och resolut spel. Alexander Sjöberg hoppade in på topp, avig och energisk och nye målvakten Jens Bergius lite svårbedömd efter den här matchen men styrde sitt försvar med pondus. Bra i Kubikenborg Brunflo-fostrade mittfältaren Kim Eriksson.

ÖFK kan få ett allsvenskt lag hemma i nästa omgång före 21 april på gräs.

En omöjlighet i dagens läge.

-Hofvallen är i alla fall bar småskrattade Ulf Kvarnlöf lite uppgivet innan han lommade iväg genom gyttjan på Åkreäng.

Hasse Thor

 

 

 

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
 


 
  ny försvarare från frösön  
  av classe olofsson  | Igår - 17:46  
 

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

Foto: LF producion

 
 


 
  Fotbollz.se rustar för ännu en säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:52  
 

Ta chansen att skriva om ditt eget lag. Det skapar intresse

 
  Läs mer...  
 


 
  Fotbollz.se rustar för ännu en säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:45  
 

Många medarbetare ställer upp för dig.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
18 Mar 2024 - 21:23 Mittfältaren Albin Sporrong åter till ÖFK
18 Mar 2024 - 20:41 Tråkigt, tråkigt - Mansour Sinyan långtidsskadad
18 Mar 2024 - 17:52 Träning inför genrepet mot Skövde
18 Mar 2024 - 10:46 Företagsam ledning ger framgång
17 Mar 2024 - 21:10 Resultat DM- matcher idag, söndag
17 Mar 2024 - 16:22 vinst i träningsmatchen
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 19:20 Norrmontage Arena är spelklar
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma
13 Mar 2024 - 22:38 Frösö IF herr 2024
13 Mar 2024 - 21:41 Berikande konstgräskurs i Krokom
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook