Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

DET GICK ÅT HELVETE SOM VÄNTAT
av Agne Svärd
Publicerad 20 Aug 2017 - 22:43 Uppdaterad 20 Aug 2017 - 22:49

Det var upplagt för att det skulle gå åt helvete.
Det gjorde det också.
Nej, jag tänker då inte på att ÖFK förlorade för första gången sedan november på Jämtkraft arena, 0–3 mot serietrean AIK.
Jag syftar naturligtvis på domaren Bojan Pandzic.

Dom här raderna hade jag lika gärna kunnat skriva innan avspark. Jag var också på väg sedan jag kollat fotbollförbundets hemsida och upptäckt att matchen skulle dömas av Bojan Pandic från Hisings Backa. Jag anade nämligen hur det skulle se ut... Men jag hejdade mig, och det ångrar jag nu.

Den minnesgode känner naturligtvis igen namnet, ja, man behöver faktiskt inte ha speciellt gott minne för att komma ihåg det.
Det är ju bara två veckor sedan han bestal ÖFK på två poäng i mötet med Gif Sundsvall. Det var Pandzic som strax före slutet blåste straff för en situation som skedde ett par meter UTANFÖR straffområdet.
Pajasdomaren, som jag kallade honom då.

Jag blev alldeles kall när jag upptäckte den här domartillsättningen.
# Hur tänkte man på förbundet när man satte upp Pandzic på ännu en ÖFK-match, bara två veckor efter en av de större, och matchavgörande, domartavlorna i svensk elitfotboll på många år? Tänkte man över huvud taget?
# Och hur tänkte Pandzic? Hade det inte, för hans egen del (och för ÖFK:s) varit lämpligt att avstå resan till Östersund och gjuta lite olja på vågorna, låta tiden läka såren när han inte var karl nog att direkt efter Sundsvallsmatchen kliva in i ÖFK:s omklädningsrum och säga ”sorry, grabbar, jag gjorde en jättetabbe och ber om ursäkt för den”.

Nej, inte Pandzic, domaren som älskar att ställa sig själv i centrum. Istället hävdade han att straffen var rätt dömd, åkte till Östersund och levererade ännu en pajasföreställning!
Det är så trist, så trist. För alla inblandade. Men så här får det inte se ut i svensk elitfotboll.

Det är omöjligt att säga i vilken grad Bojan Pandzic påverkade resultatet. Men att han påverkade det står helt klart när han i matchens 51:a minut gav Curtis Edwards en andra varning, därmed också rött kort och decimerade ÖFK med en spelare. Jag satt rätt nära den situationen och där och då var det helt obegripligt att Pandzic blåste frispark, ännu mera obegripligt att han började leta efter det gula kortet (som skulle bli rött eftersom Edwards hade fått en varning, även den väldigt tveksam, i första halvlek). När jag sedan i lugn och ro kollar igenom tv-sändningen från matchen styrks jag bara i min uppfattning.
Det är ju Edwards som spelar på bollen, sedan träffar han AIK:s Daniel Sundgren. Men ÖFK-spelaren måste ju landa någonstans med sin fot? Och Sundgren är definitivt tvåa in i situationen, att han får n smäll på foten är ren och skär otur.

I eftersnacket påstås Pandzic hävda att Edwards stämplar AIK-spelaren.
Då ljuger Pandzic. Precis som han ljög för 14 dagar sedan när han även efter matchen hävdade att Tom Pettersson och Linus Hallenius brottades i straffområdet.
Svensk fotboll behöver, minst av allt, elitdomare som inte ser vad som händer. Och som dessutom ljuger!

Några noteringar;
# Graham Potter valde att sätta in tio nya startspelare (måste väl vara nytt rekord i Allsvenskan) jämfört med torsdagsmatchen i Thessaloniki, bara Sam Mensiro var kvar (dock i ny position). Med tanke på det gjorde ÖFK en klart godkänd insats i dryga timmen, åtminstone försvarade man sig mer än väl och arbetsmoralen kunde ingen klaga på.

# Curtis Edwards var, så länge han fick vara med, bäst i hemmalaget tillsammans med Sam Mensiro och Tim Björkström.

# Foaud Bachirou (och Saman Ghoddos) spelade sista halvtimmen. Bachirou hann under den tiden att visa upp en väl dold egenskap i sin verktygslåda. Skjut mer, stänkaren i ribban från 25 meter var inte att leka med!

# Nye Patrick Kpozo har en läcker vänsterfot men han har en bit kvar till att matchtempot sitter där. Och försvarsinsatsen vid AIK:s 1–0-mål imponerade inte.

# Kunde man inte skönja lite mera bett i såväl Jamie Hopcutts som Johan Bertilssons steg den här eftermiddagen? Och visst börjar Ludvig Fritzson allt mer se ut som en allsvensk spelare?

#Alhaji Gero jobbar kopiöst men var även nu ovän med bollen. Inte minst i motståndarnas straffområde.

# Douglas Bergqvist lyckas inget vidare när man spelar i backlinjen och har inte gjort det någon gång den här säsongen. Sålde sig ordentligt vid 1–0-målet när Daniel Sundgren skottfintade och hade oturen att släppa Stefanellis 2–0-skott mellan benen. En-mot-en-situationer är inte Bergqvists bästa gren.

# Andreas Anderssons var tillbaka i målet efter sin skada. Det gick inget vidare. Chanslös på första målet men jobbet vid såväl tvåan som trean kunde ha utförts på ett bättre sätt. Behöver matcher för att komma i form!

# AIK-tränaren Rikard Norling var imponerad av bredden i ÖFK:s trupp. Det ska vi alla vara!

# PAOK inledde sitt seriespel på söndagskvällen med 0–0 borta mot Levadiakos.

# Nu kraftsamlar vi mot torsdagskvällen. Alla!

 
 
13 Kommentarer:
Gäst: Glenn skrev | 21 Aug 2017 - 18:40
fast nummer 7 fick väl en smäll i magen så att han tappade luften? Därför gick han med händerna på huvudet som en gör för att komma i balans med andningen igen. Och han var en fröjd att se på planen, vilken lirare!
6
Gäst: Sjuan skrev | 21 Aug 2017 - 16:16
Annars var han matchens behållning. AIKs nr 7 bäst på plan
3
Gäst: Domaren säger skrev | 21 Aug 2017 - 16:14
... att AIK hade spelare som var tillverkade av Gustavsberg. Sjuan tex ramlade ner och höll sig för huvudet. Efter en minut när han insåg att ingen brydde sig fick han skamset krypa upp och spela igen. Pinsamt är bara förnamnet.
6
Gäst: Chile skrev | 21 Aug 2017 - 15:27
Den typen av diskussioner gör sig nog mer lämpligt på Flashback. Bojan gjorde en bedrövlig bedömning i matchen mot GIF Sundsvall.

Men igår håller jag med övriga här att inget fel begicks vid utdelningen av kort.
8
Gäst: Örjan skrev | 21 Aug 2017 - 15:22
Varför inte förhöra domaren ? Mot Gif dömde han en straff till Gif i slutminuterna som inte var en straff. Varför? Hade Bojan spelat ? Kan man utesluta matchfixning? Domarna kommer för lindrigt undan.
8
Gäst: Tröttmössor skrev | 21 Aug 2017 - 12:33
Så här är det väl, Bojan gör åter igen en mindre bra match MEN! Första varningen på Edwards är korrekt, tacklingen är vårdslös! Andra gula är minst lika vårdslös den, om Edwards missar bollen kan jag tänka mig att tacklingen kan anses som våldsam och därmed direkt rött kort. Edwards är MINST lika vilsen i matchen som Bojan, det är bara för enögda fans att inse det. Nya tag mot PAOK nu! #IMEDOCHMOTGÅNG
11
Gäst: Domaren säger skrev | 21 Aug 2017 - 12:13
...att Agne har rätt. Det första gula kortet Curtis fick skulle AIK:aren ha fått i stället. Han var en dålig skådespelare, men tillräckligt bra för en dålig domare.
6
Clement skrev | 21 Aug 2017 - 09:18
Enligt regelboken är det där gult kort för du är som hockeyn ansvarig för vart du sätter dina kroppsdelar. Jag själv som domare hade aldrig tvekat på att upp gula kortet där för den tackling om den hamnar högre upp kan orsaka stora skador på en motspelare.
Kollade på situation nu i efterhand just idag och nej det fanns ingen anledning att skylla på domaren. även om jag vet sen tidigare att han är dålig.
16
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 21 Aug 2017 - 09:01
Kul Agne att du såg att bl.a. Hopcutt hade mer bett i steget i gårdagens match. Det tycker jag också och då framför allt i andra halvlek. Det inger hopp inför framtiden.
11
Gäst: Hm skrev | 21 Aug 2017 - 08:28
Spelar ingen roll om han träffar bollen först. Farligt spel oavsett och därav gult kort. Allt enligt regelboken. Bara i fotbollsjämtland man inte har koll på sånt här.
18
Gäst: Till "HM" skrev | 21 Aug 2017 - 08:22
Att han får märken efter dobbarna betyder väl ändå inte ett gult kort????? Ska alla spelare som gett märken på sina motståndare få gula kort då??? Att Edwards är först på bollen syns tydligt på reprisen och att han sen ger märken på Sundgren är bara olyckligt. Om du inte ser att detta är allsvenskans sämsta domaren bör du nog skaffa glasögon. Och att inte genomskåda dessa filmningar som så många av stor lagen håller på med är ytterligare en skandal. Ligger på marken och slår ut med händerna och skriker för att få sina frisparkar är en sån patetiskt syn. Mest heder åt Rikard Norling som säger att vi hade turen på våran sida och måste då menar dombesluten för han anser ju att ÖFK är lika bra som AIK.
13
Gäst: Hm skrev | 21 Aug 2017 - 06:54
Det komiska i alla som ger sig på domaren är ju när Sundgren visar upp märkena efter Edwards dobbar. Ännu mer komiskt när Edwards själv erkänner att han kommer in fel i situationen.

Min spontana reaktion var att domaren gjorde rätt. En uppfattning som delades av alla media som inte är lokal.
17
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 20 Aug 2017 - 23:15
Jag delar till fullo dina synpunkter om domaren. Jag har själv varit domare och vet hur svårt det ibland kan vara att bedöma situationer. Det skall man ha respekt för. Det förringar dock inte ansvaret att fatta korrekta beslut trots kort tidshorisont. Domare Bojan Pandzic har nu i två matcher med ÖFK inblandat aktivt förändrat matchförutsättningarna, på ett negativt sätt för ÖFK, via sina domslut. Trots bra fysiska placeringar i bägge situationerna har han gjort totalt felaktiga beslut. Man brukar säga att en gång är ingen gång, men två gånger en vana eller ovana. Andra varningen på Edwards, som renderar utvisning, är kvalificerat vansinne. Heders åt Curtis Edwards som så stoiskt accepterade det tokiga domslutet. I det läget blev matchen, i praktiken, förlorad. Detta leder misstankar till ....
39
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för ett allsvenskt lag?  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:20  
 

Svaret är: Ja, det finns alla möjligheter.

Bild från FC Djursholms hemsida

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK har blivit ett bra bortalag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:56  
 

Om ÖFK vinner borta då kommer även hemmavinsterna. Kanske redan på torsdag då konstgräshatarna Malmö FF kommer på besök?

 
  Läs mer...  
 


 
  Debut för Tom Pettersson  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:58  
 


ÖFK:s tidigare lagkapten gjorde igår debut i sin klubb i MSL, men det gick inte så bra

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'  
  av Haldo JonssonO | Igår - 16:31  
 

-Det säger Brwa Nouri i ett SMS till fotbollz.se om den nye tränaren Amir Azrafshan. Bilden: Brwa Nouri. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
11 Jul 2020 - 14:06 Dagens startelva
11 Jul 2020 - 08:51 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
11 Jul 2020 - 08:50 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
11 Jul 2020 - 08:22 DIV..4 JÄMTLAND 2020
10 Jul 2020 - 15:59 ÖFK möter det tuffaste laget i allsvenskan
10 Jul 2020 - 14:17 Så här ser Falkenberg på ÖFK
10 Jul 2020 - 10:26 Fem snabba till Ian Burchnall
10 Jul 2020 - 08:52 Ny tränare i ÖFK?
9 Jul 2020 - 19:12 Krönika av Thord-Eric Nilsson
9 Jul 2020 - 17:42 Burchnall var chanslös redan från start
9 Jul 2020 - 09:31 Ian Burchnall slutar i ÖFK
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
72
kommentarer
Ian Burchnall slutar i ÖFK
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2020 - 09:31
24
kommentarer
ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖFK
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2020 - 18:31
Fotbollz.se skrev i morse att 32- å
22
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | 6 Jul 2020 - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
19
kommentarer
Burchnall var chanslös redan från start
av Agne Svärd | 9 Jul 2020 - 17:42
18
kommentarer
Ny tränare i ÖFK?
av Haldo Jonsson | 10 Jul 2020 - 08:52
Amir Azrafshan. Bild från FC Djursh
 
 Skrivet den Lör 11 Jul 22:27
fotbollz.se på Facebook