Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher (beta)
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

NEJ, ÖFK - DET HÄR VAR EN SKRÄPMATCH
av Agne Svärd
Publicerad 6 Feb 2020 - 22:55 Uppdaterad 6 Feb 2020 - 22:55

Som jag skrev för några dagar sedan: träningsmatcher är träningsmatcher och ska bedömas därefter.

Men sedan ÖFK spelat 1–1 mot danska superligaåttan Lyngby BK så är jag inte alls överens med de ÖFK-röster som jag lyssnade till i klubbens facebooksändning från Portugal efter matchen.

Själv tyckte jag det var en skräpmatch mellan två lag som var mer inriktade på att sparka varandra på benen istället för på bollen, i ÖFK-lägret tyckte man sig ha gjort en bra insats.

Det tycker jag är att ljuga för sig själv!

Nåväl, det är möjligt att man blir både bortskämd och fartblind av all fantastisk fotboll som man numera serveras – året runt. På läktaren eller i tv-fåtöljen, den ena kanonmatchen avlöser den andra och underlaget är nästan alltid perfekt.

Men när ÖFK och Lyngby spelar träningsmatch i södra Portugal är det nästan omöligt att kontrollera bollen som mest småstudsar hela tiden. Och det oftast sådana gånger som det blir smågrinigt mellan lagen, det är som upplagt att man kommer fel in i duellerna och då är det lätt till att det rinner över (det är sedan gammalt).

Här var det värre än så. Vid ett par tillfällen under första halvlek ville spelarna slåss med varandra. I en träningsmatch...

ÖFK startade med Sixten Mohlin i målet, en fyrbackslinje med Sam Mensiro, Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood och Marco Weymans. Tre man på mitten med Charlie Colkett som ankare, Rewan Amin och Isak Ssewankambo lite högre upp. Tre man även längst fram med Felix Hörberg till höger, Jordan Attah Kadiri i mitten och Nebiyou Perry till vänster.

De hade inget flyt i spelet när de själva hade bollen. Perry hade en möjlighet efter en snabbt slagen frispark men valde fel fot i avslutet och Lyngbys målvakt kunde täcka ut bollen till hörna, Kadiri hade också en chans på Hörbergs inspel men nådde inte bollen.

Det var allt första 45, varken mer eller mindre. Den spelglädje som jag sett både mot Gif Sundsvall och Brommapojkarna var som bortblåst. Istället var det grinigt – men framförallt krampaktigt och stundtals slarvigt. Det syntes inte minst i uppspelen från egen planhalva.

Här var det inte mycket som var bra, inte alls!

I paus fick Isherwood, Mensiro och Kadiri kliva av, in kom Alex Purver, Eirik Haugan och Blair Turgott. En kvart senare kom fyra nya byten (Perry, Colkett, Hörberg och Ssewankambo av / Ludvig Fritzson, Frank Arhin, Simon Kroon och Francis Baptiste in) och strax senare kom ytterligare två byten när Amin och Weymans lämnade och Ronals Mukiibi och Henrik Bellman fick avsluta.

Nio nya spelare brukar sällan bli särskilt bra men i det här fallet blev det i alla fall lite bättre, åtminstone i offensiven. Det gav i alla fall ett snyggt mål och några fina möjligheter så kunnat resultera.

1–0-målet efter 54 minuter tål att berättas om: Charlie Colkett lyckades pressa in en långboll bakom Lyngbys vänsterförsvar där Felix Hörberg kom i en fin löpning, Felix spelade in framför mål där Nebiyou Perry fanns och vinterns piggaste ÖFK-are sköt, på volley, in bollen bakom en chanslös målvakt. Snyggt, i alla delar!

Det var också här vi fick se Francis Baptsite tvinga Lyngbys målvakt till en jätteräddning, Simon Kroon briljera i några dribblingsattacker och Blair Turgott ta några riktigt fina djupledslöpningar.

Men samtidigt som det hände lite mera framåt såg det samtidigt darrigare ut i defensiven, försvarsjobbet imponerade inte vid Lyngbys kvitteringsmål (André Riel, 84:e minuten). Sixten Mohlin, som var maktlös på målnicken, må vara en utmärkt linjemålvakt (som vid räddningen i början av matchen) men hans arbete med fötterna är inget för den hjärtsvage och Eirik Haugan ser ut att ha en hel del att jobba med på träningsplanen innan han är tillbaka till den form han visade förra sommaren.

Mest nöjd med den här eftermiddagen (utöver det jag skrev om andra halvleken här ovan) är jag med resultatet, Isherwoods rejäla försvarsspel före paus, Weymans rappa backspel (även om passningsspelet stundtals är lite väl hasardbetonat på egen planhalva) och Isak Ssewankambos arbetsinsats.

Men sammantaget; det här manskapet kan mycket bättre och det känns rätt skönt att ta med sig! Och det är ju trots allt två månader kvar till den allsvenska starten!

Till sist 1; jag tyckte att den portugisiske domaren tog ett bra beslut när han skickade Sonko Sundberg och Lyngbys Rezan Corlu av banan för att lugna ned sig några minuter i slutet av första halvlek när det var som hetast. Den här typen av ”bandyutvisningar” borde det vara mer av i träningsmatcher när så mycket annat är både annorlunda och tillåtet. Här handlar det ju om träning och inget annat. Och domarens beslut(?) gav en mycket lugnare andra halvlek...

Till sist 2; det är lika bra att ta det direkt när säsongen är ny: Att det ska vara så svårt att skriva en laguppställning på rätt sätt? Den ska skrivas från höger till vänster, inte tvärtom. Det verkar vara okänt för många (unga?) fotbollsbevakare. Det här stör mitt grafiska öga. Det gör det också när ÖFK på sin egen hemsida före avspark intervjuar tränaren Ian Burchnall och han berättar att det blir en 4-3-3-uppställning samtidigt som grafiken strax senare visar 4-4-2... Suck!

 
 
9 Kommentarer:
Gäst: Claes skrev | 7 Feb 2020 - 21:28
Ö.S. inlägg kan väl inte ens räknas som en åsikt, bara ännu ett utfall mot allt som kan tolkas som negativt mot ÖFK. Tycker inte att han är värd Agnes medlidande.
18
Gäst: Agne Svärd skrev | 7 Feb 2020 - 20:44
Alla har rätt till en åsikt, även sign Ö.S. Men mest tycker jag bara synd om honom!
20
Gäst: Gallup skrev | 7 Feb 2020 - 18:15
En lätt undersökning, eftersom fotbollz fortsätter att släppa fram sign. Ö.s. hädelser.
Alla som tycker att Ö.s. uttrycker sig i allmänhet åt helvete för nedlåtande gör en tumme upp.
45
Gäst: Claes skrev | 7 Feb 2020 - 16:10
Ö.s. Tar ton gör man när man sjunger. Och varför skulle inte Agne ta SIG ton, det är väl krönikörens uppgift. Återgå till att leta efter felaktigheter i ÖP du.
26
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Feb 2020 - 15:32
Ha ha ha Agne Svärd tar ton! Vilket skämt!
9
Gäst: hm skrev | 7 Feb 2020 - 14:01
Att det fina spelet mot BP och Giffarna var bortblåst skulle ju möjligen också kunna handla om att motståndet igår höll betydligt högre klass på varje position. Givetvis spelar underlaget in men att totalsåga insatsen med tanke på motstånd och underlag är inte korrekt tycker jag.

Fanns mycket positivt att ta med sig, på individuell spelarnivå så ser sonko/isherwood väldigt bra ut som mittbackspar, perry precis så spännande som han såg ut ifjol men mer mogen i spelet, weymans ser väldigt väldigt vass ut ifrågasätter återigen värvningen av kalppi pga detta.

Kom också ihåg att det är ungefär 1 månads fotbollsträning dessa spelare har i kroppen. vad begär du Agne?

26
Gäst: Norrlänningen skrev | 7 Feb 2020 - 13:53
Lagbygget går framåt
Nu gäller det att få fram spetskompitensen också för att vinna matcher
Kanske blir när startelvan spelas ihop.
En bra backlinje ett rörligt mittfält och forwards som kan stångas i boxen och suga in insticken .
Och att målvakterna får stabilare fötter.
Sedan våga ta avslut.
Känns som det börjar finnas självförtroende i grabbarna nu.
Webb gjorde ett toppen jobb förra säsongen fast det inte märkes.
Det kanske börjar ge tillbaks på den satsningen
Fortsätt våga våga nu grabbar .Då kan det bli en underbar sommar
10
Gäst: Bale skrev | 7 Feb 2020 - 13:24
ÖFK s unga garde ligger i ett uppbyggnadsskede och gör en riktigt bra match mot erfarna danska proffs. För en tyckare räcker inte det. Skulle ÖFK ha vunnit med minst 5-0 eller vad? I Lyngby var man nöjd men inte vi i Östersund. Här har betydligt högre krav.
19
Gäst: HookAbout skrev | 7 Feb 2020 - 11:07
Jag håller inte med dig, Agne. Personligen tyckte jag att ÖFK kan ta med sig en hel del positiva saker från gårdagens match.

Framför allt tyckte jag att det fanns ett flertal situationer under uppspelsfasen som såg bra ut. ÖFK lyckades spela sig igenom Lyngbys press på ett bra sätt, och det med ett underlag som uppenbarligen var oförlåtande.

Sen tycker jag att ÖFK vid flera tillfällen klarade av att växla från det symptomatiska, statiska mittfältsspelet till ett rakt och snabbt anfallsspel med fina instick bakom Lyngbys backlinje. Jag har annars upplevt att det antingen varit det ena eller det andra under Burchnalls styre, dvs. antingen rakt och snabbt eller sidled, sidled tills dess att bollen förloras. Omväxling förnöjer!

32
 
Sök på fotbollz.se
   
  Fotboll i kväll tisdag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:52  
   
  Läs mer...  
 


 
  Nej tack - ingen höst och vår allsvenska  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:43  
 

Läsarna i fotbollz.se har sagt sitt: - Vi vill ha kvar vår och höst

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK förbereder för matcher utan publik  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:52  
 

Fortfarande vet vi inte om alla matcher i allsvenskan 2020 kommer att spelas med- eller utan publik, skriver ÖFK. Nu meddar ÖFK vad som kommeratt hända för den som köpt säsongkort eller biljetter vid match utan publik

 
  Läs mer...  
 


 
  Lundhags vårturnering uppskjuten  
  av Niclas Brissman | Igår - 18:31  
 

Under de rådande omständigheterna så ser vi ingen möjlighet att genomföra Lundhags vårturnering som planerat .

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 15:47 Byte till höst -vår för allsvenskan? vad tycker du?
5 Apr 2020 - 10:56 'En potentiell guldklimp' - Jordan Attah Kadiri
4 Apr 2020 - 19:04 ÖFK - Mjällby i dag söndag 14.30 framflyttad
4 Apr 2020 - 17:25 Bakr Abdellaoui klar för ÖFK
4 Apr 2020 - 13:40 Hårda ord om ÖFK
4 Apr 2020 - 10:50 Genombrott för Nebiyou Perry i år?
3 Apr 2020 - 19:52 Östersunds Elitfotboll AB har nu ett positivt eget kapital
3 Apr 2020 - 13:13 Träningsmatcher i helgen
3 Apr 2020 - 13:04 träningsmatcher får spelas - det ljusnar något för svensk fo
2 Apr 2020 - 20:38 En tränares tankar, känslor, om Ian, om ÖFK och vardagen
2 Apr 2020 - 20:30 Nya råd om träning
2 Apr 2020 - 10:53 Folkhälsomyndigheten backar när det gäller träningsmatcher
2 Apr 2020 - 08:16 Folkhälsomyndigheten backar om träningsmatcher
1 Apr 2020 - 22:11 SvFF:s uppmanar kommunerna att inte ta ut planhyra
1 Apr 2020 - 19:33 -'Ett Dråpslag mot elitfotbollen'
1 Apr 2020 - 15:09 Totalstopp för för fotbollen i lägre serier
1 Apr 2020 - 14:05 Ett steg i rätt riktning som kan gynna ÖFK
31 Mar 2020 - 13:40 Lennart Ivarsson avgår och Stig Eklund blir tf vd i ÖFK
31 Mar 2020 - 12:53 Träningsmatch torsdag
30 Mar 2020 - 16:50 Inget krav på elitlicens för 2021?
 
 
 
22
kommentarer
Lennart Ivarsson avgår och Stig Eklund blir tf vd i ÖFK
av Haldo Jonsson | 31 Mar 2020 - 13:40
Stig Eklund blir t.f. vd under ti
19
kommentarer
Bakr Abdellaoui klar för ÖFK
av | 4 Apr 2020 - 17:25
Han är en 22- årig mittfältare
17
kommentarer
Totalstopp för för fotbollen i lägre serier
av Haldo Jonsson | 1 Apr 2020 - 15:09
Nu är det klart. Fotbollsförbundet
16
kommentarer
Östersunds Elitfotboll AB har nu ett positivt eget kapital
av Haldo Jonsson | 3 Apr 2020 - 19:52
Östersunds FK Elitfotboll AB har st
8
kommentarer
Träningsmatcher i helgen
av Haldo Jonsson | 3 Apr 2020 - 13:13
 
 Skrivet den Tis 24 Mar 18:32
 
 Skrivet den Ons 19 Feb 17:34
 
 Skrivet den Sön 8 Mar 21:31
fotbollz.se på Facebook