Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

DRIBBLANDET MED HUVUDTRÄNARE ÄR YTTERLIGARE ETT SJÄLVMÅL
av Agne Svärd
Publicerad 14 Jul 2020 - 23:00 Uppdaterad 14 Jul 2020 - 23:08

# ÖFK:s hemsida den 11 juli: ”Amir Azrafshan utsedd till ny huvudtränare”.

# ÖFK:s hemsida den 14 juli: ”Interimlösning gällande ledarskapet för ÖFK. Pero Kapsevic, som i dag är assisterande tränare blir huvudtränare och Amir Azrafshan assisterande tränare”.

Herregud, när ska ÖFK sluta servera fotbolls-Sverige med pinsamheter?

Oavsett vem som styr skutan så lyckas ÖFK göra nya självmål, hela tiden. Det är längesedan jag konstaterade att listan var alldeles för lång. Nu har man anställt en ny huvudtränare som inte har behörighet att leda ett allsvenskt lag, 32-årige Amir Azrafshan saknar den nödvändiga Uefa Pro-licensen. Tur då att assisterande Pero Kapsevic har den och kan ta över huvudansvaret.

Men funkar det enligt regelverket?

När man sparkar en tränare efter bara sex omgångar av Allsvenskan måste man räkna med att det blir en hel del turbulens. Det var dessutom bara två dagar innan den så viktiga bortamatchen mot Falkenberg.

Men Ian Burchnall var prestigelös, som alltid. Trots att han förlorat spelarnas (och föreningens) förtroende ställde han sig till förfogande och lyckades matcha sitt lag till tre ack så nödvändiga poäng. Det var strongt gjort på alla sätt och vis.

Han gjorde det inför ögonen på sin efterträdare. Amir Azrafshan satt på läktaren och kort efter slutsignalen presenterades Azrafshan som ÖFK:s nya huvudtränare.

Det är och har alltför länge varit mycket mumbo-jumbo kring ÖFK:s verksamhet, det är som Bagdad-Bob ständigt är närvarande. Ingenting är egentligen som man säger. Senaste exemplet bjöds i förra veckan när man kommunicerade varför Ian Burchnall tvingades lämna sitt uppdrag.

Att som klubben vill framställa det att man var oense om den framtida färdriktningen blir bara löjligt!
Burchnall fick sparken för att ÖFK det senaste året tagit för få poäng, inte presterat tillräckligt bra fotboll och att han inte lyckats utveckla de spelare som klubben förfogar över, i varje fall är det alltför få som gjort några tydliga framsteg.

När man så plockar fram en ersättare snabbare än blixten blir det en 32-åring utan några som helst meriter av allsvensk fotboll och, som det visade sig, inte har den rätta behörigheten att leda ett lag i vår högsta serie. Amir Azrafshan hittades i division 4-klubben FC Djursholm, har luktat på elitfotboll i Dalkurd, men i övrigt hållit till, både som ledare och spelare, på lägre nivåer. Men hans utbildning och fotbollstänk föll ÖFK-ledningen i smaken, ett modernt ledarskap med magisterexamen i både filosofi och kognitiv neurovetenskap i bakgrunden ska ta klubben till nya framgångar.

Det är naturligtvis ett modigt beslut av ÖFK.

Men samtidigt måste klubben räkna med att anställningen av Amir Azrafshan blir granskad in i minsta detalj, även ifrågasatt. Inget tränarskifte på den här nivån undgår detta. Och att tvivel sås när den nye inte ens har rätt behörighet behöver man inte vara raketforskare för att förstå, att dessutom presentera honom som huvudtränare innan han skaffat sig den nödvändiga licensen blir ju bara pinsamt!

Dessutom:

Är det ens tillåtet att dribbla med huvudansvaret som ÖFK nu gör?

Om jag fattar saken rätt så är både Tränarföreningen och Svenska fotbollförbundet kritisk till rockaden. Upplägget är emot förbundets licensregler, att man har en Pro-utbildad huvudtränare är ju en av kriterierna för Elitlicensen (se där, nu är vi där igen...) och alla som har ögon kan ju se att ÖFK här med en teknikalitet rundar spelreglerna.

Själv har jag under ett par dagar läst och lyssnat på intervjuer och försökt förstå hur Amir Azrafshan åter ska få ÖFK tillbaka på vinnarspåret efter ett helt år med många motgångar. Förre ÖFK.kaptenen Brwa Nouri, som haft ett litet finger med i rekryteringen, säger till Mittmedia ”de flesta pratar men har inte så mycket att säga, den här killen har något att säga”.

Det är möjligt att Nouri har rätt. Men under de här dagarna har jag inte uppfattat några som helst klara besked från den nye ÖFK-chefen, tyvärr. Och när han säger ”att om spelare och ledare jobbat stenhårt så ska vi klara det här” då blir jag både provocerad och förbannad.

Det säger väl alla tränare typ arton-fyrtiotvå gånger i veckan! Garanterat även Ian Burchnall.

Med match på torsdag (Malmö FF), söndag (Häcken), onsdag (Djurgården) och nästa måndag (Helsingborg), fyra matcher på tolv dagar, vill jag veta besked:

# Ska ÖFK fortsätta att slå sjuhundra passningar i backlinjen innan man har spelat bort motståndarnas första press?

# Hur skaffar man sig övertag, två mot en, tre mot två, fyra mot tre, och slår ut motståndarnas mittfält, och kan attackera mot försvarslinjen?

# Ska ÖFK fortsätta med sina wingbacks? Och hur får man dom att bli delaktiga i offensiven på ett helt annat sätt än i dag? Kan man göra det utan att det stabila försvarsspelet riskeras och hur ska det gå till?

# Hur sticker man in bollen i motståndarnas straffområde? Och hur får man Kadiri, Kroon och övriga offensiva pjäser att ta dom löpningarna?

Det är svar på den typen av frågor jag vill ha när ett tränarskifte görs under så här dramatiska former, när matcherna kommer slag i slag och viktiga poäng står på spel, varje gång!

Då finns ingen tid till ”långsiktig planering”, ”utmaningen är att få en grupp att förstå vart vi ska och hur vi ska komma dit” och andra floskler. Det här ÖFK-laget och vi som följer klubben behöver helt andra besked. Hur vinner vi så många fotbollsmatcher som möjligt – nu!

 
 
27 Kommentarer:
Mats El Kott skrev | 16 Jul 2020 - 18:45
Lite besviken på Dig Agne att Du inte kan se utanför boxen den här gången.
2
Gäst: ÖFK fan skrev | 16 Jul 2020 - 09:05
Varje skulle Vi inte bli det? Eller menar du att vi är så långsinta och barnsliga i Sverige att vi år efter år kommer att straffa människor som inte har nånting med saken att göra? Som är helt oskyldiga till sånt som en gång hänt? Då har vi stora problem.....
Och borde dessutom genast skicka ut AIK och Göteborg ur Allsvenskan eftersom. de, m fl, tillskansat sig pengar på icke föredömliga sätt.
2
Gäst: Fakta skrev | 16 Jul 2020 - 01:15
Den största föreningen i Sverige AIK hade Segui som ordförande, han hade varit full värdig medlem i HA Hells Engels! Vad fan pratar ni om kindberg för ? Jävla amatörer!
6
Gäst: Hm skrev | 15 Jul 2020 - 18:21
Trodde det var ett skämt att vi skulle få böter för detta, trodde inte någon seriöst trodde det.

Svff måste ju vara konsekventa och jag tror exempelvis att Mellberg också slapp undan.
6
Gäst: ÖFK:are skrev | 15 Jul 2020 - 17:29
Inga bestraffningar för ÖFK vad gäller den nya tränaren enl. Sv FF.
Storm i ett vattenglas-
9
Gäst: Öfk fan skrev | 15 Jul 2020 - 16:47
Oavsett om han kommer tillbaka eller inte blir vi tyvärr aldrig av med den stämpeln.
5
Gäst: ÖFK fan skrev | 15 Jul 2020 - 14:42
Nej, vad ÖFK än gör håll Kindberg utanför, tar man tillbaka honom efter dom/fängelse/frikännande kommer ÖFK ALDRIG att bli fri fri stämpeln som fuskande lag
16
Gäst: öFK fan skrev | 15 Jul 2020 - 14:39
Att ÖFK blir till åtlöje har inte bara med ledningen att göra. En stor bidragande orsak är när såna som tex @Bekymrad ÖFK fan drar en massa slutsatser utan att ha fakta. När alla pessimister måste uttrycka sina egna gissningar och konspirationer och tror varenda ord som media skriver utan att fatta att media vinklar allt för att få sälja.
Åkeby delade rasistiska inlägg på sociala medier, han fick ta konsekvenserna av det,

Huruvida ledningen inte hade en plan eller tänkt igenom konsekvenserna när Ian fick gå vet ni inte, Ian själv lär ha sagt att det förekommit diskussioner under lång tid. Hur vet du att Ian kände sig förödmjukad? Hur vet du vilka samtal de hade och vad de kom överens om? Det är dina egna slutsatser/gissningar.

Jag är helt övertygad om att sportkommittén kände till regelverket och att Amir inte hade den formella licensen, men att Pero hade den, du inte bara gissar utan du anklagar även Amir för att undanhålla att han inte hade rätt licens. Att han saknar erfarenhet av elitfotboll är en sanning med modifikation då har varit med tagit upp Dalkurds till Allsvenskan. Man behöver inte vara en bra ledare bara för man har erfarenhet.

Du inbillar dig verkligen att det var fotbollsförbundet som uppmärksammade ÖFK på det sk misstaget, vad får du ifrån? Media? Att Pero inte var införstådd med att det skulle bli så här det tror ju bara konspirationsteoretikerna på. Att han inte ville ha jobbet, var har han sagt det?

Märklig rekrytering, varför då? Det är din personliga åsikt, utifrån att du vet väldigt lite om hur den gått till.

Jag hoppas verkligen att ÖfK fortsätter rekrytera med fler parametrar än bara erfarenhet. Att ÖFK fortsätter att se till människan och inte bara till fotbollen.
Att de inte glappar om allt och alla i tid och otid.

Tyvärr kommer det alltid att finnas besserwissrar som tror de vet och kan allt och lever för att prata illa om andra och deras val. Jag tycker att ÖFK står för mod, utveckling och nytänkande.

Vad menar du att de ska till för professionell hjälp för att klara allsvenskan?

Ps. Jag tror att Amir är helt rätt rekrytering för att behålla ÖFK i allsvenskan
18
Gäst: Kindberg kom tillbaka skrev | 15 Jul 2020 - 13:43
Kindberg kom tillbaka du behövs. Det finns ingen annan som brinner för Öfk så mycket som Kindberg. Han behövs verkligen oavsett att vissa inte gillar honom och tror att han har fuskat. Räknar med att han kommer tillbaka till en större roll i Öfk som tidigare när han blir frikänd. Utan honom blir det inga topplaceringar i allsvenskan och inget Europaspel igen. Han är en av få som kan fotboll i Jämtland och vet vad Öfk behöver. Sedan får ni säga och tycka vad ni vill.
5
Gäst: Hallå!!!! skrev | 15 Jul 2020 - 12:56
Stefan Tjärnberg!
Pst! Ian har slutat
7
Gäst: PRO skrev | 15 Jul 2020 - 12:53
PRO är här väldigt bekymrade över tränarens uteblivna Pro.
1
Gäst: Hm skrev | 15 Jul 2020 - 12:49
Jag minns även hur mycket skit Potter fick av en del supportrar på det här forumet. Var ett himla gnäll om att man inte spelade bollen framåt och inte skapade tillräckligt med chanser.

11
Gäst: Bekymrad ÖFK fan skrev | 15 Jul 2020 - 12:16
Östersunds FK s.k. sportkommittés långa rad av misstag gör klubben och hela Östersund till åtlöje i fotbolls Sverige.
- De tar in en medlem i kommittén, som de nästan omgående får utesluta p.g.a. rasistiska uttalanden.
- De sparkar tränaren utan att någon som helst plan eller tanke på konsekvenser. Om inte Ian Burchnall hade varit så storsint och lojal trots den förödmjukande behandling han blev utsatt för och tog på sig lagledarollen i matchen mot Falkenberg, hade ÖFK troligtvis missat tre viktiga poäng.
- Efter en märklig rekrytering presenterar sportkommittén en ny tränare, som inte bara saknar erfarenhet av elitfotboll, utan all tränarutbildning över juniornivå och därmed den tränarlicens som krävs för allsvenskan. Att sportkommittén inte känner till vilka formella kvalifikationer som krävs för att leda ett Allsvenskt lag, visar vidden av deras inkompetens.
- När det katastrofala misstaget, uppmärksammas av Fotbollsförbundet, försöker de rädda situationen genom att ”på pappret” skifta plats med den biträdande tränaren, som har licensen, men inte vill ha uppdraget.
För att få ett slut på eländet och för att behålla medlemmarnas förtroende, bör Östersunds FK styrelse omgående lägga ner sportkommittén och entlediga dess ledamöter från samtliga uppdrag i klubben.
Samtidigt måste de anlita professionell hjälp, som kan rädda klubben kvar i Allsvenskan.

P.S
Att jämföra Amir med Potter är osakligt.
Potter kom till Östersund när laget låg i div2. Därifrån utvecklade han sig själv och laget till Europaligan.
Amir kommer till ett bottenlag i Allsvenskan, som kämpar för att överleva. Här finns det inte tid att utveckla sig själv och laget. Här gäller det att ”krama ur” laget det som finns för att ta poäng.
13
Gäst: Optimisten skrev | 15 Jul 2020 - 11:11
Skärp dig nu Agne
Du är som en sur pensionär.
17
Gäst: Stefan Tjärnberg skrev | 15 Jul 2020 - 10:36
Det här inte sett bra ut under hela matchsäsongen .Truppen har känt sig låst i Spelet.
Många bra spelare har inte fått chansen att bevisa vad man går för.
Spelare har fått spela fast man varit ur form .
Spelare har blivit för fega att göra något kreativt.
Känns som Ian inte kan ta nästa steg för ett bättre anfallsspel.
Borde finnas mer att ta ut av hela denna grupp.
Sedan vet ingen vad Ians ideer för framtiden är.Om han kanske kräver nya spelare istället gör att ge de som finns chansen
2
Pman skrev | 15 Jul 2020 - 10:13
Ge nye tränaren en chans! Potter har fått arbetsro under alla sina år i klubben och har lyckats jättebra trots saknat av alla formalia från start. Burchnall har haft möjligheter under två år och har lyckats med att hålla kvar klubben i allsvenskan med ett nödrop. Men inte mer.

Ingen var nöjd med vad han har åstadkommit. Det räcker inte med att vara snäll och sympatiskt i denna bransch. Är vi i allsvenskan för att hålla oss kvar eller för att kämpa mot högsta vinsten? Och har man inte alla spelarna med sig då går det åt pipsvängen. Man är helt enkelt tvungen att ta nya tag.

Sluta upp med att hetsa upp er alla! Släpp allt som varit och hjälp till med att skapa en mera positiv atmosfär kring vårt lag!
28
Gäst: Martin Nylander skrev | 15 Jul 2020 - 09:38
Vi vågade satsa på Potter så varför skulle vi inte våga satsa på Amir?
19
Gäst: Fotboll skrev | 15 Jul 2020 - 09:28
Jag tänker tvärtom, Amir är det bästa valet, om han har de ledaregenskaper han verkar besitta så kommer han att vara klockren.
En nytänkande ledare, som om han får laget med sig (vilket jag tror) kommer att vara det allra bästa för ÖFK

Vad han kostar eller vad dealen med Ian är det ingen som vet, det är så himla tråkigt med alla dessa killgissande personer som inte har en aning, men gärna sprider negativitet runt sig
13
Gäst: Hm skrev | 15 Jul 2020 - 09:16
@maria du ska få det enklaste svaret någonsin. Amir var absolut billigast av kandidaterna.
0
Gäst: Lp skrev | 15 Jul 2020 - 08:39
Vad har Amir för tränarutbildning i dagsläget?
0
Gäst: Rättvis skrev | 15 Jul 2020 - 07:46
Helt rätt Agne men samtidigt måste man ge ÖFK beröm som inte väljer dom etablerade tränarna som har PRO och som åker runt och får kicken lite då och då samtidigt som dom lyfter en fin lön och inte utvecklar något.
Min gissning här är att man vetat om det men räknat med att använda Kapcevic för att knyta upp Amir och bygga om på långsikt och billigare.
Rätt eller fel vet vi när säsongen är slut men att ta beslut och inte bli påhoppad i FotbollsSverige är svårare än att åka till månen.
10
Gäst: MVG skrivet Agne skrev | 15 Jul 2020 - 07:34
Håller helt med dig. Men det viktiga nu i sammanhanget när det gäller vem som styr i kulisserna i ÖFK och som är livsfarlig mediautrymme stora munläder där han manipulerar och planerar sina ogenomtänkta tankar och idéer till höger och vänster. Ni som är någorlunda insatt förstår vem jag menar. Han har fått de i styrelse o ”sportkommittén” precis dit han vill och de verkar ha gå på allt han säger i alla sammanhang. Ska det bli någon som helst ordning på ÖFK behöver man hålla den mannen kort och låta honom utföra det han är bra på och inget annat. Dvs få in sponsorer och pengar. Snälla lyft blicken ni i klubben innan det är försent. Eller är det redan för sent? Hoppas inte.
10
Gäst: Ojdå skrev | 15 Jul 2020 - 06:28
Att utveckla spelare

Sorry
0
Gäst: Ojdå skrev | 15 Jul 2020 - 06:03
Ja, att utveckla ledare är lika svårt om inte svårare än att utveckla ledare, vem i nuvarande ÖFK ska göra det? Ledningen i ÖFK presterar som de gör för att de saknar ledarskap och kunskap om fotboll, svårare är det inte! Det handlar inte något om kommunikation! Det handlar om att de har noll ledarskap och kunskap!
7
Gäst: Fotboll skrev | 15 Jul 2020 - 00:32
@Maria
Ja ÖFKs starka sida är inte hur de kommunicerar,
däremot så tror jag att Amir är helt rätt för ÖFK. Om han lever som han lär är han en toppenledare. Att göra olika övningar på fotbollsplanen kan vem som helst googla sig till...att vara en ledare som han lyfta spelarna o laget är nåt helt annat
11
Gäst: Maria* skrev | 15 Jul 2020 - 00:23
Pinsamt är bara förnamnet och ger upphov till funderingar om "de som bestämmer" i ÖFK verkligen har rätt insikt och kompetens för sina uppdrag? Dessutom - om man vet med sig att man inte har full koll så måste man väl för jösse namn sätta sig in i vad som gäller och vad som förväntas?

Jag har bestämt mig för att vara lojal och ge vår nye "assisterande tränare" en chans, men nog skulle det vara spännande att få veta vilka andra kandidater som fanns och vad det var som vägde över till Amirs fördel?
11
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 14 Jul 2020 - 23:40
Håller helt med dig Agne. Det här var synnerligen klumpigt skött. Troligtvis har faktumet med PRO- licensen förbisetts och sedan plötsligt uppdagats. Sannolikt pga att ett antal debattörer eller andra insatta personer påpekat situationen. Om det hela hade sköts enligt alla konstens regler och målbilden var och är att göra Amir Azrafshan till huvudtränare, så hade den nu redovisade lösningen helt enkelt presenterats redan från början. Dessutom förklarats på samma grunder som nu, men då hade den förståtts på ett annat vis. Nu blev det bara pinsamt. Det är bara att citera dig:
”Herregud, när ska ÖFK sluta servera fotbolls-Sverige med pinsamheter?”
25
 
Sök på fotbollz.se
   
  Frösö IF till div2 Norrland - intervju med tränaren Tomas Strid  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:19  
 

"Ett grymt jobb av grabbarna", säger tränare Tomas Stridh

Bilden Tomas Strid Frösö IF

 
  Läs mer...  
 


 
  Referat: Ope IF - Stöde IF  
  av Ope iF | Igår - 23:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Ifk dam avslutar säsongen med bortamatch  
  av Classe Olofsson  | Igår - 18:37  
 

Söndag 9/10 kl 14 Umedalens Ip.....Umedalens If - Ifk Östersund

 
 


 
  ÖFK har kvar att möta de tre formsvagaste lagen i Superettan - det ger förhoppningar  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:27  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 10:40 Enorm reklam för för ÖFK och Östersund
Igår - 07:03 Kval till division 4
4 Okt 2022 - 10:11 Cesar Weilid en viktig kugge i ÖFK - blev trissvinnare mot H
3 Okt 2022 - 14:22 Alla gjorde vi mål i helgen.
3 Okt 2022 - 13:50 Se målen i matchen Östavall - Frösön 0-2
3 Okt 2022 - 03:22 Förlust mot Sunnanå för Ifk och Åse Permans sista hemmamatch
2 Okt 2022 - 21:46 Fruktansvärt händelse i Indonesiens liga där Brwa Nouri spel
2 Okt 2022 - 20:38 Frösö IF vinnare div 3 Mellersta Norrland div 2 nästa år
2 Okt 2022 - 20:37 Tack för denna gång och på återseende !
2 Okt 2022 - 20:36 frösön o järpen! Nu gäller det!
2 Okt 2022 - 13:57 Bilder från ÖFK - halmstad 0-0
2 Okt 2022 - 13:56 Östersund FK Elitfotboll AB upprättar kontrollbalansräkning
2 Okt 2022 - 10:21 Referat: Ås IF - Brunflo FK 0-2 (0-1)
1 Okt 2022 - 21:51 - Vi borde haft straff, säger Cesar Weilid i intervju
1 Okt 2022 - 20:38 ÖFK-Halmstad BK 0-0
1 Okt 2022 - 20:37 Matchens prestation
1 Okt 2022 - 17:37 Spelomgång 18 div.4 Jämtland
1 Okt 2022 - 17:22 Återigen en riktigt bra försvarsinsats
1 Okt 2022 - 17:18 Matchens överraskning
1 Okt 2022 - 17:03 Förlust : motståndarna bättre i allt enligt Tagesson
 
 
 
Ungdom
av: Erik | Igår - 22:00
Klubben bör ta avstånd oc
Herrar
av: Hängiven | 23 Sep 2022 - 11:36
Den goda tidenhttps://www.youtube.c
16
kommentarer
Medlemsmöte i kväll - 18 miljoner måste in
av Haldo Jonsson | 29 Sep 2022 - 22:29
Mer info kommer senare ... Thord-E
16
kommentarer
Spelomgång 18 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 1 Okt 2022 - 17:37
Sista omgången och det mesta känns
14
kommentarer
Kval till division 4
av Thomas Dahlberg | Igår - 07:03
Kvalet till nästa säsongs fyra står
5
kommentarer
Frösö IF vinnare div 3 Mellersta Norrland div 2 nästa år
av | 2 Okt 2022 - 20:38
5
kommentarer
ÖFK-Halmstad BK 0-0
av Hasse Thor | 1 Okt 2022 - 20:38
ÖFK fortsätter rada upp poänggivand
 
 Skrivet den Tis 16 Aug 13:56
 
 Skrivet den Sön 21 Aug 18:47
 
 Skrivet den Sön 2 Okt 13:56
fotbollz.se på Facebook