Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

SAVED BY TH BELL
av Agne Svärd
Publicerad 24 Dec 2019 - 08:20 

Saved by, the bell, räddad av gonggongen.
Det är ett klassiskt uttryck som ofta används i idrottssammanhang, kanske framförallt boxning där en knockad boxare håller på att räknas ut men som räddas av att gonggongen ljuder innan domaren hunnit till tio.

Det är väl ungefär det som gäller för Östersunds FK och elitlicensen; saved by the bell!

Jag kände, precis som väldigt många. många andra fotbollsvänner i länet (och kanske också några utanför men där är jag inte lika säker...) en enorm glädje när beskedet kom vid elvatiden på måndagsförmiddagen; Svenska Fotbollsförbundets överklagandenämnd ändrade Licensnämndens beslut från slutet av november, Östersunds FK får sin elitlicens för 2020 och behåller sin plats i Allsvenskan.

Det är bara att erkänna; när jag hörde pressansvarige Niclas Lidströms (som jag jobbat med och känner väldigt väl) röst i radion, kom det en liten tår. Niclas kämpade för att inte rösten skulle spricka och jag förstår honom mer än väl, han fick här representera de ÖFK:are som den här hösten slagits mot alla drakar svensk fotboll kan uppbringa, på alla plan.

Vilken seger och, som många påpekat, vilken julklapp! Och naturligtvis: Vilket hästjobb och vilken glädje!

Jag måste erkänna att jag blev lite tagen på sängen när Licensnämnden den 26 november meddelade att ÖFK inte skulle få elitlicensen beviljad. Kanske inte på beslutet som sådant, ÖFK:s trassliga ekonomi hade jag känt till och berättat om sedan början av sommaren, nej, det var mest att jag inte var förberedd på att det skulle komma den dagen. Beslutsunderlaget gjorde mig konfunderad men kanske mest förbannad. När Licensnämnden några veckor tidigare hade misslyckats med att fälla ÖFK i ett annat ärende på grund av en teknikalitet (preskribtionstiden) och klubben nu klarade alla ”hårda fakta” (mätbara A-kriterier) tog man till en riktig fuling, en gummiparagraf om framtida ekonomisk utveckling där absolut ingen kan säga är varken rätt eller fel om profetiorna.

För mig blir det alldeles uppenbart: Licensnämnden (säkert med tryck från tunga aktörer inom svensk elitfotboll) ville verkligen markera att ÖFK:s ekonomiska dribblingar (Kindberggate) under den här osannolika framgångssagan inte skulle passera utan någon form av repressalier. Jag kan sympatisera med resonemanget men fortfarande gäller det att hålla sig till gällande regelverk, ändamålet får inte helga medlen!

Svenska fotbollsförbundet licensnämnd har i många fall genom åren kritiserats för sitt arbete. Och nu förstår jag varför, så här får det inte gå till.

Överklagandenämnden har nu rättat till det uppenbara misstaget. För vad det hela handlar om och enbart detta, det måste faktiskt alla som har synpunkter på gårdagens beslut ta till sig, är om ÖFK har ”uppenbart orealistiska” förutsättningar för att kunna genomföra en allsvensk säsong 2020.

Svårigheter har man, stora svårigheter. Men inte ”uppenbart orealistiska” även om skuldberget är oroväckande högt och massor av arbete återstår innan föreningen står på en grund som är någorlunda säker! (Om man vill vara lite taskig så kan man i varje fall inte beskylla Licensnämnden för att ha underlättat för ÖFK att ta sig ur den här krisen, däremot försökte man skotta graven med varenda spade man hittade i förbundets verktygsbod...)

Men oaktat gårdagens glädjebesked; har är mina tre viktigaste punkter för att beslutet i Överklagandenämnden inte ska bli en pyrrhusseger;

# ÖFK måste snarast få till en fungerande styrelse. Den som sitter just nu håller inte måttet, slitningarna mellan olika fraktioner håller inte (så sent som vid senaste medlemsmötet i Folket hus var det flera i styrelsen och dess närhet som i ”eftersnacket” ville berätta hur illa det är). Varje dag är en förlorad dag med den här uppställningen!

# ÖFK måste klippa banden med Daniel Kindberg – på riktigt. Annars riskerar klubben att brytas mitt itu, vi har inte råd med den här polariseringen ”för Kindberg”, ”mot Kindberg” ytterligare ett år. Även här är varje dag en förlorad dag. I det läge som Daniel Kindberg har satt sig, oavsett vad som händer i den rättsprocess som inte har ett slut så långt ögat kan se, är han en belastning för föreningen även om han säkert har rätt när han påstår att spelare och tränare vill ha den här kontakten i nästan dagliga möten. Men det håller inte att Kindberg är den förste som hoppar ut spelarbussen när ÖFK anländer till Gamla Ullevi (årets sista match), att han hela tiden finns i spelarnas närhet vid matcherna på Jämtkraft och gör high five i spelagången, att han finns på planen vdi vissa träningar... Det skickar bara fel signaler till alla dem som nu är villiga att bidra till försöket att reda upp det kaos som råder. Det här är nämligen ÖFK:s sista chans, nästa gång går det åt helvete!

# Klubben måste tillsätta en granskningskommission som tar reda på vad som verkligen hände med de, minst, 150 EXTRAmiljonerna som Europaspelet och spelarförsäljningarna gav under väldigt kort tid och som, uppenbarligen, försvann ännu fortare. I ett inlägg på föreningens hemsida under sensommaren gjordes ett försök att berätta, undertecknat av ordföranden Bo Ottosson, som landade på 86 miljoner. Men jag vill veta var övriga 64 miljoner, minst, tog vägen. Varenda krona! Det är, som jag ser det, enda chansen för att göra den här räddningsaktionen trovärdig. Varför ska det köpas aktier, halsdukar och årskort när det är så svårt att redogöra för hur det gick till när så många miljoner bara försvann. Någon sitter ju inne med informationen men väljer att inte berätta. Visserligen är det jul och man ska vara snäll. Men det här gör mig riktigt förbannad!

Till sist; God jul och ett gott nytt år till alla som under det här året läst, risat och rosat min krönikor om ÖFK. Det blev ett drygt 50-tal.

Fotnot: En pyrrhusseger är en dyrköpt seger, en seger med stora egna förluster. Innebörden i uttrycket kan även vara att resultatet av ”segern” visar sig leda till en förlust längre fram.

 
 
53 Kommentarer:
Gäst: Jahadu skrev | 27 Dec 2019 - 14:23
Ojojojdå@ fotbollsz,"grävande journalistik"?
86
Gäst: punkpunktpunkt skrev | 27 Dec 2019 - 11:16
När man ser vissa som väljer att skriva kommentarer här börjar man tappa allt hopp om vissa människor. Att spekulera i vilka SPELARE som ska behöva gå vid nerskärningar i spelartruppen är bara att skratta över då ni verkar ligga på samma nivå som UG där ni inte verkar förstå innerbörden med ett kontrakt. Att spekulera i vad vissa personer tjänar eller inte ser jag ingen som helst poäng i, utan visar bara att ni inte har något bättre för er än att fördriva er tid genom att tro att man är en "grävande journalist", som vissa andra i den här staden också tycks göra. Blir kul att se Allsvenskan nästa år på Jämtkrat Arena iaf!
1
Gäst: Kul skrev | 27 Dec 2019 - 08:25
ÖFK har ingen ledning, för om det fanns en ledning så skulle det inte se ut som det gör nu!
1
Gäst: PP skrev | 27 Dec 2019 - 06:21
Det verkar som om ÖFK:s ledning nu verkligen klippt banden med DK, för denna desperation natten igenom har vi inte sett förut. Försök att sova istället! Du behöver nog det.
2
Gäst: Klippa band skrev | 27 Dec 2019 - 04:22
Att klippa alla band med Kindberg förefaller helt idiotiskt, han har räddat klubben från april fram till nu och förefaller ha räddat klubben i överklagandenämnden också! Läs hela beslut från dem!!! Och en sådan ledare som Kindberg föreslår man att klubben ska klippa banden med, fullständigt omänskligt och direkt kontraproduktivt! Vem har visat att han/hon älskar ÖFK lika mycket som Kindberg? Som klubben nu bevisar så påverkar det då inte sponsorers vilja att hjälpa ÖFK!
2
Gäst: Ojojojdå skrev | 27 Dec 2019 - 04:17
Vissa verkar ha fått kalla fötter i ÖFK ledning! Upp med sanningen på bordet! Alla affärer som görs 2019 bokförs 2019! Kom igen nu journalister! Börja granska någon gång! Men det blir väl som vanligt ideella på fotbollz som får gräva fram sanningen!
1
Gäst: Alla förbryllar oavsett åsikt. skrev | 27 Dec 2019 - 03:40
Tänk att så många kan ta ställning eller ha en åsikt i så mycket. Inte bara detta. Utan dagligen hela tiden överallt.

Å det gör man helt oempiriskt utan nog med underlag eller inga underlag som verifierar att det som de tror är korrekt. Dessutom så hänvisar de till symptomen orsak till symptomen istället för att verkligen kolla fakta om roten till orsaken.


Slutar aldrig att förundras över hur mycket energi och ork folk kan lägga på att försöka ha rätt mot andra oavsett om de har det eller ej.

Lägg er tid på att göra världen bättre istället för att slösa den på att klaga, fördöma och kritisera. För det kommer inte att göra världen bättre. Så fort ni ser något ni inte är nöjd med. Istället för att prata och skriva så gå till handling (laglig sådan) och gör något åt saken så det blir som det ska/bör vara.

En som leder till förändring och utveckling här i världen är handling. Ska det vara utveckling så bör handlingarna ske baserat på säkra fakta direkt från källlan (inga mellanhänder).

Mot en bättre värld!!!!
1
Gäst: Klarsynt skrev | 26 Dec 2019 - 23:32
Håller med dig Hoppfull. Och det blir rätt mycket svammel och rykten om man skulle lyssna på ex ”Ekonomis” räknesnurra. Det egna kapitalet idag kan ju inte ökas med ett kontrakt för kommande perioder och med att sponsorer betalar i förskott för att klara likviditeten kortsiktigt. Och varför ska frågor om olika avtal kommuniceras ut på ett forum?
1
Gäst: Hoppfull skrev | 26 Dec 2019 - 21:37
Eller så slutar alla leka viskleken...om alla höll inne med alla egna tolkningar och idéer, inte la till eller förändrade det man kanske vet,för att det blir mer spännande, för det är ju självklart att det inte bara är ÖP som vill sälja lösnummer, det är många som vill göra sig lite märkvärdiga genom att låtsas veta nåt.

Är Dinos affär klar? Eftersom det finns de som skriver här att ÖFK får 3 miljoner för honom....så är den alltså det...på samma sätt som ryktet sa 2,5 miljon från Peking, när de själva sa 3,1....

Och om du nu villl göra sken av att jobba inom ÖFK, borde du allvarligt fundera att lämna din plats till förfogande till nån som inte sprider rykten och försöker svartmåla klubben.
Många kräver att ÖFK ska lämna ut vad olika personer tjänar, hur lång uppsägningstid de har och vulka som får gå, VILKET företag går ut med sån information?
9
Gäst: Nu Tusan skrev | 26 Dec 2019 - 21:22
Det är bara Kindberg som kan reda upp i den härvan som amatörerna satt ÖFK i. Varför granskar inte media det som hänt sista halvåret? Eller vill inte media få svaren, sanningen? Fotbollz, kontakta Kindberg! Han vågar iallafall säga som det är! Media och öp drivs av helt andra krafter!
3
Gäst: Banken skrev | 26 Dec 2019 - 18:52
Man har investetat/spekulerat i bitcoin?
0
Gäst: Ekonomi skrev | 26 Dec 2019 - 16:51
ÖFK har 23 miljoner i eget kapital vid årets början. Öfk sålde Hossam för 5 miljoner och nu Dino för 3, de har skrivit ett internationellt sponsor avtal i oktober om 15 miljoner, 6 miljoner skulle de få in av sponsor innan 1 januari, och sen har de dragit in 14 miljoner enligt hemsidan som inte har med de andra posterna att göra. Det gör 66 miljoner!!! Hur mycket back har ÖFK gått i år? ÖFK budgeterade för 80 men omsatte 55, det gör en prognos om 25 miljoner back vilket då borde göra att ÖFK har kvar 30-40 miljoner i eget kapital!!!!! Detta förutsätter att allt ÖFK kommunicerar är sant!!!!

Agne, Haldo, Tord Eric, Martin Nylander börja ställ frågor, öp gör ingenting, och räkna, vad händer? Från medlemsmötet den 17 september är det något som inte stämmer ! Licensnämnden, överklagandenämnden läs protokollen! Fråga de runt ÖFK som vet och kan berätta!
4
Gäst: Frågor skrev | 26 Dec 2019 - 15:20
Hur mycket besparingar har skett från september till NU? Vem har dragit in pengarna senaste halvåret? Vad tjänar VD och pressansvarig? Hur mycket fakturerar ordförande i ÖFK elit AB:s ordförandes bolag ÖFK? Hur ser avtalen ut? Varför fick inte ÖFK godkänt i Licensnämnden trots att man hade ett nytecknat sponsor avtal om 15 miljoner? Hur ska 32 miljoner kunna sparas 2020, när ingen är uppsagd och uppsägningstiden är 1-4 månader? Hur trovärdigt är det att utan några fotbollskunskaper kunna spara rätt om 32 miljoner när största utgiftsposten är kontrakterade spelare och ledare (65% av omsättningens)? Det finns inga pengar i kassan hur skall utgifterna i januari och februari fixas och av vem?

Snälla Haldo, du som känner de som vet, ge oss svaren, ÖP vill inte, för de har redan gått helt fel i sina försök till reportage!
5
Gäst: bull skrev | 26 Dec 2019 - 14:15
100000:- på faktura motsvarar väl ungefär
50 000:- som anställd .
Och tror inte det är 8 tim./ dag och 5 dagarsvecka för Nicklas
så det är nog ingen astronomisk lön i slutändan.
1
Gäst: Granska kostnaderna skrev | 25 Dec 2019 - 23:21
Lidström fakturerar närmare 100 000 i månaden.. så den tjänsten borde vara den första att kapa!
Och som tidigare nämnts är han egen och därmed kan kostnaden kapas helt eller kraftigt reduceras direkt.
15
Gäst: Rolf skrev | 25 Dec 2019 - 22:31
Lidstöm är väl egen företagare, så borde väl vara enkelt att minska timmarna till honom och gå ner till 2 Tim per vecka.

Social coach tjänsten är väl bara att avveckla och rationalisera bort, finns säkert andra tjänster och spelare som kan undvaras.
7
Gäst: @vote skrev | 25 Dec 2019 - 20:50
Vote, ska de vara
0
Gäst: Vore för Rasteby skrev | 25 Dec 2019 - 20:47
Ivarsson går! Varför? De e för många i styrelsen som vill ha DK tillbaka!!
Jag förstår dem, jag gillar DK
Men det går inte!!!!
7
Gäst: Avskedningar skrev | 25 Dec 2019 - 19:50
Blir mycket förvånad om Bobbo Sollander blir kvar när nu ÖFK ska dra ner mycket på kostnaderna. Han fyller säkert en viktig roll som mental coach, men kostar nog rätt mycket också. Niclas Lidström lär ju bli kvar. Vilka andra tror ni får gå från staben? Minst 3-4 spelare bör få gå när man kapar kostnaderna. Måste jag tippa säger jag Kpozo och Fritzon sedan blir det svårare. Vilka tippar ni på? ÖFK har ju kapat kostnaderna rejält när Tom Pettersson och Hopcutt har lämnat. Men man bör ta in ersättare. Iaf till Tom.
2
Gäst: PP skrev | 25 Dec 2019 - 18:34
Jag hatar inte DK. Jag uppskattar att han gett oss möjligheten att som supportrar stötta ett Allsvenskt lag i fotboll, här i Östersund dessutom. Få andra hade lyckats med det. Han har sina fördelar, men definitivt även sina brister. Särskilt saknar han tydligen förmågan att i tid inse att Han inte kan styra alla, bara nästan alla. Han kan möjligen vara välkommen igen om fem år. Men nu handlar det om att skapa en grund som håller för en fortsättning de närmsta två tre åren. Ivarsson har lyckats skapa ett förtroende på många håll trots mediadrevet mot ÖFK. Jag är imponerad av honom. DK får sona sina misstag endera i fängelse eller på avstånd från den skapelse han på sitt patenterade sätt kapade åt sig. Må vi få en stark och modig styrelse som alla drar åt samma håll. Heja ÖFK!
21
Gäst: PS skrev | 25 Dec 2019 - 17:19
Du har rätt. Det är Leif Widegren som räddat ÖFK ingen annan. Han har tagit in nästan alla pengar. När ska sanningen fram? Varför kan inte ÖFK erkänna det? Ny styrelse måste in snarast.
9
Gäst: bull skrev | 25 Dec 2019 - 17:03
Har själv blivit uppsagd pga arbetsbrist
och det tar inte 1 dag...finns något som heter
fackförening som sätter anställdas framtid före
företag eller i detta fall klubb...
9
Gäst: Kom igen skrev | 25 Dec 2019 - 16:15
Men hur kan någon chef eller ledare i ÖFK eller bolagsstyrelsen gå vara kvar? Inget har hänt med kostnadsreduceringar! Inte en enda kostnadsreducering under 2019! Det är skandal! Att få folk att sluta pga arbetsbrist i det ekonomiska läget ÖFK är, det tar 1 dag! Fråga alla företagare! Sen vet alla som är insatta att Leffe Widegren dragit in alla pengar tillsammans med Kindberg, ingen annan har gjort något! När sanningen kommer fram så spricker ballongen för bolagsstyrelsen och operativa chefer! Lär er att söka sanningen och lär er lyssna på de som älskar ÖFK och som visat det i handling! Haldo du som känner Leffe och Kindberg fråga dem om sanningen! Öp vill ju inte veta sanningen!
2
Gäst: Rensarn skrev | 25 Dec 2019 - 12:50
Undrar lite om alla DK förespråkare har reflekterat något alls över vem som ligger bakom samtliga affärer som det är strul med och som nu är nära att sänka hela skeppet? Jag vet att det är samma affärer som möjliggjort att vi nått framgång men i längden går det inte att bedriva verksamheten på ett sätt som inte tål granskning.
21
Gäst: Ojämte skrev | 25 Dec 2019 - 12:47
@Agne

Tydlig och klar sammanfattning av vad som måste göras. Instämmer till fullo. Om inte detta genomförs så kommer klubben att fortsätta att lida alla helvetets kval. Alla punkter till 100%!!!

Tråkigt nog förstår inte alla det. Jag undrar om de verkligen är supportrar.
20
Gäst: Kindberg rules skrev | 25 Dec 2019 - 12:16
För mig är det helt otänktbart att Kindberg inte kommer tillbaka i en stark position som tidigare om han blir frikänd. Om han ej blir frikänd för han vänta, men att han kommer att komma tillbaka och leda klubben mot nya framgångar, sm guld och europaspel, det är helt säkert. Man får tycka vad man vill och hata Kindberg mfl, men han är den enda som kan styra Östersund mot högre höjder och den ende i princip som kan fotboll i länet och brinner för det.
6
Gäst: PP skrev | 25 Dec 2019 - 08:37
Som jag skrivit tidigare så kommer DK säkerligen att bli föreslagen som ordf igen av hans hov, men jag hoppas såväl för hans egen skull som för ÖFK:s skull att han har självbevarelsedrift nog att helt kliva åt sidan i fem år. Men det har ju hittills visat sig att den inte finns tyvärr.
Jag hoppas att de som dyrkar honom inser att de inte är så många idag. Men lika viktigt för oss andra att inse att de inte är så få som vi hoppas.
Klarar sig inte ÖFK utan DK så får det visa sig, men vi behöver några personer med styrka i ledningen. Övertala Ivarsson att fortsätta ett par år och hitta några fler med liknande patos. Jag kan för lite om övriga styrelsen för att ha en åsikt om vilka som bör vara kvar. Valberedningen är oerhört viktiga just nu.
Jag önskar verkligen att vi ska kunna ägna oss mest åt fotbollen här på Fotbollz, men så länge det finns de som driver att DK ska tillbaka inom kort, utan att han själv gör klart att han sätter sig i fullständig karantän, och visar det fullt ut, så behöver vi även diskutera ledningsfrågorna.
24
Gäst: Spot on skrev | 25 Dec 2019 - 08:26

Ett internationellt sponsor avtal om 15 miljoner, klubben har tagit in 14 ytterligare miljoner samt att ett avtal om 6 miljoner till är på väg in, så mycket extra sponsor pengar har aldrig kommit in någon annanstans! Sundsvall fick in totalt 8 miljoner från maj, ÖFK 35 miljoner! Till det ska läggas de som lovat gå in nu i januari om ÖFK är kvar i allsvenskan! Och allt detta trots att Kindberg hjälper spelare, ledare, och styrelse! Vilka är alla sponsorer som inte hjälper till för att kindberg hälsar på spelarna! Vilka miljoners miljoner har kindbergs namn förstört!

Eller det kanske är tvärt om att räddningen precis som i somras är Kindberg igen? Sluta hitta på att sponsorer inte går in pga Kindberg, vilka är det? Kommunen? De har aldrig hjälpt ÖFK innan ändå, så vilka sponsorer skickar inte in miljoner? Det verkar ju vara tvärt om!!!!!
3
Gäst: Haha skrev | 25 Dec 2019 - 08:07
Utan kindberg blir det div 2 igen, det är solklart! Vilka vilken skall leda annars? Det syns tydligt senaste året! När kindberg blir friad då blir det tyst på många!
4
Gäst: Svenne! skrev | 25 Dec 2019 - 00:02
Bra skrivet Agne! Precis som du säger är det dags för ÖFK att en gång för alla rensa bort allt som har med Kindberggate att göra. Låt oss tillsammans skapa en ”ny” klubb som lever upp till sin egen värdegrund och som vi kan bli stolta över igen.
24
Gäst: Förvånad!! skrev | 24 Dec 2019 - 23:37
Det är väl ett understatement att säga att man är förvånad över den etik och moral som vissa på denna sida uppvisar. Hur skulle det se ut om alla som bor i Jämtland struntar i lagar, regler och samhällets normsystem? Är det ok att bryta mot lagar och regler bara för det handlar om ÖFK? Tänk ett steg längre än ni gör just nu!
18
Gäst: Anders Thelin skrev | 24 Dec 2019 - 22:18
Exakt så, du kan se vad en person tjänar men det är ju inte till ngn hjälp.
Du kan se den taxerade inkomsten men det säger ju inte ett dugg om vad pengarna har gått till.
10
Gäst: Martin Nylander skrev | 24 Dec 2019 - 21:36
Anders Thelin. Så här står det på Lawline, men det kan ju vara fel😀

Enligt 27 kap. 6 § offentlighets- och sekretesslagen är dock ett beslut om slutlig skatt offentligt. Skatteverkets beslut om en enskilds inkomstbeskattning är en allmän handling som också är offentlig. Denna kan du alltså begära ut, och se exempelvis vad en person tjänar och ska betala i skatt.
7
Gäst: Just det skrev | 24 Dec 2019 - 21:20
Knyt kindberg hårdare till klubben! Innan dom vinner laga kraft är alla fria! Kolla på Bayern München! Kindberg är den ende som kan rädda ÖFK!
5
Gäst: Vad konstigt skrev | 24 Dec 2019 - 21:18
Ett internationellt sponsor avtal om 15 miljoner, klubben har tagit in 14 ytterligare miljoner samt att ett avtal om 6 miljoner till är på väg in, så mycket extra sponsor pengar har aldrig kommit in någon annanstans! Sundsvall fick in totalt 8 miljoner från maj, ÖFK 35 miljoner! Till det ska läggas de som lovat gå in nu i januari om ÖFK är kvar i allsvenskan! Och allt detta trots att Kindberg hjälper spelare, ledare, och styrelse! Vilka är alla sponsorer som inte hjälper till för att kindberg hälsar på spelarna! Vilka miljoners miljoner har kindbergs namn förstört!

Eller det kanske är tvärt om att räddningen precis som i somras är Kindberg igen? Sluta hitta på att sponsorer inte går in pga Kindberg, vilka är det? Kommunen? De har aldrig hjälpt ÖFK innan ändå, så vilka sponsorer skickar inte in miljoner? Det verkar ju vara tvärt om!!!!!
6
Gäst: Robert skrev | 24 Dec 2019 - 20:25
Att öfk måste klippa banden till Kindberg har naturligtvis inget med hur spelarna, medarbetarna tycker osv. Hans närvaro skapar dåliga förutsättningar ekonomiskt och goodwill mässigt.

Ingen sponsor vill förknippas med ekonomisk brottslighet som alla förknippar Kindberg med, oavsett om man tror han är oskyldig eller tror på det som beskrivits i rättegång och media.

Ska ÖFK lyckas lämna de mörka rubrikerna bakom sig måste Kindberg bort helt, inte som nu att de säger han är borta men han syns vid spelare varje gång media är närvarande. Sen förstår jag verkligen att det är svårt att få bort han när många i personalen är vänner med honom och har jobbat länge med honom. Samt att han har lånat ut pengar till klubben.

För att ta en liknelse så är Kindberg just nu ett smutsigt bandage, han har fyllt en funktion tidigare men nu hindrar han klubben att läka sina sår och orsakar infektion.
32
Gäst: Anders Thelin skrev | 24 Dec 2019 - 20:21
Nej Martin Nylander, deklarationen är ingen offentlig handling. Bara den taxerade inkomsten är offentlig.
Däremot är årsredovisningen en offentlig handling, men den är inte till mycket hjälp. Där kan du bara se summerat totala personalkostnader, övriga kostnader o s v.
Dessutom får vi ju säkert vänta minst till mars-april 2020 innan årsredovisningen för 2019 blir offentlig.
10
Gäst: Rensarn skrev | 24 Dec 2019 - 17:47
Det vore mycket intressant om du kunde utveckla lite mer om vilka fraktioner och slitningar som finns. Nästan alla i styrelsen och bolagsstyrelsen har kommit in under året samt att några trotjänare finns kvar och jobbar operativt. Är det så att ”de gamla” håller av sin tidigare chef (DK) och de nya helt vill distansera sig? Personaluppsägningar bidrar såklart också till dålig stämning i vissa läger. ÖFK behöver att alla drar åt rätt håll nu, det vore därför bra om det kom fram tydligt om så inte är fallet.
1
Gäst: Instämmer skrev | 24 Dec 2019 - 14:21
"Jag förstår inte detta jagande av Kindberg. Kindberg är spelarnas bästa vän och Kindbergs bästa vänner. Det är märkligt att någon ska förbjuda spelarna att träffa Kindberg. Det innebär ju inte att han är med i något styrelsearbete. Vi lever än så länge i ett relativt fritt och öppet samhälle. God Jul"

Jag instämmer i det du skriver till 100%. Om spelarna och laget vill att Kindberg är med och det hjälper dem så ska man inte hindra Kindberg från att vara med laget. Han har varit med och byggt upp det. ÖFK är hans skötebarn, det måste folk förstå. Utan honom och Graham Potter hade vi aldrig nått till Europaleague och alla framgång vi har haft. Motståndarna till Kindberg och andra hatare i andra klubbar runtom i Sverige får säga och tycka vad de vill. Kindberg kan göra oss till en stor klubb igen.

God Jul!
14
Gäst: Acker P skrev | 24 Dec 2019 - 13:53
Jag förstår inte detta jagande av Kindberg. Kindberg är spelarnas bästa vän och Kindbergs bästa vänner. Det är märkligt att någon ska förbjuda spelarna att träffa Kindberg. Det innebär ju inte att han är med i något styrelsearbete. Vi lever än så länge i ett relativt fritt och öppet samhälle. God Jul
15
Gäst: BJÖRN skrev | 24 Dec 2019 - 12:10
PS@ du vet inte så mycket om arbetsrätt, va? Personal har uppsägningstid. Man går inte från en dag direkt ut genom dörren
God Jul, ska du ändå ha!
20
Gäst: Martin Nylander skrev | 24 Dec 2019 - 11:44
Hur mycket kommer ÖFK kräva Svenska Fotbollsförbundet på i ersättning för Licensnämndens schabbel? Borde väl rimligen gälla minst en miljon i advokatkostnader.
19
Gäst: Håkan Nilsson Ås skrev | 24 Dec 2019 - 10:33
Godmorgon! Bra analys Agne. Beaktat allt du skriver så låt oss fokusera på det sportsliga. Spelarna och tränare hoppas jag får en "boost" och levererar kommande säsong. Uppmärksamhet kring klubben ska handla om möjligheter för Östersund och Jämtland. Ja en överraskande julklapp
😊
19
Gäst: PS skrev | 24 Dec 2019 - 10:24
Om man vill veta var pengarna tagit vägen är det bara att läsa den ekonomiska årsberättelsen som ges ut till årsmöten varje år. Den som är intresserad kan även gå på årsmötet och ställa frågor.
14
Gäst: Martin Nylander skrev | 24 Dec 2019 - 10:20
Är man intresserad av att få full klarhet i hur mycket pengar som kom in respektive gick ut så kan man begära ut deklarationerna de senaste åren, de är öppna offentliga handlingar. Förutsätter att ÖFK baserar sina redovisningar på dessa underlag.

Skulle inte deklarationerna vara korrekta så ligger klubben riktigt illa till, men jag är rätt övertygad om att Skatteverket redan skulle agerat om man misstänkt att alla inkomster inte redovisats.

Känner jag media rätt har dom redan begärt ut deklarationerna som del i sin "grävande journalistik", hittills verkar dom ju inte hittat något att skriva om.
14
Gäst: PS skrev | 24 Dec 2019 - 10:17
Inget händer i ÖFK. Ivarsson skulle spara genom att minska personalstyrkan. Hur många har fått sluta under hans styre? Ingen. ÖFK måste ta in folk med hårda nypor. Annars blir det slut med ÖFK.8
Gäst: Det är lugnt skrev | 24 Dec 2019 - 10:05
Räkna! ÖFK redovisar på hemsidan att de dragit in 14 miljoner(det inbegriper inte lån) 15 miljoner i ett internationellt sponsoravtal, sen hade ÖFK 23 miljoner i eget kapital 2018-12-31, det blir 52 miljoner ! ÖFK måste ha ett stort eget kapital 2019-12-31, annars måste väldigt många i operativledning samt bolagets styrelse avgå! Fram med sanningen ÖFKs lögner senaste året är besvärande! Och journalister kan ingenting om ekonomi!
5
Gäst: Hopp skrev | 24 Dec 2019 - 09:56
Fråga Leif Widegren vad som hänt senaste åren med att dra in pengar och hur ledningen fungerar! Men det är väl ingen som törs! Fråga Kindberg om en intervju och ställ de tuffa frågorna till honom, men ingen varken vågar eller har kompetensen! Istället gömmer sig medier och hemsidor bakom kunskapslöst tyckande, det är lite osmakligt!
5
Gäst: Jaha skrev | 24 Dec 2019 - 09:49
Det har gått 14 veckor(3,5 månader), sen ÖFK bytte vd, vad har skett när det kommer till besparingar? Vem i ÖFK drar egentligen in pengarna? Är det lån eller resultatpåverkande pengar? Vad är det för sponsoravtal om 15 miljoner som det står i beslutet från överklagandenämnden? Hur såg ekonomin exakt ut 2018-12-31? Vem har ekonomiskt räddat ÖFK från maj? Vilka åtgärder räddade mellan Licensnämnden och överklagandenämnden? För alla kunniga inom Fotboll så måste Kindberg tillbaka, både sportsligt, ledarskapsmässigt och ekonomiskt samt organisationsmässigt!! Släpp journalisternas syndabocksspel utan kunskap! Vi vet vem som byggde ÖFK, vi vet vem som tog ÖFK från div 2 till allsvenskan, vi vet vem som ledde oss till norrlands första titel och vi vet vem som ledde oss genom Europa, det var Kindberg! Han har inte varit med i klubben på 1.5 år, se vad som hänt! Självklart är det inget problem att kindberg umgås med spelare, ledare eller personal! Det är spelarna och ledarna som är kärnan i ÖFK! Det gäller att ställa rätt frågor och inte göra det för lätt för sig, sök sanningen!
13
Gäst: Hoppfull skrev | 24 Dec 2019 - 09:43
Mycket bra skrivet.
Men delar inte din åsikt att DK måste klippa alla band, jag känner inte honom alls, , men har förstått att han bidrar med mycket till spelare och många andra i ÖFK.
Vi kan inte utrota alla vi inte gillar, eller de som på ett eller annat sätt skadar det vi tror på, herregud vad många människor som då skulle behöva kapas bort från Östersund ( som stad)
Men så roligt att ÖFK fortfarande spelar i Allsvenskan

Däremot så skäms jag över så många människor, hur är det möjligt att vuxna människor kan vräka ur sig så mycket hat, fula ord och elakheter, som det görs på sociala medier kring ÖFK. Det handlar om fotboll för Guds skull! Inget livsavgörande!
20
Gäst: Matserik skrev | 24 Dec 2019 - 09:35
Mycket bra formulerat
Vad hände med pengarna är den stora frågan?
11
Gäst: PP skrev | 24 Dec 2019 - 09:18
Kan bara skriva att jag delar dina åsikter till fullo denna gång! Med ett litet tillägg. Jag önskar som julklapp att DK själv garanterar fem års total karantän från ÖFK och Jämtkraft Arena och att Ivarsson stannar!
37
Gäst: God jul skrev | 24 Dec 2019 - 08:41
Sjukt bra skrivet igen. Den som måste veta det mesta är ju Martin Johansson. Men han är ju den person som synts och hörts minst i denna härva. Nä, en öppenhjärtlig och ärlig intervju med honom skulle kunna förklara allt. Det skulle bli en mycket intressant läsning 🙄
60
 
Sök på fotbollz.se
   
  Frösö IF till div2 Norrland - intervju med tränaren Tomas Strid  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:19  
 

"Ett grymt jobb av grabbarna", säger tränare Tomas Stridh

Bilden Tomas Strid Frösö IF

 
  Läs mer...  
 


 
  Referat: Ope IF - Stöde IF  
  av Ope iF | Igår - 23:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Ifk dam avslutar säsongen med bortamatch  
  av Classe Olofsson  | Igår - 18:37  
 

Söndag 9/10 kl 14 Umedalens Ip.....Umedalens If - Ifk Östersund

 
 


 
  ÖFK har kvar att möta de tre formsvagaste lagen i Superettan - det ger förhoppningar  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:27  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 10:40 Enorm reklam för för ÖFK och Östersund
Igår - 07:03 Kval till division 4
4 Okt 2022 - 10:11 Cesar Weilid en viktig kugge i ÖFK - blev trissvinnare mot H
3 Okt 2022 - 14:22 Alla gjorde vi mål i helgen.
3 Okt 2022 - 13:50 Se målen i matchen Östavall - Frösön 0-2
3 Okt 2022 - 03:22 Förlust mot Sunnanå för Ifk och Åse Permans sista hemmamatch
2 Okt 2022 - 21:46 Fruktansvärt händelse i Indonesiens liga där Brwa Nouri spel
2 Okt 2022 - 20:38 Frösö IF vinnare div 3 Mellersta Norrland div 2 nästa år
2 Okt 2022 - 20:37 Tack för denna gång och på återseende !
2 Okt 2022 - 20:36 frösön o järpen! Nu gäller det!
2 Okt 2022 - 13:57 Bilder från ÖFK - halmstad 0-0
2 Okt 2022 - 13:56 Östersund FK Elitfotboll AB upprättar kontrollbalansräkning
2 Okt 2022 - 10:21 Referat: Ås IF - Brunflo FK 0-2 (0-1)
1 Okt 2022 - 21:51 - Vi borde haft straff, säger Cesar Weilid i intervju
1 Okt 2022 - 20:38 ÖFK-Halmstad BK 0-0
1 Okt 2022 - 20:37 Matchens prestation
1 Okt 2022 - 17:37 Spelomgång 18 div.4 Jämtland
1 Okt 2022 - 17:22 Återigen en riktigt bra försvarsinsats
1 Okt 2022 - 17:18 Matchens överraskning
1 Okt 2022 - 17:03 Förlust : motståndarna bättre i allt enligt Tagesson
 
 
 
Ungdom
av: Erik | Igår - 22:00
Klubben bör ta avstånd oc
Herrar
av: Hängiven | 23 Sep 2022 - 11:36
Den goda tidenhttps://www.youtube.c
16
kommentarer
Medlemsmöte i kväll - 18 miljoner måste in
av Haldo Jonsson | 29 Sep 2022 - 22:29
Mer info kommer senare ... Thord-E
16
kommentarer
Spelomgång 18 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 1 Okt 2022 - 17:37
Sista omgången och det mesta känns
14
kommentarer
Kval till division 4
av Thomas Dahlberg | Igår - 07:03
Kvalet till nästa säsongs fyra står
5
kommentarer
Frösö IF vinnare div 3 Mellersta Norrland div 2 nästa år
av | 2 Okt 2022 - 20:38
5
kommentarer
ÖFK-Halmstad BK 0-0
av Hasse Thor | 1 Okt 2022 - 20:38
ÖFK fortsätter rada upp poänggivand
 
 Skrivet den Tis 16 Aug 13:56
 
 Skrivet den Sön 21 Aug 18:47
 
 Skrivet den Sön 2 Okt 13:56
fotbollz.se på Facebook