Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

MIRAKEL HÄNDER MEN INTE HÄR
av Agne Svärd
Publicerad 21 Feb 2018 - 22:53 Uppdaterad 21 Feb 2018 - 22:58

Ärligt!
Varken du, jag eller Graham Potter har någon större tro på att blixten ska slå ned på Emirates stadium i norra London i morgon kväll. Hur gärna vi än vill.
Att ÖFK ska vända 0–3 mot Arsenal kräver ett mirakel.
Mirakel händer. Men inte här!

Det är bara att erkänna; den där förbannade första halvtimmen i första mötet satte sig tungt i sinnet. Inte för att Arsenal skaffade sig en 2–0-ledning, inte för att ÖFK hamnade under stor press och inte lyckades samla ihop sig till några egna attacker.
Sånt händer. Inte minst när det ena laget kommer från Premier league i högsäsong och det andra från en allsvenska i vintervila.

Men när David möter Goliat får David inte kasta in bollarna i egen bur!
Två månader av uppdämd förväntan (sedan lottningen i december) hos oss alla dränerades efter misstag som såg ut att vara gjorda av övermodiga pojklagsspelare.
Och då spelar det ingen roll att den återstående timmen genomfördes på bästa sätt, 60 minuter där ÖFK var precis lika bra som Arsenal.
Det var kört. Straffade av sig själva, typ!

Nu gäller det för ÖFK att komma ifrån det här Europaäventyret på bästa sätt. Göra en bra prestation och ett bra resultat att lägga till det som hände i höstas; segrarna mot Galatasaray, Fola Esch och PAOK Thessaloniki, bragderna i gruppspelet mot Hertha Berlin, Athletic Bilbao och Zorja Luhansk.
Helt enkelt knyta ihop säcken och låta den där första halvtimmen mot Arsenal bli en parentes på en resa som väckt sådan enorm uppmärksamhet och glatt så många.
En bra insats på Emirates skulle också vara väldigt betydelsefull, på många sätt, för den säsong som väntar.

Några noteringar inför torsdagens möte (avspark 21.05):

# Det sägs att Emirates ska bli fylld till sista plats (nästan 60.000 åskådare). Det är inget konstigt med det, Arsenal fyller sin arena vecka ut och vecka in. Men att 5.000 av dem är klädda i rött och svart och kommer från länet har ju naturligtvis aldrig hänt tidigare. Fantastiskt!

# Saman Ghoddos tjusar fotbollsälskare i alla läger. Även Arsenalmanagern Arsène Wenger tillhör numera beundrarskaran. ”En underar spelare”, sa Wenger vid onsdagens pressträff på klubbens träningsanläggning. Senare på kvällen, vid ÖFK:s möte med pressen, tackade Ghoddos för berömmet och lovade en ännu bättre insats den här gången...

# ”Alla spelare tillgängliga” var ÖFK:s besked när man lämnade Östersund. Men när man landade i London hade målvakten Aly Keita problem med synen och försvarschefen Sotirios Papagiannopoulos känning i en lårmuskel. Här har Graham Potter problem att lösa.

# Wenger har andra problem (avdelning lyx) att brottas med. Med 3–0 i” halvtid” kan han tänka ”två matcher i en”; starkast möjliga startelva på söndag i ligacupfinalen mot Manchester City och övriga är tillräckligt bra för att ÖFK inte ska kunna vända på resultatet. Min gissning är att bara Alex Iwobi, Calum Chambers. Danny Wellback och Ainsley Maitland-Nies finns med från startelvan på Jämtkraft arena. Möjligen också målvakten David Ospina men jag blir inte ett dugg förvånad om Mat Macay vaktar buren den här gången, Macay fick en match i Arsenals gruppspel i höstas

 
 
26 Kommentarer:
Gäst: Hybris skrev | 26 Feb 2018 - 15:44
@suck
Faktum kvarstår att 4 spelare startade och i övrigt gjorde Kolasinac 65 min, Welbeck tar ut Chambers och Iwobi spelade 17 min. Alltså 4 + Kolasinac 65 min räknar jag med.
Mkhitarian som jag för övrigt tycker är deras bäste mittfältare spelade ju inte pga cup-tied så det har väl inte med saken att göra. Jag har aldrig sagt B-C lag men skulle vilja kalla det ett förstärkt B-lag. Klart bra gjort ändå att slå ett märkligt omotiverat Arsenal B!
0
Gäst: Suck skrev | 26 Feb 2018 - 12:58
@Hybris
Ja du får räkna som du vill men faktum kvarstår, 8 st spelare som spelade mot ÖFK i torsdags spelade även i Ligacupens final, och Mkhitaryan hade garanterat startat i går om inte reglementet hindrat honom. Jag är fullt medveten om att det inte var Arsenals absolut bästa uppställning vi mötte i torsdags men att påstå att det var ett B-C lag är löjligt och otroligt felaktigt.
5
Gäst: Hybris skrev | 26 Feb 2018 - 10:54
@suck
Ehh... hur tänker du nu. 4 spelare startade. Av övriga spelade Kolasinac 65 min. Welbeck bytte med Chambers och Iwobi spelade 17 min. så okej, räkna med Kolasinac då så är det högt räknat 5.
Vet att man i hysterin vill få det till att det var Arsenal A man slog men någonstans måste man se verkligheten också. Du säger 8 spelade även idag. För mig spelar man inte om man sitter på bänken + 90 min.
1
Gäst: Suck skrev | 25 Feb 2018 - 23:05
@Hybris
Man kan även konstatera att 8 spelare som var med mot ÖFK i torsdags även spelade idag, hade garanterat varit 9 om inte Mkhitaryan redan spelat Ligacupen för Man U och därigenom inte fick spela för Arsenal. Så något B-C lag var det verkligen inte som ÖFK vann emot.
7
Gäst: Hm skrev | 25 Feb 2018 - 22:24
Ja för den startelvan öfk mötte bör ju öfk krossa fullständigt?
1
Gäst: Hybris skrev | 25 Feb 2018 - 17:58
Av de som startade mot Östersund är 4 st i dagens startelva mot ManC. Hade varit 3 om man valt att starta med ordinarie målvakt. De Östersundare som helt plötsligt blivit enormt fotbollsintresserade och tror att det var Arsenal A man mötte bör fundera ett varv till 😄
2
Gäst: Ulf W skrev | 24 Feb 2018 - 16:09
Av dom 11 spelarna som spelade mot Östersund på emirates så var 10 spelare med mot Tottenham i premier Leaugh endast Holding var ej med 5 st från start och 5st på bänk. Inte alls vad Stefan verkar vilja påstå.
6
Stefan skrev | 23 Feb 2018 - 19:30
Ja Arsenal hade ett A-B lag i Östersund, och ett B-C lag i London,där ser ni skillnaden.
2
Gäst: Maria* skrev | 23 Feb 2018 - 16:47
Till "Till Maria": Återkom när du har läst OCH FÖRSTÅTT det jag skrivit tidigare. Tack.
3
Gäst: Till Maria skrev | 23 Feb 2018 - 16:30
Agne är krönikör och behöver inte stå till svars för vad han skriver. En krönika ska skapa debatt men det är inte hans uppgift att göra allt i sin makt för att FÖK ska vinna. Det är upp till tränaren, spelarna och fansen INTE de som skriver om laget. Han har en seriös journalistisk infallsvinkel och har absolut inget ansvar att driva en agenda för att eventuellt lyfta laget till att vinna. Vad är det du inte förstår? Har du helt gått vilse och tror att världen och hela Jämtland snurrar kring ÖFKS axel?
1
Gäst: Till Maria skrev | 23 Feb 2018 - 16:30
Agne är krönikör och behöver inte stå till svars för vad han skriver. En krönika ska skapa debatt men det är inte hans uppgift att göra allt i sin makt för att FÖK ska vinna. Det är upp till tränaren, spelarna och fansen INTE de som skriver om laget. Han har en seriös journalistisk infallsvinkel och har absolut inget ansvar att driva en agenda för att eventuellt lyfta laget till att vinna. Vad är det du inte förstår? Har du helt gått vilse och tror att världen och hela Jämtland snurrar kring ÖFKS axel?
1
Gäst: Maria* skrev | 23 Feb 2018 - 12:14
Det är svårt att se helheter och inte stirra sig blind på smårätterna som utgör en hel måltid. Den/de som tycker att det inte spelar nån roll om det läggs ord i min, andras och Graham Potters mun (=i detta fall att ÖFK var chanslösa redan innan match) får tycka det. Jag misstycker och har min bild fullständigt klar och jag tror absolut att skriverier och allmän inställning avspeglas i prestationer. Det finns en anledning till att vissa/många (alla?) våra olympier undviker skriverier i alla typer av media.

Det som händer på läktaren påverkar naturligtvis också men om det vore så viktigt som somliga supportrar tycks tro så borde Bajen vinna allt och hela tiden. Det gör de inte.
5
Gäst: s skrev | 23 Feb 2018 - 09:25
Ligger mycket i vad du skriver, Maria. Bra skrivet. ÖFK håller i Europa.
4
Gäst: Tapas skrev | 23 Feb 2018 - 00:45
Maria: Trots en magisk insats gick vi ändå inte vidare. För att utgångsläget var så himla dåligt. Tror inte att det vi tror hemma bakom datorn påverkar hur spelarna presterar. Det som spelar roll är hur man presterar på läktaren, det är där man kan påverka.
0
Gäst: Hm skrev | 22 Feb 2018 - 23:25
Blev ett helt orimligt och fantastiskt resultat ikväll givetvis! Öfl överraskar alltid!

Kan vara öfks starkaste resultat i en enskild match någonsin! Insatsmässigt så hävdar jag att 2-2 matchen hemma mot Bilbao är tidernas främsta öfkinsats.
5
Gäst: Maria* skrev | 22 Feb 2018 - 21:47
Hacka? Undrar vem som hackar. Just nu leder iaf ÖFK med 2 mål mot 0. Det är tur att ÖFK och alla kring laget har en annan inställning än flera ger uttryck för här. //Mario
13
Gäst: Tapas skrev | 22 Feb 2018 - 18:28
Klart man ska hoppas men att inse att det här är hur svårt som helst är väl inte konstigt? Konstigt däremot att hacka på en av få kunniga skribenter i länet för att han är nyanserad.
6
Gäst: Bohelge skrev | 22 Feb 2018 - 17:18
Arsenal-bayern 1-5 i mars 2017
4
Gäst: Hm skrev | 22 Feb 2018 - 16:59
Du är lite snett ute nu Maria. Det är väl ingen som sagt att öfk ska lägga sig ned och dö?

Alla hoppas vi på ett fantastiskt resultat ikväll exempelvis 0-0, 0-1, 1-1 eller liknande. Men att pausa för ett ögonblick och inse att arsenal sen Emirates byggdes inte förlorat med 4-0 trots möten med Barcelona, real Madrid, Bayern München och tuffa matcher vecka ut och vecka in i PL kan väl inte skada? Allt annat än en förlust ikväll vore helt fantastiskt!!
7
Gäst: Maria* skrev | 22 Feb 2018 - 15:55
Kan erkänna att jag inte läst alla krönikor men ett flertal. Min avsikt var inte att skapa diskussion, du, Agne, har självklart rätt att i dina krönikor uttrycka åsikter som baseras på ditt kunnande och din erfarenhet. Jag tycker bara att det är lite onödigt ÄVEN om realisten i oss alla inser att detta borde vara mission impossible. Jag har anammat Kindbergs syn på tillvaron när det gäller ÖFK och då handlar allt om att vinna nästa match oavsett vad motståndaren heter. Det är en sund inställning och det tar JAG mig friheten att tycka, med min erfarenhet, kunskap och syn på världen. Jag tycker nämligen att världen blir väldigt tråkig om den är förutsägbar och bara handlar om pengar. Jag bli gärna se hjältar som utför mirakel (vilket ÖFK iofs redan gjort mer än en gång men trots det ser jag ingen anledning att lägga sig ner och dö och säga att resan tar slut här därför att all logik säger så).
8
Gäst: Agne Svärd skrev | 22 Feb 2018 - 15:40
Hej Maria, igen. Jag tänker inte förlänga den här diskussionen i onödan men konstaterar att du förmodligen inte läst mina texter speciellt väl (eller kanske inte alls...?). Klicka gärna på min vinjett på startsidan och leta upp texterna inför ÖFK:s matcher i kvalspelet, exempelvis den mot Galatasaray. Men nu är läget som det är, 0?3 vid avspark, på bortaplan mot Arsenal och med en plats i Champions league i den framtida potten. Jag tror inte på jultomten. Men jag både tror och hoppas att ett bra resultat är en möjlighet!
6
Gäst: Maria* skrev | 22 Feb 2018 - 15:17
Om man är det minsta lilla insatt i mental träning, målbilder och idrottspsykologi så vet man också att man ALDRIG ens ska snudda vid tanken på en förlust. Never give up, never say die. Det skiljer vinnarmentalitet från oss vanliga dödliga. ÖFK har en enorm vinnarmentalitet men inte 17 sitter de nu och tänker att det är kört på förhand. Jag är säker på att det inne i varje spelare, ledare och övrig stab sitter en liten röst som säger att det är möjligt. Kindberg säger det högt. DET är vad som har möjliggjort det omöjliga hittills. Sen får naturligtvis erfarenhet och kunskap och all annan logik ha sin inställning men med sånt vinns inga matcher. Då kan vi lika gärna låta bli att spela Allsvenskan i år för ingen kommer på allvar att kunna konkurrera med MFF.
11
Gäst: Ändå hoppfull skrev | 22 Feb 2018 - 15:00
Agne är och har alltid varit en realist. Tack för att det även finns sådana på denna jord. Hur skulle världen se ut utan dem. Jag tror att ingen skulle bli gladare än han om han hade fel.
7
Gäst: Agne Svärd skrev | 22 Feb 2018 - 14:43
Hej Maria. Skamligt eller inte, jag skriver dom här krönikorna för att bidra med lite av den kunskap jag samlat på mig under drygt 50 år i fotbollsfamiljen varav väldigt många på elitnivå.Jag gläds med alla framgångar som ÖFK haft, har och kommer att få. Men jag förbehåller mig rätten att stå utanför hejarklacken!
Vänlig hälsning.
12
Gäst: Maria* skrev | 22 Feb 2018 - 11:30
Jaha, så var vi där att vi ska vara realister. Tack och lov är det många som fortfarande drömmer och tror på mirakel, att det omöjliga kan hända. Om det inte funnits människor som trott på det omöjliga skulle mänskligheten fortfarande vara kvar på stenåldern och ÖFK hade blivit utslaget av Galatasaray redan innan matchen spelats, när de första olyckskorparna kraxade. Skamligt att en sån här text publiceras innan match, det är emot allt vad jag uppfattar att ÖFK med tillhörande supportrar står för och jag kommer aldrig någonsin att tänka på förhand att det är kört och därmed kasta in handduken. Gå för vinst, ÖFK! Mot all logik och vad alla förståsigpåare vet. Huvudet högt, ge er aldrig.
14
Gäst: Kim Sunding skrev | 22 Feb 2018 - 08:25
Bra skrivet Agne!
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  Licensnämnden: Ingen bestraffning för för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 19:43  
 

Det omtalade och, som en del uttryckte det, fifflet med att rekrytera Amir Azrafshan som huvudtränare trots att han saknar UEFA Pro-licens, men att ÖFK sedan gjort en rockad och istället anmält Pero Kapcevic som huvudtränare. Det var inget fel i den hanteringen konstaterar Licensnämnden.

 
  Läs mer...  
 


 
  Två mycket viktiga MFF- spelare skadade mot ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:41  
   
  Läs mer...  
 


 
  MFF reser till Jämtland för att hämta hem tre poäng i Allsvenskans åttonde omgång.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:36  
 

Det skriver Malmö FF med självförtroende på sin hemsida

 
  Läs mer...  
 


 
  Första dagen för Amir Azrafshan som tränare för ÖFK - hur klarade han det?  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:33  
 


Hur var det på gårdagens sista öppna träning inför mötet med Malmö FF? Ian Burchnall fanns inte på arenan. Det var Amir Azrafshan som hade tagit över

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 23:00 Dribblandet med huvudtränare är ytterligare ett självmål
Igår - 14:18 Interimslösning klar vad gäller Pro-licensen
Igår - 12:50 Sträck på er Rewan och Noah - ni är bland de tio bästa i all
Igår - 12:49 Erik Haugans andra trissvinst
Igår - 10:04 Två ÖFK- spelare i veckans lag
Igår - 09:17 Se här- ÖFK ligger i jämnhöjd med allsvenskans storklubbar
Igår - 09:00 Åsikter i forumet om ÖFK:s nye tränare Amir Azrafshan
13 Jul 2020 - 13:20 Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för
13 Jul 2020 - 09:56 ÖFK har blivit ett bra bortalag
12 Jul 2020 - 18:58 Debut för Tom Pettersson
12 Jul 2020 - 16:31 -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'
12 Jul 2020 - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
 
 
 
72
kommentarer
Ian Burchnall slutar i ÖFK
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2020 - 09:31
32
kommentarer
Interimslösning klar vad gäller Pro-licensen
av Haldo Jonsson | Igår - 14:18
Pero Kapcevic, som idag är ÖFK:s
24
kommentarer
Dribblandet med huvudtränare är ytterligare ett självmål
av Agne Svärd | Igår - 23:00
24
kommentarer
ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖFK
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2020 - 18:31
Fotbollz.se skrev i morse att 32- å
21
kommentarer
Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för ett allsvenskt lag?
av Haldo Jonsson | 13 Jul 2020 - 13:20
Svaret är: Ja, det finns alla möjli
 
 Skrivet igår kl 23:00
fotbollz.se på Facebook