Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

ÖFK STARTADE I UPPFÖRSBACKE
av Agne Svärd
Publicerad 2 Apr 2018 - 00:43 Uppdaterad 2 Apr 2018 - 00:46

De började med en uppförsbacke, det kan vi alla vara överens om.
Resultatmässigt: Noll poäng efter förlust mot Djurgården.
Målmässigt: Noll mål och nästan snudd på inga målchanser alls (lätt överdrivet).
Spelmässigt: Inte heller mycket att yvas över. Mycket boll, javisst. Men man gjorde inte så mycket med den. I varje fall gick det på tok för sakta under delar av matchen.

ÖFK mot Djurgården var den allsvenska premiäromgångens lilla läckerbit, två av årets förhandsfavoriter i ett prestigeladdat möte. Och visst blev det en match som levde hela vägen fram till slutsignalen. Den hade mycket men den hade inte allt.
Framförallt saknade hemmalaget den nyckel som skulle låsa upp Djurgårdens mycket solida försvarsspel.

Med Curtis Edwards skadad och Tesfaldet Tekie indisponibel av en annan anledning tvingades Graham Potter fundera ett par extra varv när han skulle komponera sin startelva. Det gällde för ÖFK-managern framförallt att hitta en fungerade lösning på mittfältet.
I min smak snurrade Potter till det i onödan:
# Ronald Mukiibi och Dennis Widgren fick skifta kant i försvarslinjen.
# Han plockade ned Saman Ghoddos på mitten.
# Och han lät Dino Islamovic bilda anfallspar med Alhaji Gero.

Man kan verkligen inte klaga på det anfallsglada anslaget i den här premiärelvan.
Men bra blev det inte!
Inte blev det speciellt offensivt heller. Målchanserna, med den här uppställningen, var synnerligen lätträknade, det blev mest skott från distans som smet en bit utanför Andreas Isakssons målbur. Eller hörnor – i massor.
# Ändringen i backlinjen begriper jag inte; Dennis Widgren blir ju helt handikappad på en högersida, han spelar ju fotboll med enbart vänsterfoten och blir närmast handlingsförlamad när han tvingas använda högern.
# Längst fram fanns inget som helst samarbete mellan Gero och Islamovic. Tanken var, om jag förstod det rätt, att Gero skulle ge Djurgårdens mittbackar full huggning medan Islamovic hade ett lägre utgångsläge. Av det blev inte mycket; Gero var överallt och ingenstans medan Islamovic inte hittade sin roll.

Bättre blev det när Potter gjorde tre byten i jakten på en kvittering. In med Jamie Hopcutt, Ludvig Fritzson och Frank Arhin, ut med Gero, Mukiibi och Islamovic. Och Dennis Widgren fick flytta tillbaka till sin trygga vänsterkant…
ÖFK blev lite mindre organiserat men det blev bättre rörelse, mera fart och ännu hårdare tryck mot Djurgårdens försvarslinje.
Men gästerna försvarade sig bra trots att man bokstavligt talas gick på knäna den sista kvarten.. ÖFK förmådde aldrig skapa den där chansen som hade kunnat ge ett kvitteringsmål. Det var alltid ett försvarsben i vägen vare sig det var Sema, Arhin, Hopcutt eller Ghoddos som lossade bössan.

Några noteringar;

# Sotirios Papagiannopoulos hade oturen att ställa hela försvarsblocket när han med huvudet råkade styra fram bollen till Markus Danielsson vid Djurgårdens segermål i den 13:e minuten. Sådana bollar är svåra att försvara sig emot. ”Sotte” var annars precis lika bra som vanligt, några avväpnande brytningar i svåra en-mot-en-situationer tillhörde matchens höjdare.

# Bäst i ÖFK var dock Brwa Nouri trots att Djurgårdens tillresta supportrar gjorde sitt bästa för att störa ÖFK-kaptenen. Men Nouri höll huvudet kallt och regerade på mitten.

# Saman Ghoddos bjöd, som vanligt, på massor av fotbollsgodis men den här gången lyckades hans aldrig komma i riktigt bra skottlägen.

# Hosam Aiesh och Ken Sema hade kraftigt övertag på sina respektive backar. Men Aiesh tappade stinget efter en lovande inledning och krånglade sedan till det mesta medan Sema blandade högt och lågt. Några nummer var dock helt briljanta.

# Men varför händer så lite på deras inspel? Vi har sett det tidigare i vår och vi fick se det igen.

# Jamie Hopcutt gjorde ett piggt intryck den dryga halvtimme han fick spela.

# Saknaden efter Curtis Edwards passningsfot och förmågan att transportera bollen i planens längdriktning var enorm. Men förhoppningsvis är han tillbaka i spel redan till helgen.

Till sist; Eftersnacket kom mest att handla om hur Djurgårdens supportrar hade uppträtt både före och under matchen; ölen som hälldes över Ken Sema när han strax före pausvilan råkade ramla strax framför djurgårdsklacken, texterna om Brwa Nouri, alla könsord som haglar över allt och alla. Ja, ni känner igen det. Ni hörde det för tio år sedan, ni hörde det i dag och ni kommer att höra det om tio år. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson fick ta diskussionen den här gången. Men det här är en ”never ending story”. Det finns ingen som helst vilja hos storstadsklubbarna att kasta ut dräggen från våra arenor, det är min bestämda uppfattning.

 
 
19 Kommentarer:
Gäst: Rätan skrev | 13 Apr 2018 - 23:19
Nja...., tror det mer handlar om möjlighet att smyga in i en mittfältsroll, och därifrån fördela bollarna i ytterkorridor eller inner. Något vi stulit från Jimmy Thelins Jönköping. så jag tror att tanken är ett snabbt väggspel med vilken spelare, inner eller ytter, som får yta.

Sen tror jag Potter har en ytterligare tanke med att som winger smyga in i den ytan...och jag tror att ÖFK inte riktigt är klara med den idén.
0
Gäst: Hm skrev | 3 Apr 2018 - 19:16
Min uppfattning var att man spelade inverterade ytterbackar för att styra mffs yttrar inåt i planen. Mer naturligt att styra en motståndare mot "ens starkare fot", fråga mig inte varför men vet att Lagerbäck hade någon uträkning på det där i en cl-sändning. Låter sjukt för mig men samtidigt har jag inte något minne av att difs yttrar kom runt på utsidan någon gång egentligen
1
Gäst: Jörgen årlin skrev | 3 Apr 2018 - 18:14
Agne, du borde se matchen i repris innan du skriver referat. Du missade hela poängen med ytterbacksbytet.
1
Gäst: Suck skrev | 2 Apr 2018 - 23:53
Dennis kom in i 89:e minuten i den matchen.
0
Gäst: @Suck skrev | 2 Apr 2018 - 23:49
Sedan när blev Widgren högerfoten?
0
Gäst: Suck skrev | 2 Apr 2018 - 23:39
Vi hade bara högerfotade backar i den matchen.
0
Gäst: Hm skrev | 2 Apr 2018 - 23:09
Minns att första gången han testade inverterade ytterbackar var mot MFF borta när vi vann 3-0. Stefan Karlsson och Dennis på "fel kant" tror jag d var
0
Gäst: P skrev | 2 Apr 2018 - 22:35
Det är klart att Potter har en tanke bak att han byter sida på ytterbackarna, men det har inte fallit väl ut hittils. Minns inte vilken match det var förra säsongen han gjorde likadant med samma vilsna resultat. De får helt enkelt gå tillbaka till träningsplanen för att nöta, men håller med Fredrik på mittmedia att det känns spännande att han försöker.
0
Gäst: Rätan skrev | 2 Apr 2018 - 21:02
Gällande ytterbackarna så kan det ju vara så att Potter ville ha en säker innerfot i passningsspelet. Alltså att ytterbackarna rör sig inåt i banan och slår en en passning med sin "vana" fot. Troligen tänkt på ytterspringare när Dennis och Ronald drog sig in i på planen. Dennis provade ett par gånger, medans Ronald var mer "handlingsförlamad" i sitt agerande.
Har sett det förut med Potter som tränare, jag tror han har en tanke där som inte spelarna riktigt har förstått.
Så det är ju kanske inte så konstigt att "experten" inte förstår det!!
1
Gäst: Kanske skrev | 2 Apr 2018 - 17:19
kan PKmaffian, vilken är helt utan rutin från allsvenska toppmatcher vika sig och göra en pudel på åsikterna mot den oskyldiga banderollen mot Sundsvall.
Alternativet är att ni kräver en stängd bortaläktare.
Andra sidan ge mig ett Ö känns inte bara lite patetiskt, för att inte säga löjligt.
Men det är våldsamt PK, kör hårt med väckelsemötet.
8
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 2 Apr 2018 - 14:50
En liten replik till både min namne och ÖFK2017. När det gäller biljettpriserna i England så är det knappast det som löst de brittiska läktaroroblemen. Jag har varit på brittisk fotboll sedan 70-talet och priserna har alltid vid varje tidpunkt varit höga. Därför förvånades jag ( och det var jag inte ensam om) över det låga priset på ÖFK:s match på Emirates.
När det gäller min namnes kommentar om åtsbiljetter, så visst kan det ha varit så. Klacken fick dock igenom sitt krav efter den genomförda bojkotten.
0
Gäst: ÖFK2017 skrev | 2 Apr 2018 - 14:28
Tapas:

Håller med om att England är ett tämligen uselt exempel/föredöme. Visst, man fick bukt med problemen, men det är nog främst en följd av bisarra biljettpriser. Därför har man också tappat de trogna fansen, och har en myckenhet turister och slipsnissar på läktarna, vilket innebär att engelska arenor är stendöda i dag. Tyskland, däremot, har också kommit långt med sina problem - och med bibehållna låga biljettpriser, fulla läktare och magisk stämning.
1
Gäst: Tapas skrev | 2 Apr 2018 - 13:47
Oroande att folk tar upp england som ett gott exempel.
1
Gäst: @Lars Larsson skrev | 2 Apr 2018 - 10:16
Du tror inte de har årskort (supporterkort) så om de bojkottar en match så är det stödet från läktaren man förlorar inte direkt pengarna.

Undrar vad man gjort i England för där fungerar det ju...
3
Gäst: Tomka skrev | 2 Apr 2018 - 09:52
När det gäller läktarkulturen som de sk fansen står för är bedrövlig. Att inte klubbarna tar itu med den beror antagligen på att man tjänar pengar på detta åtlöje till följe. Dessutom hyllar spelarna dräggen genom att stå där framför och applådera match efter match. Sen har vi då fotbollsexperterna i diverse sportkanaler som gör samma sak nämligen hyllar de sk fansen betydelse. Obegripligt att det är så få som reagerar på detta hyllande av människor som ägnar sig åt kriminalitet.
12
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 2 Apr 2018 - 09:29
Jag håller med övriga att du (Agne) skriver bra referat. Du spetsar till det, vilket gör analysen intressant. Jag ser fram emot varje artikel. När det gäller DIF-klackens odrägliga beteende så kan jag bara intyga att viljan hos Stockholmsklubbarna att åtgärda problemen bara är läpparnas bekännelse. Det som görs är bara lite på ytan. De är för mäktiga ur inkomstsynpunkt. Deg har faktiskt hänt att en av Stockholms hårdföra supporterskaror bojkottade en match. Den klubben missade då tusentals betalande. Det är därför de inte vågar göra något.
I England har de ju lyckats hantera sina tidigare läktarproblem, så varför är det problem i Stockholm, Göteborg och Malmö?
8
Gäst: ÖFK2017 skrev | 2 Apr 2018 - 09:09
Håller med om det mesta, dock tycker jag Dennis gjorde det mycket bra; särskilt med tanke på en ovan position. (Sen antar jag att du var okoncentrerad när du skrev att djurgårdarna bokstavligt talat gick på knäna ... I så fall hade vi nog satt några baljor!) Jag tror precis som du, att viljan att ta tag i svinerierna från den egna klacken är obefintlig. Tycker man verkligen att sån skit hör hemma i läktarkulturen? Vill man inte stöta sig med ultrasgrupperingarna? Det är fegt, omoraliskt och dessutom kortsiktigt.
8
Gäst: Tord Wickzell skrev | 2 Apr 2018 - 07:21
Du är klok som vanligt Agne. Varför går det så långsamt framåt? Mycket idéfattigt anfallsspel!
4
Gäst: Suck skrev | 2 Apr 2018 - 03:37
Mycket bra sammanfattning av matchen Agne, dock tycker jag att Dennis såg allt annat än handlingsförlamad ut på högerkanten. I mina ögon var han en av de bästa (om inte den bästa) även innan han gick över till vänsterkanten.
20
 
Sök på fotbollz.se
   
  Debut för Tom Pettersson  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:58  
 


ÖFK:s tidigare lagkapten gjorde igår debut i sin klubb i MSL, men det gick inte så bra

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'  
  av Haldo JonssonO | Igår - 16:31  
 

-Det säger Brwa Nouri i ett SMS till fotbollz.se om den nye tränaren Amir Azrafshan. Bilden: Brwa Nouri. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK starkare i duellspelet man mot man  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:51  
   
  Läs mer...  
 


 
  Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!  
  av Agne Svärd | 11 Jul 2020 - 22:27  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
11 Jul 2020 - 14:06 Dagens startelva
11 Jul 2020 - 08:51 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
11 Jul 2020 - 08:50 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
11 Jul 2020 - 08:22 DIV..4 JÄMTLAND 2020
10 Jul 2020 - 15:59 ÖFK möter det tuffaste laget i allsvenskan
10 Jul 2020 - 14:17 Så här ser Falkenberg på ÖFK
10 Jul 2020 - 10:26 Fem snabba till Ian Burchnall
10 Jul 2020 - 08:52 Ny tränare i ÖFK?
9 Jul 2020 - 19:12 Krönika av Thord-Eric Nilsson
9 Jul 2020 - 17:42 Burchnall var chanslös redan från start
9 Jul 2020 - 09:31 Ian Burchnall slutar i ÖFK
9 Jul 2020 - 09:22 ÖFK har fått ett bud på Kadiri från Manchester City men inte
8 Jul 2020 - 20:56 Succé för Francis Jno-Baptiste i Athletic Eskilstuna
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
72
kommentarer
Ian Burchnall slutar i ÖFK
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2020 - 09:31
24
kommentarer
ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖFK
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2020 - 18:31
Fotbollz.se skrev i morse att 32- å
22
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | 6 Jul 2020 - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
19
kommentarer
Burchnall var chanslös redan från start
av Agne Svärd | 9 Jul 2020 - 17:42
18
kommentarer
Ny tränare i ÖFK?
av Haldo Jonsson | 10 Jul 2020 - 08:52
Amir Azrafshan. Bild från FC Djursh
 
 Skrivet den Lör 11 Jul 22:27
fotbollz.se på Facebook