Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

FÖRSTA HEMMASEGERN OCH ETT REJÄLT SKUTT I TABELLEN - KANON!
av Agne Svärd
Publicerad 18 Aug 2020 - 00:40 Uppdaterad 18 Aug 2020 - 00:58

# ÖFK besegrar Kalmar FF med 2–0 och vinner årets förste seger på hemmaplan. Kanon!
# På två omgångar tar ÖFK, via 1–0 borta mot AIK och triumfen mot Kalmar, skuttet från 16:e och sista plats upp till en nionde plats i tabellen. Toppen!
# Men att ÖFK spelar en riktigt skräpmatch den här kvällen bryr jag mig inte om. Det får passera och istället låter jag mig glädjas över de tre poängen och några riktigt. riktigt bra försvarsprestationer samt att kampmoralen i gänget gav utdelning ytterligare en gång. Bravo!
Det har inte funnits så mycket att klappa händerna över på väldigt länge, det tror jag vi alla kan vara överens om man försöker hålla sig någorlunda nykter till sakernas tillstånd. Egentligen ingenting sedan raset inleddes på Tele 2 arena i Stockholm i maj – förra året! Innan segern mot AIK på Friends arena i förra veckan hade ÖFK fyra segrar på de senaste 38 matcherna ... det blir man varken fet eller framgångsrik på.
Nu har man två raka som ger såväl andrum som ett litet hopp även om samtliga åtta lag på den nedre halvan av den allsvenska tabellen ska räkna med att kunna bli indragna i striden kring strecken.
Men ÖFK leder nu det råttracet och det är gott nog efter 16 spelade omgångar. Och det finns några stora elefanter (AIK, IFK Göteborg...) som har större anledning att känna oro inför framtiden, i varje fall just nu.
Det var en stökig match vi bjöds på den här gången. Och det var ÖFK som stökade mest, det blev aldrig något riktigt flyt i spelet (åtminstone under längre perioder), den andra halvleken var rent förfärlig spelmässigt och det fanns stunder där man faktiskt var glad att ingen publik fanns på arenan och behövde kolla på eländet.
Men, som sagt, det struntar jag i en kväll som denna.
Man lyckades i alla fall peta in två bollar bakom Lukas Hägg Johansson i Kalmarmålet och vi fick två väldigt ovana matchvinnare:
# Blair Turgott rullade in 1–0 i tom bur i den 14:e minuten sedan Felix Hörberg (serverades bollen av Kalmars målvakt) stått för förspelet och Nebiyou Perry tagit första duellen framför målet.
Det var Turgotts första mål för året, hans andra i ÖFK-dressen.
# Francis Jno-Baptiste hade också öppen bur när han satte 2–0 i den 71:a minuten efter en snabb omställning där Felix Hörberg även denna gång stod för regin.
Det var Baptistes första ÖFK-mål men å andra sidan har han heller inte haft så många möjligheter sedan han kom till klubben förra sommaren.
Men målskyttarna i alla ära, de riktiga hjältarna fanns i den andra delen av laget:
# Målvakten Aly Keita, naturligtvis. Keita gör en kanonsäsong (det skriver jag visst efter varje match...) och höll nu nollan för sjätte matchen i år. Felfri i sitt jobb utan att behöva göra de allra mest spektakulära den här gången.
# Mittbackarna Eirik Haugan och Thomas Isherwood, två fjunisar i de här sammanhangen. Men satan så bra de spelar – inte minst tillsammans. Klart att det är tacksamt när Kalmar (och även AIK i torsdags) matar in bollarna i höjden men den här gången hade de inte stöd av Noah Sonko Sundberg (avstängd). Det gick galant i alla fall!
Haugan och Isherwood har varit bra hela säsongen, absolut, men båda har onekligen petat in ytterligare en växel när de ”slipper” ägna sig åt det tidigare så många gånger hasardliknande passningsspelet i närheten av det egna straffområdet, det är min bestämda uppfattning.
Här är några andra noteringar;
# Stökigt, som sagt. Det visade sig också i varningsstatistiken (dålig fotboll brukar av någon anledning också generera många knepiga dueller). Domaren Fredrik Klitte från Helsingborg dela ut sex gula kort till hemmaspelarna vilket bland annat betyder att Ludvig Fritzson och Eirik Haugan är avstängda i söndagens bortamatch mot Elfsborg (fyra varningar).
# Räkna också med att Noah Sonko Sundberg kan få vila även den matchen efter sin utvisning mot AIK i förra veckan.
# Kalpi Ouattara hade länge bekymmer med förre ÖFK-spelaren Piotr Johansson (lånades för några år sedan från Malmö FF) men växte i jobbet och var en viktig kugge när ledningen skulle försvaras i slutdelen av matchen.
# Felix Hörberg satte inte en fot rätt under första halvan av den andra halvleken. Ja, han var faktiskt så dålig att jag inte begrep varför han inte lyftes av banan. Så kom kontringen där han serverade bollen på silverfat till Baptiste och segern var klar! Ibland begriper man ingenting av det man ser... (Dessutom var Hörberg även servitören vid första målet).
# Nebiyou Perry var inte lika dominant den här gången, han kom inte med i spelet lika mycket som i flera andra matcher här på slutet. Men några aktioner i första halvlek bar en mästares signatur, vilka tekniska läckerheter! Och jobbet han tog före 1–0 var helt avgörande för att Turgott skulle få öppet mål.
# Inte heller Rewan Amin kom in i matchen som han brukar och var dessutom slarvig med sitt passningsspel. Det gäller även Isak Ssewankambo och Ludvig Fritzson och då förstår ni kanske att det det inte blev så mycket till spel den här kvällen!
# Ronald Mukiibi var tillbaka i startelvan efter lång skadefrånvaro när Sonko Sundberg var avstängd. Mukiibi gjorde sitt jobb, varken mer eller mindre, under den dryga timme han spelade.
# Förre ÖFK-spelaren Douglas Bergqvist gjorde sin femte match i Kalmar FF:s tröja när han nu var tillbaka på Jämtkraft arena. Jag tror inte att han var speciellt nöjd efter den här förlusten som åter tog smålänningarna under nedflyttningsstrecket.
# Här är kvällens ÖFK-betyg (skala 1–6): Aly Keita 5 – Ronald Mukiibi 2, Eirik Haugan 5, Thomas Isherwood 5, Kalpi Ouattara 3 – Flelix Hörberg 3, Rewan Amin 2 (83), Isak Ssewankambo 3, Nebiyuo Perry 3 (57) – Ludvig Fritzson 3, Blair Turgott (63) 3. Ersättare: Henrik Bellman (57) 2, Francis Jno-Baptiste (63) 2, Sam Mensiro (64) 2, Charlie Colkett (83) betygsätts ej.
Till sist: Sotirios Papagiannopoulos är tillbaka i svensk fotboll och i Allsvenskan. Det blev AIK som fick hans namnteckning och det tror jag är den bästa värvning AIK kunde göra i sitt utsatta läge. Om ”Sotte” är lika bra som under åren i ÖFK kommer AIK att klättra i tabellen – rejält!
 
 
20 Kommentarer:
Gäst: Gunnar Rönnqvist skrev | 19 Aug 2020 - 17:25
PS:
Det är trist med grundlösa antaganden. Så jag skulle inte gilla ÖFK? Jag har följt klubben sen den bildades, och gjort det mycket intensivt sedan 2012. Tror jag sett närmare 90% av alla hemmamatcher sedan det året, och i stort sett alla andra matcher (hemma och borta) på skärm.

Apropå trovärdighet, så tycker jag Agne har just det, genom att han kritiserar när han tycker det är befogat. Oftast motiverar han dessutom varför. Och att verkligen tycka något, inte bara skriva ett matchreferat, ligger i krönikörens arbetsbeskrivning. Som sagt så håller jag inte alltid med honom, men vad gör det?
10
Gäst: Hm skrev | 19 Aug 2020 - 10:05
Klart att Agne ska fortsätta. Han är ju den enda som vågar skriva vad de flesta med minsta erfarenhet och kunskap om fotboll ser.
11
Gäst: PS skrev | 19 Aug 2020 - 09:42
Mått och sans vill vi ha Gunnar om man ska vara trovärdig. Jag antar att du inte gillar ÖFK så mycket. Inte ett mått av negativ surgubbementalitet. ÖFK gjorde en bra match, de vann och det tyckte även Dplay och många andra men i Jämtland får man inte sticka ut, nej nej. Här är vi bäst på att hitta fel.
5
Gäst: ML skrev | 19 Aug 2020 - 09:40
Att ÖFK vinner en allsvensk match genom Turgott, Baptiste och Hörberg säger förhoppningsvis något om ÖFK's styrka som lag. Hörberg och Turgott har dock en härlig fart och de jobbar hårt. Vad gäller Baptiste så gjorde han en bra löpning som gav öppet mål. Att vara rätt placerad vid rätt tidpunkt kanske kan bli hans grej.
6
Gäst: Gunnar Rönnqvist skrev | 19 Aug 2020 - 09:11
Hoppas verkligen att du fortsätter skriva här, Agne! Dina krönikor är välskrivna och alltid intressanta. Det är naturligtvis inte alltid jag håller med om dina omdömen, men just det gör det intressantare att läsa. En krönika SKA enligt min mening ta ut svängarna, och om man hellre vill ha slätstruken hejaklacksjournalistik så får man väl läsa klubbens intetsägande texter. Så tack för att du skriver här och har tillräcklig integritet för att inte stryka läsarna medhårs!
14
Gäst: Agne Svärd skrev | 18 Aug 2020 - 23:47
Tack för den passningen, Jörgen. Du verkar ju sitta inne med en hel del expertkunskap, såvitt jag förstår jublade du över ÖFK:s lån av Jamal Blackman för några år sedan. ”Grymt” var omdömet enligt den här länken: https://www.fotbollz.se/?sub=fz_news.asp?id=12263&Sektion=2.
6
Gäst: @jörgen åhlin skrev | 18 Aug 2020 - 21:04
Är du intresserad av att skriva, hör av dig till info@fotbollz.se
2
Gäst: Jörgen Åhlin skrev | 18 Aug 2020 - 19:22
Dags att byta ut Agne nu. Gör som Dplay, ta in yngre recensenter som inte är uppvuxen med 2-3-5 eller 4-2-4.
Gubbigt var det.
10
Gäst: Tapas skrev | 18 Aug 2020 - 11:17
Haugan, Isherwood, Sonko och Keita kommer vara anledningen till att vi håller oss kvar i Allsvenskan. Topprestationer match efter match. Bara tre lag som släppt in färre mål än oss. Däremot ligger vi väl sist i antal gjorda mål, men hellre tätt bakåt och jobba därifrån än tvärtom.
14
Gäst: Marcus Widgren skrev | 18 Aug 2020 - 10:23
Håller inte med om kritiken mot Felix Hörberg. Han är extremt viktig eftersom att han är en av få som kan utmana och ta sig förbi. Sen tar han fel beslut ibland med sista passningen, inlägget, skottet.

Men ändå viktig för att de ska finnas någon dynamik framåt.
27
Gäst: Acker 7 skrev | 18 Aug 2020 - 09:11
En av de bästa matcher jag sett på flera månader. Frejdigt spel med engergi och spets främst i första halvlek. Tack Amir för att du redan satt din prägel på laget sen får sura gubbar säga vad de vill.
37
Gäst: Viktor skrev | 18 Aug 2020 - 08:53
Jag håller delvis med, en riktigt skitmatch från båda lagen vad gäller spelkvalitet. Jag är dock övertygad över att eventuell publik hade varit nöjd ändå med tanke på hur mycket hjärt som visades samt segerns sötma.
2
Gäst: Hacke skrev | 18 Aug 2020 - 08:52
Bästa jag sett av ÖFK på länge. Riktig kämpainsats med bra mycket bättre spets än tidigare. Inte mycket att klaga på. Helt klart ett steg i rätt riktning !
32
Gäst: Ivey skrev | 18 Aug 2020 - 08:29
Hm/
Inte för att jag gnällde det minsta (vet inte riktigt vilka du syftar på när du skriver ”ni”) men såg en stabil 2-0 seger och en klockren försvarsinsats, sedan kan ju ni två längta tillbaka till Ians 12 poäng på 22 matcher så mycket ni vill. Tror ingen annan med ÖFK-sympatier känner på samma sätt...
11
Gäst: Erik skrev | 18 Aug 2020 - 08:13
Hur kan man tycka att denna fröjdiga match var så katastrof?
Jag hade gärna sett den på plats.

Däremot matchen hemma mot Helsingborg var katastrof, den hade jag inte betalt en krona för.

Men Agne verkar ha väldigt höga förväntningar.
19
Gäst: Håkan skrev | 18 Aug 2020 - 07:48
Underbart med gnället. Mera Agne, mera!

Mera gnäll och negativism. För det har alltid funkat!

11
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 18 Aug 2020 - 07:45
Från ett resultatperspektiv med ÖFK-ögon var matchen bra. (Seger). Från ett underhålllningsperspektiv var det också bra. Böljande spel, mycken kamp och ett antal målchanser åt bägge håll. Från ett fotbollsperspektiv, med ÖFK-ögon, finns det visserligen en del att fortsatt önska. Det håller jag med om, men det viktigaste var de tre poängen. Några enskilda spelare och händelser vill jag dock ändå kommentera.

Jag delar din bedömning av försvarsspelet. Det ger laget trygghet. Keita är ju dessutom oerhört duktig. Anfallsspelet är numera också mer varierat. Fler spelare deltar och fler är i boxen när det behövs.

En annan notering är att i denna match var passningstempot betydligt högre än i många tidigare. Denna tempohöjning, är något jag ser nu sker sedan Amir kommit, vilket är bra i sig. Jag har dock i några av de allra senaste matcherna sett lite konsekvenser av detta. Jag har till exempel reagerat på att både Rewan Amin och Isak Ssewankambo ”kletar” lite för mycket med bollen. De vet, i många situationer, inte vad de skall göra av den när de får den. Det leder till onödiga löpningar och dribblingar med boll. Ibland avslutas det med passningar på bara två till fem meter. Passningar som snarare ställer medspelaren i en prekär situation, istället för det motsatta. Den troliga anledningen är att de är ovana med det höga passningstempot, relativt det låga tempot under stor del av inledningen av säsongen. Jag delar alltså din bedömning när det gäller dessa båda, men kanske på lite andra grunder.

Däremot delar jag inte din uppfattning om Felix Hörberg i denna match. Två assists talar mycket för detta. Felix inspel i straffområdet har i början på säsongen saknat känsla. Ofta har de blivit för långa eller för korta. I matchen mot Kalmar var detta tydligt annorlunda. Assisten till de båda målen är ju exempel på det. Han var dessutom inblandad i flera heta måltillfällen utöver det. Bland annat kunde han ha blivit målskytt själv. I försvarsspelet sliter han oerhört. Han arbetar över stor yta. Det skall man ha klart för sig. Det kräver batterier och han var framgångsrik med detta i denna match.

Jag kikade lite i SofaScore. Där får både Rewan Amin och Isak Ssewankambo betyg under 7. 6,6 respektive 6,9, vilket är lågt, emedan Felix får 7,4. Det fjärde högsta betyget i ÖFK i denna match.
34
Gäst: Hm skrev | 18 Aug 2020 - 07:29
Ni som gnäller på Agne, vilken match såg ni?
4
Gäst: Ivey skrev | 18 Aug 2020 - 07:24
Lite väl negativ ton alltjämt. Har ju trots allt börjat gå i rätt riktning sedan Burchnalls ÖFK avslutade förra säsongen med 12 poäng på de sista 22 matcherna. Under Amir har vi nu 11 poäng på 9 matcher, vilket är mer än godkänt.
30
Gäst: Alltså skrev | 18 Aug 2020 - 07:05
Ja du Agne,du gnäller otroligt mycket,beröm spelarna istället för deras oerhörda slit ute på planen!!!!
35
 
Sök på fotbollz.se
   
  Malcolm Stolt kommer mer och mer - blev trissvinnare mot IFK Göteborg  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:10  
 

Malcolm Stolt. Foto. Haldo Jonsson

Trissvinnare mot IFK Göteborg : Malcolm Stolt.

Aly Keita leder fortfarande Trissligan.

Joel Wessman i oförändrad ledning i O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | Igår - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:24  
 

Här ser vi Kalpi Outtara gråtande gå av plan med en befarad ny knäskada.

 
  Läs mer...  
 


 
  Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg  
  av Niclas Lidström  | Igår - 17:49  
 

VS


IFK Göteborg - ÖFK 4-0 (2-0) Nu med referat av Niclas Lidström. Krönika av Agne Svärd kommer

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:48 Matchens bästa spelare
Igår - 17:32 Matchens överraskning
Igår - 16:48 Matchens prestation(er)
Igår - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 11:21 SISTA MATCHERNA!
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 19:59 Fotbollslegenden Kjell-Åke Nordström fyller 70 år
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
23 Nov 2021 - 00:01 ÖFK - Mjällby AIF 0-2 (0-0)
22 Nov 2021 - 23:14 Matchens bästa spelare
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
21
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
10
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | Igår - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
7
kommentarer
Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
av Thord-Eric Nilsson | 23 Nov 2021 - 07:57
Måndagens bildspel blev ett snöspel
5
kommentarer
Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
av Agne Svärd | 23 Nov 2021 - 03:11
 
 Skrivet igår kl 22:37
fotbollz.se på Facebook