Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

STORT FÖRÄNDRINGSARBETE PÅ GÅNG I OPE IF- MAN SKROTAR SEKTIONERNA
av Haldo Jonsson
Publicerad 9 Nov 2020 - 16:34 Uppdaterad 9 Nov 2020 - 16:55

- Vi har märkt att det är en svårighet att sitta i en sektion och jobba med helheten. Det vill vi ändra på, säger Ope IF:s ordförande Christer Thylin till fotbollz.se

Christer Thylin. Foto:Rolle Sjödin.

Vi tänker lite annorlunda, säger ordförande Christer Thylin till fotbollz.se när vi ringer upp honom. Ope skrotar sektionerna.

Vi påminner oss först båda om den tid då Ope IF stod på topp och då Thylin var en ledare på plan, en elegant spelare och samtidigt en effektiv mittback.

- Den tiden kommer inte tillbaka i Ope, säger Thylin. Vi har ett elitlag i stan nu. Vi kommer att satsa på bredd och förhoppningsvis kan vi få fram någon spelare som kan tar klivet upp.

Ni kommer att göra stora förändringar i Ope. Varför just nu?

- Tanken är att det i framtiden blir svårt för många att lägga ner den tid som man har gjort. Många har jobbat länge i Ope och jag hoppas att de kommer att vara med fortfarande, men kanske några vill göra det i någon begränsad omfattning. Då ska det finnas möjlighet att göra det. Vi har mycket kompetent folk i Ope som är villiga att hjälpa till, men inte att sitta på tio sektionsmöten. Man får nu istället en tilldelad uppgift.


Vi har tänkt så här, att det är bättre att sitta i en organisation och ha ett område som man ansvarar för ungefär som man har i Storsjöcupen Där är det någon som är ansvarig för köket en för parkeringen etc. Det är lite så har vi tänkt. Är det någon exempelvis som blir ansvarig för Furan, är det bara den uppgiften som gäller. Vi blir på så sätt mera fokuserade på arbetsuppgifterna. Vi kommer dessutom ha en som är huvudansvarig för varje del. För fotbollen är det givetvis sportchefen.

- Vi kommer att anställa en person som jobbar bara med kansliet och då frigör då sportchefen från de uppgifterna. Han kan bättre ägna sig åt fotbollen. Vi har ju Bingon som lever sitt liv och vi har våra anläggningar Furuparken och Torvallen. På Furan är ambitionerna att vi ska öka intäkterna.

- Vi kommer att ha tydliga arbetsbeskrivningar på de olika områdena om vad som skall utföras. När någon ska utses som så ska den personen ha tydlig dokumentation på vad han eller hon ska göra. Tidigare var det oftast så att man skulle göra allt i sektionen. Vi kommer att speciellt fokusera på vår kärnverksamhet och det är fotbollen.

Blir det mer samarbete mellan damer och herrar när sektionerna slås ihop?

- Jämlika, de upplever jag att vi har varit tidigare. Det är viktigt att information och kommunikation utgår lika till damerna och herrarna och till ungdomssidan.

- Vi kommer att arbeta får att få en röd tråd från barn och ungdom och herrverksamheten. Lika kommer det att bli på damsidan. Styrelsen kommer att sätta långtidsstrategi med tydliga ambitioner och delmål. Där måste vi ha en samsyn mellan föräldrar, ledare, spelare och spelare.

Kommer ni att ha någon gräns för övre serietillhörighet?

- Nej, de kommer vi inte att ha. Vi har många unga både tjejer och killa som är duktiga som vi ska förädla. Dom behöver några år till på sig på sig för att växa in. Satsning mot elit blir det inte. Om vi skall vinna div 4 nästa år är inget mål i sig. Det viktigaste är att alla spelare gör sitt bästa i varje match och träning. Sen får vi se vart det leder. Det är inte alltid så att man kan påverka allt.




Ope IF
genomför en betydande förändring i sättet att arbeta gällande både arbetsuppgifter som tidigare sektionerna ansvarat för och kansliet.
Att arbeta i sektioner har vi tillsammans bedömt som svårt med ansvar för allt från ledarrekrytering, utbildning, föräldramöten, ideélla åtagande mm. Därför kommer vi att arbeta med uppdragsansvar där man ansvarar för sitt uppdrag som är anpassat i var, hur och när. Det innebär att vi kan behålla kompetensen från tidigare sektioner samtidigt som vi tror att fler kan ansluta för avgränsade arbetsuppgifter, skriver Öpe:s ordförande Christer Thylin.

Samtidigt ser vi över arbetsuppgifterna för kansliet. Målsättningen är att få till en tydlig struktur där vi är tydliga med att dela på fotbollsrelaterat som Sportchefen Pär Svens ansvarar för samt en kanslist, som vi kommer att anställa, som ansvarar för de administrativa inkluderat våra anläggningar, Furuparken och Torvallen.

Hur:
Styrelsen beslutade under oktober att slå ihop dam- respektive herrsektion till en sektion, fotbollsektion. Bakgrunden är att uppnå full jämlikhet mellan herrar/pojkar och damer/flickor. Samtidigt sker kommunikation och information lika för alla.

Halvårsmötet i oktober beslutade att fotbollsektionen ledamöter tv består av ordf i styrelsen, Christer Thylin, vice ordf, Anna-Karin Broström samt ledamoten Lina Rehnstedt/Kristiansson. Ovanstående ledamöter har styrelsens uppdrag att senast till årsmötet i mars 2021 presentera ett förslag på arbetsordning, arbetsbeskrivning för uppdragen samt struktur för en ny fotbollsektion.
Vi delar in föreningen i 5 huvudområden med tydliga uppdrag, fotboll, kansli, bingo, styrelsen och Torvallen.
Huvudansvarig för respektive huvudområden grupperar sitt gäng utifrån uppdragens längd respektive komplexitet. Detta gäller givetvis inte styrelsen som i sedvanlig ordning väljs på årsmötet.
Varje huvudområde kommer att ha ett tydligt uppdrag, mål och budget och ska kunna fatta nödvändiga beslut inom sina områden.

För att försöka tydliggöra ansvarsområdena så tar vi fotboll och kansli som ett exempel.
Pär Svens som sportchef har ansvaret och ser till med resurser som han kan skapa för spelar- och ledarrekrytering för barn/ungdom och seniorer, utbildning, avtalsfrågor med ledare, Storsjöcupen, Opedagen mm fungerar.
Kanslifunktionen, där vi tillsammans med arbetsförmedlingen arbetar fram en nyanställning som vi hoppas är på plats under våren. Arbetsuppgifter är exempelvis ekonomi, event, ideéllt arbete, kommersialisering av Furuparken samt ansvar för vaktmästare för våra anläggningar Camp Furan mm avslutar Thylin.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  GIF Sundsvall är en förening i förvandling.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48  
 

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

 
  Läs mer...  
 


 
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
 


 
  ny försvarare från frösön  
  av classe olofsson  | Igår - 17:46  
 

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

Foto: LF producion

 
 


 
  Fotbollz.se rustar för ännu en säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:52  
 

Ta chansen att skriva om ditt eget lag. Det skapar intresse

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
18 Mar 2024 - 21:23 Mittfältaren Albin Sporrong åter till ÖFK
18 Mar 2024 - 20:41 Tråkigt, tråkigt - Mansour Sinyan långtidsskadad
18 Mar 2024 - 17:52 Träning inför genrepet mot Skövde
18 Mar 2024 - 10:46 Företagsam ledning ger framgång
17 Mar 2024 - 21:10 Resultat DM- matcher idag, söndag
17 Mar 2024 - 16:22 vinst i träningsmatchen
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 19:20 Norrmontage Arena är spelklar
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma
13 Mar 2024 - 22:38 Frösö IF herr 2024
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook