K/D-HÄGGENÅS 1-1 (1-0)
av Myggan Handler
Publicerad 13 Aug 2020 - 23:07

Säsongens första poäng för de gul/svarta tigrarna borta mot K/D. En jämn match med många målchanser.

Tigrarna är det bättre laget spelmässigt första tio minuterna i matchen. Men det är K/D som har de farligaste målchanserna med bla ett skott i ribban efter fem minuters spel. Efter denna starka start av oss är det våra motståndare som tar över mer och mer.

När matchuret står på 20 minuter så är det hård kamp på plan och båda lagen krigar för att försöka komma till avslut. Här är K/D nära att ta ledningen efter ett skott men det går strax utanför.

25 minuter in i matchen får vi en hörna som slås av Erika Öhlin. Efter lite strul i boxen kommer bollen ut till Annie Olsson som får på ett skott, bollen räddas och kommer ut igen till Kristina Aronsson som försöker gå för avslut. Bollen vill inte gå vår väg många gröna spelare i vägen. Ella Handler fångar upp bollen och får på ett skott som går ovanför ribban. Bara minuterna efter denna hörna slår Erika Öhlin en frispark som når Rut Lindvall, tyvärr kommer Rut fel till bollen och när hon skall avsluta nästan fri vid målvakten missar hon bollen.

Efter detta så är det K/D för hela slanten innan paus, vi har det jobbigt ute på plan. Vi blir bekväma och slutar göra jobbet som krävs. Vi hjälper inte bollhållaren och kollektivet slutar fungerar och vi låter någon annan göra jobbet. Vi tappar fokus och när vi vinner bollen gör vi det enkelt och bara slår undan bollen utan adress. Vårt lag blir långt och vi fyller inte på med spelare när vi går för anfall.

K/D vinner nu både första och andra bollarna, vi får jaga boll och lyckas inte få undan bollen. Lina Genberg är framme flera gånger och kommer på avslut men den rätta skärpan finns inte, vilket är tur för oss.

När matchuret står på 32 minuter har vi en fin kontring. Sara Lindman slår bollen från sin vänsterback position till mittfältaren Ella Handler, Ella spelar vidare till Annie Olsson som vänder upp och spelar fram en boll till Rut Lindvall som kommer med fart från sin vänsterkant. Målvakten räddar Ruts avslut.

1-0 till K/D efter 38 minuter genom Julia Eklund. Vår backlinje är lite osynkad och detta utnyttjar Julia och gör matchens första mål.

I pausvila lyfter jag inställning och vilja. Alla måste kliva fram och vara delaktig. Hjälpa varandra med snack och våga vinna dueller/närkamper. Jag uppmanar om att plocka fram känslan från Ragunda matchen och att varje individ måste höja sig i andra halvlek. Alla måste ta ansvar och lägga fokus på oss själva och spelet inte på domaren eller våra motståndare.

Vi börjar andra halvlek lite skakigt och vår målvakt Åsa Hallqvist visar upp sig med två riktigt vassa räddningar efter bara två minuters spel. Men för varje minut som går så kliver tigrarna fram mer och mer. I 49:e minuten har Rut Lindvall ett skott som målvakten räddar ut till hörna. Detta skott väcker laget och vi kommer mer och mer rätt i våra positioner på plan.

Vi har bra tryck på K/D och då kommer en kontring mot oss och Åsa får göra ännu en het räddning som går ut till hörna. Efter denna kontring från K/D är det vår tur med en kontring. Moa Jönsson från högerbacken spelar fram till Ella Handler som spelar in till Kajsa Sandqvist på mittplan, Kajsa tar med sig bollen och vänder ut mot vänsterkanten. Där kommer Rut Lindvall i perfekt tajming till bollen, Rut skjuter mot mål en bit utanför straffområdet och bollen seglar in i mål. Härligt för Rut att få göra mål efter flera försök från liknande situationer under matchen. 1-1 och härligt för laget att få in denna kvittering, nu tändes glöden och vi höjer oss.

Vi blir mer lugna i spelet och det känns nu mer kontrollerat. Då menar jag inte att vi kontrollerar matchen utan vi får ordning på våra positioner och börjar göra rätt saker. Matchen är jämn och båda lagen kämpar och krigar hårt för att försöka få in ännu ett mål.

Jag tycker vi känns stabil men de riktigt heta målchanserna finns inte riktigt där. K/D tappar energin mer och mer mot slutet men deras målchanser är inte farliga, vi får vara på tå och inte slappna av.

Sista minuterna i matchen hade någon av lagen kunnat göra mål för då radades chanserna upp. I minut 75 K/D avslutar med skott strax utanför stolpen, minut 79 K/D skott utifrån som går över ribban, minut 88 vi har frispark som avslutas med skott utanför, vi har bra press och vår forward Karolina Olsson är nära att komma loss till friläge efter hon och mittbacken krigat om bollen, Karolina kommer loss och är på väg mot friläge men i sista sekund skjuter en K/D spelare undan bollen.

Domaren blåser av matchen och vi tar säsongens första poäng. Glad att vi stäppar upp och höjer oss i andra halvlek. Jag var inte nöjd med första halvlek och tror inte någon av spelarna var det heller. Men stolt att tigrarna tar ansvar och lyckas förändra matchbilden.

Matchens lirare i K/D tröjan blev Thula Norlén, roligt att se unga spelare ha en så bra spelförståelse. Något som jag värdesätter högt. Thula spelade så klokt och enkelt, hon läste spelet väldigt bra och värderade de flesta besluten rätt . Denna tjej skall vi nog hålla ögonen på framöver om hon väljer att fortsätta med fotbollen.

I den gul/svarta tigertröjan fick välförtjänt Kajsa Sandqvist matchens lirare, Kajsa har skavanker lite här och där men är en spelare som jobbar, jobbar och jobbar. Vill även plussa Åsa Hallqvist för flera starka räddningar denna kväll. Vill också ge våra inhoppare som kliver in idag beröm för deras jobb Hana Kifle Semere, Sara Lindman och Karolina Olsson.

Nu laddar vi med lite helgvila sedan har vi två träningspass innan vi hälsar Offerdal välkommen till Tigervallen 20/8.

14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
11 Apr 2024 - 14:10 Tips div 1 Norra
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt