Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

1-0 MEN ÖFK GJORDE INTE JOBBET
av Agne Svärd
Publicerad 28 Jul 2017 - 00:14 Uppdaterad 28 Jul 2017 - 00:19

Domaren från Ukraina blåste i sin pipa, matchen var över och drygt 6.000 reste sig upp och jublade. ÖFK hade slagit Fola Esch från staden Esch-sur-Alzette i sydvästra Luxemburg med 1–0 och tagit ytterligare ett litet kliv mot de stora matcherna i Europa league.
Själv slog jag ihop reporterblocket, suckade tungt för mig själv och tänkte; vilken jävla skitmatch!

Resultatet 1–0 är okej, vinst på hemmaplan och en hållen nolla. Det brukar räcka en bit i de här sammanhangen, i varje fall har ÖFK skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen i Luxemburg nästa torsdag.
Men prestationen?
Usel! Den var så dålig att klockorna stannade.

Jag vet. Vi pratar om Europaspel, ÖFK har precis tagit sina första stapplande steg i den ligan och man har kanske inte har rätt att ställa för stora krav tycker några. Men nu pratar vi om professionella fotbollsspelare, jag vet vad dom kan och dom har visat det så många gånger. Det är också en klubb som säger att man ska spela i Champions league (ytterligare en nivå uppåt).
Då får det inte se ut på det här viset.
Slarvigt, slarvigt och åter slarvigt –från start till mål. Och, det måste poängteras, det var inte Arsenal eller Roma som var ÖFK:s motståndare utan Fola Esch från fotbollens absoluta bakgård.

Graham Potter brukar, nästan alltid oavsett resultat, säga att han är ”proud of the guys”. Den här gången sa han att resultatet var bra och det var bra att hålla nollan. Men att mycket jobb återstår att göra.
Det jobbet hade varit betydligt enklare om ÖFK-spelarna ansträngt sig mer när man nu hade chansen på hemmaplan.

En sekvens i matchen:
I minut 32 spelar sig ÖFK till en chans ute till höger som avslutas med att Ronald Mukiibi trycker in en boll framför motståndarburen som leder till en hörna. Bakom mig hör jag en upphetsad reporterröst som vrålar ”herregud, vilka chanser ÖFK skapar!”.
Jag skriver i mitt block: Vilken match är det han refererar?
Där och då hade ÖFK inte haft ett enda etablerat anfall på 25 minuter, inte sedan Curtis Edwards brände en skottchans i den sjunde minuten.
25 minuter. Mot ett lag från Luxemburg. På hemmaplan. Inte ett anfall.
Nej, mig lurar ni inte. Jag har varit med lite för länge, sett för mycket och det här var inte bra. Långt ifrån!

Den känslan förstärktes för övrigt efter matchen. Hosam Aiesh försökte visserligen när han sa att ”han var nöjd men inte jättenöjd” (den killen har alltid en optimistisk syn på saker och ting, ja, har tror till och med att han kan springa rakt igenom sina motståndare…) men det var bara tomma blickar bland de flesta spelare och ledare som passerade genom pressrummet.

Det här var en match där så många hemmaspelare gjorde mig besviken. Lagkaptenen Brwa Nouri, som bar laget genom bragdmatcherna mot Galatasaray, vaknade inte på 90 minuter, normalt så stabile Sotirios Papagiannopoulos blev utmanövrerad av Samir Hadji alldeles för många gånger för att det skulle kännas tryggt, Ronald Mukiibi hade ett passningsspel som inte ens hans mamma kunde gilla, Alhaji Gero gjorde ingen glad och fick vila i andra halvlek, Curtis Edwards sköt snett i sjunde minuten och tappade orienteringen, Dennis Widgren var åter där han blandade högt och lågt, Ken Sema kör numera med handbromsen i och är långt ifrån den blixtrande vårformen, Jamie Hopcutt kom inte till ett vettigt avslut när han fick chansen i andra halvlek, Hosam Aiesh kan få ett litet plus för sin energi men minuset blir större då jaget är större än laget.
Ja, ni ser att det var mycket som var svagt den här gången, åtminstone i mina ögon. Så många tekniska fel som hemmalaget bjöd på den här kvällen är det, tack och lov, sällan man får se.

I min bok får bara Aly Keita, Tom Pettersson och inhopparna Sam Mensiro & Johan Bertilsson små plus i kanten, de gjorde klart godkända insatser.
Foaud Bachirou får däremot ett stort plus! Bäst på plan och matchvinnare dessutom då han (i samarbete med Hosam Aiesh) snodde bollen av Veldin Muharemovic och pangade den förbi Folamålvakten Thomas Hym i det ”långa” hörnet. Bachirou lossar sällan sin bössa. Nu gjorde han det och det ska vi var väldigt glada över.
Plus att han i sedvanlig stil jobbade furiöst och stal hur många bollar som helst av sina förvånade motståndare, inte bara vid målet. Det är lätt att förstå varför Bachirou är en given favorit hos hemmaklacken.

Redan på söndag eftermiddag är det ny match (Halmstad i Allsvenskan) och nu måste Potter och övriga i ÖFK-staben hitta något som snabbt fyller spelarna med energi. Resultaten, som ju är mer än godkända (jag säger absolut inget annat) räcker uppenbarligen inte riktigt.
Galatasaray-matcherna, som gav klubben både sportslig framgång och massor av värdefull erfarenhet på alla plan, kostade kraft.
Vi såg det mot Djurgården i söndags och vi såg det definitivt i kväll. Trots segern!

 
 
20 Kommentarer:
Gäst: ÖFK:are skrev | 29 Jul 2017 - 23:08
Dysterkvistar Svärd, Thor och Nylander. Imorgon slår vi HBK med 5-0!
4
Gäst: Hm skrev | 29 Jul 2017 - 06:52
Och hur bra anser du Glasgow Rangers vara? Kom ihåg att det inte är 90-talet längre.
0
Gäst: Vet inget skrev | 29 Jul 2017 - 01:10
men tar till mig av experterna.
Luxemburg är bättre än Sverige, världen är upp och ned, för inte kan Suck ha fel.
Att på detta sätt göra jämförelsen ger väl ändå ett löjets skimmer, en skitmatch är en skitmatch.
3
Gäst: Suck skrev | 29 Jul 2017 - 00:43
@Hm
Laget som slutade 4:a i ligan 12 poäng efter Fola slog ut Glasgow Rangers i första kvalrundan, så nog finns det gott om kvalitet även i lag från Luxemburg.
4
Gäst: Hm skrev | 29 Jul 2017 - 00:03
Noori hade väl trots allt hur mycket tid som helst med bollen? Men dålig kvalitet på passningarna denna dag. Om du tycker fola är så fantastiskt bra, så får vi hoppas att vi slipper stöta på ettan eller tvåan från den ligan.
3
Gäst: Torvalla FF skrev | 28 Jul 2017 - 22:29
Sen är ju det hela grejen....det är ett väldigt bra fotbollslag. Jag såg det, andra kanske ser det annorlunda, men det jag såg var ett reaktivt lag när Potter blandade om i leken. Flytta om en del spelare efter 10 min, sen blandade Potter leken en gång till med platsbyten bland de tre längst fram....Fola hade inga problem att skifta fokus än en gång...
Inledningen av ÖFK, med hög intensitet, var nog enligt plan, de ville sätta ned Fola lågt så de inte kunde spela sitt vanliga spel. Men med bra lag så är det inte lika enkelt, de anpassade sig och började spela sitt vanliga spel. Nouri blev hårt hållen, ingen tid över för han, och då brukar det se ut så här för ÖFK. Ingen spelare får tid med bollen....då är det svårt att spela fotboll.
I Luxemburg kommer det se helt annorlunda ut. Då kommer ÖFK ha lågt bolltempo och stänga av ytor, parkera bussen, och gå för ett kontringsmål.
1
Gäst: Hm skrev | 28 Jul 2017 - 22:13
Släpp Wikipedia och kolla vad dom åstadkommit på fotbollsplanen istället!
1
Gäst: Torvalla FF skrev | 28 Jul 2017 - 22:05
Jag gör som Tappas......

Fola är ett bra lag. Samma tränare i 7 år. Ordförande fram till den 10 mars i år var Gerard Lopez. Ägare av ett Formel 1 team för inte allt för länge sen. Genii capital kanske någon har hört talas om. Sponsrar Renault i F1 numer.
Presidenten i dag heter Mauro Mariani. Lopez slutade på grund av att han fick tillfälle att köpa en fransk klubb som heter Lille OSC.
Så ni som tror att det här är en liten skit klubb från ett litet skitland behöver nog tänka om.
2
Gäst: Tapas skrev | 28 Jul 2017 - 20:25
Visst: https://www.youtube.com/watch?v=rzfK6SEarB0

Änglarna ge oss ett I

Är det också töntigt? Eller är det coolt för att det är många som deltar?
4
Gäst: P skrev | 28 Jul 2017 - 19:41
Det här var en oerhörd konstig analys, du börjar med att blanda in att detta är professionella spelare, det tar väl inte bort det faktum att de flesta av våra nyckelspelare har matchats väldigt hårt?
Ofokuserat och slarv är ju ett tydligt tecken att huvuden och kroppar är slitna, denna oro var överhängande direkt när realiteten att slå ut Gala kom. Vad än folk säger så har vi inte truppen för detta, vi har några som kan gå in och ersätta på några positioner men spelar inte Sotte, Nouri, Bachi, Saman eller Ghoddos får vi en mycket sämre högstanivå på samma sätt som att de nu inte orkar spela på den nivå de besitter.
7
Gäst: Men skrev | 28 Jul 2017 - 15:25
Kanske hade man förväntat sig ett hårdare tryck dvs våga sända fler i offensiv riktning efter utvisningen. Såna saker som utefter resultatet i nästa match eventuellt
Går att förbannat.
5
Gäst: ABC skrev | 28 Jul 2017 - 15:07
Håller med i allt det Agne skriver i sin krönika.
Det här var ingen rolig match. Ingen fart (förutom ett par härliga kantlöpningar från Mensiro på,slutet), slarv, sömnigt, oinspirerat.
ÖFK kan BETYDLIGT bättre än så här. Det här spelet duger inte.
Ja, ÖFK har gjort det bra ändå men vi måste kunna ställa krav och öka förväntningarna på laget. Det är naturligt att kunna göra det.
Vet inte om spelarna är trötta eller vad det är. Men den här kvällen var ett enda stort sömnpiller.
Fram med MER speed och vilja i anfallsspelet.
5
Gäst: Realist skrev | 28 Jul 2017 - 12:11
Staketexpert,

Att ÖFK kan bättre än de senaste två matcherna är det nog ingen som opponerat sig emot. Men att kräva att laget alltid ska prestera på toppen av sin förmåga är orealistiskt. Det finns inget lag som får ut sin maxkapacitet i varje match, i synnerhet inte när laget spelar två matcher per vecka. Sedan finns det alltid en motståndare som kan göra laget sämre. ÖFK skulle i dagsläget förmodligen se ut som korpspelare om de mötte Real Madrid exempelvis.
4
Gäst: Visst skrev | 28 Jul 2017 - 10:19
kan man kräva mer av laget men man kanske präglas av omgivningen.
Jag menar sittplats sittplats är ni klara... är det ÖP-liret eller.
Vidare kanske en speaker som är bekväm med engelska språket skulle ge en proffsigare inramning.
Biljettförsäljning verkar vara svår nöt att knäcka.
6
Gäst: Staketexpert skrev | 28 Jul 2017 - 10:08
Realist och Medlem sen 1998.c
Vad svamlar ni om?

ÖFK ska bedömas utifrån den kapacitet de besitter, och den är betydligt högre än vad som visats upp i de två senaste matcherna.
Det slogs bort passning till höger och vänster. Edwards hade till exempel inte ett rätt.

Att ÖFK har gjort det magiskt bra som tagit sig dit de är i dag, det är en annan sak.
Men är man så bra som ÖFK är när det stämmer, så ska man få kritik när det ser ut som det gjorde i går. Herregud, det är professionella fotbollsspelare och inga ungdomsspelare som ska skyddas till varje pris.
19
Gäst: Medlem sen 1998.c skrev | 28 Jul 2017 - 09:03
Agne du får nog putsa glasögonen och vika undan luggen lite till nästa match. Var det någon som visande energi och vilja bland Öfk spelarna så är det Hosam Aiesh! Vi som var med på Agne Svärd tid som tränare så var gårdagens match som en champion luege final. Så dåligt var det inte som många gnällspikar här vill göra gällande men håller väl på bli fart blinda. Det finns en.motståndare också som gör det svårt.
Du Agne och även Nylander kan väl ta över Öfk får vi se hur det går!? Kom ner på jorden.
9
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 28 Jul 2017 - 08:01
En väldigt uttömmande och bra matchanalys. Energi är nyckelordet och det saknas just nu hos många av spelarna. Fouad säger att han behöver publikens stöd, för laget blir så mycket bättre då. Att det blir många på hemmaplan mot Halmstad tar jag för givet, men det måste bli många även i Esch-sur-Alzette. Baku vann ju mot Fola Esch med 1-0 på hemmaplan, men förlorade med 4-1 i Esch-sur-Alzette. Jag skall dit. Vilka mer får jag se där?

En skandal är däremot fiaskot med att kanalisera sändningen via ÖFK:s hemsida alternativt osdsport.se. Jag skäms över IT-okunskapen hos ÖFK och osdsport. Uppenbarligen har inga belastningstester utförts på någon av siterna, innan matchvisningen. I vart fall har man inte förstått hur stort intresset är. Har avsikten varit att skapa en visningskanal i syfte att över tid maximera reklam- och sändningsintäkter så har förtroendekapitalet om detta fullständigt havererat.
7
Gäst: Börje Svedjesten skrev | 28 Jul 2017 - 07:36
Håller med om allt. Jag skrev direkt på T E:s fb-sida att jag ALDRIG sett så många ÖFK-spelare göra så många individuella misstag som i denna match.
11
Gäst: Martin Nylander skrev | 28 Jul 2017 - 06:31
Håller absolut med i det som skrivits här. Återigen kan man inte vara annat än orolig, ÖFK klarar inte den matchning som råder just nu. Att det skulle bli en vändning mot HBK tror jag inte, spelarna är för trötta och sega för det.
11
Gäst: Realist skrev | 28 Jul 2017 - 01:19
ÖFK är inte klara för CL-spel i år och kan därför inte bedömas utifrån den standarden redan nu. Kindbergs långsiktiga och smått utopiska målsättning att vinna CL kan inte ligga till grund för lag- och spelarkritik här och nu. Och om resultaten är mer än godkända (som de är) kan jag inte förstå hur det inte är tillräckligt bra. ÖFK har förbättrat sig varje år och kommer göra det i år också så det finns inget att gnälla på. Nästa år är det mer realistiskt att ÖFK kan blanda sig i den absoluta toppstriden i Allsvenskan. Skribentens förväntningar känns inte rimliga.
11
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för ett allsvenskt lag?  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:20  
 

Svaret är: Ja, det finns alla möjligheter.

Bild från FC Djursholms hemsida

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK har blivit ett bra bortalag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:56  
 

Om ÖFK vinner borta då kommer även hemmavinsterna. Kanske redan på torsdag då konstgräshatarna Malmö FF kommer på besök?

 
  Läs mer...  
 


 
  Debut för Tom Pettersson  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:58  
 


ÖFK:s tidigare lagkapten gjorde igår debut i sin klubb i MSL, men det gick inte så bra

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'  
  av Haldo JonssonO | Igår - 16:31  
 

-Det säger Brwa Nouri i ett SMS till fotbollz.se om den nye tränaren Amir Azrafshan. Bilden: Brwa Nouri. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
11 Jul 2020 - 14:06 Dagens startelva
11 Jul 2020 - 08:51 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
11 Jul 2020 - 08:50 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
11 Jul 2020 - 08:22 DIV..4 JÄMTLAND 2020
10 Jul 2020 - 15:59 ÖFK möter det tuffaste laget i allsvenskan
10 Jul 2020 - 14:17 Så här ser Falkenberg på ÖFK
10 Jul 2020 - 10:26 Fem snabba till Ian Burchnall
10 Jul 2020 - 08:52 Ny tränare i ÖFK?
9 Jul 2020 - 19:12 Krönika av Thord-Eric Nilsson
9 Jul 2020 - 17:42 Burchnall var chanslös redan från start
9 Jul 2020 - 09:31 Ian Burchnall slutar i ÖFK
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
72
kommentarer
Ian Burchnall slutar i ÖFK
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2020 - 09:31
24
kommentarer
ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖFK
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2020 - 18:31
Fotbollz.se skrev i morse att 32- å
22
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | 6 Jul 2020 - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
19
kommentarer
Burchnall var chanslös redan från start
av Agne Svärd | 9 Jul 2020 - 17:42
18
kommentarer
Ny tränare i ÖFK?
av Haldo Jonsson | 10 Jul 2020 - 08:52
Amir Azrafshan. Bild från FC Djursh
 
 Skrivet den Lör 11 Jul 22:27
fotbollz.se på Facebook