HÄGGENÅS - RAGUNDA 2-3 (1-2)
av Myggan Handler
Publicerad 10 Aug 2020 - 23:43

Strålande sol på fina Tigervallen denna augustikväll. Ragunda stod för motståndet och tog med sig poängen hem. Tung förlust för tigrarna när känslan är att vi är det bättre laget sett över 90 minuter.

Ragunda har matchens första anfall direkt efter avspark men därefter radar vi upp chanser. Ella Handler slår en frispark efter 6 minuter som Ragundas duktiga målvakt precis lyckas tippa bollen över ribban till hörna. Hörnan slås och det blir många på bollen innan den åter går ut till ännu en hörna för oss. Denna hörna lyckas vi inte trycka fast bollen utan Ragunda går för kontring. De slår en lång boll mot deras forward som kommer fri och sätter bollen i mål. En riktig kalldusch efter bra start från våran sida.

Vi fortsätter att hålla i taktpinnen och vi radar upp målchanser. Vi får en frispark efter 21 minuter som slås av Erika Öhlin, bollen når Rut Lindvall som är nära att sätta bollen i mål. Bollen tar på en motståndare och det blir hörna. Bra slagen hörna men vi får inte in bollen i mål. Vi fortsätter att hålla ett bra tryck på Ragunda och efter 24 minuter är det nära igen. Denna gång efter ett avslut av Kajsa Sandqvist.

Men så slår Ragunda till igen med en kontring, lång boll mot forward och mål igen. Två insläppta mål då klockan står på 24 minuter och luften gick ur oss alla.

Speglar inte matchen men idrott är inte alltid rättvist. Många tigrar är riktigt förbannad och visar det med både vrål och kroppsspråk. Härligt att se gängets inställning, alla samlar ihop sig och knyter näven och fortsätter göra jobbet.

Efter 32 minuter får vi en frispark strax utanför straffområdet från högerkanten. Erika Öhlin kliver fram och får på en bra spark och bollen seglar in i mål, 1-2. Q

Jublet på tigerbänken var enormt, härligt att få jubla och detta gav laget extra energi. Vi fortsätter hålla bollen i laget och vi är nära att kvittera innan paus efter att Ella Handler får på ett avslut som går i ribban.

I paus är det ett samlat lag som vill mer. Vi pratar om deras kontringar och hur vi skall hantera dem. Använda våra kanter mer och fortsätta våga gå för avslut. Vi har 13 avslut i första halvlek på eller strax utanför mål, så tålamod och fortsätta avsluta. Härligt att vi har en bra energi och den skall vi ta med oss ut i andra.

Andra halvlek drar igång och vi tar tag i bollen direkt. Kajsa Sandqvist på mittfältet får bollen från vår vänsterkant, vänder spelet och slår ut bollen mot Ella Handler på högerkanten. En fin spelvändning att se. Ella tar med sig bollen efter kanten och viker in mot mål, Ella får på ett hårt och bra skott som tar i Ragundas målgavel.

Efter denna fina action av oss kommer ännu en kalldusch i minut 49. Ragunda ökar på ledningen till tre gjorda och inte vad vi behövde. Stora protester från laget och från sidan om att det var offside. Men domaren dömer så även om det var närmare tre meter offside så dömer domaren. Inget går riktigt vår väg men laget ger aldrig upp.

Vi sätter igång spelet igen och vi fortsätter ha bra press på Ragunda. Nu börjar vi spela ett rakare spel och slår fler chansbollar, helt rätt att försöka.

Ella frispelar vår forward Rut Lindvall som kommer fri mot mål, avslutet tar hon lite för tidigt och bollen går precis utanför stolpen.

När matchuret står på 63 minuter får vi ännu en frispark som Erika tar hand om. Vi fyller på med folk i boxen och verkligen försöker göra allt för att få bollen i mål.

Strax därefter i minut 65 kommer då äntligen utdelningen för vårt jobb. Ännu en gång kommer Ella Handler på högerkanten och avlossar ett skott som går i mål. 3-2 och vi känner att detta kan gå, vi har övertaget och nu två gjorda mål. Jag hör tjejernas pepp till varandra både på och bredvid plan.

Flera är väldigt trötta men ingen viker sig utan krigar och sliter för laget. Alla vill verkligen kvittera och nu är det inget finlir utan det blir mer sparka och spring.

Ragunda har en hörna i minut 75 som är väldigt bra slagen, Alva Finke kliver fram och tar undan bollen distinkt. Bollen fångas upp av en Ragunda spelare som får på ett avslut som vår målvakt Åsa Hallqvist räddar.

Sista tio minuterna av matchen är det krigarställning på plan. Tigerbrudarna jobbar och sliter, slår rakare bollar och nästan hela laget fyller på ända in i straffområdet när vi anfaller. Ragunda visar inställning genom att även de slita för laget och deras tre poäng som de har.

Domaren blåser av och en konstig känsla infinner sig. Nöjd över flera saker ikväll, vi gör en bra laginsats men inga poäng får vi med oss. Laget tar steg framåt för varje match som går, önskar gänget en seger för att få belöning för sitt arbete som de gör. Nu gäller det att ta med oss detta positiva och förstå att vi gör rätt även om inte vinsten kommer. Vi måste ha tålamod och fortsätta den riktning som vi nu tagit.

Ikväll gör flera spelare en stark insats Fanny Moen Kjellin, Ella Handler och Johanna Broström är tre spelare som höjt sin lägsta nivå och gör en mycket bra jobb i dagens match. Ett extra plus självklart till matchenslirare Kristina Aronsson. Kristina får en helt ny roll idag som mittback och gör detta med bravur. Hon har tidigare gjort korta inhopp som forward. En tjej som alla tränare skulle älska, missar nästan aldrig en träning, ger alltid allt, klagar aldrig eller som idag när jag meddelar att hon skall få testa en ny roll som mittback och svaret blir: -Oj det har jag aldrig spelat, men det går bra. En spelare som är väldigt värd matchenslirare!

I den gröna Ragunda tröjan fick Elin Vestin priset som matchens lirare.

Tack Ica Häggen och Adam som kom och delade ut priset som han skänkt.

Önskar även Johanna lycka till med flytten till Göteborg, vi kommer sakna dig och du är självklart välkommen när du är hemma.

Nu laddar vi med träning i morgon och spänner bågen inför bortamötet mot K/D på torsdag.

//Myggan Handler

Inför matchen: ÖFK - Örgyte IS
  av Kim Sunding | Idag - 10:43

ÖFK behöver att få igång målskyttet. Lyckas man med detta på lördagen när ÖIS från Göteborg kommer på besök?

18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK