REFERAT: OPE IF - KÅGEDALENS AIF
av Ope IF
Publicerad 20 Sep 2020 - 20:08

yesterday 124 visningar

Äntligen seger och äntligen lite fart på målproduktionen. 6-0 är klara siffror och vi hade bud på fler. Karin Jonasson och Karin Henriksson gjorde 2 mål var. Nora Anjevall och Beata Eriksson fullbordade målskyttet med 1 mål var.

Snacket inför den här matchen var inte av någon djupare karaktär. Alla fallskärmar och säkerhetslinor var borta så de korta direktiven var egentligen bara "Gå ut och KÖR". Vi behövde ha en större tro och mod att göra det vi skulle i anfallsspelet.

Vi tar också befälet över matchen direkt med ett högt och aggressivt försvarsspel och en härlig löpvilja hos spelarna på planen. Redan efter 10 minuter borde vi ha gjort ett par mål.

Efter 3 minuter var Lollo Nenzén framme på en hörna, men bollen gick utanför.
2 minuter senare serverade Felicia Jonsson en perfekt passning till Natta Olsson som sköt direkt, men bollen gick strax utanför.
Ytterligare 3 minuter senare var Felicia Jonsson framme i ett eget bra läge, men bollen gick i stolpen.

I den 13:e minuten kom sen det förlösande målet. Karin Jonsson hittade ut med bollen till Felicia Jonsson och tog sen en bra löpning mot mål. Felicia tog fram bollen mot målet och serverade en passning som Karin kunde bredsida in i mål från nära håll. Snyggt anfall och bra samspel.

5 minuter senare var det Kajsa Gärdin som drog till med ett bra skott utifrån som dock gick i ribban.

I det här läget av matchen hade allt gått väldigt lätt och kanske till och med lite för lätt. Vi började ha lite för många tillslag på bollen för att vi fick tid till det och tappade en del av flytet i spelet.

Kågedalen stack upp i nåt anfall och fick frispark i farligt läge, men det blev aldrig riktigt farligt.

När vi hittade tillbaka till det snabba spelet med passningar på spelare i rörelse så fortsatte vi att få till fina anfall ibland och 2-0 låg i luften.

Målet kom i den 39:e matchminuten. Stella Paulsson dröjde sig kvar efter en hörna och efter en liten uppvisning på kortlinjen chippade hon in bollen till Felicia Jonsson som blev omkulldragen och domaren pekade på straffpunkten.

Karin Jonasson har varit vår första straffskytt under en längre tid och även om hon missade i förra matchen fanns det ingen tvekan om att hon skulle ta den igen nu. Karin visade också sin kyla och placerade lugnt och säkert in bollen.

2-0 i första halvlek var siffror i underkant. Kägedalen hade svårt att få upp spelet i motvinden, men vi påminde Opetjejerna om att det fortfarande var mycket jobb att göra. Vi visste inte hur matchbilden skulle se ut när vi fick motvind, men vi tryckte ännu mer på att försöka hålla bollen efter marken.

Vi tvingades också till ett byte i halvtid. Maja Salmonsson, som varit stålande i den första halvleken tvingades utgå med en sträckning/bristning i baksida lår och in kom Olivia Jonsson, som gjorde comeback efter skada.

Kågedalen lyfte upp spelet lite under de första minuterna av andra halvlek, men vi lyckades ta död på en del av deras energi redan efter 5 minuter av halvleken.

Karin Henriksson drog iväg på en perfekt djupledslöpning från sin offensiva mittfältsposition och Nora Anjevall slog en perfekt tajmad boll bakom Kågedalens backlinje. Karin höll farten uppe och rullade lugtn in 3-0 i friläge med målvakten.

Vi fortsätter ha bra kontroll över spelet även om vi inte skapade chanser i samma takt som i första halvlek. När vi kom fram i lägen så fick vi inte riktigt till avsluten så nåt mål till borde vi ha gjort i början av havleken.

4-0 kom istället mitt i halvleken efter lite drygt 20 minuter. En boll damp ner i Kågedalens straffområde där Nora Anjevall var kylig när hon skapade ett skottläge och satte bollen säker i närheten av stolpen. Direkt efter målet gjorde vi också ett byte då Beata Eriksson kom in istället för Lollo Nenzén.

Det målet gjorde att den sista lilla nervknuten löstes upp. Vi kunde spela rätt avslappnat och även om vi ibland tappade lite skärpa i passningsspelet så var det en matchbild där Ope hade kontroll på det mesta.

10 minuter före slutsignalen kom 5-0 och då var det ett riktigt fint anfall som låg bakom. Olivia Jonsson hittade Karin Jonasson med ett fint uppspel. Karin tog bollen mot mål och hade läge att avsluta själv, men istället rullade hon en enkel bredsida i sidled där Karin Henriksson kunde springa in i bollbanan och placera in bollen från nära håll.

Direkt efter det målet gjorde vi ett par byten till då Tove Henriksson och Nadia Andersson klev in och Karin Jonasson och Felicia Jonsson bytte ut. Ytterligare några minuter senare löste Ellen Sjölund av Nora Anjevall på mittfältet.

Ellen hade bara varit på planen några sekunder när hon hamnade i ett utmärkt läge att göra mål. Ett inspel snett inåt bakåt hamnade framför fötterna på Ellen som mötte perfekt, men bollen gick någon decimeter utanför.

Kågedalen hade ett bra frisparksläge även i den här halvleken, men Elsa Morlind räddade säkert.

Vi skulle ändå få in ett sjätte mål och det var en annan inhoppare som fixade till det. I matchens slutsekunder nöp Beata Eriksson till med vänstern och bollen gick i en fin båge över målvakten och in i mål. 6-0 och direkt efter avspark var matchen slut,

En klar seger alltså och förutom att vi höll nollan för andra matchen i rad fick vi även till ett fungerande anfallsspel och skapade fler målchanser än vi gjort på de senaste 4 matcherna tillsamman. Det fanns en bättre löpvilja än på länge och vi var mycket bättre på att ta bollen framåt när det fanns läge för det. Förutom tre poäng så ger de här sex målen en ökad tro på det vi gör, Kan vi ta med oss de positiva bitarna från den här matchen i de två avslutande matcherna så är hoppet om trepoängare stort även i serieavslutningen mot lite tuffare motståndare.

Det finns många spelare som förtjänar beröm för hur de genomför den här matchen och det är egentligen bara att ge höga betyg rakt igenom då laget fungerade på ett mycket bra sätt. Vi delar dock ut ett par blommor extra till två spelare. Natta Olsson fick priset som matchens lirare. Det var henne väl unt efter att hon som vanligt gjort en underbar arbetsinsats i båda riktningarna. Vi vill dock även prisa hennes partner på vänsterkanten då Kajsa Gärdin visade upp en härlig offensivlusta från sin ytterbacksplats, samtidigt som hon skötte det defensiva på ett prickfritt sätt.

Nu ska vi må gott nån dag och njuta av vår första trepoängare i division 1. Sen är det bara att ladda om för en ny tuff match på torsdag då vi möter IFK Östersund på Jämtkraft Arena. Vi behöver fortfarande dra in fler poäng för att klara oss kvar, men det ser ljusare ut nu än tidigare.

Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superettans bästa dribblers
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:02

Foto Haldo Jonsson

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se