av Myggan Handler
Publicerad 19 Jun 2022 - 16:31 Uppdaterad 19 Jun 2022 - 16:34

Tredje raka segern för Tigerbrudarna, denna gång på bortaplan mot Offerdal.

Regn, vind, sol vilket väder det än skulle var idag så skulle inte det vara något som skulle påverka oss. Innan match pratade vi om att vi har allt i egna händer, jobbet måste göras och att vi måste ha tålamod då vi förstått att Offerdal spelat kompakt på sin egna planhalva och försöka gå på kontringar genom långbollar.

Precis så blev det. Vi höll i taktpinnen medans Offerdal stod emot bra och deras anfallsvapen var att slå långa bollar och jobba på dom.

Första kvarten är jämn, två lag som känner på varandra och det är mycket kamp på mittplan. Efter denna jämna start får vi mer och mer ordning på spelet och vi uppträder mer kontrollerat och lugnt. Vi försöker spela boll men vi är dock slarviga i vårt passningsspel och slår bort allt för många bollar. Vi är ändå snabba att lösa de situationer som uppstår och tar allt som oftast tillbaka bollen.

Tror det tar nästan 20 minuter innan första riktiga avslutet på mål kommer. Det är efter en spelvändning från Elin Edsvik på vänsterkanten, hon slår en cross över till Ella Handler som driver bollen några meter och spelar in bollen i boxen till Julia Eklund som tar emot bollen och avslutar på mål men ett skott som Offerdals målvakt tar.

Strax efter detta får Offerdal en hörna som vi tar undan. 25 minuter in i matchen har vi ännu ett bra avslut på mål genom Matilda “Messi” Andersson som avlossar ett skott som går strax utanför kryssribban.

Halvtimmen in i matchen är det Annie Olssons tur att få på ett skott som går utanför stolpen efter bra förarbete från vår högerkant. Ytterbacken Moa Jönsson spelar fram bollen till Ella Handler som levererar vidare till mittfältaren Matilda “Messi” Andersson och därefter ett pass till Julia Eklund som hittar Annie utanför straffområdet.

Innan pausvilan har vi ännu ett anfall genom vår högerkant där Annie Olsson spelare fram till Ella Handler som slår ett inlägg som når “Messi” hennes skott räddas av målvakten.

I paus pratar vi om att fortsätta göra jobbet och ha tålamod. Vi vinner mycket boll men vi lyckas inte förvalta och få utdelning utan vi har för dålig adress på våra passningar. Många pass slås hårt i knähöjd och då är det svårt för oss att ta hand om passningarna. Upp med blicken och våga se alternativen, för de finns. Vi vill att vi ska vara mer distinkt i våra löpningar när vi går mot boll tex vid press eller en längre slagen boll, visa hunger. Planen är kort vilket vi också måste hantera och därför inte slå de avgörande passningar i mittplan utan försöka komma runt på kanterna.

Andra halvlek börjar lite rörigt och vi ser stressade ut, vi har inte alls det tålamod vi pratat om i paus. Men efter ca tio minuter börjar vi få ordning på oss och håller ihop våra lagdelar. Vi har ett fint anfall från vår vänsterkant där Annie Olsson, Greta Sandberg och Elin Edsvik har ett fint kombinationsspel mellan varandra som avslutas med att Annie slår en längre boll för Elin att löpa på, Elin tar in bollen hon har en Offerdalsback i hasorna men hon kommer lös och får till en fint inlägg som vi tyvärr inte lyckas komma i tajming på och bollen rullar ut till inspark.

Hittills i matchen har vi haft ca tre fyra hörnor men inte lyckas riktigt i synken på dem. Men när matchuret hunnit nå 81 minuter är det så äntligen dags. Hörna för oss och Ella Handler går ut för att slår den. Bollen slås och nickas undan ut av en Offerdals spelare, bollen når till slut Annie Olsson och hon får på ett bra skott och bollen går i mål. En rejält glad målskytt och alla vi andra tigrar var snabba med att hänga med Annies glädje. Ett viktigt och skönt mål för oss, äntligen utdelning på att ha tålamod och inte sluta tro på att det går.

Nu är det absolut nervöst för oss, alla vill inget annat än att hålla detta tills domaren blåser. Minuterna går sakta men vi håller lugnet och kontrollen på planen. Vi fortsätter nu hålla bra press på våra motståndare och lyckas till slut även göra ännu ett mål. Denna gång är det Kajsa “Logge” Logrim som spelar fram till Ella Handler som i slutet av matchen spelade forward, Ella tar emot bollen strax innanför straffområdet, vänder upp och kan placera bollen i mål. Riktigt skönt för oss att stänga matchen med detta mål i minut 85.

Sista delen i matchen har vi kontroll och mycket tid gick åt till inkast och kamp om bollen nere på Offerdals planhalva.

En match där Offerdal kämpar och är närvarande i fighten hela tiden, vi får lite tid med boll vilket gör att vi blir stressade i våra pass. Offerdal har några få anfall då de försöker springa på deras längre bollar men vår backlinje löser det elegant, lugnt och säkert vid varje tillfälle. Tror inte Offerdal har en farligt avslut på hela matchen.

Vi är det bättre laget sett över hela matchen men även vi har svårt med att skapa farliga och heta målchanser, men vi gör det bra som fortsätter med tålamodet och kämpar som ett lag.

Ett extra beröm i dagens match går till Annie Olsson för att hon läser spelet bra och hjälper och styr sina medspelare på ett bra sätt. Plus även till Angelica Odelberg som är aktiv i sitt målvaktsspel med bra snack och delaktighet mot sina backar.

Nu laddar vi med en spelarråds träning på tisdag innan vi tar oss ann Järpen hemma på Tigervallen på onsdag kl 19.00.

Synes Margareta “Myggan” Handler

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

av classe olofsson  | Igår - 17:46

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 19:20 Norrmontage Arena är spelklar
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma